derdim "koku"

merhaba, mutlu pazarlar sevgili kk hanımları... şimdi buna kesin "bunun nesi dert ayol?" diyeceksiniz, bazılarınız da güleceklerdir diye düşünüyorum. kızmayın, sinirlenmeyin, aklıma takılmasa vallahi buraya konu açmazdım. hepimiz kadınız şurada, belki bir çaresi vardır, kim bilir?

şimdi sorum şu, parfümlerle ilgili. diyelim ki dışarıda kadının birinin parfümü müthiş derecede hoşunuza gitti ama kadına sorma imkanınız da yok çünkü kadın çoktan kayıplara karışmış. ama parfümüne bayıldınız, tabi isim cisim bilmiyorsunuz. bu parfümü bulma imkanımız var mı?

bir çözüm önerin lütfen, saçma ve komik çözümler de olabilir farketmez. nasıl yapsam? büyük bir parfümcüye gidip hepsini tek tek koklasam bulur muyum? :KK70: ben taktım mı takıyorum.

kokuyu da tanımlamam gerekirse, böyle hafif bir koku değil hatta çok çok az şekerli gibi. ama şekerli olmaya da bilir, emin değilim belki çiçeksidir. kesinlikle yoğun bir koku, biraz ağır ama çok çekici. nasıl bulurum ben bunu? bulabilir miyim sizce yani? bulmamın bir yolu varsa kesin bulurum, kafama koyduğumu yaparım çünkü.
Bacim en buyuk derdin bu olsun:KK70: bi parfumeriye gidip kokuyu tarif edicen ve bu tarifteki butun kokulari koklucan dicrmdeee kokuyu da tam bilmiyosun:KK70:

Bacim en buyuk derdin bu olsun:KK70: bi parfumeriye gidip kokuyu tarif edicen ve bu tarifteki butun kokulari koklucan dicrmdeee kokuyu da tam bilmiyosun:KK70:
yok kokuyu biliyorum ayol bilmesem tamamen umutsuz vaka olurdu :) biliyorum, tekrar kokladığımda evet bu diyebilirim yani. o kadar tarif ettim burada da, demek ki bayağı dikkat etmişim ki kelimelere de dökebildim. bu hafta içi gidebilirsem harika olur, bakalım..

yok kokuyu biliyorum ayol bilmesem tamamen umutsuz vaka olurdu :) biliyorum, tekrar kokladığımda evet bu diyebilirim yani. o kadar tarif ettim burada da, demek ki bayağı dikkat etmişim ki kelimelere de dökebildim. bu hafta içi gidebilirsem harika olur, bakalım..
Bulursan burayada yaz merak ettim bu denli kendini arattiran kokuyu:KK66:

Chloe love story bak bu da buram buram çiçek kokuyor.. flowerbomb da ağır ve çiçeksi bir koku. Onun da olma ihtimali yüksek..

Kaç tane parfüm oldu listen de? Arada kahve koklarsan burnun sıfırlanır :KK70: ben de merak ettim, inşallah bulursun,bizim de merakımız gider :KK70:
listede 12 tane olmuş ama en çok söylenen flowerbomb, jadore, gucci flora ve marc jacobs oldu. :KK70: umarım bulurum buraya da kesin yazarım. şimdi nasıl pişmanım, seminerde sorsaydım keşke. :)

Sizin mesajinizi gormeden gucci flora olabilir diye konu sahibine alıntılamışım:)

Bende çiçek değil tatlı şampuanımsı veya yumuşak kokuları çok severim.

Eğer bir çiçek kokusu kullanmak isteseydim %100 gucci flora olurdu gercekten cok guzel bir koku.

Buram buram çiçek istiyorsanız aklıma ilk gelen marc jacobs daisy..

Heyecanlandım şimdi başkada bilmiyorum ki:duduk:

Her parfum notasinda cicek vardir ama cicek bahcesinde hissettiren belirli parfumler var onlarda bir elin parmaklarini gecmiyor malesef
Zara-floral kullandim ben chanel chance dupe gosteriyorlar o da ciceksi bir kokudur oneririm

Kendime almak istediğimi yazayım en iyisi, imkaniniz olursa denersiniz:)
Chloenin her parfumunu cok begeniyorum love story bence ciceksi bir koku pudramsilikta var
Versace crystal noir hindistan cevizi&süt hafifte baharatimsilik var
Kenzo amour tam bir sütümsü vanilya aslaaa hypnotic poison kadar bayağı değil...

Benim favorilerim bunlar siz ciceksi demissiniz de cok bilmedigim icin bildiklerimi yaziyim dedim:):KK48:
siz şimdi pudra deyince aklıma geldi, benim aradığımda tam olarak emin değilim ama sanırım biraz pudra da vardı. ama emin değilim elbette yani varsa da az vardır. çok az şeker ve pudra ama ağır bir çiçek. düşündükçe daha çok karışıyor sanki :KK70:

merhaba, mutlu pazarlar sevgili kk hanımları... şimdi buna kesin "bunun nesi dert ayol?" diyeceksiniz, bazılarınız da güleceklerdir diye düşünüyorum. kızmayın, sinirlenmeyin, aklıma takılmasa vallahi buraya konu açmazdım. hepimiz kadınız şurada, belki bir çaresi vardır, kim bilir?

