• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derd

Bende senin gibi beklentiler içerisindeydim bir zamanlar.
KV ve KP demişti ki " size 50 bin veririz ikinizde çalışıyorsunuz alırsınız bir daire" fakat olmadı.
Kiraya çıktık ve bunun neticesinde "olsun paranız bizde, 50 bin kenarımızda nasılsa, alacağınız zaman veririz" dediler. Ben de dedim ne kadar düşünceliler.
Şimdi ise "para kalmadı ki bizde, biz zor geçiniyoruz" diyorlar.

O yüzden boşverin.
Dertsiz aşım, dertsiz başım diyeceksiniz.
Ne anne babanızdan, ne KV + KP'den beklentiniz olmayacak.
Kendi yağınızla kavrulacaksınız, canınızda boş yere sıkılmayacak...
Haklısınız bende umutsuz yersiz ve boş bit beklentiye girdim.Toparlanmalıyım acil

Evet her ay o civarda yardım da bulunuyor.teklif etmedi demiyorum ama o zaman kendi borcu vardı alamazdim

E şimdi isteyin size teklifte bulunmuştu öncesinde .
İhtiyacınız varsa rica edin.
Babanıza da ayrıca helal olsun en azından yarım elma gönül alma mantığı ile yavrularının karşılıksız arkasında.

Haklısınız bende umutsuz yersiz ve boş bit beklentiye girdim.Toparlanmalıyım acil
Takmayın kafanızı, ben zamanında çok boş şeylere taktım kafamı.
Gerek yok gerçekten, insan kendini yıprattığı ile kalıyor.
Neyseki kendi eviniz var.

Ben kiradayım, eşimle beraber çalışıyoruz, dünya tatlısı bir oğlum var.
Evim olsun diye bir dönem çok hayıflandım, fakat şimdi diyorum ki kendi kendime "ne gereksiz üzmüşüm kendimi".
Hamd olsun başımı sokabildiğim bir evim, eşimin ve benim aç kalmayacağımız kazancımız var.
Evladımızın da ihtiyaçlarını karşılayabiliyoruz çok şükür.
Daha ne olsun... Bundan fazlası can sağlığı...

Büyük ihtimalle dediğniz gibi aralarında konuşuyorlar.eşim bir kere sordu kv senin yanında baban borç vermez mi diye.
Ne munasebet babanizi ezdireceksiniz ki bu sekilde?babaniza mi guvenmisler? Yaklasim cok yanlis. Yuz vermeyin bunlara esiniz dahil belli ki hepsi agzini acmis babanizdan gelecek kurusu bekliyor

E şimdi isteyin size teklifte bulunmuştu öncesinde .
İhtiyacınız varsa rica edin.
Babanıza da ayrıca helal olsun en azından yarım elma gönül alma mantığı ile yavrularının karşılıksız arkasında.

Ben birine borç versem onu bile geri isteyemiyorum.Babam elinden geldiğince yardımcı olur.Bende her zaman verirse aldım.vermezse istemedim.şimdi de versin demiyorum ki sana yardim ederim su kadar dedi ama şimdi ise hiç lafı yok.kardeşime araba alacakmiş.alırsada bişey demem güle güle kullansın sadece umutlanmıştım.
Şimdi kalbim kırıldı

elam kızlar amacım sadece anlatmak rahatlamak zira anlatacağım kimse yok sizlerden başka...
Konu şu babamin hali vakti yerinde bit insan çok şukur ben evlenirken daha az seviyede idi ben evlendikten sonra iki abim var ikisine de ev aldı.biri sahında biri solunda.bu yıl abiminler komsularıyla geçinemiyor diye evlerini sattı başka bit yerden kendine dubleks abime de aynı apartmandan daire aldı.biz evimizi kendimiz aldık.ne eşimin ailesi ne benim ailem destekte bulunmadi.kredi ile aldık.ilk zamanlar iyiydi evim giriş kat.ama zamanla sagına soluna şimdide giriş tarafına ev yapıldı.zerre güneş almıyor.satmak için emlakçıya verdik gelen begenmiyor gidiyor.
Babam bana kızım abimlere ev aldım sana da yardım ederim 30-40 bin lira yalnız bankaya adına atalım eşinin haberi olmasın sende söyleme dedi.bence eşin kendi değiştirir evinizi ben ona güveniyorum diyor.bende iyi baba sen önce kendi ev borcunu öde benim acelem yok dedim.borcu vardı çünkü.

