• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim kilom. Kafama çok takıyorum

Hamurişi tatlı yersen nasil verecen canım öğünde hasta olmadıktan sonra atlamamak belli saatte olması lazım 8 den sonra yeme canım çay kahve dışında harekette şart tabi onu bunu yapıp akşama şndan bundan yersen olmaz meyveni şekeri bile fazla 1 2 taneyle kalmıyoz ki oturup bir tabak yiyoz bunlara dikkat et canım diyet gruplarında var gerçekten motive ediyor onlara katılabilirsin
Saat 5 den sonra yememesi gerek ben ilk zamanlar çok zorlandim ama simdi alistim yesemde kusuyorum tutamiyorum

Kızlar fatsecret diye uygulama var. Orada kalori hesabına göre besleniyorsunuz. Ben 2 haftada 3 kg verdim. Çocuk emziriyorum. Ki bu süreçte tatlı da, fastfood da yedim. Ama ertesi gün dengeledim. Sporla da desteklenirse kalıcı olur.

Doktora gorunun, ben pek inanmadim 1 dilim tatlinin sabah 700 gr olarak donmesine o ayri🙄🙄🙄 her gun tatli yiyen biriyim daha dun buyuk bir dilim tiramisu yedim. Her yedigim yarim kilo aldirsaydi morbid obez olurdum suan.
Herkesin bünyesi farklı. Yedi şekerli şeyler muhtemelen vücutta su tutarak ödem yapıyor.

Arkadaşlar günde 2 dilim tam buğday ekmek yiyorum her sabah yeşil çay + iki dilim arası peynir tost yiyorum. Ara öğün sade kahve+ 2 kayısı
Öğlen:3-4, köfte yanında salata ( canım istemezse sadece salatalık doğruyorum) tuzsuz ayran. Ara öğün: bir bardak sıcak suya iki kayısı atıyorum yarım saat sonra içip yiyorum akşam ne yemek pisirdiysem 6 kaşık alıp yanında yine sebze koyuyorum maydonoz salatalık gibi akşam yatmadan da bitki çayı içiyorum iki buçuk litre de şu.
Bir yanlış lik var mı hala sabitim yaptığım halde hala sabitim kaçamak mi yaptım hemen ertesi gün tartida.

bence vücut kıtlık moduna girmiş o nedenle vermiyor kilo

vücudu şaşırtın

bir de protein az gibi

ekmek yerine yumurta yiyin sabahları mesela

ayran yerine yoğurt yiyin ayranın çoğu su

Saat 5 den sonra yememesi gerek ben ilk zamanlar çok zorlandim ama simdi alistim yesemde kusuyorum tutamiyorum
Evet canım ne kadar erken yenirse o kadar iyi bende 5 6 gibi yemeye çalışıyorum ama bazen denk gelmedigide oluyor geç geldigim ya da yemege misafir olduğunda çalışanlar falan için zor oluyor canım 5 6 da yenilmezse bile en kötü 8 de yiyorum oda bu durumlarda

Diyetisyene gitmelisiniz, özellikle troid hastası iseniz. Özel bir diyetisyene gidemeyeceksiniz belediyelerinde bu tarz bir hizmeti var haberin olsun.
Önerdiler mi bilmiyorum yorumları okumadım ama, hipotroid hastaları için Saraçoğlu'nun dereotu kürü var. Ne düşürüyor ne çıkartıyor, dengede durmasını sağlıyor. Bir araştırın derim.

Yediğin kalori yaktığından daha fazla olduğu için kilo alırsın. Ertesi gün bile olsa tartiya malesef yansiyor..

Kaçamak yaptığında yarım saat fazla yürüyüş yap veya ara öğünü daha hafif atla (mesela sadece yeşil çay ile)

Ve sürekli kaçamak yapıp hergün tartiya cikma. Kacamak yapmak metabolizmayi cok yavaslatiyor. Ve tabi kaçamagi yaptığın gun ve ertesi gunu bol iç

