Herkese Merhaba, ben Merve 30 yaşında evli bir kadınım. 12 yıllık evliliğimden 11 yaşında güzel bir kızım var. Benim kızım BMD yani kas hastası, bu hastalığa sahip olanların 30 yaşına kadar yürüyebileceği söylenir ama benim kızım 9 yaşında dizini kırdığı ve uzun süre fizik tedavi göremediği için oldukça geriledi ve tekrar ayağa kalkamadı. Yavaş yavaş ergenliğe girdiği için de yaşıtlarının yapabildiklerine çok özeniyor, uzun süredir de evden çıkmak istemiyor. Psikoloğa gitmek konusunda ne yaparsam ikna edemedim, hastalığının bir çaresi şu an için yok ama benim etmediğim dua kalmadı, onu nasıl ikna edebilirim ve ruhunun biraz olsun ferahlaması için nasıl dua edebilirim?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Depresyona giren kas hastası bir kızım var
- Konu Sahibi Gyypsy
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- #depresyon
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Arada mesajlarına denk geliyorum sen ne güzel insansın zeynonesBazı konular iknaya muhtaç değildir. Su içmek istemiyorum dese su vermeyecek misiniz?
Bu arada bir öğrencimde vardı bu hastalık anne, babada aynı hastalığa sahip ve süreci çok iyi biliyordu.
Güzeller güzeli bir kızdı. 13-14 yaşındayken dahi belli mesafeden sonra yürümekte güçlük çekiyordu.
O süreçte bir hastanede geleneksel ve tamamlayıcı tıp bölümünden de destek aldı oradaki doktor gaps diyeti diye ağır bir diyet yaptırdı diğer tedavilerine ek olarak.
Şu an 18'i geçti yaşamını normal sürdürüyor. Ara ara ağrıları olduğunu bizler gibi olmasa da hayatını sürdürdüğünü ifade etti.
Psikolojik destek de aldı dönem dönem. Çok başarılı bir çocuktu. Hayata tutunmasını bir şekilde sağlamak gerekiyor.
Şifalar ve kolaylıklar diliyorum.
Linç bilincinden çıkıp, neden bahsettiğimi anlayana kadar sizinle daha fazla muhattap olmak istemiyorum. İyi günler.Depresyon hiç de sandığınız kadar basit bir şey değil.
İstemedigi tedavi uygulaninca sonuç alamayacağınız verisini nereden aldınız?
Dilerseniz bu bilgiyi psikiyatri hastaneleriyle de paylaşın, yatarak, zorla tedavi gören hastalar sonuç almayacaklar diye.
Zorla götürmek zorundasiniz evet.
11 yaşında ve böyle güç durumdaki bir çocuğu nasil bilinçlendireceksiniz buradan öğrendiklerinizle?
- 9 Ocak 2012
- 14.973
- 28.818
- 798
Bol bol şifa diliyorum prensese. İnş en kısa zamanda sağlığına kavuşur.
Sen git psikoloğa nasıl davranman gerektiğini anlatır belki o bir yolunu bulur ikna etmenin.
Sevdiği arkadaşları komşularınız yok mu? Onlara gitseniz onlar gelse. Sevdiği aktiviteleri yapsanız kafası biraz yorulsa depresyondan uzaklaşır minnoş.
Benim oğlum aşırı sakin içine kapanık bir çocuktu. Depremde sokakta kalmıştık. Orda komşularla birarada kaldık arkadaş oldu çocuklar. MaşAllah oğlumun içine kapanıklığı azaldı. Çok eğleniyorlar. Birbirlerine gidemeselerde çocuk oyunları oynuyorlar uzaktan tabletten. Morali iyi oluyor o zaman ders yapıyor yüzü gülüyor iletişimimiz güçleniyor
Sen git psikoloğa nasıl davranman gerektiğini anlatır belki o bir yolunu bulur ikna etmenin.
Sevdiği arkadaşları komşularınız yok mu? Onlara gitseniz onlar gelse. Sevdiği aktiviteleri yapsanız kafası biraz yorulsa depresyondan uzaklaşır minnoş.
Benim oğlum aşırı sakin içine kapanık bir çocuktu. Depremde sokakta kalmıştık. Orda komşularla birarada kaldık arkadaş oldu çocuklar. MaşAllah oğlumun içine kapanıklığı azaldı. Çok eğleniyorlar. Birbirlerine gidemeselerde çocuk oyunları oynuyorlar uzaktan tabletten. Morali iyi oluyor o zaman ders yapıyor yüzü gülüyor iletişimimiz güçleniyor
Çok teşekkür ediyor ve çok geçmiş olsun diliyorum, arkadaşları var ama son zamanlarda onlarla da olan iletişimini koparmaya, onları görmek istememeye başladı. Zannımca onların yapıp, kendinin yapamadıklarını görmek onu üzüyor ama dediğiniz gibi en kısa sürede bir psikolog ile çalışacağım.Bol bol şifa diliyorum prensese. İnş en kısa zamanda sağlığına kavuşur.
