Okul bitti zaten, mezun oldu onlar bu yıl, artık yoklar yani. :) Ben yine de konuyu size de fikir sormak için açmış bulundum. Aslında daha önce açacaktım ama finaller falan derken kaldı.Odani değiştirme gibi bir şansin yok mu?
Yaptiklari ayip ama bizim bunu kabul etmemiz senin hayatinda bir değişiklik yapmayacak. Ya sen de onlar gibi davranacaksin ya da odani değiştireceksin.
Canim bazı şeyler Karşılıklıdir. Ben de okurken yurtta kaldım, çalışma hayatım kalabalık ortamda geçti. Sen de dışarıda yiyerek odaya getirmeyerek onlara aynı şeyi dusundurmus olabilirsin. Her şey karşılıklıdir. Hep beklememek lazım. Bir gün sen hepinizin yiyeceği bir şey al mesela dondurma pahalı da olmaz hem onlara ikram et gerisi gelir zaten. Arada çok da samimiyetiniz yok gibi anliyorum. Aynı ortamda yaşıyorsunuz bunların lafının bile edilmemesi lazım ki huzurlu ve rahat bir ortam olsun. İlk adımı sen at bakalım. Eğer hala ayni davranırlarsa sende al gel odada istediğin gibi ye. İster misiniz diye sor her defasında sen bildiğin görgüden ayrılma.Merhabalar, hayırlı ramazanlar, aklıma takılan birşey var. Derdim görgü kuralları, yani sanırım. Benim bildiğim, birisi birşey yerken topluluk içindeyse falan (atıyorum ortamda yalnız değilsin, 3-4 kişi daha var tanıdığın) yediğin şeyden ikram etmezsen, yani onların da yemek isteyip istemediğini sormazsan ayıp etmiş olursun. Yanlış mı biliyorum? Yani ben mesela yurtta kalıyorum, 4 kişiyiz, bu seneki oda arkadaşlarım birşeyler yerken ikram etmiyorlar. En basit örnek, evinden yığınla ev yemeği getiriyordu (yani bizim yemekhanede ve kantinde yeme imkanımızın olmadığı yemekler) ve onu bizim karşımızda hiç ikram etmeden yerdi bi tanesi. "Kokmuştur, siz de tadına bakmak ister misiniz" falan demek de yok. Diğeri de ondan farksız zaten. Aklıma takılan şey, onların bu yaptığı görgü kurallarına aykırı birşey olmuyor mu? Ben bana da ikram edilsin, ben de yemek istiyorum demiyorum ama teknik olarak ayıp değil mi? Ben geçen sene sadece kendime satın alıp kendim yeme imkanımın olduğu yiyecekleri yurtta oda arkadaşlarımın yanında değil de kantinlerde veya cafe, pastane vs. tarzı yerlerde yerdim, görmesinler çünkü sadece kendime kadar aldım falan diye düşünerek. Ona bakarsanız benim de canım o aldığım yiyeceği yurtta, bilgisayarımda bişey izlerken yemek istiyordu ama yapmıyordum ayıp olur diye. O zaman da aksi gibi oda arkadaşlarımdan bir tanesi çarşıya indiğinde yediği yemeklerden bahsederdi, yok tadı damağımda kaldı falan bilmem ne diye. Ben bu tarz şeylere sinir oluyorum. İnsan neden yediği içtiği şeyden bahseder? Çay, kahve, kola olsa neyse de herkesin her zaman yeme imkanı olmayan şeyler falan var, onlardan bahsedilmesini yanlış buluyorum. Genellikle pek canım çekmez ama bazen inadına gibi insanın canı çekiyor. Bu seneki oda arkadaşlarım bir keresinde dışarıdan yemek getirmişlerdi (paket yaptırmışlar, yurttaki odada yemek için) o anda odada ben de vardım. Bunlar açtılar paketleri, masayı donattılar falan, içerisi bir güzel koktu, yerken de sürekli çok lezzetli olduğundan bahsettiler falan. Beni ne davet eden var ne de bana bişey ikram eden. İkram edilecek bir lokma şeyin peşinde değilim ama en azından teklif edilmesi gerekmez mi böyle bir durumda? Belki onlar da kendilerine kadar aldılar ama o zaman neden gözümün önünde yediler? Çok şükür benim gidip yemek istediğim şeyi yiyecek yemek param var, mesele para değil ama onların bu ayıp değil mi, ben mi yanlış biliyorum diye size danışmak istedim aslında.
