Derdim inşaat temizliği

düğünüme az bir zaman kaldı. Ev bugünlerde teslim edilecek.

Ev yeni bina. İki oda bir salon 90m2. Cok tozlu ev inşaat pisliği var. Gözümde cok büyüyor. Bana verebileceğiniz tüyolar var mı?

Şunu muhakkak yap-yapma, şurdan başla, şu şekilde temizle gibi gibi yorumlarınıza yardımlarınıza ihtiyacım var ❣️
Her yeri sırayla yapın derim aynı anda her yer olamayacağı için örneğin yatakodası camlrdan başlayın kazıması silmesi vs sonra yerlere devam edin orası bitince de aşama aşama devam edin en sona mutfak kalsın o daha çok uğraştırır temizlediğiniz odanın kapısını kapatırsınız toz vs girmesin diye e tabii yardımcı malzemeleri de en kalitelilerinden alın kiri çözsün hemen kolay gelsin

Tuvalet banyodaki fayanslarda beyaz tozlu bir goruntu varsa onu buyuk sungerlerle kuru olarak temizleyin once. Ilk etapta su değdirirseniz o leke ıslakken gecmis gibi görünüyor ama kuruyunca tekrar ortaya çıkıyor. Cirkin bir görüntü oluşturuyor.

Bir gunde hepsini yapamazsin iki gune yayarsaniz daha kolay olur ilk gun kazinacak posetli strecli neler varsa onlari temizleyin yerleri islatmadan supurmenizi oneririm kabasini alma acisindan vaktiniz kalirsa camlari mutfak dolaplarini silin ertesi gunde odalari banyoyu temizleyin kolay degil ama temizleniyor yaniniza yardim.edecek birilerini bulursaniz daha az yorulursunuz ince kum gibi toz oluyor en cok o yoruyor zaten deterjanlari cok dokerek kullanin gucunden faydalanin yani kolay gelsin

temızlık sırketı ıle anlasacaksınız
5 yılda 3. evım
son ıkısı ınsaatdan yenı cıkma sıfır evdı ınsaat pıslıgını sızın kendınız temızlemenız mumkun degıl o hatayı yaptım
suan oturdugum son evde dırek sırket tuttum canınıza yazık

Firça kova faraş bulaşik teli tiner tornado şu dönerli temixlik kovasi .Bolca kalin eldiven ,maske yada surata baglamak icin tulbent .
Fayans derzlerini telle yada sert sungerle kuru ovun .
Tornadoya fazladan uç alın heryerde kullanabilirsiniz ayırarak .
Hergun bir oda yapın yorulmazsıniz
Korkmayin zor olmaz .

eşinle girişin işe bir haftada bıter yavaş yavaş yapın.biz nişanlıyken oyle yapmıştık.tırnaklarla kazıdık camları:KK43::silah:

düğünüme az bir zaman kaldı. Ev bugünlerde teslim edilecek.

Ev yeni bina. İki oda bir salon 90m2. Cok tozlu ev inşaat pisliği var. Gözümde cok büyüyor. Bana verebileceğiniz tüyolar var mı?

Şunu muhakkak yap-yapma, şurdan başla, şu şekilde temizle gibi gibi yorumlarınıza yardımlarınıza ihtiyacım var ❣️
önce heryeri bir süpürge ile süpürün mümkünse kaba kiri el tipi süpürge ile yapın. sonra incesini elektrikli süpürge ile yapın.
öncelik camlarınızı ve kapılarınızı silin ılık su biraz deterjan hatta az birşey sirke iş görür.
sonrada yerleri vileda ile 3-5 kez silin çünkü inşaatın tozu hemen gitmez.
son olarak wc lavabo çmaşır suyu ile bir güzel yıkayın ve mutfağı temizleyin.
her gun bir yeri yapsanız bşrkaç güne yorulmadan işiniz biter.

Hiç canınızı sıkmayın. Biz 3+1 165 m2 evi eşimle her aksam mesai çıkışı 2 şer saat çalışmayla 4-5 günde bitirdik. Ev kendinizinse emin ol daha bir zevkle temizliyorsun. Her yeri pırıl pırıl yaptık. Temizliğe yardımcı bayan çağırsak bu kadar yapamazdı. Kolay gelsin.

Benim evimde sıfırdı. İnşaat pisliği vardı. 4 kız girdik eve. Mutfak dolapları ve hol fayansları hariç bütün evi bir günde temizlemiştik. Ertesi günde mutfak dolaplarını ve holun yerilerini temizlemiştim. Tek başınıza yapacaksanız, Oda oda gidin. Önce mutfak, sonra banyo ayrıntılı yaparsan 2 günde 2 sini de halledersin ama çok ayrıntılı yapamam dersen 1 günde de biter. En son odalara girersin ki bir tek camları temizlemek sıkıntı oluyor. 1 günde 3 oda çok rahat biter. Yani tek başına da 1 haftada halledersin maksimum. Kolay gelsin şimdiden.

Banyo fayanslarının üstünde derzden kalan beyaz toz tabakası oluyor ya, onu silmeden önce araba fırçasıyla kuru olarak fırçalayın. Sonra yine fırçayla deterjanlı olarak fırçalayıp durulayın. Bezle silmeye uğraşmayın, kuruyunca yine belli oluyor.

