- 12 Ocak 2010
- 16.669
- En iyi cevaplar
- 1
- 25.042
- 1.123
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bizim üzerimde degil fakat kp üstünde. 3, kati yaparken tapusunu alicaz .
onu bende düşünüyorum.kp ölünce ne olacak? miras sonuçta. sizin olmayan eve masraf yapmayın. 3. kat çıkmak için yapacağınız masraf da az olmayacaktır.
Aslında emlak barışı için tam zamanı. Başvuru yapıp ikinci katın tapusunu alsanıza. Garantiye almış olursunuz.bizde tapu arsa olarak geçiyor kat degil.ortak tapu yani
ama üçüncü kati yaparsak kati alicaz. çünkü üçnücü kat evi masraflari biz karşılayacagi için..
bizim anlaşmamiz var görümcem zemin kati vericek ikinci üçüncü kat bizim olucak. eşim vermez. hele ki sattirmaz evi..görümcem bana kira vereceksiniz demedi bu zamana kadar ilerde nolur bilmiyorum. üçüncü kati yaparken mutlaka tapusunu alicaz bunu ben eşime söledim. şimdi tapu kp üstünde.
İnşallah sözel anlaşmanıza uyar herkes ama aile büyüklerinin vefatı sonrası miras paylaşımlarında çok olay gördüm, kardeşler birbirinin gırtlağına yapışıyor, kaldı ki arsa tapuyu konut tapusuna çevirmek, sonra üzerindeki her daire için ayrı tapu çıkarıp kat irtifakı, kat mülkiyeti çıkarmak az para değil, nereden baksanız kişi başı 40 ila 60 bin lira bir masrafı çıkıyor söyleyeyim.bizde tapu arsa olarak geçiyor kat degil.ortak tapu yani
ama üçüncü kati yaparsak kati alicaz. çünkü üçnücü kat evi masraflari biz karşılayacagi için..
bizim anlaşmamiz var görümcem zemin kati vericek ikinci üçüncü kat bizim olucak. eşim vermez. hele ki sattirmaz evi..görümcem bana kira vereceksiniz demedi bu zamana kadar ilerde nolur bilmiyorum. üçüncü kati yaparken mutlaka tapusunu alicaz bunu ben eşime söledim. şimdi tapu kp üstünde.
şimdi biraz daha mi bekleyeyim.. üçüncü kat yada tadilat yapma fikrinden vaz mi geçmeliyim nasıl yapmaliyim.. işte ben bu durumdan karşılamak istemiyorum görümcem şu an bekar evlenince fikri değişmesinden korkuyorum.İnşallah sözel anlaşmanıza uyar herkes ama aile büyüklerinin vefatı sonrası miras paylaşımlarında çok olay gördüm, kardeşler birbirinin gırtlağına yapışıyor, kaldı ki arsa tapuyu konut tapusuna çevirmek, sonra üzerindeki her daire için ayrı tapu çıkarıp kat irtifakı, kat mülkiyeti çıkarmak az para değil, nereden baksanız kişi başı 40 ila 60 bin lira bir masrafı çıkıyor söyleyeyim.
Eşiniz vermez diye birşey yok, miras hukuku sizin sözel anlaşmanıza bakmaz, 3 kat mı olacak, her mirasçı 3 kata da ortak olur kanunen, sattırmaz diye de birşey yok, mirasçılardan biri satılmasını isteyince satışa çıkıyor, size niye 2 kat birden, görümceye zemin kat?
