Depresyona giren kas hastası bir kızım var

Gyypsy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2023
24
32
3
31
Herkese Merhaba, ben Merve 30 yaşında evli bir kadınım. 12 yıllık evliliğimden 11 yaşında güzel bir kızım var. Benim kızım BMD yani kas hastası, bu hastalığa sahip olanların 30 yaşına kadar yürüyebileceği söylenir ama benim kızım 9 yaşında dizini kırdığı ve uzun süre fizik tedavi göremediği için oldukça geriledi ve tekrar ayağa kalkamadı. Yavaş yavaş ergenliğe girdiği için de yaşıtlarının yapabildiklerine çok özeniyor, uzun süredir de evden çıkmak istemiyor. Psikoloğa gitmek konusunda ne yaparsam ikna edemedim, hastalığının bir çaresi şu an için yok ama benim etmediğim dua kalmadı, onu nasıl ikna edebilirim ve ruhunun biraz olsun ferahlaması için nasıl dua edebilirim?

Arada mesajlarına denk geliyorum sen ne güzel insansın zeynones

Linç bilincinden çıkıp, neden bahsettiğimi anlayana kadar sizinle daha fazla muhattap olmak istemiyorum. İyi günler.

Bol bol şifa diliyorum prensese. İnş en kısa zamanda sağlığına kavuşur.
Sen git psikoloğa nasıl davranman gerektiğini anlatır belki o bir yolunu bulur ikna etmenin.
Sevdiği arkadaşları komşularınız yok mu? Onlara gitseniz onlar gelse. Sevdiği aktiviteleri yapsanız kafası biraz yorulsa depresyondan uzaklaşır minnoş.
Benim oğlum aşırı sakin içine kapanık bir çocuktu. Depremde sokakta kalmıştık. Orda komşularla birarada kaldık arkadaş oldu çocuklar. MaşAllah oğlumun içine kapanıklığı azaldı. Çok eğleniyorlar. Birbirlerine gidemeselerde çocuk oyunları oynuyorlar uzaktan tabletten. Morali iyi oluyor o zaman ders yapıyor yüzü gülüyor iletişimimiz güçleniyor

Çok teşekkür ediyor ve çok geçmiş olsun diliyorum, arkadaşları var ama son zamanlarda onlarla da olan iletişimini koparmaya, onları görmek istememeye başladı. Zannımca onların yapıp, kendinin yapamadıklarını görmek onu üzüyor ama dediğiniz gibi en kısa sürede bir psikolog ile çalışacağım.

Kızınızı iknayı beklemektense, onu götürmeyi planladığınız doktorla görüşmeye bire bir siz gidin ve kızınız için nasıl bir yol izleyebileceğinizi doğrudan profesyonel bir kaynağa, bu konuda yeterliliği olan birine sorun. Belki "Bekletmeyin, getirin, burada konuşur hallederim" diyecek, belki de kızınızı görüşme için ikna edebileceğiniz yolu sunacak. Önce siz gidin, durumu anlatın, beklemeyin. Geçmiş olsun.

Merhabalar benim de doğuştan henüz tedavisi bulunmayan kronik rahatsızlıkları olan 8 yaşında bir kızım var.Sizin ve kızınızın ne hissettiğinizi çok iyi anlıyorum.Benim kızım yılın çok az günü okula gidebiliyor ama sıkıntılarından dolayı kalabalık ortamlara girip sosyalleşemiyor, hastane yatışları oluyor.Çok üzülüyorum onun için ,çaresizliğime daha çok üzülüyorum.Çalışmak zorunda olan bir anneyim.Psikolojik destek ben de çok düşündüm ama fayda sağlayacağına çok da emin değilim.Anlatacak çok şey var ama size tek tavsiyem çocuğu hiçbirsey için zorlamayın. Allah kalıcı şifa versin cümlemize.

Arada mesajlarına denk geliyorum sen ne güzel insansın zeynones

Teşekkür ederim. Hepimiz iyi olabiliriz umarım
Aa sayenizde gördüm çok sasırdım. Valla Allah razı olsun.

Amin. Umarım faydasını görürsünüz.
Bahsettiğiniz hastanenin adı nedir?

Benim öğrencim bulunduğumuz şehirdeki tıp fakültesi hastanesinden tedavi alıyordu. Şu anda devlet hastanelerinde de şehir hastanelerinde de "Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp" bölümü olarak bulunuyor. Genelde akapunktur, prp, ozon hacamat gibi uygulamalarda yapıyorlar hastalığın durumuna göre.
Bu zaten diğer tüm tedavilerin yanında tamamlayıcı, destekleyici bir etkisi olması adına yapılıyor. Umarım karşınıza çok iyi bir hekim çıkar ve diğer tüm işleriniz kolaylaşır.

Depresyon yüzünden de hastaneye yatırılan insanlar var bilin istedim. Umarım sizinki o seviyeye gelmez; söylememin sebebi: üstüne düşmeniz yönünde. Hafife almayın. İnşallah kızınız sağlığına kavuşur iki anlamda da

Konuyla ilgili detaylı bilgim yok, Allah şifa versin demek için geldim bir doktordan görüş alabilirsiz ikna etmek için, zor yaşlarda kafası karışık ve isyan halinde muhtemelen. Hastalık kabullenmesi zor bir durum, yeri geliyor yetişkinler başa çıkamıyor. Ama kızınız şanslı bir evlat onu düşünen güzel bir annesi var, elbet geçeceksiniz bu yolu, güzel günler gelecek, gönlünüzden geçtiği gibi dua da edin, ana duasını geri çevirmez Rabbim çok inanırım buna

Umarım, bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim

Amiin inşallah, çok sağ olun

Amin, benim düşüncem de bu doğrultuda zaten istemedikleri bir çok şeye maruz kalıyorlar

Teşekkür ederim

Sizin bildiğiniz biri var mı. Devlet Hastanesi'nde olan veya ücretleri cok yüksek olmayan.

Tıp alanında yardım almalısınız. Çocuk psikologları yardımcı olabilir hatta pskiyatrist dahi derdini anlar, vücuduna , beynine dokunmayacak şekilde hafif doz antidepresanlar ve konuşarak, eğlenerek işler halledilebilir.
Çok ama çok geçmiş olsun.

O
Duadan önce 11 yaşındaki çocuğu pekala alıp bir doktora götürebilirsiniz. Her depresyona giren ay ikna olmadı diye dualara girişilseydi ortalık ne hale dönerdi.
Doktora götürebilmek ve ikna edebilmek için, gittiği doktordan ve tedaviden fayda görmek için, bu süreci kolay atlatabilmek için ilk yapilmasi gereken şey evet duadır. Dua ile Allah'tan yardım istenir akabinde bu işlere girisilir. İslam'da hangi ise başlarsan başla ilk etapta bir zikir, bir dua ile desteklenir. Bu tuvalete girmek dahi olsa ilk etapta bir zikir yapılır akabinde tuvalete girilir. Tuvalet örneğini hayatımızın en mahrem yerinde dahi duanın zikrin önemini belirtmek için verdim. Bilgisizce konusacaginiza keşke hep sussaniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…