Şimdi de annem gecen diyor ki baban ev satacak kardeşine araba alacak kalanıda bankaya atacak...tabi sormadım anne hani bana verecektiniz diye ?eşimde ailemde kediyle farenin oynadığı gibi oynuyor resmen benimle.
(babam bana harclık veriyor aylık 200-300 lira bende kendime veya çocuklara bişeyler alıyorum.eşim de sağolsun hiç sprmuyor bişeye ihtiyacın var mı diye.daha diyo ki annemin sunu yok annemin bunu yok kardeşime bu lazım ama bana hiç sormuyor.)

Biraz daganık oluyor biliyorum ama kafamda öyle inanın

Eşimin ailesi bile topu aileme atıyor.evinizi satsanız üstüne de borç bulsanız da bıze yakınkardan ev alsanız.kendileri de uc tane ev aldılar halbuki gelin evinizi kiraya verin bizim evler de oturun diyebilirlerdi ama demediler.kirayı yine onlara verirdik ama onlarda babamlara yonlendiriyorlar.

Öyle birşey ki durma dan direkten dönen kafa topu gibi hissediyorum kendimi :KK43:

Buda mi gol değil diye bağırasım var.

Gecen de babam eşime sormuş durumunuz nasıl hiç sormuyoruz size diye eşim diyoki bende yardım edecek zannettim.
Biraz sıkışığız diyince olur öyle şeyler bizde sizin yasınızdayken oyleydik demiş geçiştirmiş.abimlere ise abim kredi cekiyo bir iki ay oduyo sonra baba ödeyemiyorum diyo babam oduyor obur abime de öyle.
Bana gelince hep bir erteleme içinde.
Hiç ayrim yapan bit baba da olmadı şimdiye kadar ama oda topu kp e atıyor galiba:-)
Vallahi bilmiyorum bu günlerde içim çok sıkkın.ben para istemiyorum ki istemedim de sadece umutlandirmasin yeter.halime bin şükür der geçerim ama böyle olunca kendimi kötü hissediyorum.en sonunda halil Sezai gibi isyaaan edecem artık
Açık konuşacağım
Sen eşin kv kp abilerin Akbaba gibi çökmüşsünüz babanın üstüne
Eşin kim ki laf söylüyor babanın arkasında 'bende yardım edecek sandım ' diyor utansın ki karısının babasından para bekliyor
Kv kp kim ki babanın evine göz dikiyor birde evi sattırıp kendi yakınlarında ev alacakmışsınız
Ama tek suç sizde sen bunlara fırsat vermişsin ve sende babanı maddi olarak görmüşsün sadece
Benim eşim eşimin ailesi öyle diyecek varya siz mi kazandınız aldınız helali hoş olsun abilerime alsın babaö ev araba derim sustururum . Hoş benim eşim kesinlikle bişi kabul etmez beklentisi de olmaz ama
Siz kız evladısınızbu kadar maddi bakmayın ailenize lütfen...

Ben birine borç versem onu bile geri isteyemiyorum.Babam elinden geldiğince yardımcı olur.Bende her zaman verirse aldım.vermezse istemedim.şimdi de versin demiyorum ki sana yardim ederim su kadar dedi ama şimdi ise hiç lafı yok.kardeşime araba alacakmiş.alırsada bişey demem güle güle kullansın sadece umutlanmıştım.
Şimdi kalbim kırıldı

Aman boşver ne demişler tırnagın varsa başını kaşırsın Rabbim büyük......