Birde şu var, ölüm halinde görümceniz isterse miras kaçırma davası bile açar sizin tapuyu bozdurur, kanunları bilmeden sözle yaptığınız her anlaşma temelsizdir kanunda da karşılığı yoktur.
hangi site bu. mutfAK DOLAPLARİ TEZGAH FELAN ÇOK PAHALIAyrıca aklıma birşry geldi. Bazıları sıfır alfığı dairelerin mutfak dolabını falan beğenmiyor mütahhit işi diye, tezgahıyla birlikte çok çok ucuza satıyorlar. İkinci el malum sitelere bakabilirsin. Ben öyle bir dolap bulmultum bir yakıjıma
tadilat yaptırmayın. bekleyin biraz. 3.kata eşinizi ikna edersiniz sonra.merhaba arkadaşlar
4 yıllık evliyim 19 aylık bir kızı olan çalışan bir kadinim..
Evlendiğimden beri kaynanamla altlı üstlüyüm..
çalıştığım sürece çocuğumu kaynanam bakiyo..
fakat konuya geçsek şu:
eşim evlenmeden önce üçüncü kat yapma sözü vardi.. en güzeli yaptırcam diyordu.. derken 4 yıl geçti ben zemin katta oturuyorum benim üstümede kaynanam oturuyo..
ben nişanliyken üstüme taşinmiş... kaynanamin balkon sevdalisi yüzünden... eşim de annesine kıyamamiş vermiş. yıllardir kirada zemin katlarda oturmuş.. balkon istemiş hep.
evlendim zemin kata yerleştirildim.. istemedim baştan hiç.. kaynanamla altlü üstlü oturmayi baştan kabul etmemişim ayrılcak gibi olduk sora fikrinden vazgeçmişim.. keşke etseydim ama içten geçti
gelelim konuya. eşimin 3. kat yapma fikrinden vazgeçti.. dolar faizler yükseldi kredi orani da...
evi tadilat yapalim diyo. banyo mutfak bide bi balkon... benim aklım karıştı...
ev görümcemin olucak. ilerde görümcem bizim oturduğum yere taşinmak istiycek. tadilat yaptıktan sora bizi kovacak gibi.. eşim bizi kovamaz bu eve emek verdim diyo. sizce fikri almak istiyorum ne düşünüyorsun bu konuda..? tadilat yaptırsam mi?
yorumlari için teşekkürler:)
hangi site bu. mutfAK DOLAPLARİ TEZGAH FELAN ÇOK PAHALI
en net ve doğru anlatmış... kesinlikle katılıyorumEv kimin üzerine? Her katın kendine ait tapusu var mı yoksa tüm katların tek bir tapusu mu var?
Eğer ortak tapuysa ne 3. katı yaptırın ne de oturduğunuz daireye tadilat yapın, paranızı biriktirip kredi ödeme imkanı bulunca sıfırdan kendinize ayrı bir yerde ev alın çünkü Allah ömür versin kayınvalide ölünce miras paylaşımında hiç de öyle ah canım abim tabii ben zemin katı alırım siz üst katı denmiyor, kaldı ki yasalar mal paylaşımını alt kat görümcenin, üst kat erkek kardeşin şeklinde yapmıyor, 4/2 şeklinde paydaş oluyorsunuz, her katta her mirasçının hakkı oluyor, velhasıl görümceniz yapmayı planladığınız 3. kata bile benim de miras hakkım burada ben oturacağım veya bana kira vereceksiniz bile diyebilir.
Ayrı tapular varsa ve siz 3. katı yapacaksanız o zaman eşiniz annesine söyleyecek şimdiden herkesin kendi dairesinin tapusu üzerine yapılacak ki yarın öbürgün kardeşler sorun yaşamasın, şahsi görüşüm en temizi başka bir yerde sıfır daire alırım kafam rahat olur.