şimdi sorum şu, parfümlerle ilgili. diyelim ki dışarıda kadının birinin parfümü müthiş derecede hoşunuza gitti ama kadına sorma imkanınız da yok çünkü kadın çoktan kayıplara karışmış. ama parfümüne bayıldınız, tabi isim cisim bilmiyorsunuz. bu parfümü bulma imkanımız var mı?

bir çözüm önerin lütfen, saçma ve komik çözümler de olabilir farketmez. nasıl yapsam? büyük bir parfümcüye gidip hepsini tek tek koklasam bulur muyum? :KK70: ben taktım mı takıyorum.

kokuyu da tanımlamam gerekirse, böyle hafif bir koku değil hatta çok çok az şekerli gibi. ama şekerli olmaya da bilir, emin değilim belki çiçeksidir. kesinlikle yoğun bir koku, biraz ağır ama çok çekici. nasıl bulurum ben bunu? bulabilir miyim sizce yani? bulmamın bir yolu varsa kesin bulurum, kafama koyduğumu yaparım çünkü.

Şekerli bir koku ise jelibonlu olabilir.Ben dadyanın jelibonlu parfümünü kullandım tarif ettiğiniz kokuya benziyor

bu benim yana yakıla şu an aradığım da ağır. ağır, yoğun, akılda kalıcı,çekici... :KK70:
Bu kadar agir yogun bi parfumse aklima dior addict geldi nedense:)))) onu da bi dene bakalim.ben ilk marc jacobs daisy veya flowerbomb diye dusunmustum ama yogun bir koku diyince marc jacobs i eledim:)

Kokunun hafizanda kalması avantaj. Yani bir kere koklamışsın, sonra başkasında yine duyunca hatırlamışsın. Koku hafizan o kadar iyiyse git doldurma parfüm satan bir dükkana, koklayarak bul. :) Ciddiyim bu arada.
Kokunun tarifini de yapabiliyorsun, orada yardımcılara söylersin, sana ona göre parfümler çıkarırlar. Koklaya koklaya bulursun. Bir de, bu arlar sık duyduğunu filan anlatırsın, sana en beğenilen, en çok satan parfümleri de çıkarırlar bakarsın. Kokunu bulduktan sonra hangi markanın hangi kokusuymuş not edip gider orjinalini alırsın veya ordan doldurtursun. Bence çözüm bu.

:KK70: Bence denizin yosun kokusudur:KK45::KK45:

Daisy demisler ama ben agir koku kullanamam esim parfum almis cok agir geldi, yaninda bi suru tester vermisler daisy de vardi. Ve hic agir gelmedi. Hayatimda duzenli kullanabildigim ilk parfum oldu. Bence o degildir :KK70:

:)) belki o kokuya yakın bir koku bulursunuz parfüm satan kişiye de söyleyin.Bu arada dünyanın en güzel parfümü olsun asla kullanamıyorum.bana gelen misafir bir kıyafetimi giydi okadar çok parfüm kokmuski kokuda cokguzel hemn makinaya attım.gitsin diye.aslinda bogazimda tıkanma hissioluyor onunla alakalı birsey
Hem.migrenimi tutturur parfum hemde astimi...

Gidin acik parfum satan hir yere her markanin parfumu var onlarda tek tek koklayin bulursunuz..

Sizin mesajinizi gormeden gucci flora olabilir diye konu sahibine alıntılamışım:)

Bende çiçek değil tatlı şampuanımsı veya yumuşak kokuları çok severim.

Eğer bir çiçek kokusu kullanmak isteseydim %100 gucci flora olurdu gercekten cok guzel bir koku.

Buram buram çiçek istiyorsanız aklıma ilk gelen marc jacobs daisy..

Heyecanlandım şimdi başkada bilmiyorum ki:duduk:

Her parfum notasinda cicek vardir ama cicek bahcesinde hissettiren belirli parfumler var onlarda bir elin parmaklarini gecmiyor malesef
Zara-floral kullandim ben chanel chance dupe gosteriyorlar o da ciceksi bir kokudur oneririm

Kendime almak istediğimi yazayım en iyisi, imkaniniz olursa denersiniz:)
Chloenin her parfumunu cok begeniyorum love story bence ciceksi bir koku pudramsilikta var
Versace crystal noir hindistan cevizi&süt hafifte baharatimsilik var
Kenzo amour tam bir sütümsü vanilya aslaaa hypnotic poison kadar bayağı değil...

Benim favorilerim bunlar siz ciceksi demissiniz de cok bilmedigim icin bildiklerimi yaziyim dedim:):KK48:
tam da beni anlatmışsınız sanki ya bende böyle tatlı şampuanımsı böle sakız k0kusu gibi yumuşak kokuları seviyorum.:rolleyes: Var mı önerdiğiniz bu tarz bir koku?

X