Asıl gelmek istediğim konu da şu, bu arkadaşlar bana yedikleri şeylerden falan ikram etmedikleri için ben de onlara hiçbir şekilde yediğim şeylerden ikram etmiyorum. Tabi ben onlar gibi odaya yemek getirmiyorum. Odaya arkadaşlarını çağırıp yerler içerler yine aynı şekilde, arkadaşlarına ikram ederler bize yok. Çok çok nadir bisküvi falan ikram ettiklerini hatırlıyorum. Dediğim gibi bisküvi falan gibi yurdun kantininde alınabilecek şeylerin ikramı değil de işte ev yemeği gibi, lokanta yemeği gibi şeyleri getirip bizim olduğumuz ortamda bize "siz de biraz almak ister misiniz?" demeden yemeleri normal mi?
Sende aynısını onlara yap hatta ağzını sapirdatttMerhabalar, hayırlı ramazanlar, aklıma takılan birşey var. Derdim görgü kuralları, yani sanırım. Benim bildiğim, birisi birşey yerken topluluk içindeyse falan (atıyorum ortamda yalnız değilsin, 3-4 kişi daha var tanıdığın) yediğin şeyden ikram etmezsen, yani onların da yemek isteyip istemediğini sormazsan ayıp etmiş olursun. Yanlış mı biliyorum? Yani ben mesela yurtta kalıyorum, 4 kişiyiz, bu seneki oda arkadaşlarım birşeyler yerken ikram etmiyorlar. En basit örnek, evinden yığınla ev yemeği getiriyordu (yani bizim yemekhanede ve kantinde yeme imkanımızın olmadığı yemekler) ve onu bizim karşımızda hiç ikram etmeden yerdi bi tanesi. "Kokmuştur, siz de tadına bakmak ister misiniz" falan demek de yok. Diğeri de ondan farksız zaten. Aklıma takılan şey, onların bu yaptığı görgü kurallarına aykırı birşey olmuyor mu? Ben bana da ikram edilsin, ben de yemek istiyorum demiyorum ama teknik olarak ayıp değil mi? Ben geçen sene sadece kendime satın alıp kendim yeme imkanımın olduğu yiyecekleri yurtta oda arkadaşlarımın yanında değil de kantinlerde veya cafe, pastane vs. tarzı yerlerde yerdim, görmesinler çünkü sadece kendime kadar aldım falan diye düşünerek. Ona bakarsanız benim de canım o aldığım yiyeceği yurtta, bilgisayarımda bişey izlerken yemek istiyordu ama yapmıyordum ayıp olur diye. O zaman da aksi gibi oda arkadaşlarımdan bir tanesi çarşıya indiğinde yediği yemeklerden bahsederdi, yok tadı damağımda kaldı falan bilmem ne diye. Ben bu tarz şeylere sinir oluyorum. İnsan neden yediği içtiği şeyden bahseder? Çay, kahve, kola olsa neyse de herkesin her zaman yeme imkanı olmayan şeyler falan var, onlardan bahsedilmesini yanlış buluyorum. Genellikle pek canım çekmez ama bazen inadına gibi insanın canı çekiyor. Bu seneki oda arkadaşlarım bir keresinde dışarıdan yemek getirmişlerdi (paket yaptırmışlar, yurttaki odada yemek için) o anda odada ben de vardım. Bunlar açtılar paketleri, masayı donattılar falan, içerisi bir güzel koktu, yerken de sürekli çok lezzetli olduğundan bahsettiler falan. Beni ne davet eden var ne de bana bişey ikram eden. İkram edilecek bir lokma şeyin peşinde değilim ama en azından teklif edilmesi gerekmez mi böyle bir durumda? Belki onlar da kendilerine kadar aldılar ama o zaman neden gözümün önünde yediler? Çok şükür benim gidip yemek istediğim şeyi yiyecek yemek param var, mesele para değil ama onların bu ayıp değil mi, ben mi yanlış biliyorum diye size danışmak istedim aslında.
