• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

derdim bir değil ki.

iyide ailen senin ailen yardım etmen gerekiyorsa maddi açıdan zor durumdaysalar tabikide yardım edeceksin eşin ne hakla karışabilirki buna üstüne sende çalışıyorsun ben bunu anlayamıyorum ne hakla karışır söz söyler yada bağırır o senin ailen onlar olmasaydı sende olmazdın kim bilir seni neliklerle bu yaşa getirdiler neler çektiler şimdide senin onlara yardım etmenden daha doğal ne olabilirki kim karışabilir walla insanın eşide bir yere kadar...evet evinide düşünmek zorundasın kendi hayatında var herkesin maddiyatı hesabı kendi evinedir ancak yediğin önünde yemediğin arkanda ise rahattaysan ailende çok zor durumdaysa senin ailene yardım etmek çok normal hatta gereklidir. Eşine sor bakalım kendi ailesi seni,n ailenin yerinde olsa o ne yaparmış..emin ol senden fazlasını yapardı ayrdım açısından.. bu yüzden ne eşinden bişey sakla nede gizle açık açık aleni olarak yardım ettiğini eşin bilsin ne var bunda ne diyebilirki ....[/QUOTE

canım ,durumunuz çok kötü ,allah yar ve yardımcınız olsun ,ama eşin niye bu kadar sertki anlamadım,hem eşine ne?yani sonuçta bu yaşa kadar okuttular,büyüttüler,tabikide vermek hakkın,ama anlamadığım eşinin niye elinde ki maaş kartın ?

ayrıca imkan dahilinde ailelere yardım edilmesi gerektiğini her zaman savunmuşumdur,:51:

Son düzenleme:
bu tarz yorumları yapanlar,bir üye gelip eşim ailesine benden habersiz para yardımı yapıyor deseydi ne derdi acaba çok merak ediyorum:34:

ayrıca imkan dahilinde ailelere yardım edilmesi gerektiğini her zaman savunmuşumdur,:51:

daha düzgün okursanız, ben ailene yardım et yada etme gibi bi yorumoa bulunmadım, çünkü o konuyu bende sizin gibi düşünüyorum, benim yorumum eşinin maaş kartını alıp ona harçlık vermesiyle ilgiliydi

canım önce şunu sorayım,baban o krediyi sanamı çekti diyorsun evlilik borcunu eşim ödüyor pek anlamadım madem siz ödüyorsunuz baban niye sıkıntıda senin verdiğin bir sıkııntımı yoksa kendi ailenizle ilgilimi evmi aldı da borcu var sen zaten kendi borcunu ödüyorsun bir daha babana neden bu kadar üzülüyorsun.yaptığın yanlış geldi,eşinden gizli para vermen yada yemek kartınızı veripde eşine yalan söylemen hiç doğru değil siz artık bir eşinle bir aile olmuşsunuz bunun farkına varıp ona göre davranmalısın canım bu kadar üzülmen yersiz ailen tabiki sana evlenene kadar destek olacak yuvanı kurucak bunlar çok normal düğün masrafını eşin ödeyip hemde yüzüne vuruyor sen hala babana eşinin verdiği 3 kuruşu bile veriyorsun olmaz canım yapma böyle bir şey bu davranışını yavaş yavaş azalt sonra üzülürsün bu sefer kendini vermeyince kötü hissedersin

Ailen borç yaparken size ödeyecekmisiniz diye sordu mu ?
Anladığım kadarıyla bu borcun çoğu abinin düğünü sebebiyle abin ödemiyor mu ?
Sonuçta senin kendi ailen var artık eşinin tepki göstermesi haklı onun açısından bakınca
Yinede maaş kartının eşinde olması çok saçma eşinle bu konuyu konuş sen maaş kartını ondan almalısın önce.

Önce ailene şimdi eşine paranı kaptırmışsın.Elbetteki ortak harcamalrınız giderleriniz olucak ama maaş kartının eşinde olması kötü acil bişi olsa napıcaksın ?

Sen kontrolünü kaybetmişsin paranın :50:

lütfen beni yanlış anlamayın ama 50-60 bin lira borçtan bahsediyorsunuz bu daha çok abinizin düğünden kalma borcu sanırım..Abiniz yardım ediyor mu peki ailenize..

eşiniz haklı demiyorum ama siz de artık bir aile olmuşsunuz devamlı ailenize para vermeniz onu da rahatsız edebilir..Keşke etmese..ama edebilir...

sonuçta birkaç ay veya bir kaç sene yardım etmenizle kapanabilecek birşey değil bu borç...

yukarı tükürseniz bıyık,aşağı tükürseniz sakal...

