derdim bir değil ki.

Canim bende evliydim yeni bosandim esim fatura ve borclarin cogunu oderdi ben kendim icin calistim hep bir erkek bana bakamicaksa benim ustumden evi idare edecekse ne diye evlenmis o zaman??? Ben elbette icimden gelerek giden fatura ve borclarin yarisini cikarip verdim geri kalanida bana kaldi mutfak masrafini ivir ziviri hep o oderdi. Kusura bakmasin kimse ama asla maas kartimi verip sonra harclik istemem ne munasebet. Disari ciktigimizda da gezilen yenilen icileni o oderdi erkek dedigin boyle olmali zaten. HA mesela araba aldik pahaliya kactik ama ben israr ettim ve al ben ortak olucam yari borcuna dedim ve bende isteryerekten odedim ama asla kartim param esimde durmadi.

Bir evli olan sen degilsinki canim bu isler boyle yurumez guzelim aklini basini al sen kocan icin mi calisiyorsun ??? Ne guzel calis kazan gobegin catlasin esin karti alip bos karti sana iade etsin cok terbiyesizce.... Senin beynin aklin yok mu gerizekali yerine mi koyuyor ki tum maasini aliyor? bir borc varsa diyelim 2000 ytl odenecek kendisi 2600 aliyomus sen 2500 kendisi 1000 verir sen eline 1000 ytl sayarsin gerisi sana kalir mutfak alisverisi yaaprsin ailene gonderirsin incik boncuk alirsin biriktirirsin sana kalmis orasi.Ailene bile para gondermeye korkuyormussun esin seni kullaniyor maas kartini bosaltip bos karti ativeriyor onune resmen hakaret bu. Benim aileme gonderecegim parayada kimse karisamaz benim ailemi kendi ailesi gibi goremiycek insan zaten ailemi kabullenmemis demektir. Oyle es olmaz olsun!

Valla canim tespitlerinde haklisin ben Turkiyede neden bu yapilir hic anlamam ben borcsuz evlendim arkadaslar dugun bile yapmadim gereksiz gordum.Onun yerine balayina ciktim. Ilk evlendigimizde yatagimiz vardi bir tek sonra her ay bir odayi aldik 2-3 ayda tum ev duzuldu kalan altinlar vs ile... Zamanla aldik herseyi. Herkes herseyi aninda tam olsun eksiksiz olsun istiyor ama kimse borcsuz evlenmeye yanasmiyor. Ben borc olmadan evlendim hersey zamanla yapilabilir dunya borca girmeye hic gerek yok insan kesesine gore alisveri dugun yapmali.Herkeste bir gurur bir ihtiras nolur yani tum eviniz duzulmeden evlenseniz yada bir dugune o kadar para sacmasiniz yada gelinliginiz 5 bin ytl olmayiversin bunlar ornekler... Gosteris icin asla borca girmem en sevmedigim seydir.

Bu arada bende okul okudum ailem ev tuttu kira odedi kredi kartim vardi para yollarlardi hic boyle borclara girmediler valla hemde cok zengin bir aile fln degiliz annem hemsire babam astsubay... Ben bu kadar borcun nasil yapildigini anlamis degilim.

Son düzenleme:
Allah kazancinizi bol etsin fakat yerinde olsam konusurdum.. biliyorum anlayissiz diyeceksin kavga cikicak diyeceksin ama malesef ki biz insanlarin tek anlasma yolu bu... gerekirse o kavgayi goze al cunku yarin oburgun gizliden yaptiklarin da cikacak ortaya ve o zaman tepki daha buyuk olucak.. Anladigim kdriyla ailene olan hislerini, sorunlarini evliligine yansitan birisin.. bu yuzden esin seni her uzgun gordugunde daha da sertlesecek kendi dusuncesinde.. ben kendimi senin yerine koyuyorum alirdim karsima ve;
seninle bir konuyu konusucam ve bunu bir daha acmicam.. ben bugun biyerlere geldiysem bu ailemin sayesinde oldu.. ailem ne yaptiysa bizler icin yapti bizim okulumuz "erkek oldugu icin" abimin dugunu.. biliyorum eger guçleri guvenceleri yoksa bu kdr borcun icine girmeyeceklerdi ama suanki durum bu ve bizim bi core bulmamiz lazim.. bak seninle bir ton sorunlarimiz oldu bu konuyla ilgili ve ben sana istemeden yalan soyledim cunku tepkinden korkuyorum artik! ama sen benim hayat arkadasimsin (pohpohla) ve sana yalan soylemek senden bisey saklamak inan icime sinmiyo( de ve açikla ne yaptiysan ondan gizli o yemek karti vs ki çiksin aradan) simdi senden bisey isticemAllah a sukur genciz calisiyoruz iyi kazaniyoruz ben gonul rahatligiyla bu yemek kartini onlara vermek istiyorum ve her ay 200 benim maasimdn 100 senin maasindan toplam 300 tl onlara vermek istiyorum en azindan bir muddet... Eger bunu yaparsak soz veriyorum senden bisey saklamicam cunku elimde degil bunu yapmam lazim cunku onlar o durumdayken burda bu sekildeki hayat tarzima ait hissetmiyorum kendimi! ve dolayisiyla bu evliligimizi yipratiyor. sana soz veriyorum eger bunu yaparsak asla senden bisi saklamicam ve bunu birdaha sorun etmicem onlara da bizden bu kdr diyip koyucam tepkimi....bigun senin ailenin boyle bi durumu olursa inan en buyuk destekcin ben olurdum simdi senden ayni destegi bekliyorm vs vs
canim bilmiyorum esinin neden boyle tepki verdigini bilmiyorum kimse tas yurekli olamaz kesin onun da kizdigi kendine gore hakli oldugu nedenleri vardir. gitme esinin ustune. durustçe konusarak kavga etmeden konusma ortami yaratmalisin gerekirseonce benim konusmama izin ver diye gir konuya ve bitirene kdr her devreye girmeye calistiginda engelle ama sert çikisma.. ve sonra onu bi dinle bakalim... umarim yardimci olur yazdiklarim