Asıl gelmek istediğim konu da şu, bu arkadaşlar bana yedikleri şeylerden falan ikram etmedikleri için ben de onlara hiçbir şekilde yediğim şeylerden ikram etmiyorum. Tabi ben onlar gibi odaya yemek getirmiyorum. Odaya arkadaşlarını çağırıp yerler içerler yine aynı şekilde, arkadaşlarına ikram ederler bize yok. Çok çok nadir bisküvi falan ikram ettiklerini hatırlıyorum. Dediğim gibi bisküvi falan gibi yurdun kantininde alınabilecek şeylerin ikramı değil de işte ev yemeği gibi, lokanta yemeği gibi şeyleri getirip bizim olduğumuz ortamda bize "siz de biraz almak ister misiniz?" demeden yemeleri normal mi?
Size kötü demedim ben o nerden çıktı? Sizde istediğinizi yapın laf söylerse de sanane deyin geçinBiz onların yaptığını arkadaşımla beraber iki kez yapalım dedik, ikisi bir olup bize elli tane laf söyledi. Onlar yaparken iyi, biz yaparken kötü. İnsanlar tuhaf.
Okurken karnım acıktı:) arkadaşların insanlıktan nasibini almamışMerhabalar, hayırlı ramazanlar, aklıma takılan birşey var. Derdim görgü kuralları, yani sanırım. Benim bildiğim, birisi birşey yerken topluluk içindeyse falan (atıyorum ortamda yalnız değilsin, 3-4 kişi daha var tanıdığın) yediğin şeyden ikram etmezsen, yani onların da yemek isteyip istemediğini sormazsan ayıp etmiş olursun. Yanlış mı biliyorum? Yani ben mesela yurtta kalıyorum, 4 kişiyiz, bu seneki oda arkadaşlarım birşeyler yerken ikram etmiyorlar. En basit örnek, evinden yığınla ev yemeği getiriyordu (yani bizim yemekhanede ve kantinde yeme imkanımızın olmadığı yemekler) ve onu bizim karşımızda hiç ikram etmeden yerdi bi tanesi. "Kokmuştur, siz de tadına bakmak ister misiniz" falan demek de yok. Diğeri de ondan farksız zaten. Aklıma takılan şey, onların bu yaptığı görgü kurallarına aykırı birşey olmuyor mu? Ben bana da ikram edilsin, ben de yemek istiyorum demiyorum ama teknik olarak ayıp değil mi? Ben geçen sene sadece kendime satın alıp kendim yeme imkanımın olduğu yiyecekleri yurtta oda arkadaşlarımın yanında değil de kantinlerde veya cafe, pastane vs. tarzı yerlerde yerdim, görmesinler çünkü sadece kendime kadar aldım falan diye düşünerek. Ona bakarsanız benim de canım o aldığım yiyeceği yurtta, bilgisayarımda bişey izlerken yemek istiyordu ama yapmıyordum ayıp olur diye. O zaman da aksi gibi oda arkadaşlarımdan bir tanesi çarşıya indiğinde yediği yemeklerden bahsederdi, yok tadı damağımda kaldı falan bilmem ne diye. Ben bu tarz şeylere sinir oluyorum. İnsan neden yediği içtiği şeyden bahseder? Çay, kahve, kola olsa neyse de herkesin her zaman yeme imkanı olmayan şeyler falan var, onlardan bahsedilmesini yanlış buluyorum. Genellikle pek canım çekmez ama bazen inadına gibi insanın canı çekiyor. Bu seneki oda arkadaşlarım bir keresinde dışarıdan yemek getirmişlerdi (paket yaptırmışlar, yurttaki odada yemek için) o anda odada ben de vardım. Bunlar açtılar paketleri, masayı donattılar falan, içerisi bir güzel koktu, yerken de sürekli çok lezzetli olduğundan bahsettiler falan. Beni ne davet eden var ne de bana bişey ikram eden. İkram edilecek bir lokma şeyin peşinde değilim ama en azından teklif edilmesi gerekmez mi böyle bir durumda? Belki onlar da kendilerine kadar aldılar ama o zaman neden gözümün önünde yediler? Çok şükür benim gidip yemek istediğim şeyi yiyecek yemek param var, mesele para değil ama onların bu ayıp değil mi, ben mi yanlış biliyorum diye size danışmak istedim aslında.
