- 1 Mayıs 2023
- 858
- 1.198
- 35
Kiracının üstüne diye biliyorum. Teyzemgil kendi üzerine alacaklardı adam param yok demiş mecbur teyzemgil ödediler uğraşmamak icinFatura kiracının üstüne degilmiydi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kiracının üstüne diye biliyorum. Teyzemgil kendi üzerine alacaklardı adam param yok demiş mecbur teyzemgil ödediler uğraşmamak icinFatura kiracının üstüne degilmiydi?
Öncelikle geçmiş olsun ama kendinizin oturacağınızı beyan edip çıkartabilirsiniz. Ama oturucam deyip kiraya başkasına verirseniz o sorun. Mahkemeye gidebilirsiniz. Siz kazanırsınız tanıdığım bir kaç kişide aynı oldu. Ev annenizinse anneniz kızım taşınacak deyip ihtar çeksin. Mahkemede mecburen çıkar. Sizi korkutmuşMerhabalar
Geçen yaz tayinimiz bir deprem bölgesine çıktı ve aynı ilin, başka bir ilçesinde kendi evimde vardı. İcindeki kiracı 5 senedir oturuyor biz geldik ama merkezde çalışınca kendi mülkümün 6 katı ücretle merkezden ev kiraladık.
Bunca senedir asla ve asla 3+1 olan evimden yüksek kira almadım. Mülkümde eski bir binada değil yani sene olmuş 2023 son 4 aya kadar 1000 tl idi sonra herkes kirayi cok yükseltince bu kişi kendi kendine 1.200 tl yaptı. Yükseltmememin sebebide asgari ucretli birisiydi ekonomi zaten kötü bir de ben tepesine binmeyeyim dedim. Ama keşke acımasaymışım diyorum şu an.
Gün oldu devran döndü ve 6 şubatta depremi yaşadık. Kirada bulunduğum ev yıkıldı, esyalarım gitti. Canımız sağ çıktık ama bu defada hayat mucadelesi başladı ve sokakta kaldık.
Benim kendi evimin bulunduğu ilçe zarar görmedi ve kendi mülkümde sıva çatlağı, fayans, kartonpiyer vs. Gibi hasar oluştu ve hasarsız raporuda çıktı. Mecburen Kiracımı şubat ayında arayıp evi tahliye etmesini söyledim ve mayısa kadarda gün verdim çünkü barınacak yerim kalmamıştı. Çok mağdur olduğum halde hemen kapı dışarı etmedim. Bu sürecte tabii biz perişan olduk orda burda kalmaktan vs.
En son mayıs ayında bunları aradım ve dedim ki bakın durmumu biliyorsunuz ben sizi keyfi çıkarmıyorum. Bulunduğunuz yerde yıkım olsa siz de mağdur olurdunuz ama yıkımda yok ev bulup çıkın lutfen dedim. Surekli beni oyaladı durdu ve en son haziran başında bana hafta sonu çıkacağım dedi. Ben de o zaman usta ayarlayayım dedim tamam dedi. Ben ustayı ayarladım evin tadilatı için. Hafta sonu bunları aradım baktım yine aynı terane bu kez sinirimden bağırıp çağırdım.
Bu defa bana "Evinden çıkmıyorum, git istediğin yere şikayet et. Daha öncede mahkemelik oldum ama ben kazandım" dedi. Ve şubat ayından beri kirada ödemediler. Ben böyle ahlaksız bir insan görmedim. Ben de kiracıydım ama her yerden serefim ve onurumla çıktım.
Baktımki bu ahlaksız aile evimi işgal etti ben de mecburen 7000 tl ye bir ev tutmak durumunda kaldım. Şimdi size soruyorum adalet mi bu? Devlet kiracıyı koruyor eyvallah ama böyle pislikleri bize karşı neden koruyor? Şu an ben hayata sıfırdan başladım. Kendi evimde olsa kira ödemem ama bunların yüzüne bir de kira ödüyorum. Su an kira mı vereyim? Yeni eşyamı alayım? Yoksa geçineyim mi?
Bu arada bu kişinin kira sözleşmesi yok mevcutta. Ev ise ben uzakta olup işlemler için gelemediğim için ev annemin üzerine. Birazda ihmalden kendi üzerimede almadım.
Benzer durum yaşayanlar siz nasıl çözdünüz veya çözebildiniz mi durumu? Mahkemeye vermek şart olduğundan dolayı işin uzaması benide mağdur edecek.
Çok sinirli ve gerginim umarım doğru ifade edebilmişimdir.
