Derdim bazı görgü kuralları

Odani değiştirme gibi bir şansin yok mu?
Yaptiklari ayip ama bizim bunu kabul etmemiz senin hayatinda bir değişiklik yapmayacak. Ya sen de onlar gibi davranacaksin ya da odani değiştireceksin.
Okul bitti zaten, mezun oldu onlar bu yıl, artık yoklar yani. :) Ben yine de konuyu size de fikir sormak için açmış bulundum. Aslında daha önce açacaktım ama finaller falan derken kaldı.

Mesele haklı haksız meselesi degil bu konuda sana katılıyorum belki orda hic sevmedigim birsey vardir ama nezaketen orda ikram edilmesi hosuma gider yani orda herkesin oturup birseyler yerken birinin orda durması var yok canı cekti cekmedi meselesinden ziyade cok cirkin bir durum o tip insanlar görgüsüz artı bencil insanlar bence

bu görgü kuralı degıl ahlak kuralıdır
toplum geregı boyle bı duzen vardır tanımadıgın bı ınsana bıle ıkram edersın
ama sunu dusun
her gun her gun her gun nıye karnını doyursun
anlatabıldımmı?
fazla kafana takmıssın
görgusuzlugunu kanıtladıgında elıne ne gecıcekkı
sen bısı alıp yedıgınde nezaketen uzat
ama karsındakınden aynı seyı zorla bekleyemezsın

Canim bazı şeyler Karşılıklıdir. Ben de okurken yurtta kaldım, çalışma hayatım kalabalık ortamda geçti. Sen de dışarıda yiyerek odaya getirmeyerek onlara aynı şeyi dusundurmus olabilirsin. Her şey karşılıklıdir. Hep beklememek lazım. Bir gün sen hepinizin yiyeceği bir şey al mesela dondurma pahalı da olmaz hem onlara ikram et gerisi gelir zaten. Arada çok da samimiyetiniz yok gibi anliyorum. Aynı ortamda yaşıyorsunuz bunların lafının bile edilmemesi lazım ki huzurlu ve rahat bir ortam olsun. İlk adımı sen at bakalım. Eğer hala ayni davranırlarsa sende al gel odada istediğin gibi ye. İster misiniz diye sor her defasında sen bildiğin görgüden ayrılma.

Görgüsüzlükten ziyade çok büyük saygısızlık ve düşüncesizlik bana göre.Yemese ,hatta 25 kuruşluk şey bile olsa ikram edilir.Tanımadığımız kişilere bile dershanede vs. ikram ediyorduk biz.Sonuçta canı gerçekten çekmiş olabilir,aç olabilir,alacak durumu olmayabilir.Hem böyle ortamlarda hep birlikte yemek daha güzel diye düşünüyorum.
Ben toplum kurallarına çok takılmam başkalarını etkilemiyorsa,ama sonuçta insanız hepimiz.O an o kişi gerçekten istemese bile sorulmalı mutlaka .

Sende aynısını onlara yap hatta ağzını sapirdattt

bende yurtta kalıyorum 3 kişi kalıyoruz biz ilk başlarda herşeyimizi paylaşırdık birlikte yerdik ama zaman geçtikçe şöyle problemler olmaya başladı odadaki üçüncü arkadaşımız bize hiç katılmamaya başladı kendi kendini dışladı mesela odaya biz bişey alıp getirirsek hep beraber yerdik maddi durumu kötü olan biri değildi bizim iki katımız para harcardı ama ondan böyle birşey görmedik odanın içinde kullandığımız peçete sabun vs hiçbirşeye ortak olmazdı temizliğe dahi elini sürmüyordu bizde kendimizi enayi yerine koydurmaya izin veremezdik bizde odada yediklerimizden diğer arkadaşa ikram etmiyoruz artık acaba sizde böyle bir durum söz konusu mu ? ya da bibirinize mi gıcık gittiniz aranızda arkadaşlık ilişkisi mi yok?

Çok çok büyük görgüsüzlük. Ailelerinden görmemişler demektir. Ben de yurtta kaldım 4 kişi ve her zaman yani istisnasız hatta çok az bile olsa sorardık. evden getirdiğimiz yemekleri paylaşırdık. bir lokmasını sakınan insandan korkmak lazım. zaten bereketi de olmaz. ben yurttayken 3 kişi çok iyi arkadaştık hiçbir şeyi sakınmazdık birbirimizden ama 4. kız genelde alır odasında gizli gizli yerdi çöpünü görüyorduk ama biz her zaman ona sorduk. Ve her gün her gün seni doyurmak zorunda mı diyen arkadaşlar olmuş ama insan aynı odada yaşayınca birlikte doymayı öğrenmeli bence. bu çok bencil bir düşünce ve yeri gelir sen alırsın yeri gelir karşındaki..