- 28 Mart 2020
- 21.318
- 1
- 64.673
- 548
Bekleyin o zaman ikna etmeyi.Linç bilincinden çıkıp, neden bahsettiğimi anlayana kadar sizinle daha fazla muhattap olmak istemiyorum. İyi günler.
- 22 Mart 2021
- 2.482
- 20.008
- 258
Kızınızı iknayı beklemektense, onu götürmeyi planladığınız doktorla görüşmeye bire bir siz gidin ve kızınız için nasıl bir yol izleyebileceğinizi doğrudan profesyonel bir kaynağa, bu konuda yeterliliği olan birine sorun. Belki "Bekletmeyin, getirin, burada konuşur hallederim" diyecek, belki de kızınızı görüşme için ikna edebileceğiniz yolu sunacak. Önce siz gidin, durumu anlatın, beklemeyin. Geçmiş olsun.
Merhabalar benim de doğuştan henüz tedavisi bulunmayan kronik rahatsızlıkları olan 8 yaşında bir kızım var.Sizin ve kızınızın ne hissettiğinizi çok iyi anlıyorum.Benim kızım yılın çok az günü okula gidebiliyor ama sıkıntılarından dolayı kalabalık ortamlara girip sosyalleşemiyor, hastane yatışları oluyor.Çok üzülüyorum onun için ,çaresizliğime daha çok üzülüyorum.Çalışmak zorunda olan bir anneyim.Psikolojik destek ben de çok düşündüm ama fayda sağlayacağına çok da emin değilim.Anlatacak çok şey var ama size tek tavsiyem çocuğu hiçbirsey için zorlamayın. Allah kalıcı şifa versin cümlemize.Herkese Merhaba, ben Merve 30 yaşında evli bir kadınım. 12 yıllık evliliğimden 11 yaşında güzel bir kızım var. Benim kızım BMD yani kas hastası, bu hastalığa sahip olanların 30 yaşına kadar yürüyebileceği söylenir ama benim kızım 9 yaşında dizini kırdığı ve uzun süre fizik tedavi göremediği için oldukça geriledi ve tekrar ayağa kalkamadı. Yavaş yavaş ergenliğe girdiği için de yaşıtlarının yapabildiklerine çok özeniyor, uzun süredir de evden çıkmak istemiyor. Psikoloğa gitmek konusunda ne yaparsam ikna edemedim, hastalığının bir çaresi şu an için yok ama benim etmediğim dua kalmadı, onu nasıl ikna edebilirim ve ruhunun biraz olsun ferahlaması için nasıl dua edebilirim?
- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.605
- 598
Arada mesajlarına denk geliyorum sen ne güzel insansın zeynones
Teşekkür ederim. Hepimiz iyi olabiliriz umarım
Aa sayenizde gördüm çok sasırdım. Valla Allah razı olsun.
Amin. Umarım faydasını görürsünüz.
Bahsettiğiniz hastanenin adı nedir?
Benim öğrencim bulunduğumuz şehirdeki tıp fakültesi hastanesinden tedavi alıyordu. Şu anda devlet hastanelerinde de şehir hastanelerinde de "Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp" bölümü olarak bulunuyor. Genelde akapunktur, prp, ozon hacamat gibi uygulamalarda yapıyorlar hastalığın durumuna göre.
Bu zaten diğer tüm tedavilerin yanında tamamlayıcı, destekleyici bir etkisi olması adına yapılıyor. Umarım karşınıza çok iyi bir hekim çıkar ve diğer tüm işleriniz kolaylaşır.
- 1 Haziran 2018
- 5.292
- 15.663
- 248
Herkese Merhaba, ben Merve 30 yaşında evli bir kadınım. 12 yıllık evliliğimden 11 yaşında güzel bir kızım var. Benim kızım BMD yani kas hastası, bu hastalığa sahip olanların 30 yaşına kadar yürüyebileceği söylenir ama benim kızım 9 yaşında dizini kırdığı ve uzun süre fizik tedavi göremediği için oldukça geriledi ve tekrar ayağa kalkamadı. Yavaş yavaş ergenliğe girdiği için de yaşıtlarının yapabildiklerine çok özeniyor, uzun süredir de evden çıkmak istemiyor. Psikoloğa gitmek konusunda ne yaparsam ikna edemedim, hastalığının bir çaresi şu an için yok ama benim etmediğim dua kalmadı, onu nasıl ikna edebilirim ve ruhunun biraz olsun ferahlaması için nasıl dua edebilirim?