Ev sahibini kiracıya ezdiren bir sistemŞimdi bu kiracıyı bir güzel dövüp tüm eşyalarını camdan aşağı atsan sen suçlu olursun. Gerçekten kendi halkını birbirine kırdıran bu sisteme lanet olsun
Yok ya bu ezdirmeyi geçti artık. İnsanlar zamanında yırtına yırtına ev almışlar. Sen de yemeseydin içmeseydin alsaydın hayat herkese eşit davranmıyor ama bunun sorumlusu ev sahipleri mi kardeşim ya? Git sorumluya anlat derdini anlamadıkları şu ki ev sahipleri kimsenin barınma ihtiyacını karşılamak zorunda değil. Bu kadar da olmaz gerçekten gidişat hiç iyi değil Allah benim karşıma böyle kiracı çıkarmasın hiç sakin kalamam çünkü.Ev sahibini kiracıya ezdiren bir sistem
Valla ben bu sebepten evi kiraya vermiyorum kendi malımizla rezil oluyoruz. Hükümetin artık bu duruma çözüm bulması lazım. Kanun kiracılardan yana durduğu sürece biz daha çok yoruluruzYok ya bu ezdirmeyi geçti artık. İnsanlar zamanında yırtına yırtına ev almışlar. Sen de yemeseydin içmeseydin alsaydın hayat herkese eşit davranmıyor ama bunun sorumlusu ev sahipleri mi kardeşim ya? Git sorumluya anlat derdini anlamadıkları şu ki ev sahipleri kimsenin barınma ihtiyacını karşılamak zorunda değil. Bu kadar da olmaz gerçekten gidişat hiç iyi değil Allah benim karşıma böyle kiracı çıkarmasın hiç sakin kalamam çünkü.
Biz koronadan sonra ilk defa bu sene zam yaptık. Evimiz Avrupa yakasında, 3+1 caddede, otobüs durağı karşısı yanında üç harfli market, karşısında fırın, üst sokakta lise ve ilkokul ortaokul var. Aynı şekilde 5 dakika yürüme mesafesi devlet hastanesi, 10 dakika yürüme mesafesi özel hastane var. Evimizin kirasını 1500'den 3500 yapmak istedik ''Ama %25'ten fazla yapamazsın'' demez mi! 1 yıl sonra 5. yılın o zaman en az 10.000 yaparım diye tehdit ettim. Çok umrumda sanki bahane ya bedavaya oturduklarına saysınlar. Gerçekten insanlar çok arsız. İyi dilden anlamıyorlar boşuna yoramam kendimiValla ben bu sebepten evi kiraya vermiyorum kendi malımizla rezil oluyoruz. Hükümetin artık bu duruma çözüm bulması lazım. Kanun kiracılardan yana durduğu sürece biz daha çok yoruluruz
Peki ne oldu sonra çıktı mı yoksa istediğiniz kirayı ödeyerek kalıyor muBiz koronadan sonra ilk defa bu sene zam yaptık. Evimiz Avrupa yakasında, 3+1 caddede, otobüs durağı karşısı yanında üç harfli market, karşısında fırın, üst sokakta lise ve ilkokul ortaokul var. Aynı şekilde 5 dakika yürüme mesafesi devlet hastanesi, 10 dakika yürüme mesafesi özel hastane var. Evimizin kirasını 1500'den 3500 yapmak istedik ''Ama %25'ten fazla yapamazsın'' demez mi! 1 yıl sonra 5. yılın o zaman en az 10.000 yaparım diye tehdit ettim. Çok umrumda sanki bahane ya bedavaya oturduklarına saysınlar. Gerçekten insanlar çok arsız. İyi dilden anlamıyorlar boşuna yoramam kendimi
3500 ödemeyi kabul etti sağolsun lütfetti. Çıkamayacağını o da biliyor bu özellikte bir evi 3500'e bulsun 6 aylık kirasını vericem dedim. 5000'e bile bulamaz burası İstanbul.Peki ne oldu sonra çıktı mı yoksa istediğiniz kirayı ödeyerek kalıyor mu
3500 mü hiç bir şey değil. Ev boş dursa daha iyi. Bi ara bende de vardı böyle bir sorun baktım evi sattım. Evi alana kiracı bedava dedim3500 ödemeyi kabul etti sağolsun lütfetti. Çıkamayacağını o da biliyor bu özellikte bir evi 3500'e bulsun 6 aylık kirasını vericem dedim. 5000'e bile bulamaz burası İstanbul.
Satardım yeni ev sahibi ile uğraşsın da görsün inada bindirip sizin canınızı sıkacakMerhabalar
Geçen yaz tayinimiz bir deprem bölgesine çıktı ve aynı ilin, başka bir ilçesinde kendi evimde vardı. İcindeki kiracı 5 senedir oturuyor biz geldik ama merkezde çalışınca kendi mülkümün 6 katı ücretle merkezden ev kiraladık.
