derdim bir değil ki.

gizem00

..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2011
297
0
96
Aydın
kızlar canım çok sıkkın nerden başlıcam nasıl anlatacağımı bilmiyorum.

birincisi problemin ailemle ilgili. ailemin maddi durumu ii değil. babam şuan emekli ve fazlasıyla borcu var. evlenmeden önce maaşımın arta kalanını babama gönderirdim o biraz ii gelirdi kredi taksitlerini ödemeye falan yinede yeterli gelmezdi. geçen yıl evlendim tabi doğal olarak evlendikten sonra hiç bir yardımda bulunamıyorum. zor idare ettiklerini biliyorum hatta geçen yine kredi çekmişler. bunları duyunca evlenip babama ihanet etmişim gibi geliyor şuan diyorum keşke biraz daha bekleseydim evlenmek için en azından o arada biraz daha faydam dokunurdu die. şimdi evliyim eşimde bende çalışıyorum Allaha şükür yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızda. eskiden babamın evinde kurbanda kurbana et yerken eşimle neredyse her hafta et balık tavuk vs. yiyoruz. inanın yemek yerken boğazımdan geçmiyor. onlar yiyemezken benim böle ii olmam. aklıma sürekli ailem geliyor. napıcağımı bilmiyorum. evlenmeden önce kredi çekmiştim. taksitler evlendikten sonraya kaldı doğal olarak yaklaşık 5-6 milyar kadar borçla evlendim eşimle. ilk başta çok bağırdı çağırdı her seferinde yüzüme vurdu. şimdi hala o borcu ödüyoruz ve her defasında bana laf sokuyor. zoruma gidiyor inanın.

eşimden aldığım harçlıkları biriktiriyorum şimdide 5-10 lira kaç paraysa babamı gördüğümde vermeye çalışıyorum. aklıma geldikçe moralim bozuluyor inannın. bazen diyorum bir yerden şöyle yüklü bir para gelse babam biraz olsun borçlarını kapatsa. ama olmuyor.

babamın keyfi yok hiç. morali çok bozuk çokta sinirli. geçende sinirlendi diye kardeşime tokat atmış ortada hiç bi neden yokken. kardeşim 20 yaşını aşmış biri. çok zoruna gitmiş şimdide konuşmuyor babamla. herkesin içinde gurumu incitti hiç bişey yapmamışken diyor. çok üzüldüm saatlerce ağladım. babamın borçtan dolayı bu durumda olduğunu biliyorum. yoksa hayatta böle bişey yapmaz.

geçenlerde çalıştığım yer bize bi kart verdi yemek kartı o parayla bi yerden gidip yemek yiyebiliyoruz içindeki para kadar. yada market alışverişimizi yapabiliyoruz. eşimin bundan haberi yok. o kartı babama gönderdim en azından aylık mutfak masraflarını ordan karşılarlar die. eşim geçen sordu size kartvereceklerdei noldu die bende daha vermediler dedim. yalan söyledim bi duysa onca borç ödedikten sonra bir de bunu yaptım die beni affetmez benimde içime sinmiyor aslında böle gizli bişey yapmak ama ailem o durumdayken içime sinmiyor yüzüm hiç gülmüyor. eşim ancak benim iş arkadaşlarımdan duyabilri o kartın olduğunu arkadaşlarımada tembih etmek istiyorum eşime söylemesinler die. sizce doğru mu yanlış mı yaparım böyle?

babamın durumuyla ilgili bana önerebileceğiniz bişey varmı. tvdeki yarışmalara katılmak bile geliyor içimden ama olmuyor olmuyor olmuyor.r.............................

canım allah yardımcın olsun sende zordasın insanın ailesi o durumdayken nasıl için rahat eder doğru olanı yapıyon ama eşinden gizli olmasa oda onaylasa keşke duyarsa sorun çıkar peki baban emekli ya onun dışında ek bir işse yapsa benm babamda öyle yapmaya çalışıoyr ve borcumuz var birde ben üstüne kızımla bana bakıyor gerçekten görüpte birşey yapamamak çok acıtıyor canını insanın umarım hayırlısı ile biter borçları

