• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

derdim bir değil ki.

çok haklısın canım borcumuzun bitmesine 9 ay kaldı demezmi bankaya talimat vericem aynı para kesilsin biriksin bankada yani ben hiç rahat edemiycem diyorum artık Annem geldi durumumu görünce o kadar üzüldü anlatamam bi kez rahatsızladım taksiye binecek param yoktu 10 -20 lira oluyo bana para vermiyo versede tek tek hesap soruyo çok üzülüyorum

bu konuda bişeyler yapılmalı ama güzelim :50:

Ailen borç yaparken size ödeyecekmisiniz diye sordu mu ?
Anladığım kadarıyla bu borcun çoğu abinin düğünü sebebiyle abin ödemiyor mu ?
Sonuçta senin kendi ailen var artık eşinin tepki göstermesi haklı onun açısından bakınca
Yinede maaş kartının eşinde olması çok saçma eşinle bu konuyu konuş sen maaş kartını ondan almalısın önce.

Önce ailene şimdi eşine paranı kaptırmışsın.Elbetteki ortak harcamalrınız giderleriniz olucak ama maaş kartının eşinde olması kötü acil bişi olsa napıcaksın ?

Sen kontrolünü kaybetmişsin paranın :50:

Allah yardımcın olsun. Bir yandan ailenin durumuna üzülürken, diğer taraftan da eşine yalan söylemek zorunda kalıyor ve bunun ağırlığını da taşıyorsun. Bence ikisinin birden ağırlığını taşıma. Yapabiliyorsan eşine ticketın ile ilgili mevzuyu ve mutsuzluğunun nedenini anlat, inşallah oda seni anlar ve ılımlı bile karşılar. Hem ne biliyorsun belki de senin mutsuzluğunu istemeyecek ve ailene yardım edecektir yahut etmene izin verecektir. Ailen için bol bol dua et. İnşallah durumları düzelir. allah onları kimseye muhtaç etmesin inşallah.

karşısına geçip açık açık rahatsızlığını söyleyeceksiin sen rahatsız olacağına senin söylediğinden yaptıgının yanlış olduğundan o rahatsız olsun..onun canı sıkılsın neden seni afedersin ama saf yerine koyuyorki izin verme buna bence...yada bir kerede sen onun maaş kartını iste..bakalım ne yapacak kesin ters tepki verir ondan sonra sende bir daha vermezsin kartını..istersende söylersın ben seninkini istedim böyle tepki verdin sen neden istiyorsun die yüzüne vurursun

bi kere aynen de dediklerini söyledim çok laf işittim nasılda üste çıkıyo anlatamam durum belli al sen geçindir kolaysa bakalım yetiştirebilecekmisin yani okadar çok bağırdıki hatta cüzdanını falan fırlattı paraları saçtı eve çok korktum sindirdi diyorum bazen beni bıktım diyorum hani borç bitince rahatlarım diyodum yok o başka şeyler çıkacak çok üzülüyorum ama bu ay çok kararlıyım işten izin alıcam erkenden çekicem paramı vereceğim yerler var bir iki anneme de az da olsa yolluycam İnşallah kavga kıyamet çıkmaz da yine :50:

bi kere aynen de dediklerini söyledim çok laf işittim nasılda üste çıkıyo anlatamam durum belli al sen geçindir kolaysa bakalım yetiştirebilecekmisin yani okadar çok bağırdıki hatta cüzdanını falan fırlattı paraları saçtı eve çok korktum sindirdi diyorum bazen beni bıktım diyorum hani borç bitince rahatlarım diyodum yok o başka şeyler çıkacak çok üzülüyorum ama bu ay çok kararlıyım işten izin alıcam erkenden çekicem paramı vereceğim yerler var bir iki anneme de az da olsa yolluycam İnşallah kavga kıyamet çıkmaz da yine :50:

2500 liramı maaşın tatlım yukarda yazmıştın yanılmıyosam?