Bunca senedir asla ve asla 3+1 olan evimden yüksek kira almadım. Mülkümde eski bir binada değil yani sene olmuş 2023 son 4 aya kadar 1000 tl idi sonra herkes kirayi cok yükseltince bu kişi kendi kendine 1.200 tl yaptı. Yükseltmememin sebebide asgari ucretli birisiydi ekonomi zaten kötü bir de ben tepesine binmeyeyim dedim. Ama keşke acımasaymışım diyorum şu an.
Gün oldu devran döndü ve 6 şubatta depremi yaşadık. Kirada bulunduğum ev yıkıldı, esyalarım gitti. Canımız sağ çıktık ama bu defada hayat mucadelesi başladı ve sokakta kaldık.
Benim kendi evimin bulunduğu ilçe zarar görmedi ve kendi mülkümde sıva çatlağı, fayans, kartonpiyer vs. Gibi hasar oluştu ve hasarsız raporuda çıktı. Mecburen Kiracımı şubat ayında arayıp evi tahliye etmesini söyledim ve mayısa kadarda gün verdim çünkü barınacak yerim kalmamıştı. Çok mağdur olduğum halde hemen kapı dışarı etmedim. Bu sürecte tabii biz perişan olduk orda burda kalmaktan vs.
En son mayıs ayında bunları aradım ve dedim ki bakın durmumu biliyorsunuz ben sizi keyfi çıkarmıyorum. Bulunduğunuz yerde yıkım olsa siz de mağdur olurdunuz ama yıkımda yok ev bulup çıkın lutfen dedim. Surekli beni oyaladı durdu ve en son haziran başında bana hafta sonu çıkacağım dedi. Ben de o zaman usta ayarlayayım dedim tamam dedi. Ben ustayı ayarladım evin tadilatı için. Hafta sonu bunları aradım baktım yine aynı terane bu kez sinirimden bağırıp çağırdım.
Bu defa bana "Evinden çıkmıyorum, git istediğin yere şikayet et. Daha öncede mahkemelik oldum ama ben kazandım" dedi. Ve şubat ayından beri kirada ödemediler. Ben böyle ahlaksız bir insan görmedim. Ben de kiracıydım ama her yerden serefim ve onurumla çıktım.
Baktımki bu ahlaksız aile evimi işgal etti ben de mecburen 7000 tl ye bir ev tutmak durumunda kaldım. Şimdi size soruyorum adalet mi bu? Devlet kiracıyı koruyor eyvallah ama böyle pislikleri bize karşı neden koruyor? Şu an ben hayata sıfırdan başladım. Kendi evimde olsa kira ödemem ama bunların yüzüne bir de kira ödüyorum. Su an kira mı vereyim? Yeni eşyamı alayım? Yoksa geçineyim mi?
Bu arada bu kişinin kira sözleşmesi yok mevcutta. Ev ise ben uzakta olup işlemler için gelemediğim için ev annemin üzerine. Birazda ihmalden kendi üzerimede almadım.
Benzer durum yaşayanlar siz nasıl çözdünüz veya çözebildiniz mi durumu? Mahkemeye vermek şart olduğundan dolayı işin uzaması benide mağdur edecek.
Çok sinirli ve gerginim umarım doğru ifade edebilmişimdir.
Ne alakasi var kafaniz karisiyor sizin eviniz siz girdiginiz surece davayi siz kazaniyorsunuz cunku baska eviniz yok. Zaman kaybetmeyin biz girecegiz diyip davayi açin ama ailede erkekler varsa toplu halde bir gorunsunler. Ben orman kanunlarini uygulamaktan yanayim....sahipsiz etmeyin kendinizi.bir cayinizi icmeye geldik diyip on erkegi gonderin kuzeni amcayi dayiyi vs gonderin.İşte süreç beni magdur edecek kafamı karıştıranda bu
ilk sene gaptıysanız o sözleşme fesh etmediğiniz takdirde devam eder zaten. O sözleşmeye göre 3 ay öncesinden tebligat çekeceksiniz çıkış için. Bir avukata verseniz iyi olur. Ödemediği kiraları banka dökümü ile ispatlarsınız. Kolay gelsin. Bir de başka eviniz kalmadığı için siz kazanırsınız zaten ama süreç uzun Allah kolaylık versin. Valla krndi evleri gibi at koşturuyorlar. Bende de var zor işler.İlk sene yapılmıştı. Çok teşekkür ederim.
En azından kirayı falan yükseltir insan. 200 tl zam ne ki şu zamanda. Ortak bir yol bulmaya çalışırdı. Konu sahibi ev bulabildeğine göre o da bulabilirdi bir şekilde.Ben anladım konu sahibini zaten o yüzden umarım çözersiniz dedim. Annemlerin eve de kız kardeşim taşınmak istiyor ama kiracının ev bulmasını bekliyoruz işte deprem olan şehirlerde ev yok, gerçekten herkes için çok zor.