Bende öle düşünüyorum sanirim biraz daha beklemeliyim.. çok şükür paramiz var. ama tadilata da para vermek istemiyorumOrkide hevesini kırmak istemiyorum herşeyin en iyisine layıksın
Ama şimdi yaptırırsan yine çok kaliteli olmayacak zaten yaptırdık diyecek eşin de kolay kolay tekrar yaptırmayacak
5 yıl önce çimstone tezgah yaptırdım evdeki müteahhidin yaptığı dolabın üstene
Yanlış hatırlamıyorsam 1500 civarı idi
Şimdi dolaplar eskidi ama tezgah taş gibi dünya da para verdim ona kıyıp dolabı da yenileyemeyeceğim uzun bir süre
O nedenle bir seferde içine sinen şekilde yapmak lazım umarım halledebilirsiniz
Bu arada kendimi herşeye karşı çıkan kaynana gibi hissettim de ülkenin şu halinde kredi çekilip de tadilat yapılmaz faizler akıllara zarar
Size kesinlikle şöyle yapın diyemem ama ben olsam tapusu bana ait olmayan, yarın öbürgün kayınvalide kayınpederin ölümü halinde miras malı olarak kanuni çerçevede paylaşıma girecek bir yer için harcama yapmam, biriktiririm gider başka daire alırım, Allah iki kardeşin ağzının tadını bozmasın fakat ne kadar miras paylaşımı gördüysem hiçbirinde tatlı tatlı orası senin olsun burası benim denildiğine şahit olmadım, görümceniz zaten şimdi birşey diyemez kızcağız, hem arsa anne babasının üzerine daha ama miras olarak kendisine de kaldığı gün haklı olarak kanuni miras hakkını isteyecektir, ben de olsam isterim, siz bence ev yaptırma veya tadilat işlerini yeniden düşünün.şimdi biraz daha mi bekleyeyim.. üçüncü kat yada tadilat yapma fikrinden vaz mi geçmeliyim nasıl yapmaliyim.. işte ben bu durumdan karşılamak istemiyorum görümcem şu an bekar evlenince fikri değişmesinden korkuyorum.
ara kat isterse ne olucak..sözle yapılan anlaşmalar, sonra unutuluyor.görümcemin evi daha olmadi kp ölürse mal paylaşım yaparsa o zaman onun olucak kp zemin kati görümceme vermek istemiş onun da hakkı var diye. kaynanamin oturduğu ev de bizim. ikinci kat yani nişanliyken taşinmiş oraya.
S......com ve l...gohangi site bu. mutfAK DOLAPLARİ TEZGAH FELAN ÇOK PAHALI
Oradan tasinma niyetiniz yoksa 3.kati yaptirin oraya cikin,gorumceniz de kendi evinin tadilatini yaptirsin otursun.merhaba arkadaşlar
4 yıllık evliyim 19 aylık bir kızı olan çalışan bir kadinim..
Evlendiğimden beri kaynanamla altlı üstlüyüm..
çalıştığım sürece çocuğumu kaynanam bakiyo..
fakat konuya geçsek şu:
eşim evlenmeden önce üçüncü kat yapma sözü vardi.. en güzeli yaptırcam diyordu.. derken 4 yıl geçti ben zemin katta oturuyorum benim üstümede kaynanam oturuyo..
ben nişanliyken üstüme taşinmiş... kaynanamin balkon sevdalisi yüzünden... eşim de annesine kıyamamiş vermiş. yıllardir kirada zemin katlarda oturmuş.. balkon istemiş hep.
evlendim zemin kata yerleştirildim.. istemedim baştan hiç.. kaynanamla altlü üstlü oturmayi baştan kabul etmemişim ayrılcak gibi olduk sora fikrinden vazgeçmişim.. keşke etseydim ama içten geçti
gelelim konuya. eşimin 3. kat yapma fikrinden vazgeçti.. dolar faizler yükseldi kredi orani da...
evi tadilat yapalim diyo. banyo mutfak bide bi balkon... benim aklım karıştı...
ev görümcemin olucak. ilerde görümcem bizim oturduğum yere taşinmak istiycek. tadilat yaptıktan sora bizi kovacak gibi.. eşim bizi kovamaz bu eve emek verdim diyo. sizce fikri almak istiyorum ne düşünüyorsun bu konuda..? tadilat yaptırsam mi?
yorumlari için teşekkürler:)