• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

derdim ev almak...

evet pahalı ama ben egede küçük bir kasabada yaşıyorum en güzel lüks ev 130 bin burada...acaba üstüne koysam her ay bişeyler olurmu ?
Valla bizde 90.000 var hala biriktiriyoruz. İst da evler cok pahali. Ne kadar cok kredi cekersen o kadar cok da faiz odersin.

amin sağol...ama kızım için almak istiyorum...sabredeceğim biraz daha...herkes o yönde konuştu çünkü.beklemeye karar verdim.kredisiz mümkün değil olmaz

Aynen canm bekle biraz en mantiklisi suanda kredi faizleri cok en azindan düsme ihtimali var ama cikmaz bu saatten sonra kârın olur zararin olmaz.
Hepmizin cabasi evlatlarimiza bisiler birakablmek biraz olsn rahat etmek.
Hepmizin hakkinda hayirlisi neyse o olsun insallah.
Allahim herkese ev versin ;)
Gökten yagar gbi ev yagsin herkese

Tabi mortgage çekin de arabasız yapabilecek misin bir de aldığın evde mi oturacaksin hep bunlar etkili.

evet pahalı ama ben egede küçük bir kasabada yaşıyorum en güzel lüks ev 130 bin burada...acaba üstüne koysam her ay bişeyler olurmu ?
bence bu fiyata alabılırsın bızım hıc peşinetımız yokken 30 bin ihtiyaç cektik 3 ay once sonra 75 konut cektık ayda 1800 oduyoruz secimden sonra çek kredi al ailelerden fayda yoksa odenır gıder suan cok gıbı ama ilerleyen zamanda taksit sabıt kalacak gelirler artar daha rahat olur dıye dusunuyorum karart gözunu al

Valla bizde 90.000 var hala biriktiriyoruz. İst da evler cok pahali. Ne kadar cok kredi cekersen o kadar cok da faiz odersin.
evet haklısın ama 90 bine burada villa alırsın nerdeyse...son dönemde biraz arttı fiyatlar...

Tabi mortgage çekin de arabasız yapabilecek misin bir de aldığın evde mi oturacaksin hep bunlar etkili.
arabasız yapamayız sanırım belimde sorun var çünkü yürüyemiyorum fazla...ama daha düşük model alıp ev bitene kadar idare ederiz diye düşündük..
evet alırsam orada oturmak isterim.
evi alırsan kendi oturduğun yerde ödediğin kiradan daha yükseğine verebilirsen oradanda gelirin olur diyen var
ama amacım ev sahibinden kurtulmam
çiçeklerimi bile kaldırttı
balkondaki gideri tıkıyormuş
aslında hiç bişiy akmıyor
balkondan su damlıyormuş balkonu yıkatmıyor
vs... çok bıktım

bence bu fiyata alabılırsın bızım hıc peşinetımız yokken 30 bin ihtiyaç cektik 3 ay once sonra 75 konut cektık ayda 1800 oduyoruz secimden sonra çek kredi al ailelerden fayda yoksa odenır gıder suan cok gıbı ama ilerleyen zamanda taksit sabıt kalacak gelirler artar daha rahat olur dıye dusunuyorum karart gözunu al
aileler den yok bir umut köstek olmasınlar yeter
eski konularımda var okumak istersen
dün altını bozdurdum bugün yükseldi
onun üzüntüsü var şuan üzerimde
biz anca 800 ödeyebiliriz maksimum
ama ev sahibinden dolayı kararttım gerçekten gözümü
inşallah gönlüme göre fazla borca girmeden buluruz
cesaret verdiğin için sağol

Canım bak 80 bine villa alınır burdan diyosun.Madem öyle o zaman 65-70 bin arası 2+1 lere bak .17 bini 20 ye tamamlayabilirsen arabayı satma.Üstünü mortgage olarak 5 yıllığına çek.Ama tapu ve abonelikler içinde bir miktar çektiğin krediden ayır.Bizde daha yeni ev aldık ordan biliyorum.Allah gönlünüze göre versin.Ama bende arkadaşlar gibi düşünüyorum.Aralık ocak aylarını bekleyin derim .Önce alır beş yılda ödersiniz sonra satar daha büyüğünü lüksünü alırsınız.:KK66:

Kızlar;
1.si konut kredisinin faizi her zaman en uygun olandır.
2.si daire fiyatları beklemekle ucuzlamaz. Bence beklemeyin acele bile edin. Çünkü artık daire satışı olan binalar kentsel yenileme ile olan daireler ve yenilendikleri an fiyatları çok rahat iki katına çıkıyor. Bu tarihten itibaren kimse ucuza ev beklemesin kızlar malesef durum böyle istanbulda.
3.paranız cidden az çünkü şöyle bir durum var konut kredisi alacağın zaman banka eve ekspertiz gönderiyor ve biçilen değerin %75ini ödüyor.kalan %25i siz ödemek durumundasınız. Tabiki expertiz ev sahibinin istediği fiyatı biçerse eve. Genelde ekspertizler az değer biçiyor. Ve kolay kolayda daire fiyatının tamamına kimse kredi çektirmez ödeyeceği vergi ve tapu harcından sebep.
Bilginiz olsun diye yazdım inşallah işinize yarar..