Bir de yerlerdeki harç ve boya kalıntıları için yapı marketlerde profesyonel solüsyonlar var. Onlardan alın. Ama elleriniz hassassa zarar verebilir, temizlik eldiveni kullanın.

nişanlınızla birlikte evin tozunu toprağını iyice alın, banyo ve mutfağı da detaylı temizleyin yeter, bir de yarım gün yardımcı alırsanız camları siler, cam silme konusunda deneyimli değilseniz boş yere kendinizi yorar, camları da eskisinden beter edersiniz.
banyo ve mutfak dışındaki yerler için çok kasmayın, toz kalmasın yeter, eve eşya yerleşirken zaten yerler falan tekrar batıyor sil baştan temizlik yapmak zorunda kalacaksınız.

Yapabildigini yap yapamadigin kalsin yaaa ev sizin olacaksa mutlaka pencrre etiketlerini iyi temizleyin güneş vurdukca cok kotu bir görüntü oluyor ikincisi camlarda alci boya cimnto lekesi varsa onu cizmeden kaziyici birsey bul sonrasinda instagramin varsa cok biliyoruz biz vs gibi temizlik önerili sayfalar var ordan yararlanabilirsin birde asla yalniz yapma emustakbel esinide al yanina yapin ki degeriniz olsun herseyi kendinze mal etmeyin ki yuvanizin kiymeti olsun.. borde bir gunde bitirmek yerine günlere ayirin daha iyi temizlik yapıp eve oturunca surayida iyi temizleyememisim deyip ugrasmayin tekrar...

Güle gule oturun.

Her yeri sırayla yapın derim aynı anda her yer olamayacağı için örneğin yatakodası camlrdan başlayın kazıması silmesi vs sonra yerlere devam edin orası bitince de aşama aşama devam edin en sona mutfak kalsın o daha çok uğraştırır temizlediğiniz odanın kapısını kapatırsınız toz vs girmesin diye e tabii yardımcı malzemeleri de en kalitelilerinden alın kiri çözsün hemen kolay gelsin
Güzel tavsiyeleriniz için çook teşekkür ederim :)

Tuvalet banyodaki fayanslarda beyaz tozlu bir goruntu varsa onu buyuk sungerlerle kuru olarak temizleyin once. Ilk etapta su değdirirseniz o leke ıslakken gecmis gibi görünüyor ama kuruyunca tekrar ortaya çıkıyor. Cirkin bir görüntü oluşturuyor.
İstediğim böyle püf noktalarıydı çook teşekkür ederm hemen not aldım :)

İstediğim böyle püf noktalarıydı çook teşekkür ederm hemen not aldım :)
Yerlerde badana, boya damlaları varsa kesinlikle bir tane spatula almalısın nalburdan. Biraz ıslatıp, onunla kazıyınca hemen çıkıveriyor. Sakın telle uğraşma.

Camlarda veya mutfak dolaplarında sert lekeler varsa çimento, boya vs gibi kesinlikle tel kullanma çiziyor çünkü. Arkası çok sert süngerler de iş görüyor ve mutlaka bol bol ıslat ki yumuşasın taşlaşmış şeyler.

Banyo için bir arkadaş da demiş, uzun uçları kalın bir fırça alıp, güzelçe çamaşır suyu veya cifle bütün fayansları ve duşakabini fırçalayabilirsin. Ardından çıkmayan yerleri spatula ya sert süngerle o da olmazsa son çare telle (hafifçe) kazıyabilirsin.

Arap sabunu cidden yerdeki kirleri mükemmel yumuşatıyor. Mutfak tezgahı 8-9 kere silmeden tam temizlenmiyor. Üzerinde pütür pütür şeyler kalıyor nedense. O yüzden çok kafaya takma.

Aklıma başka bir şey gelmedi şu an.

İnşaat temizliği olunca temizlikciler gelmiyor :KK43: birisiyle konuştum 400 istedi buda beni aştı :KK43: bir farkı olmuyor ki şirketten. Dileğiniz için cok teşekkür ederim :)
Evi neden siz temizletiyorsunuz. Erkek tarafı temizlesin veya temizletsin. Normalde ince temizliğine varana kadar erkek tarafı yapar bu işi

oda oda ilerlersen iyi olur. koridor ve banyoyu en sona bırak çünkü oralarda kova doldurcaksın gelip geççeksin yığıntı oralarda toplanacak.
öncelikle faraşla büyük çöpleri ve kumları süpürüp toplucaksın.
sonra çöpe atılacak bir vileda kafasını heba etçeksin. yıpranmış varsa o da olur. yerdeki kaba pisliği o viledayla alacaksın.
sonra cam ve kapılarını sileceksin. daha sonra mobilyaları ve ıvır zıvırların tozunu alacaksın.
en son yerleri kuvvetli bir deterjanla domestos gibi elel sileceksin güzelce. viledayla pisliği gitmez.
normal odalar kolay çok uzun sürmez.
seni oyalayacak olan mutfak.

camlarını başka birine parayla sildirirsen işin çok hafifler. veya yardıma gelecek bir iki olursa sadece cam silmelerini isteyebilirsin.

Back
X