Allah yardımcınız olsun çok zordur tabi..ama benim anlamadığım şey,eşinizden neden ürküyorsunuz ki..o kadar anlayışsız birimi yemek kartını saklıyorsunuz..
direk yüzüne söyleseniz,böyle böyle diye..
madem yediğiniz önünüzde yemediğiniz arkanızda...o yemediğinizide babanıza desek verseniz eşiniz sorunmu çıkartır...
sanıyorum Tıcket verdiler size babanıza verdiğiniz o kart ile çok rahat market alışverişi yapabilir işte ne güzel..

allah yardimcisi olsun ailenizin.,Ama evlenmeseydinizde bu durum boyle olacakti,..
Esinizin tavrida hic guzel degil,borcunuz icin bagirip cagirmis,ne hakki var,evlenmeden once bilmiyormuydu yoksa?
biliyorsa ne diye evlendi bunu sorun edicekse...Esinizden birseyler saklamanizda hos degil ama,tavrini bildiginiz icin yaptiginiz bir durum.allah yardim etsin sizede ailenizede.

canım önce şunu sorayım,baban o krediyi sanamı çekti diyorsun evlilik borcunu eşim ödüyor pek anlamadım madem siz ödüyorsunuz baban niye sıkıntıda senin verdiğin bir sıkııntımı yoksa kendi ailenizle ilgilimi evmi aldı da borcu var sen zaten kendi borcunu ödüyorsun bir daha babana neden bu kadar üzülüyorsun.yaptığın yanlış geldi,eşinden gizli para vermen yada yemek kartınızı veripde eşine yalan söylemen hiç doğru değil siz artık bir eşinle bir aile olmuşsunuz bunun farkına varıp ona göre davranmalısın canım bu kadar üzülmen yersiz ailen tabiki sana evlenene kadar destek olacak yuvanı kurucak bunlar çok normal düğün masrafını eşin ödeyip hemde yüzüne vuruyor sen hala babana eşinin verdiği 3 kuruşu bile veriyorsun olmaz canım yapma böyle bir şey bu davranışını yavaş yavaş azalt sonra üzülürsün bu sefer kendini vermeyince kötü hissedersin

belli ki maaşını olduğu gibi eşine veriyo kızcağız harçlık akıyorum dediğine göre, daha napsın

babanız bu borcu ne sebebbiyle yaptı?iflas veya sağlık harcaması gibi bir durum mu?

babanız ek iş yapamaz mı?

iyide ailen senin ailen yardım etmen gerekiyorsa maddi açıdan zor durumdaysalar tabikide yardım edeceksin eşin ne hakla karışabilirki buna üstüne sende çalışıyorsun ben bunu anlayamıyorum ne hakla karışır söz söyler yada bağırır o senin ailen onlar olmasaydı sende olmazdın kim bilir seni neliklerle bu yaşa getirdiler neler çektiler şimdide senin onlara yardım etmenden daha doğal ne olabilirki kim karışabilir walla insanın eşide bir yere kadar...evet evinide düşünmek zorundasın kendi hayatında var herkesin maddiyatı hesabı kendi evinedir ancak yediğin önünde yemediğin arkanda ise rahattaysan ailende çok zor durumdaysa senin ailene yardım etmek çok normal hatta gereklidir. Eşine sor bakalım kendi ailesi seni,n ailenin yerinde olsa o ne yaparmış..emin ol senden fazlasını yapardı ayrdım açısından.. bu yüzden ne eşinden bişey sakla nede gizle açık açık aleni olarak yardım ettiğini eşin bilsin ne var bunda ne diyebilirki ....

babanız bu borcu ne sebebbiyle yaptı?iflas veya sağlık harcaması gibi bir durum mu?

babanız ek iş yapamaz mı?

babam bizim için yaptı bizi okutmak için. birde abimin düğününde. evi satacak duruma geldik 50-60 a yakın borç var şuanda nasıl ödenir emekli maaşıyla bilmiyorum.