Allah yardımcınız olsun....

borç abine yapılmış,abin yardım etmiyor mu:34:

konu sahibi bu soruları cevaplarmısın:34:

bu tarz yorumları yapanlar,bir üye gelip eşim ailesine benden habersiz para yardımı yapıyor deseydi ne derdi acaba çok merak ediyorum:34:

Egem yine yorumları cımbızla çekmişsin.:))))

daha düzgün okursanız, ben ailene yardım et yada etme gibi bi yorumoa bulunmadım, çünkü o konuyu bende sizin gibi düşünüyorum, benim yorumum eşinin maaş kartını alıp ona harçlık vermesiyle ilgiliydi

pardon canım seni yanlış alıntılamışım:38:

düzelttim..............

Son düzenleme:
konu sahibi bu soruları cevaplarmısın:34:

abimin düğünü die yazdm ama abimn yüzünden değil tamamı. Babam tek maaşla bizleri okutmaya çalıştı. çabaladı bizi bu günlere getirdi. Abimde yardım ediyor şimdi abimde kredi çekti onu ödüyor ama az uz bi borç değil bir kredi ile ödensin.

bence eşinize söyleyin onlar sizin anneniz babanız yardım etmek ısteyebılırısnız elınızden geldıgı kadarda yapıyrousnuz esınız neden sıze kızıyor borca gırdınız dıye orasını anlayamadım ama:26:

gizem tv vs gibi şeyleri bir kenara bırakalım
olacak işlere bakalım şimdi

öncelikle yemek kartını babandan al. kart elinde olsun. baban market alışverişini yapmıştır, yapmadıysa da yapsın. eşine de kartın sende olduğunu söyle.

bundan sonraki aylar da kartı babana verirsin, hemen alışverişini yapar, geri alırsın. en azında 200 tl yatıyordur o karta, o da temel gıda maddelerini karşılar..

şu an ne kadar harçlık alıyorsun bilmiyorum ama aldığının yetmediğini söyle eşine. günlük 10 tl alıyorsan atıyorum, 20 tl iste. atabildiğin kadar kenara at. en azından babanın elinde biraz nakit olur.

annen çalışmıyorsa kendine uygun iş yapabilir. mesela evde çocuk bakmak gibi..

20 yaşını aşkın kardeşin çalışıyor mu?

okuyorsa da part time vs çalışsın, kendi harçlığını kazansın; eve de 3 kuruş versin. hepimiz yaptık zamanında bunları..

yani biraz sen destek ol; ama biraz da para kazanma yoluna gitsin ailen..

gizem tv vs gibi şeyleri bir kenara bırakalım
olacak işlere bakalım şimdi

öncelikle yemek kartını babandan al. kart elinde olsun. baban market alışverişini yapmıştır, yapmadıysa da yapsın. eşine de kartın sende olduğunu söyle.

bundan sonraki aylar da kartı babana verirsin, hemen alışverişini yapar, geri alırsın. en azında 200 tl yatıyordur o karta, o da temel gıda maddelerini karşılar..

şu an ne kadar harçlık alıyorsun bilmiyorum ama aldığının yetmediğini söyle eşine. günlük 10 tl alıyorsan atıyorum, 20 tl iste. atabildiğin kadar kenara at. en azından babanın elinde biraz nakit olur.

annen çalışmıyorsa kendine uygun iş yapabilir. mesela evde çocuk bakmak gibi..

20 yaşını aşkın kardeşin çalışıyor mu?

okuyorsa da part time vs çalışsın, kendi harçlığını kazansın; eve de 3 kuruş versin. hepimiz yaptık zamanında bunları..

yani biraz sen destek ol; ama biraz da para kazanma yoluna gitsin ailen..