Canım bence bir diyetisyene gitmelisin sağdan soldan duyduklarınla olmaz herkesın bünyesi farklı hem de spora yazılmalısın ben de lise zamanı 55 dim şimdi o zamandan fazla yiyorum 43 45 arası gidip geliyorum sürekli 26 yaşındayım. Hareket etmeniz de gerek bol yürüyüş yapmalısın kahvaltını erken saatlerde yapıp akşam 6 dan sonra bir şey yememelisin

bence vücut kıtlık moduna girmiş o nedenle vermiyor kilo

vücudu şaşırtın

bir de protein az gibi

ekmek yerine yumurta yiyin sabahları mesela

ayran yerine yoğurt yiyin ayranın çoğu su
Aynn canım sabah kahvaltısı sağlam olmalı 👍hamurişi falan degil kastım zeytin peynir ceviz yumurta yeşillik meyve mevsimine göre işte yoksa aç aç dolanmanın enerjisiz kalmanın anlamı yok akşamda erken saatlerde doğru düzgün yenmeli bir gün güzel bir çorba olur yarın et olur tavuk sulu yemek olur yanına yoğurt ayran salata yeşillik işte allah ne verdiyse işte abartmadan hergün yiyebilecegım kadar tabak yapıp yerim kahve çay suyum eksik olmaz harekette tabi şart

Hep mi böyleydi sonradan mı oldu. Bir televizyon kanalından aşırı kilolu insanları zayiflatmaya çalışıyorlardı ve hep bir psikolog eşliğinde oluyordu. Belki de kendi içimizde asamadiginiz bir durumu yemek yiyerek bastiriyorsunuz. Bunun da ogrenilmesi gerekir.

Merhaba uzun zamandır konu açmıyordum. Ama yetti dedim.
Derdim veremedigim kilolar . Felaket kafama takıyorum. Şu an uyguladığım bir diyetim var ama o gün bir tatli mi yedim ertesi gün sabah +600 +700 gram aldığımı görüyorum. Diyet yapmaya hiç hevesim kalmıyor. Merak ediyorum ya herkes mi böyle ?
Üzülüyorum hiç mi kacamak yapamayacagim diye.
Hipotroid rahatsizligim var. Bu işimi çok zorlaştırıyor. Gün geçtikçe tukeniyorum. Bir sürü kürler denedim Leslie , ip atlama, yürüyüş, sıkılaştırıcı kremler neler neler ama olmuyor olmuyooor. Daha 22 yaşındayım kilo 77.2
Dün bir dilim tiramusu yedim diye 700 gram almisim onun harici öğün dışına çıkmadım şaka gibi ya.
Her gün süt , peynir , meyve , kuruyemiş, kuru meyve, salata , köfte,/ tavuk yiyorum. Ekmek tam bugday pirinç makarna yok. Hayret ediyorum. Son iki yıldır bu kilodayim aynı duruyorum. Vücudun bu kiloyu benimsemiş diyorlar çok üzülüyorum. Nolur çıkar yol gösterin. ( 2 yaşında çocuk var)
ödemdır ödem :KK16:

Doktora gittiniz mi ?
Insulin direnci ksnsizlik troidler vs bi bakildi mi

Canım kırk yılın başı ilk defa yedim ya . İnan aylardir ağzıma cipsi kola surmedim. Şaşırdım gerçekten. Hayır velev ki zayıfladım ömrüm hep korumayla mi geçecek.
Evet ömrünüz hep öyle geçecek. Formunu korumak isteyen insanlar hep kontrollü yaşıyor.

Derdim veremedigim kilolar . Felaket kafama takıyorum. Şu an uyguladığım bir diyetim var ama o gün bir tatli mi yedim ertesi gün sabah +600 +700 gram aldığımı görüyorum. Diyet yapmaya hiç hevesim kalmıyor. Merak ediyorum ya herkes mi böyle ?
Hipotroid rahatsizligim var. Bu işimi çok zorlaştırıyor. Gün geçtikçe tukeniyorum. Bir sürü kürler denedim Leslie , ip atlama, yürüyüş, sıkılaştırıcı kremler neler neler ama olmuyor olmuyooor. Daha 22 yaşındayım kilo 77.2
Dün bir dilim tiramusu yedim diye 700 gram almisim onun harici öğün dışına çıkmadım şaka gibi ya.
Her gün süt , peynir , meyve , kuruyemiş, kuru meyve, salata , köfte,/ tavuk yiyorum. Ekmek tam bugday pirinç makarna yok. Hayret ediyorum. Son iki yıldır bu kilodayim aynı duruyorum. Vücudun bu kiloyu benimsemiş diyorlar çok üzülüyorum. Nolur çıkar yol gösterin. ( 2 yaşında çocuk var)
Asla tatlı yemiyceksin bu kadar net. Ben diyetisyene gittim 1 yilda 10 kilo verdim tatlı yasaktı. Diyetime de harfiyen uydum. Aylar sonra kilo vermeye başlayınca az bisey sade dondurmaya izin vardı sadece. 1 yıl pek tatlı yemedim ama değdi 🏆 tatlı yiyeceksen neden diyet yapıyorsun ki yeterince motive olamamışsın. Özellikle insulin direncin varsa offff kilo vermek eziyet inan. Senin yerinde olsam önce iyi bir endokrinologa gidip tüm kan değerlerime baktirirdim. Belki de kilo vermeni engelleyen sıkıntıların var. O zaman ilaç veriyolar ilaç kilo verdiriyor diyet esliginde