Ne munasebet babanizi ezdireceksiniz ki bu sekilde?babaniza mi guvenmisler? Yaklasim cok yanlis. Yuz vermeyin bunlara esiniz dahil belli ki hepsi agzini acmis babanizdan gelecek kurusu bekliyor
Asla babami ezdirmem.öyle bir şey olduğunda git kendi babandan iste.derim kapatırım konuyu

Açık konuşacağım
Sen eşin kv kp abilerin Akbaba gibi çökmüşsünüz babanın üstüne
Eşin kim ki laf söylüyor babanın arkasında 'bende yardım edecek sandım ' diyor utansın ki karısının babasından para bekliyor
Kv kp kim ki babanın evine göz dikiyor birde evi sattırıp kendi yakınlarında ev alacakmışsınız
Ama tek suç sizde sen bunlara fırsat vermişsin ve sende babanı maddi olarak görmüşsün sadece
Benim eşim eşimin ailesi öyle diyecek varya siz mi kazandınız aldınız helali hoş olsun abilerime alsın babaö ev araba derim sustururum . Hoş benim eşim kesinlikle bişi kabul etmez beklentisi de olmaz ama
Siz kız evladısınızbu kadar maddi bakmayın ailenize lütfen...

Ben buraya derdimi yazdım diye bu bana her lafı soyleyebileceginiz anlamına gelmez.ben kız evlati.m diye mi yardim beklememeliyim?
Zaten ben bana yardim et demedin kendisi yardim teklifinde bulundu.eşim ayrıca beklentisi var yok değil.Ama borç olarak var.zaten borç dese bile git babandan iste diyorum.bilmeden etmeden bişeyler yazmak ne kolay değil mi?

Ben buraya derdimi yazdım diye bu bana her lafı soyleyebileceginiz anlamına gelmez.ben kız evlati.m diye mi yardim beklememeliyim?
Zaten ben bana yardim et demedin kendisi yardim teklifinde bulundu.eşim ayrıca beklentisi var yok değil.Ama borç olarak var.zaten borç dese bile git babandan iste diyorum.bilmeden etmeden bişeyler yazmak ne kolay değil mi?
Ben size kız evladısınız yardım bekleyemezsiniz demedim erkeğe göre sizin bu konularda hassas olmanız gerekir en azından içinizde yaşayın eşinizin babanıza karşı isteği varsa susturun
Ayrıca gayette yardım ediyor babanız aylık 300 liraya yakın para veriyormuş demekki size de aynı değeri gösteriyor
Ama bana ters bu kadar beklenti içine girmek
İleride maddi olarak sıkışırsanız babanız yardım etmeyecek biri değil okuduğum kadarıyla
Hem sizede para teklifinde bulunmuş siz erteletmişsiniz
Sana vermeyeceğim dememiş ki

keşke ilk söylediğinde tamam deseydin..yada şimdi söyle baba hesabıma para koyacaktın falan diye..

elam kızlar amacım sadece anlatmak rahatlamak zira anlatacağım kimse yok sizlerden başka...
Konu şu babamin hali vakti yerinde bit insan çok şukur ben evlenirken daha az seviyede idi ben evlendikten sonra iki abim var ikisine de ev aldı.biri sahında biri solunda.bu yıl abiminler komsularıyla geçinemiyor diye evlerini sattı başka bit yerden kendine dubleks abime de aynı apartmandan daire aldı.biz evimizi kendimiz aldık.ne eşimin ailesi ne benim ailem destekte bulunmadi.kredi ile aldık.ilk zamanlar iyiydi evim giriş kat.ama zamanla sagına soluna şimdide giriş tarafına ev yapıldı.zerre güneş almıyor.satmak için emlakçıya verdik gelen begenmiyor gidiyor.
Babam bana kızım abimlere ev aldım sana da yardım ederim 30-40 bin lira yalnız bankaya adına atalım eşinin haberi olmasın sende söyleme dedi.bence eşin kendi değiştirir evinizi ben ona güveniyorum diyor.bende iyi baba sen önce kendi ev borcunu öde benim acelem yok dedim.borcu vardı çünkü.