bu konuda bişeyler yapılmalı ama güzelim :50:

kesinlikle canım çok sağol desteğin için benim eşimin ailesi 3000 tl kira geliri var emeklisi falan baya durumları iyi ama acayip cimriler anlatamam eşimde öyle ama kendi ihtiyaçlarına karşı çok cömert bana bişey aldıkmı gözüne batıyo gibi geliyo dua ediyorum 15 haftasonuna gelmesin diye artık gidip bankadan çekicem paramı çok gücüme gidiyor çok zor bir durum

ya bak sen korktugun için o da bunun farkında o yüzden en ufak bişide bağırıp çağrıo işte fırlatıo cüzdanını falan seni sindirmek için sende korkuosun susmak zorunda kalıyorsun belkide sende bağırsan vurucak die korkuosun o da bunun farkında parlıo hemen anladığım kadarı ile içinden de diodur sustu işte die aynen devam yola...inşallah kavga kıyamet çıkmaz deme bırak çıksın boyutu nereye giderse gitsin ama senin korkmadığını herşeyi göze aldığını görsün artık susmuo bu kadına ne oluo desin

Allah yardımcın olsun. Bir yandan ailenin durumuna üzülürken, diğer taraftan da eşine yalan söylemek zorunda kalıyor ve bunun ağırlığını da taşıyorsun. Bence ikisinin birden ağırlığını taşıma. Yapabiliyorsan eşine ticketın ile ilgili mevzuyu ve mutsuzluğunun nedenini anlat, inşallah oda seni anlar ve ılımlı bile karşılar. Hem ne biliyorsun belki de senin mutsuzluğunu istemeyecek ve ailene yardım edecektir yahut etmene izin verecektir. Ailen için bol bol dua et. İnşallah durumları düzelir. allah onları kimseye muhtaç etmesin inşallah.

YOK CANIM EŞİM anlayışla karşılayacağını hiç düşünmüyorum. zaten eşim yaptıklarımı bi duysa beni boşar nerdeyse. çünkü kavgalarımız o dereceye geliyor her seferinde. o yüzden ben bi yalana battım bundan kurtuluşum yok. çok dua ediyorum. çok yalvarıyorum ne olur bana ve aileme dua edin.

Ne diye maas kartiniz Esinizin elinde hanim efendi? Siz onun cocugumusunuz size 5-10 herneyse harclik veriyor?Adamda suc yok,siz hakediorsunuz kusura bakmayinda.
bu kadar ipleri eline vermeseydiniz...Calisiyorsunuz ama,caniniz birsey istese alamicaksiniz.Yolda yururken vitrinde bir giysi gorseniz alamicaksiniz?
once kocanizdan para istemeniz lazim.O da ne kadar verirse artik degil mi?Valla evlenmeseydiniz daha iyi olurdu.Ailenize daha cok destek olurdunuz,en azindan:)

kocana sinir oldum, sanada tabi. sen ayda 2500 kazan eline çocukların bile beğenmediği para kalsın. bence evin geçimini kadınlar erkeklerden daha iyi becerir, eşin bi daha gel sen geçindir derse al onunda kartını, onada harçlık ver görsün gününü, yada ben işten ayrılcam de.

RABB'im kolaylık versin.belli ki bir kaç kardeşsiniz neden herkes destek çıkmıyor ailenize.kardeşim var demişsin çalışmıyor mu? okuyorsa bile çalışabilir ailesini zor durumda bırakmamalı.ya abiniz o kadar borç yaptırıp evlenmeyi biliyorsa destek vermeyide bilmeli.bunları tüm kardeşler bir araya gelip konuşmalısınız.tabi ailenizde ayağını yorganına göre uzatmalı.
sizin maaşınızı kullanamamanızda ayrıca garip.aynı durumda ki diğer arkadaşda nasıl olur neden bu kadar ezdiriyorsunuz kendinizi.o parayı siz kazanıyorsunuz ne demek el koymak,harçlık vermek.kocanın görevi eşini hiç birşeye muhtaç etmemektir.sizikiler işin kolayını buluş kendilerine bağımlı hale getirmiş sizleri.bu durumda katlanmanın tek yolu o para ile gelecek kurma gayreti olabilir.eğer öyle bir gayrette yoksa uyanın derim size.biraz fevri oldu tavırlarım kusura bakmayın.ama okumuş ve çalışan kadınlar bile kendilerini bu kadar ezdiriyorsa durumumuz vahim demektir.

