işte ben o yüzden güvenemiyorum.. çok düşünüyorum o konuda.. ilerde biliyorum sıkıntı olucak. eşim bişey olmaz diyo sinir oluyorum.. bişey olmaz derken herşey olur..Oradan tasinma niyetiniz yoksa 3.kati yaptirin oraya cikin,gorumceniz de kendi evinin tadilatini yaptirsin otursun.
Kovamazlar demiste öyle bir cikartiyorlar tanidiklarimin basina geldi evi bastan asagi yaptirip evden cikardilar yillarca oturdun kiraya say diyende oldu bu kisilerde kardes yani.
bizimkiler zemin katta kiraya verme durumu yok ev görümcemin...Bizde alt üst oturuyoruz evden çıkma şansıma yok aynı senin gibi ikilemde kaldım bende ama bir üst kata yeni istediğim gibi daire yaptıracağız burayıda kiraya vermeyi düşünüyorum tadilatta çok tutuyor bize yeni kat yaptırmak daha iyi gibi geldi
işte ben o yüzden güvenemiyorum.. çok düşünüyorum o konuda.. ilerde biliyorum sıkıntı olucak. eşim bişey olmaz diyo sinir oluyorum.. bişey olmaz derken herşey olur..
benim oturduğum evi görümceme verilecek. ama gerçek şu ki ilerde allah ömür versin kp ölürse ikinci kati isteyebilir fikri degişip.. üçnücü kat yaptıktan sora ikinci kati ister o yüzden güvenemedim. kardeşler arasi bozulur o yüzden ben zamani beklemeliyim.. tadilati da düşünüyordum görümcem yarin bi gün evlenecek. evi oturmak ister.. yooo böle olunca fikrnden vazgeçtim.. açikçasi korkuyorum ilerde sıkıntı olucak diye.Mune abla nin yorumlarini gordum siz alt kat gorumcenin ust bizim deyince ayri ayri tapu var zannettim madem arsa tapusu hic ev yaptirmayin esinizin sanirim kanunlardan haberi yok,olum hak miras helal demisler böyle birsey olsa gorumcenizin yerin de kim olsa hakkini ister onun yerin de siz de olsaniz istersiniz hakkinizi.
Paraniz var madem dursun eger esin illa ev yapmak istiyorsa paranizla arsa alin prefabrik ev yaptirin daha uygun oluyor bence hem de daha güzel bence fiyatlarina bakin görürsünüz siz de hem de size ait olur.
peki altlı üstlü müsünüz?Yaptırma 3.kati.durumun varsa ev al çık. Ben olsam ilerde başkasının oturacağı eve niye tadilat yapım. Biz de şu an kvnin evine geldik.valla çivi bile çakmam yenilemeyi bırak. Bize de zamaninda 3.kati yapın dediler .ben de tapusuz iş yapmam dedim.valla zamanı gelince öyle bir cikariyorlarki yaptığınız masraf da yanınıza kalır.3.kati yaptırma oturduğun evi de yenileme .para biriktir idare et kendi evini al çık
merhaba arkadaşlar
4 yıllık evliyim 19 aylık bir kızı olan çalışan bir kadinim..
Evlendiğimden beri kaynanamla altlı üstlüyüm..
çalıştığım sürece çocuğumu kaynanam bakiyo..
fakat konuya geçsek şu:
eşim evlenmeden önce üçüncü kat yapma sözü vardi.. en güzeli yaptırcam diyordu.. derken 4 yıl geçti ben zemin katta oturuyorum benim üstümede kaynanam oturuyo..
ben nişanliyken üstüme taşinmiş... kaynanamin balkon sevdalisi yüzünden... eşim de annesine kıyamamiş vermiş. yıllardir kirada zemin katlarda oturmuş.. balkon istemiş hep.
evlendim zemin kata yerleştirildim.. istemedim baştan hiç.. kaynanamla altlü üstlü oturmayi baştan kabul etmemişim ayrılcak gibi olduk sora fikrinden vazgeçmişim.. keşke etseydim ama içten geçti
gelelim konuya. eşimin 3. kat yapma fikrinden vazgeçti.. dolar faizler yükseldi kredi orani da...
evi tadilat yapalim diyo. banyo mutfak bide bi balkon... benim aklım karıştı...
ev görümcemin olucak. ilerde görümcem bizim oturduğum yere taşinmak istiycek. tadilat yaptıktan sora bizi kovacak gibi.. eşim bizi kovamaz bu eve emek verdim diyo. sizce fikri almak istiyorum ne düşünüyorsun bu konuda..? tadilat yaptırsam mi?
yorumlari için teşekkürler:)
Hayır değiliz onlar başka yerde .alt kati kiraya verecekler üstte biz oturuyoruz.peki altlı üstlü müsünüz?