Şimdi de annem gecen diyor ki baban ev satacak kardeşine araba alacak kalanıda bankaya atacak...tabi sormadım anne hani bana verecektiniz diye ?eşimde ailemde kediyle farenin oynadığı gibi oynuyor resmen benimle.
(babam bana harclık veriyor aylık 200-300 lira bende kendime veya çocuklara bişeyler alıyorum.eşim de sağolsun hiç sprmuyor bişeye ihtiyacın var mı diye.daha diyo ki annemin sunu yok annemin bunu yok kardeşime bu lazım ama bana hiç sormuyor.)

Biraz daganık oluyor biliyorum ama kafamda öyle inanın

Eşimin ailesi bile topu aileme atıyor.evinizi satsanız üstüne de borç bulsanız da bıze yakınkardan ev alsanız.kendileri de uc tane ev aldılar halbuki gelin evinizi kiraya verin bizim evler de oturun diyebilirlerdi ama demediler.kirayı yine onlara verirdik ama onlarda babamlara yonlendiriyorlar.

Öyle birşey ki durma dan direkten dönen kafa topu gibi hissediyorum kendimi :KK43:

Buda mi gol değil diye bağırasım var.

Gecen de babam eşime sormuş durumunuz nasıl hiç sormuyoruz size diye eşim diyoki bende yardım edecek zannettim.
Biraz sıkışığız diyince olur öyle şeyler bizde sizin yasınızdayken oyleydik demiş geçiştirmiş.abimlere ise abim kredi cekiyo bir iki ay oduyo sonra baba ödeyemiyorum diyo babam oduyor obur abime de öyle.
Bana gelince hep bir erteleme içinde.
Hiç ayrim yapan bit baba da olmadı şimdiye kadar ama oda topu kp e atıyor galiba:-)
Vallahi bilmiyorum bu günlerde içim çok sıkkın.ben para istemiyorum ki istemedim de sadece umutlandirmasin yeter.halime bin şükür der geçerim ama böyle olunca kendimi kötü hissediyorum.en sonunda halil Sezai gibi isyaaan edecem artık
'

Keske bana para verecegi zaman alsaydin hata etmissin elin bosa cikmis, tamam bana seni abinlerden ayirmis ama hangi baba evli kizina ayda 200-300 harclik verirki bu donemde ? Muhtemlen sark kurnazi kocanin bundan haberi var ve sana yetecegini dusundugunden harclik falan vermiyor. Azicik kafani kullanirsan cok daha iyi olur bence.

babam bana harclık veriyor aylık 200-300 lira bende kendime veya çocuklara bişeyler alıyorum.eşim de sağolsun hiç sprmuyor bişeye ihtiyacın var mı diye.daha diyo ki annemin sunu yok annemin bunu yok kardeşime bu lazım ama bana hiç sormuyor

Eşinizin yaklaşımı çok garip
Siz onun eşisiniz.

Bence babanız eşinizin bu durumundan dolayı size ev almıyor. Eşinizden bir şeyler bekliyor.

Babamin zaten 5 tane evi var.ikisinde abimler birinde kendi oturuyor.ikiside kirada birine oturun siz dedi ama eşim aramız bozulabilir diye hayır dedi.bir endişesi ise babası oturtmadı kpnin evine oturdu derlerdi.
Anlamadım. Kayınpederin evinde oturuyor diyenler, kayınpeder ev aldı demiyceklermiydi? Veya babanın evinde oturunca aranız bozulacak ama o size ev alınca bozulmayacak mı? Veya karısının haçlığını kp verince de sorun olmuyor.

Sende iş yok
Kocana çemkir biraz, niye olan 200-300 ü kendine ve çocuklara yettirmeye çalışıyorsun
O da annesinin eksiğini gediğini düşünüp size sormuyo bile
Alıştırmışsın

Hiç bilmiyorsan kaynanadan öğren 3 dairesi var hala eksiğini oğluna söylüyo
Bak bi nasıl yok yok yok denip para isteniyo, öğren. Kocandan istersin en azından
Babanın verdiklerini de biriktir, lazım olur

Babana çok şey derim de neyse
Abine verdiklerini de gizli atsın hesaplarına, gelinler duymasın o zaman.