Ne diye maas kartiniz Esinizin elinde hanim efendi? Siz onun cocugumusunuz size 5-10 herneyse harclik veriyor?Adamda suc yok,siz hakediorsunuz kusura bakmayinda.
bu kadar ipleri eline vermeseydiniz...Calisiyorsunuz ama,caniniz birsey istese alamicaksiniz.Yolda yururken vitrinde bir giysi gorseniz alamicaksiniz?
once kocanizdan para istemeniz lazim.O da ne kadar verirse artik degil mi?Valla evlenmeseydiniz daha iyi olurdu.Ailenize daha cok destek olurdunuz,en azindan:)

saol ya cevabın için...

YOK CANIM EŞİM anlayışla karşılayacağını hiç düşünmüyorum. zaten eşim yaptıklarımı bi duysa beni boşar nerdeyse. çünkü kavgalarımız o dereceye geliyor her seferinde. o yüzden ben bi yalana battım bundan kurtuluşum yok. çok dua ediyorum. çok yalvarıyorum ne olur bana ve aileme dua edin.

canım bencede anlayışla karşılamaz diye düşünüyorum çünkü ailesenin durumu iyi demişsin benimkininde öyle nezaman sıkışsak 1000 tl yolluyolar ben tabi çok eziliyorum ve maalesef anlamıyor beni çok isterdim bende az da olsa yardımcı olmayı birde benim eşimin evli ablası var durumu inanki annemler kadar kötü değil yeğenlerine bu sıkışıklığımızda arada para yolluyor geçen çektim resti birdaha yollarsam benimde o parada hakkım va hakkım helal olmasın dedim resmen..
Allah yardımcın olsun canım İnşallah bi yolunu bulursun ben anneme bir ablamız var iş yerinde onun hesabından yolluyorum artık ona veriyorum biriktirdiklerimi internetten yatırıyorum

canım böyle konuşmakta haklı olduğun yerler var ama o iş öyle olmuyor işte evlenince ben çok zorlandım bayada tartıştık ama olmuyo işte ben uzun bir süre bekarlık dönemi geçirdim Anneme aileme çok destek oldum ama artık olmuyor kardeşlerimi hiç bir bayram boynu bükük bırakmazdım ama borçlandık evlinince hemen ve bize çok az bir para kalıyor giderleri verdiğimizde eşimde iyice sıkıyor da sıkıyor gıda masrafı dışında :(

kadındır kremi olur kozmetiği olur giysisi olur her gördüğü şey içinde kalıcak 5-10 lira nedir yaa, gerçekten çok kötü, çok acı, ne yapmalı nasıl tavsiyede bulunmalı bilemedim, baştan nasıl alıştılarsa öyle gider

canım böyle konuşmakta haklı olduğun yerler var ama o iş öyle olmuyor işte evlenince ben çok zorlandım bayada tartıştık ama olmuyo işte ben uzun bir süre bekarlık dönemi geçirdim Anneme aileme çok destek oldum ama artık olmuyor kardeşlerimi hiç bir bayram boynu bükük bırakmazdım ama borçlandık evlinince hemen ve bize çok az bir para kalıyor giderleri verdiğimizde eşimde iyice sıkıyor da sıkıyor gıda masrafı dışında :(

bende biliyorum bunlari da, maas kartina takildim...

lütfen beni yanlış anlamayın ama 50-60 bin lira borçtan bahsediyorsunuz bu daha çok abinizin düğünden kalma borcu sanırım..Abiniz yardım ediyor mu peki ailenize..

eşiniz haklı demiyorum ama siz de artık bir aile olmuşsunuz devamlı ailenize para vermeniz onu da rahatsız edebilir..Keşke etmese..ama edebilir...

sonuçta birkaç ay veya bir kaç sene yardım etmenizle kapanabilecek birşey değil bu borç...

yukarı tükürseniz bıyık,aşağı tükürseniz sakal...

Allah yardımcınız olsun....

Back