Asıl sana ne arkadaşım, seni ilgilendirmiyor. İstediğim yere getiririm, bir sürü insan yorum yazdı demek ki üzerinde konuşulacak bişey. İstediğim konuyu açarım, neden konuyu saptırmaya kalkıyorsun? Tanımazsın etmezsin, nasıl tavırlarım olduğunu nerden biliyorsun? Daraldıysan okuma, hayret bişey ya.Yemin ediyorum okurken ben daraldim ya. Etmezse etmez arkadasim sanane ? Minicik konuyu bile nerelere getirmissin boyle boyle takintili olursun bak vazgec... Belki senin bu tip tavirlarini gorup ilismek istemiyolardir...
Hanımefendi, laf etmek için yazmışsınız resmen. İstediğim gibi anlatırım, demek ki anlayan insanlar var, bak kaç sayfa olmuş. Daraldıysanız okumayın, bu kadar basit. Ne konu açıp ne yazacağımı size soracak değilim.Kusura bakmayinda okurken daral geldi, bu nasil bir konu ve bu nasil bir anlatis
Donup dolasip ufak bir seyi anlatmissinizda anlatmissiniz
Tekrar kusura bakmayin soylemeden edemedim
Aramızda arkadaşlık ilişkisi yok, olmak zorunda da değil bilirsiniz işte, biz onlarla aynı odada olmayı seçmedik, onlar da bizi. Ama ben göz hakkı diye bişey olduğunu düşünüyorum, tabi kimse ikram etmek zorunda değil. Onlara ben her zaman ikram ettim ettim, ama baktım onlar bana etmiyor, ben de ikram etmeyi bıraktım. Bıraktım da mesela işte onların tavrına karşılık bıraktım, canım öyle istediği için bırakmadım yani ikram etmeyi. İşte ben de ben ikram ediyorum ama onlar etmiyor diye enayi yerine konduğumu düşündüm. Biz de senenin başına o kadar temizlik malzemesi aldık güya ortak, hep birlikte ama onlar hiçbir şeye el sürmedi falan, biz de diğer arkadaşımla (arkadaşım ve ben yani) ortak bişey almamaya karar verdik. Normalde ben sabun, peçete falan bunların ortak alınması taraftarı değilim açıkçası çünkü ben bunları çok çabuk tüketiyorum. :) Neyse uzatmayayım, durum böyleydi işte.bende yurtta kalıyorum 3 kişi kalıyoruz biz ilk başlarda herşeyimizi paylaşırdık birlikte yerdik ama zaman geçtikçe şöyle problemler olmaya başladı odadaki üçüncü arkadaşımız bize hiç katılmamaya başladı kendi kendini dışladı mesela odaya biz bişey alıp getirirsek hep beraber yerdik maddi durumu kötü olan biri değildi bizim iki katımız para harcardı ama ondan böyle birşey görmedik odanın içinde kullandığımız peçete sabun vs hiçbirşeye ortak olmazdı temizliğe dahi elini sürmüyordu bizde kendimizi enayi yerine koydurmaya izin veremezdik bizde odada yediklerimizden diğer arkadaşa ikram etmiyoruz artık acaba sizde böyle bir durum söz konusu mu ? ya da bibirinize mi gıcık gittiniz aranızda arkadaşlık ilişkisi mi yok?