Kimseye minnet etmemek lazım. ayrıca kimse kimseye bakmak zorunda değil. herkes adil olsaydı dünyada tek bir haksızlık kalmazdı. şimdi baban sana ev verse, yarın bir gün olurya kocan ile küssen ayrılsan bu baba malında eşinin de payı olacak. şimdi adam kendince haklı neden sana ev alsın, diye bir düşüncesi olabilir. eh baban çalışmış zengin olmuş. sizde çalışın alın. kimsenin malına göz dikmeyin. kimseden beklemeyin. beklenti kadar kötü bir şey yok. çalışınca emin olun bir şey olur. rahmetli Sakıp Ağa ne derdi 'çalışmak, çalışmak, çalışmak' bunun başka yolu yok.

bende mı var tuhaflık
ne esım ne ben hıc aılemızden maddı bırsey beklemedık
ev beklemedık esya beklemedık cocuk dogdu hıc bısey ıstemedık
hele harclık falan....
herseyı kendımız yapmaya calısıyoruz ısterse mılyarder olsunlar onların parası almak ısteyen alır ama bız hıc beklemedık aklımıza bıle gelmıyor
cok zorlandıgımız bı donem oldu onda bıle ....

buyuzdende hıc uzulmuyoruz anlatabılıyor muyum ?

Kimseye minnet etmemek lazım. ayrıca kimse kimseye bakmak zorunda değil. herkes adil olsaydı dünyada tek bir haksızlık kalmazdı. şimdi baban sana ev verse, yarın bir gün olurya kocan ile küssen ayrılsan bu baba malında eşinin de payı olacak. şimdi adam kendince haklı neden sana ev alsın, diye bir düşüncesi olabilir. eh baban çalışmış zengin olmuş. sizde çalışın alın. kimsenin malına göz dikmeyin. kimseden beklemeyin. beklenti kadar kötü bir şey yok. çalışınca emin olun bir şey olur. rahmetli Sakıp Ağa ne derdi 'çalışmak, çalışmak, çalışmak' bunun başka yolu yok.

Kimseden bişey beklemiyorum zaten.
Kimsenin malınada goz dıkmıyorum.
Ben bana ev al demedim yada ev alacağım para ver demedim i a bile etmedim.kendi teklif etti para vermeyi

bende mı var tuhaflık
ne esım ne ben hıc aılemızden maddı bırsey beklemedık
ev beklemedık esya beklemedık cocuk dogdu hıc bısey ıstemedık
hele harclık falan....
herseyı kendımız yapmaya calısıyoruz ısterse mılyarder olsunlar onların parası almak ısteyen alır ama bız hıc beklemedık aklımıza bıle gelmıyor
cok zorlandıgımız bı donem oldu onda bıle ....

buyuzdende hıc uzulmuyoruz anlatabılıyor muyum ?

Sende iş yok
Kocana çemkir biraz, niye olan 200-300 ü kendine ve çocuklara yettirmeye çalışıyorsun
O da annesinin eksiğini gediğini düşünüp size sormuyo bile
Alıştırmışsın

Hiç bilmiyorsan kaynanadan öğren 3 dairesi var hala eksiğini oğluna söylüyo
Bak bi nasıl yok yok yok denip para isteniyo, öğren. Kocandan istersin en azından
Babanın verdiklerini de biriktir, lazım olur

Babana çok şey derim de neyse
Abine verdiklerini de gizli atsın hesaplarına, gelinler duymasın o zaman.

En doğrusunu sen soylıyorsun bende iş yok galiba

Kimseden bişey beklemiyorum zaten.
Kimsenin malınada goz dıkmıyorum.
Ben bana ev al demedim yada ev alacağım para ver demedim i a bile etmedim.kendi teklif etti para vermeyi
etse de bel bağlama. vereceği zaman alırsın kullanırsın. ama beklenti içine girme. belki vicdan yapıp böyle teklif etti sonra vazgeçti. boşver. düşünme.

Back