Spor yapnanız gerekio canım sporsuz olmaz evet kacamaklar o şekilde kilo aldırıo

bir gunde 700 gr veremezsiniz de alamazsiniz da.
O sizin tartida gordugunuz sizin net kilonuz degil ki, o gun vucudunuz su tutmus olabilir, bir onceki ogun halen sindirilmemeis olabilir vs vs, o yuzden zaten sik sik tartilmak onerilmez.
Ama su da var, diyetteyken de tatli yemememek lazim.
Kacamaginiz da diyete uygun olmali, tatli kriziniz tuttugunda falan bitter cikolata almalisiniz elinize, veya kuru meyve tatli meyve neyse. Ve yediginiz saat de onemli. Maalesef baska sihirli bir cozum yok.

Bir de sevdigim beni motive eden bir soz var.

"Vucudunuzdan nefret ettiginiz icin diyet/spor yapmayin, vucudunuzu sevdiginiz icin yapin."

Sonucta kendiniz vucudunuz icin dogru bir sey yapiyorsunuz, tatli yemememegi bir yoksunluk olarak gormeyin, aksine basari olarak gorun.

10 yıldır falan ne kilo alırım ne veririm. Gerçi vermeye de çalışmadım. Ama tam arkadaşınız gibi besleniyorum. Özellikle yapmıyorum, bünyem öyle. Kuş kadar yerim ama bir saat sonra acıkırım. Eve paketli gıda sokmuyorum ama tatlıyı severim, ara ara yapıyorum ya da pastaneden alıyorum. Günde kışın 2.5-3 yazın 4-5 litre su içiyorum. Bunu da zorlayarak yapmıyorum ama ihtiyaç hissediyorum. Çok fazla çiğ kuruyemiş, kuru meyve ve yoğurt tüketiyorum. Ceplerimden üzüm incir vs. çıkabilir her an 😂Cozutursam özellikle tatillerde falan çok alkol alırsam, tatlıya abanırsam, fazla kırmızı et tüketirsem 60 kilo oluyorum, dönünce yine 58’e iniyorum birkaç hafta içinde.
Yani bence sık ama az beslenmek ve su içmek ideal kiloda kalmayı sağlıyor.

Ya ben de şu an vermeye çalışmıyorum, hatta tam da şu anda ekmekle acı biber kemiriyorum ahsjsjjs. Eppekten vazgeçemem, canım eppek.

Benim dönemsel olarak iştahım açılır kilo alırım sonra canım bir şey istemez veririm. Şimdilik çok takılmadım ama bittabi kilo hiç hoş durmuyor bünyede.

Şu su içme mevzusuna çok takıyorum. İçemiyorum yahu tadını sevmiyorum bildiğin. Tuhaf şekilde ihtiyaç da duymuyorum pek. Yazın bile çok su içtiğim görülmemiştir. 2-3 litre diyorsun ben bir litre içsem şükür diyeceğim.

Hamurişi hiç sevmem. Her türlü sebze ve salataya bayılırım. O yüzden diyet yapsam hiç zorlanmam heralde ama ömrümde yapmadım bilemiyorum da. Tüm öğünlerimi balıklı ha da tavuklu salata ile geçirebilirim. O kadar çok seviyorum salatayı. Brokoli karnabahar salatası dahil. Beni bitiren şeker bir de. Asla vazgeçemiyorum ve yoğun tüketiyorum. Tatlı pek sevmem ama çayı kahveyi bol şekerli tüketiyorum.

Bana su içmeyi öğret hajajsks.

Back