maaş kartım eşimde . ihtiyacım kadar para verir bana 5-10 lira neyse.

eşine neden veriyorsunki maaş kartını ne alaka o sana verio mu kendi maaş kartını vs... herşeyi neden eşinin eline bırakıyorsunki...senin maaş kartın sende durmalı eşin sen versen bile maaş kartını olmaz deyip sana iade etmeli ...

canım benim kartım bende ama borç olduğundan diyorum artık ama 15 inde kartımı istiyo içindeki tüm para çekilince geri iade ediyo ve gerçekten çok bozuluyorum ama yapacak bişey yok

maaş kartım eşimde . ihtiyacım kadar para verir bana 5-10 lira neyse.

Niye eşinde maaş kartın al kartını ?
10 lira ne yahu hiç mi ihtiyacın yok senin canın çikolata da mı çekmez eve gelirken birşey almanda mı gerekmez.
niye çocuk gibi kendi paranı harçlık alıyorsun ?

canım eşimin ailesinin durumu ii. borçları harçları yok hiç ki babası çok tutumludur. yememiş içmemeiş tek maaşla para bile koymuş kenarı annesinin kolunda boynunda altınlar. dahada eşim baba şunu alın eve deyince paramız yok derler. evlerini görsen köy evi gibi döklüyor. evine gitsen üzülürsün eşyalarına. ben nişanlandığım ilk defa gitmiştim evlerine üzülmüştük durumları kötü herhalde die. ama ben şimdi evlenince anladım.

ben çok dioyrum etme bulma dünyası senin ailen şimdi bu durumda olabilir inş. bigün bu durumlara düşüpte bizden para istemezler die. ama eşim anlamıyor işte klasik türk erkeği. bende gizli gizli yapmaya çalışıyorum korkarak.

canım benim kartım bende ama borç olduğundan diyorum artık ama 15 inde kartımı istiyo içindeki tüm para çekilince geri iade ediyo ve gerçekten çok bozuluyorum ama yapacak bişey yok

sen de ödeyebilirsin kartı vermene gerek yok, alışırsa hep yapar bunu borç bitsede

canım bizimde aile olarak giderlerimiz var verdik diyelim hadi nereye kadar. borç öle biraz yardım etmekle rahatlacak cinsten değil

canım o kadar çok ortak noktamız varki okudukça kendimi gördüm sende Allah yardımcın olsun geçenlerde anneme 50 tl yolladım gizli otoparktan kalan para falan 5 -10 biriktirip yolladım onuda eşim bişey alıcaktım demezmi otapark parası üstünü sen aldın ordan al diye 2500 yakın maaşım var ama anneme yollayamıyorum düşün çok korktum öyle deyince çantama bakayım dedim geçiştirdim seni çok çok iyi anlıyorum ama benim eşim çok uyanık hemen anlıyo Allah yardımcın olsun Bitanem çok üzülüyorum bende

sen de ödeyebilirsin kartı vermene gerek yok, alışırsa hep yapar bunu borç bitsede

çok haklısın canım borcumuzun bitmesine 9 ay kaldı demezmi bankaya talimat vericem aynı para kesilsin biriksin bankada yani ben hiç rahat edemiycem diyorum artık Annem geldi durumumu görünce o kadar üzüldü anlatamam bi kez rahatsızladım taksiye binecek param yoktu 10 -20 lira oluyo bana para vermiyo versede tek tek hesap soruyo çok üzülüyorum

karşısına geçip açık açık rahatsızlığını söyleyeceksiin sen rahatsız olacağına senin söylediğinden yaptıgının yanlış olduğundan o rahatsız olsun..onun canı sıkılsın neden seni afedersin ama saf yerine koyuyorki izin verme buna bence...yada bir kerede sen onun maaş kartını iste..bakalım ne yapacak kesin ters tepki verir ondan sonra sende bir daha vermezsin kartını..istersende söylersın ben seninkini istedim böyle tepki verdin sen neden istiyorsun die yüzüne vurursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…