Arsa tapusu ise iskanı nasıl oluyor. Oradan kat tapusuna geçmek çok kolay olmayabilir. Siz tapusu size ait olmayan hiçbir yer için masraf yapmayı. Sözün bir değeri yok günümüzde.bizde tapu arsa olarak geçiyor kat degil.ortak tapu yani
ama üçüncü kati yaparsak kati alicaz. çünkü üçnücü kat evi masraflari biz karşılayacagi için..
bizim anlaşmamiz var görümcem zemin kati vericek ikinci üçüncü kat bizim olucak. eşim vermez. hele ki sattirmaz evi..görümcem bana kira vereceksiniz demedi bu zamana kadar ilerde nolur bilmiyorum. üçüncü kati yaparken mutlaka tapusunu alicaz bunu ben eşime söledim. şimdi tapu kp üstünde.
hyr vermiyorum...Diger yorumlari okumadim ama gorumceye kira veriyor musunuz? Eger kira vermiyorsaniz ve mutfaginiz cok kotuyse en uygun sekilde yenileyip oturabilirsiniz.
Aslinda madem kayinvalidenler sizin katta keske onlarda destek olsa da 3. Kati ciksanizhyr vermiyorum...
görümcem bekar daha evlenmedi..
ama şu ki eşinin durumu iyi olmazsa bizim kata yerleşebilir. belli de olmaz ben vazgeçtim hiç sicak bakamiyorum eşim keşke 2, kati annesine vermeseydi.. nişanliyken taşinmiş .. ikinci kat çok yeniydi.. geldiğimde bizim ev 5 yıllık evdi..
bnce tadilat yaptırma mutfağın kötüyse bi oraya belki dolap olabilir. senin evin değilmiş nasılsa 3. kat daha mantklı. alt kata masraf olana kadar üst katın bi miktarını yaptırırsın o yüzden tadilat yaptırmaeşim şimdi tadilat yaptırmak istemiyor ilerde duruma göre bakariz diyo benim hep 3 . kat hayalim var. görümcemin hoşuna gitti tadilat yaptıracagi için. ev görümcemin olucak ya. . benim hoşuna gitmedi bilemedim.
destekçi de maddi durumda yardim etmezler. bu konuyu ben askıya biraktim şimdilik krediler çok yüksek faiz durumda.. vazgeçtim akşam eşimle bu konuda konuşmam gerek..Aslinda madem kayinvalidenler sizin katta keske onlarda destek olsa da 3. Kati ciksaniz
ben bu konuya askıya biraktim..bnce tadilat yaptırma mutfağın kötüyse bi oraya belki dolap olabilir. senin evin değilmiş nasılsa 3. kat daha mantklı. alt kata masraf olana kadar üst katın bi miktarını yaptırırsın o yüzden tadilat yaptırma
aynen en mantıklısı ülkenin şu zamanı atlatmasını bekle bencede. faizler çok yüksek idare edin ama tadilata gerek yok kendinize 3. kat daha mantıklı umarım dileğiniz olurben bu konuya askıya biraktim..
birkimiş parayi tadilata harcamak istemiyorum.
kredi çekecektim faiz orani çok yüksekyani atiyorum 30 bin çeksem 60 bin faize ödüycem. böle zamanda ödeme vaktim degil.
Aslında benimde gözüm açıldı su an bizimde evin tapusu kp üstüne doğru söylüyorlar miraslık ev bunlarbizimkiler zemin katta kiraya verme durumu yok ev görümcemin...
tadilat yaptırsam yepyeni ev olucak yarin bi gün görümcem evlenir evimde yeni yeni otuırmak ister.. abisini kovmaya çalışır abisi de evden çikmaz.. kardeşler arasi bozulur böle durum yaşamak istemiyorum. üçüncü kat tapusu bizim olsada ev arsa diye geçiyo kp üstünde.. ilerde sıkıntı olmasindan korkuyorum. mune açiklama yapmış benim içime oturdu. böle durum yaşamak istemiyorum.
Belki sorulmuştur ama merak ettim eşin zemin kat için alamaz emek verdik demiş ama o zaman nasıl olacak hem üst kat hem zemin kat mı sizin olacakmerhaba arkadaşlar
4 yıllık evliyim 19 aylık bir kızı olan çalışan bir kadinim..
Evlendiğimden beri kaynanamla altlı üstlüyüm..
çalıştığım sürece çocuğumu kaynanam bakiyo..
fakat konuya geçsek şu:
eşim evlenmeden önce üçüncü kat yapma sözü vardi.. en güzeli yaptırcam diyordu.. derken 4 yıl geçti ben zemin katta oturuyorum benim üstümede kaynanam oturuyo..
ben nişanliyken üstüme taşinmiş... kaynanamin balkon sevdalisi yüzünden... eşim de annesine kıyamamiş vermiş. yıllardir kirada zemin katlarda oturmuş.. balkon istemiş hep.
evlendim zemin kata yerleştirildim.. istemedim baştan hiç.. kaynanamla altlü üstlü oturmayi baştan kabul etmemişim ayrılcak gibi olduk sora fikrinden vazgeçmişim.. keşke etseydim ama içten geçti
gelelim konuya. eşimin 3. kat yapma fikrinden vazgeçti.. dolar faizler yükseldi kredi orani da...
evi tadilat yapalim diyo. banyo mutfak bide bi balkon... benim aklım karıştı...
ev görümcemin olucak. ilerde görümcem bizim oturduğum yere taşinmak istiycek. tadilat yaptıktan sora bizi kovacak gibi.. eşim bizi kovamaz bu eve emek verdim diyo. sizce fikri almak istiyorum ne düşünüyorsun bu konuda..? tadilat yaptırsam mi?
yorumlari için teşekkürler:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?