Konuyla ilgili detaylı bilgim yok, Allah şifa versin demek için geldim bir doktordan görüş alabilirsiz ikna etmek için, zor yaşlarda kafası karışık ve isyan halinde muhtemelen. Hastalık kabullenmesi zor bir durum, yeri geliyor yetişkinler başa çıkamıyor. Ama kızınız şanslı bir evlat onu düşünen güzel bir annesi var, elbet geçeceksiniz bu yolu, güzel günler gelecek, gönlünüzden geçtiği gibi dua da edin, ana duasını geri çevirmez Rabbim çok inanırım buna
Umarım, bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederimTeşekkür ederim. Hepimiz iyi olabiliriz umarım
Benim öğrencim bulunduğumuz şehirdeki tıp fakültesi hastanesinden tedavi alıyordu. Şu anda devlet hastanelerinde de şehir hastanelerinde de "Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp" bölümü olarak bulunuyor. Genelde akapunktur, prp, ozon hacamat gibi uygulamalarda yapıyorlar hastalığın durumuna göre.
Bu zaten diğer tüm tedavilerin yanında tamamlayıcı, destekleyici bir etkisi olması adına yapılıyor. Umarım karşınıza çok iyi bir hekim çıkar ve diğer tüm işleriniz kolaylaşır.
Amiin inşallah, çok sağ olunKonuyla ilgili detaylı bilgim yok, Allah şifa versin demek için geldim bir doktordan görüş alabilirsiz ikna etmek için, zor yaşlarda kafası karışık ve isyan halinde muhtemelen. Hastalık kabullenmesi zor bir durum, yeri geliyor yetişkinler başa çıkamıyor. Ama kızınız şanslı bir evlat onu düşünen güzel bir annesi var, elbet geçeceksiniz bu yolu, güzel günler gelecek, gönlünüzden geçtiği gibi dua da edin, ana duasını geri çevirmez Rabbim çok inanırım buna
Amin, benim düşüncem de bu doğrultuda zaten istemedikleri bir çok şeye maruz kalıyorlarMerhabalar benim de doğuştan henüz tedavisi bulunmayan kronik rahatsızlıkları olan 8 yaşında bir kızım var.Sizin ve kızınızın ne hissettiğinizi çok iyi anlıyorum.Benim kızım yılın çok az günü okula gidebiliyor ama sıkıntılarından dolayı kalabalık ortamlara girip sosyalleşemiyor, hastane yatışları oluyor.Çok üzülüyorum onun için ,çaresizliğime daha çok üzülüyorum.Çalışmak zorunda olan bir anneyim.Psikolojik destek ben de çok düşündüm ama fayda sağlayacağına çok da emin değilim.Anlatacak çok şey var ama size tek tavsiyem çocuğu hiçbirsey için zorlamayın. Allah kalıcı şifa versin cümlemize.
Teşekkür ederimKızınızı iknayı beklemektense, onu götürmeyi planladığınız doktorla görüşmeye bire bir siz gidin ve kızınız için nasıl bir yol izleyebileceğinizi doğrudan profesyonel bir kaynağa, bu konuda yeterliliği olan birine sorun. Belki "Bekletmeyin, getirin, burada konuşur hallederim" diyecek, belki de kızınızı görüşme için ikna edebileceğiniz yolu sunacak. Önce siz gidin, durumu anlatın, beklemeyin. Geçmiş olsun.
Sizin bildiğiniz biri var mı. Devlet Hastanesi'nde olan veya ücretleri cok yüksek olmayan.Teşekkür ederim. Hepimiz iyi olabiliriz umarım
- 20 Ocak 2024
- 19
- 13
- 1
- 32
- 7 Mart 2021
- 140
- -191
- 18
- 26
O
Doktora götürebilmek ve ikna edebilmek için, gittiği doktordan ve tedaviden fayda görmek için, bu süreci kolay atlatabilmek için ilk yapilmasi gereken şey evet duadır. Dua ile Allah'tan yardım istenir akabinde bu işlere girisilir. İslam'da hangi ise başlarsan başla ilk etapta bir zikir, bir dua ile desteklenir. Bu tuvalete girmek dahi olsa ilk etapta bir zikir yapılır akabinde tuvalete girilir. Tuvalet örneğini hayatımızın en mahrem yerinde dahi duanın zikrin önemini belirtmek için verdim. Bilgisizce konusacaginiza keşke hep sussaniz.Duadan önce 11 yaşındaki çocuğu pekala alıp bir doktora götürebilirsiniz. Her depresyona giren ay ikna olmadı diye dualara girişilseydi ortalık ne hale dönerdi.
- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.605
- 598
Sizin bildiğiniz biri var mı. Devlet Hastanesi'nde olan veya ücretleri cok yüksek olmayan.
Bulunduğunuz şehirdeki tıp fakülteleri, şehir hastaneleri hatta normal devlet hastanelerinde bile olabiliyor. O şekilde araştırabilirsiniz.