iyide hadi kartla alışveriş yapalım derse ne olacak

bugun sızın aılenıze yarın esınızın aılesıne.nasıl sacmalık bu ya.aıle dıyosunuz esınız esnek davranmalı bence yardımcı olmalı her hafta et baıl yemesın ayda bır yesın aılenıze yardım etsın bence.bu gıbı sorunlar sonra patlak verıyor.yarın esınızın aılesı para ısterde esınız verırse o evde kıyamet kopar ben deyım sımdıden.esınıze acık acık anlatın bıze anlattıgınız gıbı mutsuzum falan deyın.tas kalplı degıl ya cnm yardım eder heralde.bıde sızın maas kartınız nıye esınızde sıze gerektıkce para verıyo aklım karıstı bısurude sey geldı aklıma

iyide hadi kartla alışveriş yapalım derse ne olacak

canım mutfak alışverişini eşim yaptığı için kredi kartıyla almak yerinme o kartla almak daha mantıklı olacak. en azından beraber marketten bişey aldığımızda hadi o kartla öde dediği zaman de yapıcam o yüzden o karttan haberi olmaması benim için en iyisi.

bugun sızın aılenıze yarın esınızın aılesıne.nasıl sacmalık bu ya.aıle dıyosunuz esınız esnek davranmalı bence yardımcı olmalı her hafta et baıl yemesın ayda bır yesın aılenıze yardım etsın bence.bu gıbı sorunlar sonra patlak verıyor.yarın esınızın aılesı para ısterde esınız verırse o evde kıyamet kopar ben deyım sımdıden.esınıze acık acık anlatın bıze anlattıgınız gıbı mutsuzum falan deyın.tas kalplı degıl ya cnm yardım eder heralde.bıde sızın maas kartınız nıye esınızde sıze gerektıkce para verıyo aklım karıstı bısurude sey geldı aklıma

ya ailemin derdi bitti. herkese maaş kartı derdi düştü. kızlar niye bu kdar karşı çıkıyorsunuz. herkesin kendi fikri ben vermişim istemeyen vermez. ondan yana bi şikayetim olsa onu belirtirim zaten. ki kart bende olsa kafama göre harcayabilecek miyim sanki.

ya ailemin derdi bitti. herkese maaş kartı derdi düştü. kızlar niye bu kdar karşı çıkıyorsunuz. herkesin kendi fikri ben vermişim istemeyen vermez. ondan yana bi şikayetim olsa onu belirtirim zaten. ki kart bende olsa kafama göre harcayabilecek miyim sanki.

arkadaşım sizi anlamaya çalışıyoruz ama sorularımıza net bir cevap alamıyoruz ki..

babanız ek iş yapabilir,sağlığı müsaitse...ek iş yapıyor mu acaba?

kardeşiniz çalışıyor mu?

maaş kartına takılmak demeyelim de eğer ailenize yardım etmek istiyorsanız tabiki maaş kartınız elinizde olmalı,zira bir yemek kartıyla olacak bir durum değil bu...

satsanız değer edecek bir gayrı menkulu veya vasıtası var mı ailenizin?

ayrıca ben bu 50bine takıldım cidden,bu ülkede herkes çocuk okutuyor ve evlendiriyor ama bu kadar borç fazla sanki...

sizi aşan bir borca neden girdiniz..

anneniz çalışıyor mu?

sorularımıza cevap alırsak belki daha çok yardımcı olabiliriz...

Ya işte burda milletin işi gücü yok maaş kartınızın derdine düştü. Ne diyeyim ben. Size yardım etmeye kalkan insanlara nede güzel cevaplar veriyorsunuz.

burda durumu benzer olan 2 kişi var ben ikinizede çok üzüldüm inanın param olsa tüm borçlarınızı öderdim ama şimdilik sizin için elimden gelen sadece dua etmek,borçlarınız için allah yardımcınız olsun,şu bilgi yarışması işi çok güzel, atv deki olmazsa starda da var o biraz daha kolay gibi geliyor bana lütfen bi deneyin sansınızı 1000 2000 ne kazansanız kar

bebeğiniz olucak anladığım kadarıyla eşiniz maaş kartınızı almış
bunda birşeyyok bence şimdi çok masrafınız olucak
hem borç öde hem bebeğe hazırlan eşinizinde sizinde işiniz zor o yüzden karta birşey diyemem

ama ailenizin borcuda çok yüksekmiş

üzülmenizi anlıyorum ama bunca yıl yardım etmişsiniz sizin okumanızdan borç kalmamıştır,
sizin çeyizinin borçlarınıda siz ödüyormuşsunuz zaten
abinizin düğünü desek bu rakam düğün içinde çok fazla geldi bana
siz üzerinize düşeni yapmışsınız,üzülmeyin bu kadar
bu rakamda benim anlayamadığım birşeyler var

aileniz kiradamı oturuyorlar?
arabaları varmı?

Back