Allah yardımcınız olsun canım çok üzüldüm borç ne demek olduğunu çok iyi bilirim,babanın durumu çok zor sinirli vs olmasına anlayış göstermek gerek..ama eşinin tavrı çok yanlış benim abim evlendi,eşinin ailesinin evini tadilat yaptırdı,kardeşlerine laptop,hediyeler evlerine eşyalar ve para yardımı yaptı,bi gün olsun bunu başına kalkmadı ve yengem çok savurgandır annesine pahalı parfümler,kremler alır bi gün olsun ne biz ne abim bi söz söylemedik..lütfen korkma canım onlar senin ailen destek olacağını açıkca eşine söyle üstelik çalışan bi bayansın senin maaşına bu kadar müdahele etmesine izin verme..

Baban bütün gün evde oturuyor bir iş yapmıyor sonra da param yok diyor. Gitsin taksi şöförlüğü yapsın bir sürü taksi şöförü var emekli. Annen bütün gün evde oturuyor bebek baksın ayda en az 700-1000 civarı kazanır semtine göre benim çocuğuma da 50 yaşında bakıcı bakıyo. Okuyan kardeşin de part time işe girsin. Bunların hiçbirini yapmıyorlar bütün gün evde oturup evlendirme programı seyrediyorlar veya kahveye gidiyorlar sonra da armut pişsin televizyon programından ağzımıza düşsün diye bekliyorlar. Şaka gibi gerçekten.

canım öncelikle allah kolaylık versin diyorum..senin yazdıklarını okuyunca bi an kendi hayatım gözlerimin önüne geldi.. bende üniversiteden mezun olduğumda babam aynı seninki gibiydi.. çok şükür aşırı yüksek bir meblağ değildi ama vardı işte bi 15-20 milyar..6-7 ay babama destek olarak bu borcu kapattık. evlendiğimizde anneme aldığım koltuk tkımının borcunun yarısı duruyordu ve eşim asla bişey demedi. tüm sıkıntılarımıza rağmen ben ödedim o borcu. babam zamanla tekrar borca daldı. eşimle biz de babamın kredi kartlarını ve maaş kartını aldık hesaplarını hep biz yönettik. çok şükür düze çıkardık hatta 14-15 binlik bi araba bile aldık. bu sırada kardeşim özürlü kadrosundan işe girdi ve babama çok faydası dokundu. demem o ki moralini hiç bozma ve allaha dua et. due et ki eşinin gönlü yumuşasın. çünkü o sana moral ve destek vermedikçe ailene istediğin yardımı yapamazsın.birgün duyacak korkusuyla yaşamak da zor. kendine ek masraf çıkarmış gibi gösterebilirsin belki.. lazere gidiyorum dersin o parayı annene verirsin. ya da ne biliyim anneme her ay el harçlğı vermek istiyorum desen ya da durumları kötü her ay mutfak masraflarını karşılamak istiyorum diye açık açık konuşsan razı gelmez mi eşin????

canımm ya çok zor bi durum gerçekten ama eşinle konuşsan bu durumu belki anlayışla karşılar çünkü o kadar da anlayışsız değildir diye düşünüyorum

ailen seni okutmus meslek sahibi etmis,
Gozunden sakinmis,

Beyefendi de maas kartina el koysun
Sen ne calistigini istedigin gibi harca ne ailene 3 kurus yardim ederken dusun...

Allah o eşin ve eşin gibilerin icine merhamet versin...
Ne demektir bu yaa ne bicim insanliktir...

Bu arada evli abin yuzunden borcu olmus,
O yardim etsin,yengen calisiyomu bilmem o yardim etsin,
Annen cocuk bakabilir,baban ek is yapabilir,
20 yasin ustundeki kardesin de calisabilir.
Sende ufak ufak mutfak masraflarini karsilarsin...

Bak bakinca 5 6 kisi gozukuyosunuz,
zengin adamdan istemek yerine...

Derhal calisip 1 2 sene bile surmez o borcu kapatmaniz...tabi zor olacak ama borc sizin borcunuz...

Hatta varsa yengenizin altinlarindan bir kismini bile vernesi gerekir.madem elinizde avucunuzda yoktu,

Dugun degilde nikah yapilabilirdi,ha madem dugun oldu,bi zahmet abiniz ve yengeniz de o taşin altina elini koyacak,hatta koymali!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…