• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Depremzede akrabalar, napacağımı bilmiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya anlatamıyorum ki derdimi, derdim esya değil düzenim.. ben misafir etmek istiyorum ama evimden gitmek istemiyorum asıl derdim bu .. sonra ev bulup tasınsınlar istiyorum yine bulundugumuz sehire. Maddi imkan var. Ama evden valizimle çıkıp gitmek koydu sadece anlatmaya calıstıgım bu. Yenı evlıyım. Ya ben kötü biriyim evet haklısınız, öyle de diyebilirsiniz. Gelecek olan kardeşi de esime tek bir faydası olmayan, dedıkoducu bütün aileyi mikser gibi karıstıran bir ese sahip görüşmediğimiz insanlardı. İçime sinmedi baska bir çare arıyorum sadece
Seni Allah ıslah etsin. Şu durumda bile konu ettiğin mevzuya bak !! Dilerim konun kapanır yoksa senin yüzünden çok kişi banlanacak.

Evinizde ömür boyu kalmazlar psikolojileri biraz düzelsin ev tutarlar zaten ayrıca maddi durumları artık eskisi gibi değil evleri eşyaları gitmiş belki altınları, paraları gitti. Yaşanılan seyleri bu kadar hafife almayın evleri dursa bile psikolojisi bozuldu herkesin şimdi birlik olma zamanı maddi manevi yaraları sarma zamanı. Kimin başına ne zaman ne gelir bizler bilemeyiz

Merhaba.. maalesef durum cok vahim esimin ailesi gaziantepli, duyar duymaz kardesleriyle antepe yol aldılar diğer kardeşlerini ve cocuklarını getirmek için, 2 aile getirecekler. Biz trakya bölgesinde yasıyoruz. Evimizi cok istediğim bir siteden yeni kiraladık, özene bözene sıfır mobilyalar ile düzdük, herşeyim yeni fakat kendi yatağımız ve salondaki koltuklar haricinde baska bir misafir odamız yok.
Annesi bizde misafir olarak kalıyordu, ona kendi yatağımızı verdik annesının basımın ustunde yeri var yaslı bir kadın, gözüm gibi bakıyorum Hic sorun değil, biz koltukta sıkış tepiş yatıyoruz ama huzur olsun önemli değil misafir sonucta dedim. Bir haftaya antep'e dönecekti annesi ki deprem oldu, evi kullanılamaz durumda kalıcı olarak geri dönme ihtimali olmayacak zaten salmayız asla.
Antep'te kalan 2 aile'den birinin bizimle kalması söz konusu. Diğer aileye burdaki baska kardeş bakacak.
Benim bekarlıktan kalma kendı evım var kapatalı 2 ay oldu, mobilyalarım her şeyim sıfır, ıvır zıvırım kıyafetlerimin bir çoğu, özel esyalarım da orada.. evim bos değil yani kapattım ve çıktım.
Esim ilk önce onları oraya yerlestirmeyi teklif etti, kardeşi de olsa, abisi, yengesi, kocaman cocukları vs. tanımadıgım insanlar o nedenle sıcak bakamadım.. biz geçeriz ya da oraya onlar bizim yeni düzdüğümüz evde kalsın dedi.
En mantıklısı bu gibi geldi.. yine de icim cok buruk. Ben misafir seferim, 10-15 gün misafir eder hizmet de ederim. Hic sorun değil. Ama ben bugun kendi gelin geldiğim evden valizimi topluyorum ağlayarak. Bu durum bana cok koyuyor. Kabullenemedim sabahtan beri nefes alamıyorum.. bu mısafır etmek değil bu evi teslim etmek. Emek emek dizdiğim eve tasınacaklar yerlesecekler uzun süre. Cok titiz takıntılı bi insanım.. benım yatağım, benım çarşafım, benım koltugum, tanımadıgım insanlar. Evimden soğuyacağım cok feci ve geri dönüşü olmayacak bu duygunun biliyorum.
Yasadıkları ıcın cok uzgunum tabii ki, ama farklı bir çözüm bulunması gerekirdi.. bu insanların parası var. Bizim paramız var. Dayalı doseli ev tutalım istersen altınlarımı vereyim ama bana bunu yasatma psikolojim altüst olur dedim.. Cunlu artık dönmeyecekler hayatlarını burada sürdürecekler. Ev tutulması daha mantıklı değil mi? ya ben kötü bi insan mıyım diye kendımı sorguluyorum. Su evde toplasan kaç gün yalnız kalamadık. Ağzımızın tadıyla bi kahvaltımız olmadı.
Ama sesimi çıkaramıyorum. Kayınvalideme sesimi çıkaramıyorum, eşime sesimi çıkaramıyorum. Sadece çok büyük bosluktayım. Bizden baska hic bi kardesi evini vermiyor misafir ediyor. Ama biz.. sırf benım evım var diye, kendı evımı kullandırtmak istemedim diye evime geçeceğiz. Gerçekten çok üzgünüm sabahtan beri. Esim 1-2 hafta kalsınlar sonra ev tutarlar diyor ama bilmiyorum o iş öyle olmayacak gibi.. benım yerımde olsanız napardınız? Ben yanlıs bi açıdan mı düşünüyorum? Sizce kötü biri miyim?
Evet kötü birisin. Hiç tanımadığım insanlara evim açık şu durumda. Gelebilen varsa gelsin diye yalvarıyorum hatta İstanbul’a benimde, aileminde etrafımdaki çoğu kişinin evi açık. Bu kadar kötü olmayın