Yorumları anca okuyabildim. egede oturuyorsan büyük şehir gibi değildir fiyatlar.yerinde olsam bi bankayla görüşür ödeme taksitlerine bakar ve hiç beklemez girerdim eve. Beklemekle hiç mal sahibi olunmuyor malesef ve alacağınız evin parasının nerdeyse yarısı nakitiniz çok çekmeyeceksiniz kredi. Ama beklemenizi hiç tavsiye etmem ev fiyatları artık yavaş yavaş heryerde artmaya başladı. Merkez bankasıda faizleri sabit tuttu daha düşmesinide beklemeyin..

yyildirimelif yyildirimelif Daha simdi yazmadin mi neden hesabin pasif ki.. neyse.. butceniz elvermiyorsa ev falan almayin bence ama sıkışmadan da mal sahibi olunmuyor o da ayri konu.

arkadaşlar size birşey danışmak istiyorum İstanbul Ümraniyede kirada oturuyorum eşimin iş yeri de evime yakın bu sene Allah nasip ederse ev almak istiyoruz.Buralarda kalabalıktan trafikten karşıma ne tür bi insan çıkacak korkusundan dogru düzgün gezemiyorum kendimi kısıtlıyorum hep bu yüzden şileden ev almak geldi aklıma biz yazın bütün haftasonlarımızı ormanda deniz kıyısında hep şilede geçiriyoruz ama iş orada yaşamaya gelince bazı şüphelerim var orada yaşayanlar var mı bana bişgi verebilir mi ne bilim kışları çok mu soguk oluyor deniz kıyısı sonuçta alışveriş nasıl olur pahalı mı kızım 3 yaşında seneye kreş sonra okul ne bilim hepsi soru oldu kafamda lütfen fikir verin 4 senedir evliyim artık karar verip ev sahibi olmak istiyorum

Kızlar ben de yazayım

20 bin birikmiş
50 bin değerinde arabamız var

200 bin'e 5+1 dubleks bulduk bu haliyle de oturulabilir tabii ki de lüks değil ama harabe de değil.

aradaki fark 130 ama 140 çekelim diyoruz 6 yıllık aylık ödemesi 2800 (ki zaten 700 tl kira veriyoruz 6 yıl da 50 bin kira parası vereceğiz ) bu şekilde de 60 bin civarı faiz vereceğiz aslında aynı hesaba geliyor..

ilk iki yıl zorlanırız ama sonra rahat ederiz zamanla da içini dışını istediğimiz gibi yaptırırız

Bu düşüncelerimiz nasıl sizce? mantıklı mı?

Kızlar ben de yazayım

20 bin birikmiş
50 bin değerinde arabamız var

200 bin'e 5+1 dubleks bulduk bu haliyle de oturulabilir tabii ki de lüks değil ama harabe de değil.

aradaki fark 130 ama 140 çekelim diyoruz 6 yıllık aylık ödemesi 2800 (ki zaten 700 tl kira veriyoruz 6 yıl da 50 bin kira parası vereceğiz ) bu şekilde de 60 bin civarı faiz vereceğiz aslında aynı hesaba geliyor..

ilk iki yıl zorlanırız ama sonra rahat ederiz zamanla da içini dışını istediğimiz gibi yaptırırız

Bu düşüncelerimiz nasıl sizce? mantıklı mı?
5+1 çok büyük değil mi (kac mt )eğer kalabalık degilseniz eger imkan varsa 3+1 ama sıfır alın derim içi yapılı çünkü evin içine yapılan tadilatta az para tutmaz tadilata verecegin parayi sıfır binaya verseniz nasıl olur.

5+1 çok büyük değil mi (kac mt )eğer kalabalık degilseniz eger imkan varsa 3+1 ama sıfır alın derim içi yapılı çünkü evin içine yapılan tadilatta az para tutmaz tadilata verecegin parayi sıfır binaya verseniz nasıl olur.

Canım tadilatı ilk etapta Düşünmüyoruz zamanla olacak o yüzden 200 üzerine çıkmamaya çalışıyoruz Bizim Baktığımiz semtte 200 civarı 0 ev yok

0 evler 300 350 civarı

Bugün dediğim eve baktık içimize sinmedi şu an başka evler bakıyoruz

Cevabın için de cok ama cok tesekkur ederim ;)

Back