Biz onların yaptığını arkadaşımla beraber iki kez yapalım dedik, ikisi bir olup bize elli tane laf söyledi. Onlar yaparken iyi, biz yaparken kötü. İnsanlar tuhaf.
Size kötü demedim ben o nerden çıktı? Sizde istediğinizi yapın laf söylerse de sanane deyin geçin

Bosveeer gorgusuzler iste dua et sen bisey aldiginda senden otlanmiyorlar.Bence bundan sonra sende ozgur takil istedigini ye ic

Kusura bakmayinda okurken daral geldi, bu nasil bir konu ve bu nasil bir anlatis
Donup dolasip ufak bir seyi anlatmissinizda anlatmissiniz
Tekrar kusura bakmayin soylemeden edemedim

Okurken karnım acıktı:) arkadaşların insanlıktan nasibini almamış

paylaşmayı öğrenmemişler,öğretilmemiş,bize çocukken başkasının gözünün önünde yediğin bir şeyi ikram et ,edemeyeceğin birşeyse de gözünün önünde yeme diye öğretildi,ama şimdi kimseye rızkını verme diye öğretiliyor,paylaştıkça bereketi arttığından kimsenin haberi yok anlaşılan.aynı odada kalıyorsan ya değişik yemekler getirip yemeyeceksin ya da getirdiğin gibi ikram edeceksin göz hakkı var çünkü.birde boşver diyenleri anlamıyorum.boşvere boşevere bazı değerlerimizi kaybettik.konu sahibi senin yerinde olsam imkanım varsa onlara yediğimden ikram ederim ,ister onlar sana ikram etsinler ister etmesinler,belki bilmiyorlar kültürümüzde böyle bir şey olduğunu,öğrenmiş olurlar.

Yemin ediyorum okurken ben daraldim ya. Etmezse etmez arkadasim sanane ? Minicik konuyu bile nerelere getirmissin boyle boyle takintili olursun bak vazgec... Belki senin bu tip tavirlarini gorup ilismek istemiyolardir...

biz yurtta kalırken bir arkadaşımın çok karnı açıkmıştı, ne yazıkki benim de yanımda hiç yiyecek bişey yoktu geç saat olmuştu kantinde kapalıydı odada sadece bir arkadaşımız da ekmek vardı hani şu hazır dilimli olanlardan neyse kız "ayşe bana ekmek verir misin? bir dilim" dedi duymamazlıktan geldi yine tekrarladı yine ses yok "ayşe parası neyse vericem lütfen" dedi ve ayşe arkasını dönüp yattı tabii biz naptık arkadaşlığımızı kestik sonra vijdan yapıp özür dilemişti ama iş işten geçmişti... aklıma geldi şimdi

Yemin ediyorum okurken ben daraldim ya. Etmezse etmez arkadasim sanane ? Minicik konuyu bile nerelere getirmissin boyle boyle takintili olursun bak vazgec... Belki senin bu tip tavirlarini gorup ilismek istemiyolardir...
Asıl sana ne arkadaşım, seni ilgilendirmiyor. İstediğim yere getiririm, bir sürü insan yorum yazdı demek ki üzerinde konuşulacak bişey. İstediğim konuyu açarım, neden konuyu saptırmaya kalkıyorsun? Tanımazsın etmezsin, nasıl tavırlarım olduğunu nerden biliyorsun? Daraldıysan okuma, hayret bişey ya.

Kusura bakmayinda okurken daral geldi, bu nasil bir konu ve bu nasil bir anlatis
Donup dolasip ufak bir seyi anlatmissinizda anlatmissiniz
Tekrar kusura bakmayin soylemeden edemedim
Hanımefendi, laf etmek için yazmışsınız resmen. İstediğim gibi anlatırım, demek ki anlayan insanlar var, bak kaç sayfa olmuş. Daraldıysanız okumayın, bu kadar basit. Ne konu açıp ne yazacağımı size soracak değilim.

Aramızda arkadaşlık ilişkisi yok, olmak zorunda da değil bilirsiniz işte, biz onlarla aynı odada olmayı seçmedik, onlar da bizi. Ama ben göz hakkı diye bişey olduğunu düşünüyorum, tabi kimse ikram etmek zorunda değil. Onlara ben her zaman ikram ettim ettim, ama baktım onlar bana etmiyor, ben de ikram etmeyi bıraktım. Bıraktım da mesela işte onların tavrına karşılık bıraktım, canım öyle istediği için bırakmadım yani ikram etmeyi. İşte ben de ben ikram ediyorum ama onlar etmiyor diye enayi yerine konduğumu düşündüm. Biz de senenin başına o kadar temizlik malzemesi aldık güya ortak, hep birlikte ama onlar hiçbir şeye el sürmedi falan, biz de diğer arkadaşımla (arkadaşım ve ben yani) ortak bişey almamaya karar verdik. Normalde ben sabun, peçete falan bunların ortak alınması taraftarı değilim açıkçası çünkü ben bunları çok çabuk tüketiyorum. :) Neyse uzatmayayım, durum böyleydi işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…