merhabalar. yardıma ihtiyacım var. 1 haftalık bebeğim var ama psikolojim alt üst olmuş durumda. doğuma girinceye kadar heyecanım mutluluğum yerindeydi ama sonra her şey değişti. bebekle ilgilenmek istemiyorum sanki. mutlu değilim hep bir sıkıntı var içimde. eşime çok düşkünüm ondan ayrılmışım gibi hissediyorum sürekli ağlıyorum. iştahsızım var mı benim gibi sorun yaşayan. paylaşırsanız sevinirim. kendimi çok suçlu hissediyorum çünkü...
Eldanarr, çok uzun zamandır KKyı takip ediyor ama üye olup yazmıyordum. Bugün kendi derdime derman ararken senin yazını gördüm ve sana bunları yazabilmek için üye oldum.
Benim de 47 günlük bir bebeğim var. İlk 3 hafta benim en zorlu zamanlarımdı. Canım bir şey yemek istemiyordu, çok mutsuzdum, dünya gözüme çok karanlık görünüyordu, nefes alamadığımı hissediyordum. Hayatım tamamen bebek ve onun ihtiyaçları olmuştu, eski güzel hayatımdan eser kalmamıştı. Aynı evin içinde eşimi özlüyordum. Kimi günler bebeğin odasının dışına bile çıkamıyordum, hep aynı koltukta oturup saatlerce bebek emziriyordum.
Internetteki doğum hikayelerinde hep güzel şeyler anlatılıyordu, anneler doğar doğmaz bebeklerine aşık olup bağlanıyorlardı. Bendeyse öyle mucizevi bir bağlanma olmamıştı. Kimse lohusalıktan bahsetmiyor, her seye yetişen ve bebeğini cılgınca seven mükemmel anne yazıları yazılıyordu.
Uykusuz gecen gecelerde "Allahım ben ne yaptım?" dediğim anlar oldu..
Bu süreçte doktorum bir antidepresan da yazdı ama anne sütüne geçme ihtimali yüzünden onu da içemedim.
Ben de hamileyken çok mutluydum, doğurunca ne değişmişti ki? Sanırım farklı şeyler hayal etmiştim, bebeğimin karnını doyurup uyutcam, o da sonra uykusundan gülücükler sacarak uyanacak, ağlamayacak, babasının kucağına vereceğim, mutluluk içinde oyunlar oynayacaklar sanmıştım. Kimse bana bir yenidoğanın bakımının bu kadar zor olduğundan bahsetmemişti..
Bugün 47.gün.. Geçti mi tüm bu saydıkların dersen, tamamen geçmedi ama azaldı. Bu saydıklarımı çoğunlukla hormonlar yapıyor. 40 gün içinde hormonlar yerine oturuyor, sen bu yeni hayata alışıyorsun..
Günler gectikçe bebeğin büyüyecek, gülmeye, etrafa bakmaya baslayacak, hep ağlama günleri bitecek, hayat biraz daha kolaylaşacak.. Önümüz bahar, bebeğini alıp uzun yürüyüşler yapacaksınız, gezmelere gideceksiniz. Yaza doğru odasında kendi başına yatmaya başlayacak, sen de eşinin yanına kendi yatağına döneceksin.. Sonra emeklemeye başlayacak, kucağından inip kendi kendini oyalamaya başlayacak. Yani her gecen gün daha iyi olacak..
Bunlar benim kendi kendime yaptığım telkinler, inşallah senin de ruhuna biraz olsun ferahlık verir..
Hala arada ağlıyorum, eşim en büyük destekcim.. Geceleri bebeği emzirirken internette dolaşıyorum. Yaz için tatil planları yapıyor, otelleri inceliyorum. Belki de gidemeyeceğiz evet, ama ruhuma iyi geliyor işte.. Eski normal hayata dönme ihtimali ruhuma iyi geliyor.
Ben böyle bi site de buldum, aynı şeyleri yasayan kadınların oldugunu bilmek insanı rahatlatıyor..
http://lohusahikayeleri.blogspot.com.tr/
Sonuc olarak gececek canım :)