Derdim bazı görgü kuralları

Çok kötü olmuş onun yaptığı...

yani haklısın yaptıkları çok ayıp. ben mesela rahat edemem. elimde azıcık bir şey olsa falan ikram ederim. kan şekerim çabuk düşer, yanımda sürekli kuruyemiş falan taşırım yine de biraz fazla koyarım poşete ki ikram etmem gerekirse yerken bana yetsin diye facebookta falan yemek resmi paylaşmam asla. hele öyle herkesin gücü yetmeyecek şeyleri asla paylaşmam ama insanlar bir garip oldu.
yurt ortamı biraz gariptir, kendim hiç kalmadım ama arkadaşlarımdan biliyorum. fazla yabancılaştıran ve fazla çıkarcı bir ortam çoğunlukla.
aldırmayacaksın. yapacak bir şeyin yok ne yazık ki.

Maalesef öyle. Resmen insanın kişiliğini değiştiriyor. Ben ki kesinlikle ikram eden ve ikram etmeyeceğim yiyeceği milletin yanında yemeyen biriyimdir ama inadına onların yanında ne yemekler yiyesim geliyordu resmen.

Sen haklısın. Görgü kuralları açısından, uygarlık adabı açısından, aynı odada komşuluk gereği açısından haklısın. Hiçbiri olmasa göz hakkı diye bir adetimiz var, ne güzel adettir o.

Ama dünya bir şeylere sahip olma, daha çok şeylere sahip olma derdine düşünce vereceğimiz bir lokmayı bile bizim lokmamız azalacak diye esirger olduk. Çocuklarımızı enayi olma, kimseye kendini kullandırma diye yetiştirirken göz hakkını anlatmayı unuttuk. Olabilir, samimi arkadaşın değilse kimseyi beslemek zorunda değilsin. O zaman senin yaptığın gibi dışarıda yer gelirsin. Sen üzme kendini. Onlarla değil ama iyi niyetli dostlarla paylaşmaktan da vazgeçme.

Elestiri bile kaldirmiyosun tamam sensin sen haklisin arkadasim herkes gorgusuz

Elestiri bile kaldirmiyosun tamam sensin sen haklisin arkadasim herkes gorgusuz
Mantık bulamadığım eleştirileri kaldıramadığım doğrudur, evet. Ben yanlış mı biliyorum diye konu açıyorum, sen buraya geliyorsun daraldım, sana ne falan diyorsun. Sana ne falan olmuyor aynı odada yaşadığın sürece işte. Neden çıkışıyorsun? Bu nasıl bir üslup? Bu üslupla eleştireceksen kalsın lütfen. Derdim haklı olmak değil, bişey danışıp insan gibi cevap almak. İnsan yerine koyup insan gibi cevap veren herkesin başımın üstünde yeri var.

Teşekkür ederim. Beni haklı bulduğunuz için falan değil, derdimi anladığınız için.

canım onların açlıktan gözü döndüğü için senin odada olduğunu bile farketmemişlerdir, yaptıklarına da ayıp denir kim ne derse desin, aynı ortamda yaşıyosunuz ikram etmesi gerekir. sen de pasta börek al geç karşılarında ye, nispet yap yani onlara müstehak bence

Onceden iki kelime yazdigin mesaji sonradan duzenleyip de boyle bana cikismani da mantigin aliyosa mantik anlayislarimizin ayni dogrultuda olmamasina sasirmamali... aklina sonradan gelen seyler oldu heralde onlari da yazmak istedin tesekkurden sonraki kismi yani... benim gorusum bu bundan sonra konu acarken queenEb elestirmesin yazarsin ben de elestirmem arkadasim olur mu ? Sen benim uslubu begenmiyosun da seninkinin de benden asagi kalir yani yok yani... insan yerine koymak insan gibi falan bunlar cirkin sozler...

İstediğim gibi düzenlerim, seni ilgilendirmiyor. Konularıma o notu düşecek kadar umurumda değilsin, saptıracağın kadar saptırdın zaten konumu. Çirkin üslubu başlatan sensin. Neyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…