Ya anlatamıyorum ki derdimi, derdim esya değil düzenim.. ben misafir etmek istiyorum ama evimden gitmek istemiyorum asıl derdim bu .. sonra ev bulup tasınsınlar istiyorum yine bulundugumuz sehire. Maddi imkan var. Ama evden valizimle çıkıp gitmek koydu sadece anlatmaya calıstıgım bu. Yenı evlıyım. Ya ben kötü biriyim evet haklısınız, öyle de diyebilirsiniz. Gelecek olan kardeşi de esime tek bir faydası olmayan, dedıkoducu bütün aileyi mikser gibi karıstıran bir ese sahip görüşmediğimiz insanlardı. İçime sinmedi baska bir çare arıyorum sadece
Anlatamıyorsunuz çünkü anlatılacak bir şey yok. Öncesi falan önemli değil insanlar çok büyük bir felaket yaşadı. Sizin evinize de ölüp bilmiyorlardır merak etmeyin. Biraz toparlanınca bakarlar bağlarının çaresine.

Cidden sizin gibisini de az rastlanir. Ya hu insanlar keyfinden tatile gelmiyor, afetten ciktilar, cidden kendi kardeşiniz olsa duzenim var yeni evliyim diye eve sokmamayi mi dusuneceksiniz oturup.
Siz hayatinizda hiç bir şey yaşamadiniz da mi böyle oldunuz?
Sizin başiniza hic boyle seyler gelmez mi saniyorsunuz? Bu nasil bencillik.

Böyle felaket zamani o miksermiş bu dedikoducuymuş bilmem neymiş bunlar mi düşünülür. İnsanlik denen bir şey var, boyle zamanlarda yardim etmek icin o kisiyi sevmenize gerek yok. İnsanlar hiç tanimadiklari insanlara yer aciyor, yardim yapiyor ya pes

Ver boş evini ne var kalsınlar başlarını soksunlar gitme evinden düzeninden yaşadığın yerden
Pes ya pes 2 ev var biri boş , boş evin Bile düzeni bozulacak diyorsun

Hiç mi korkmuyorsun başına gelir diye bir saniyeye bakar hepsinin yok olması yazık
Eşinizin yerinde olsam gerçekten sizinle devam edip etmeyeceğimi düşünürdüm. Hayat böyle paylaşılmaz çünkü.

Madem o evden gidince bu kadar psikolojiniz bozulacaktı, bekar evinizi açsaydınız o zaman. Ona yok, buna yok. İnsanlara ve insanlığa bir gram faydam olmasın diye yemin mi ettiniz? Hiçbir şeyini paylaşmak istemeyen cimri bir insansınız sanırım. Olmasanız da olur.

Şu an deprem olmasaydı dahi ben şu eşya olayına ayar oluyorum ya. Dünya malı ya dünyada kalacak. Hele ki böyle bir durumda bunu düşünmek bilmiyorum. Zaten gelecekler de evini barkını yuvasını bırakıp birinin evinde sığıntı gibi olmayı çok istemiştir!

Siz tapuya gidip evinizi onların üzerine yapmaya gitmiyorsunuz ki bu acı günde kapınızı onlara açıyorsunuz, destek oluyorsunuz. Niye varınızı yoğunuzu satmışsınız gibi nefes alamaz hale geldiniz onu anlamadım?

Nerde misafir edeceksiniz ? Eviniz kaç+1 kalacak yer var mı ? yok
Kıvırmayın bal gibi evi eşyayı kiskaniyorsunuz o yengeden.bu cümle herşeyin özeti
Dilerim Allah sizi aynı durumla sınamaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back