derdim :üçüncü kat yada evi tadilat yapma fikri???

kp ölünce ne olacak? miras sonuçta. sizin olmayan eve masraf yapmayın. 3. kat çıkmak için yapacağınız masraf da az olmayacaktır.
onu bende düşünüyorum.
bekarken aldığım evim var. kiraya verdik onu.
eşime kaç kere gidelim demişim hiç yanaşmiyor. kiraya güveniyor. oturduğum evi de hayatta kiraya vermezler.
kirada oturmuş yıllardir çok çekmişler. o yüzden kiraci da istemiyor benim evim işyerine yakın. annemlerede yakın. o yüzden eşim anneme yakın olmak istemedi. altlı üstlü oturmayı neden kabul ettim aklım almiyor. çocuğumu bakiyolar çok şükür ama mahalleyi sevemiyorum baska yere taşınmak söz konusu degil eşim inatçi kabul da etmiyor. bu eve emek verdim diyo kirayada vermem diyo.

Şimdi siz evi tadilat yaptırcaksınız, yıllar geçicek ve 3. Kat çıkıcaksınız değil mi? Yani me istiyorsunuz altı tadilat yaptırdık bizim hakkımız, 3. Katı da biz yapturdık bizim diyeceksiniz anlaşılan:)) olmaz öyle canım, tadilatı kendin için yaptırıyorsun dilersen yaptırmazsın. Kimse kardeşim evin içine 2 tahta dolap 3 metre parke yaptırdı fiye ev hakkından vazgeçmez

Aslında emlak barışı için tam zamanı. Başvuru yapıp ikinci katın tapusunu alsanıza. Garantiye almış olursunuz.

İnşallah sözel anlaşmanıza uyar herkes ama aile büyüklerinin vefatı sonrası miras paylaşımlarında çok olay gördüm, kardeşler birbirinin gırtlağına yapışıyor, kaldı ki arsa tapuyu konut tapusuna çevirmek, sonra üzerindeki her daire için ayrı tapu çıkarıp kat irtifakı, kat mülkiyeti çıkarmak az para değil, nereden baksanız kişi başı 40 ila 60 bin lira bir masrafı çıkıyor söyleyeyim.

Eşiniz vermez diye birşey yok, miras hukuku sizin sözel anlaşmanıza bakmaz, 3 kat mı olacak, her mirasçı 3 kata da ortak olur kanunen, sattırmaz diye de birşey yok, mirasçılardan biri satılmasını isteyince satışa çıkıyor, size niye 2 kat birden, görümceye zemin kat?

Birde şu var, ölüm halinde görümceniz isterse miras kaçırma davası bile açar sizin tapuyu bozdurur, kanunları bilmeden sözle yaptığınız her anlaşma temelsizdir kanunda da karşılığı yoktur.

Ayrıca aklıma birşry geldi. Bazıları sıfır alfığı dairelerin mutfak dolabını falan beğenmiyor mütahhit işi diye, tezgahıyla birlikte çok çok ucuza satıyorlar. İkinci el malum sitelere bakabilirsin. Ben öyle bir dolap bulmultum bir yakıjıma

şimdi biraz daha mi bekleyeyim.. üçüncü kat yada tadilat yapma fikrinden vaz mi geçmeliyim nasıl yapmaliyim.. işte ben bu durumdan karşılamak istemiyorum görümcem şu an bekar evlenince fikri değişmesinden korkuyorum.

hangi site bu. mutfAK DOLAPLARİ TEZGAH FELAN ÇOK PAHALI

tadilat yaptırmayın. bekleyin biraz. 3.kata eşinizi ikna edersiniz sonra.

hangi site bu. mutfAK DOLAPLARİ TEZGAH FELAN ÇOK PAHALI

Orkide hevesini kırmak istemiyorum herşeyin en iyisine layıksın

Ama şimdi yaptırırsan yine çok kaliteli olmayacak zaten yaptırdık diyecek eşin de kolay kolay tekrar yaptırmayacak

5 yıl önce çimstone tezgah yaptırdım evdeki müteahhidin yaptığı dolabın üstene

Yanlış hatırlamıyorsam 1500 civarı idi

Şimdi dolaplar eskidi ama tezgah taş gibi dünya da para verdim ona kıyıp dolabı da yenileyemeyeceğim uzun bir süre

O nedenle bir seferde içine sinen şekilde yapmak lazım umarım halledebilirsiniz

Bu arada kendimi herşeye karşı çıkan kaynana gibi hissettim de ülkenin şu halinde kredi çekilip de tadilat yapılmaz faizler akıllara zarar

en net ve doğru anlatmış... kesinlikle katılıyorum

Bende öle düşünüyorum sanirim biraz daha beklemeliyim.. çok şükür paramiz var. ama tadilata da para vermek istemiyorum
kaynanamgil çatı yaptırmak istiyorlar sonuçta kapatacak. ev kufleniyo dökülüyo diye. istiyolrsa kendi yapsın. çatiya para verecek durumda degiim. buna sicak bakamiyorum.

Size kesinlikle şöyle yapın diyemem ama ben olsam tapusu bana ait olmayan, yarın öbürgün kayınvalide kayınpederin ölümü halinde miras malı olarak kanuni çerçevede paylaşıma girecek bir yer için harcama yapmam, biriktiririm gider başka daire alırım, Allah iki kardeşin ağzının tadını bozmasın fakat ne kadar miras paylaşımı gördüysem hiçbirinde tatlı tatlı orası senin olsun burası benim denildiğine şahit olmadım, görümceniz zaten şimdi birşey diyemez kızcağız, hem arsa anne babasının üzerine daha ama miras olarak kendisine de kaldığı gün haklı olarak kanuni miras hakkını isteyecektir, ben de olsam isterim, siz bence ev yaptırma veya tadilat işlerini yeniden düşünün.

ikinci katı gorumce alsin madem üçuncu kat cikacak
sizin icinize zemindeki ev sinmiyo

ille gorumcenin zeminde mi oturmasi lazim

simdi yenilemeyi istediginiz gibi yaparsiniz ne zaman durum musait olursa da 3. kati yaparsiniz

bana kalsa sizin kendi aldiginiz ev en iyisi ama, ona da altli ustlu oturmaktan rahatsiz olmayan eşiniz karşı

ara kat isterse ne olucak..sözle yapılan anlaşmalar, sonra unutuluyor.

asla yaptırmazdım o parayı kenara atar kendi evimin tadılatında harcardım

Oradan tasinma niyetiniz yoksa 3.kati yaptirin oraya cikin,gorumceniz de kendi evinin tadilatini yaptirsin otursun.

Kovamazlar demiste öyle bir cikartiyorlar tanidiklarimin basina geldi evi bastan asagi yaptirip evden cikardilar yillarca oturdun kiraya say diyende oldu bu kisilerde kardes yani.

Bizde alt üst oturuyoruz evden çıkma şansıma yok aynı senin gibi ikilemde kaldım bende ama bir üst kata yeni istediğim gibi daire yaptıracağız burayıda kiraya vermeyi düşünüyorum tadilatta çok tutuyor bize yeni kat yaptırmak daha iyi gibi geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…