Deprem 😢

Burda herşey çok kötü enkazdan sesler duyuyoruz hicbirsey yapamıyoruz, perişan haldeyiz, uç aile bir aractayiz dört kişilik araba, biz çadır alamadık, soba alamadık medeni şekilde kuyruğa girince olmuyor.İnsanlar birbirini eziyor yardım için. Bugün tırlar geldi, gerçekten çok yardım gönderildi, yiyecek su var battaniye var ama konteynır çadır yeterince yok ısınmak çok zor, çok caresiziz
Cok gecmis olsun. Az evvel haberlerde izledim. Bir firma 20dk da bir konteyner uretiyor, tirlara yukleyip gondermeye baslamislar coktan. Gordugunuz yardimlardan cok daha fazlasi ulasacak inşallah. Binlerce soba yollandi. Direkt olarak soba alamayanlar deprem bolgesine yollanmak uzere trendyol gibi uygulamalar uzerinden aldi. Lütfen umudunuzu yitirmeyin emin olun elinize kisa zamanda ulasacaktir

Çocuğuma bot alamadim, benden daha çok ihtiyacı olan vardırdiye, insanlar yığınla alıyor, dua edin yabancı uyruklular çok atılgan kuyruklara riayet edilmiyor, bazense tirlardan firlatiliyor insanlar havada kapıyor, insanlık adına utanç verici, çadır barınma ısınma elektrik su sikintimiz var. Geceleri çok soğuk yakınlarınızı cikaramadik, ekip sayısı az bugün gördük AFAD i yinede fazlası lazım, benzin çok büyük sıkıntı, buraya benzin gelse insanlar arabada isinir

Çocuğuma bot alamadim, benden daha çok ihtiyacı olan vardırdiye, insanlar yığınla alıyor, dua edin yabancı uyruklular çok atılgan kuyruklara riayet edilmiyor, bazense tirlardan firlatiliyor insanlar havada kapıyor, insanlık adına utanç verici, çadır barınma ısınma elektrik su sikintimiz var. Geceleri çok soğuk yakınlarınızı cikaramadik, ekip sayısı az bugün gördük AFAD i yinede fazlası lazım, benzin çok büyük sıkıntı, buraya benzin gelse insanlar arabada isinir

Kargasayi tahmin edebiliyorum, yabanci uyruklular kalabalik oldugu icin birbirlerini kolluyorlardir muhtemelen. Koordine edecek insan da yok, depremzedeler zorlaniyor. Gercekten cok buyuk yardim yapildi. Hala daha tırlar dolduruluyor. Cocuklar icin bot mont hersey var. Hem insanlar hem yardim tırları bolgeye akın ediyor, trafik yogunlugundan ddolayi tirlarin ulasmasi zaman alıyormuş. gece gunduz aklimiz sizlerde. elimizden ne geliyorsa inanin yapiyoruz, biraz daha sabredin tum ihtiyaclariniz giderilecek, dualarimiz sizinle

cok cok uzucu , Allahim yardimcimiz olsun, en azindan soyle gunde insanlar digerini de dusunse, siraya girse, hakkini sirasini beklese... maalesef..
uzulmeyin her yerden yardimlar yapiliyor. paralar toplaniyor.. en yakin gunde duzeninizi kuracaksiniz, olenlerinize rahmet diliyorum, sizler iyi olun hersey gececek lutfen dayanin..

Yazasim gelmedi ama bı kaç gün geçtikten ve sayı artmaya başlayınca, çalışma bitti diyip enkazı kaldirmazlar umarım. Enkazı ayiklamayinca ölü sayısı da artmamis olacak. İzmir de öyle olmuştu sanki. Umarım aklımdan geçen olmaz
İzmirdeyim, dediğiniz gibi mi olmuştu hatırlamıyorum ama sonuç olarak çok küçük bir alandaydı bizim yıkımlar. bu defa çok daha büyük bir alanda yıkım var ve ölü sayısı kesinlikle net olmayacak. çünkü o enkazları gelişigüzel toplayacaklar büyük makinelerle. tek tek yıkıntıları toplayıp ceset arayacaklarını sanmıyorum. enkazı büyük çaplı kaldırdıkça denk geldikleri cesetleri alırlar. resmi rakam hiçbir zaman net sayı olmayacak diyebiliriz kısaca, maalesef. kurtarma ekipleri altından ses gelen enkazları bile ekipman yok diye kendi haline bırakıyorlar. bunlar basına yansıyanlar, gerisini siz düşünün.

İzmirdeyim, dediğiniz gibi mi olmuştu hatırlamıyorum ama sonuç olarak çok küçük bir alandaydı bizim yıkımlar. bu defa çok daha büyük bir alanda yıkım var ve ölü sayısı kesinlikle net olmayacak. çünkü o enkazları gelişigüzel toplayacaklar büyük makinelerle. tek tek yıkıntıları toplayıp ceset arayacaklarını sanmıyorum. enkazı büyük çaplı kaldırdıkça denk geldikleri cesetleri alırlar. resmi rakam hiçbir zaman net sayı olmayacak diyebiliriz kısaca, maalesef. kurtarma ekipleri altından ses gelen enkazları bile ekipman yok diye kendi haline bırakıyorlar. bunlar basına yansıyanlar, gerisini siz düşünün.
Şu an resmi olarak açıklananlar içinde bile kimlik tespiti yapılmamış olanlar mevcut değil. Realite korkunç boyutta.

Şu an resmi olarak açıklananlar içinde bile kimlik tespiti yapılmamış olanlar mevcut değil. Realite korkunç boyutta.
geçen gün akrabamla telefonda konuşurken, sizin oturduğunuz ev sağlam mı, emin misin falan dedi. kiracıyız, kayalık zemindeyiz, izmirdeyiz. ama izmir de tehlikeli yani, malum. aramızda çok çaresiz bir konuşma döndü. dedim ki bina 17 senelik, biz tutarken 15 senelikti. bodrum katı var, gözle görülür bir hasar yok. bildiğim kadarıyla zemin sulak falan da değil. yani tutarken evin depreme dayanıklı olup olmadığını nasıl anlayabilirim ki, emlakçıya sorabilirim ancak o da bana kötü bişey zaten söylemez. evi görmeye geldiğimizde yanımızda eski müteahit bir dostumuzu getirdik, o biraz baktı, bi sıkıntı gözükmüyor dedi. kaldı ki evi tutarken zaten ev kıtlığı vardı, dedim. sonra düşündüm, hadi satın alacakken neyse de kiralarken bunu anlamak nasıl mümkün olabilir? ev sahibinden istesek zaten güzelleme yapacak, hadi dürüst olsun en iyi ihtimalle projesini bilmem nesini kağıt üzerinde bana sunar. şu an uçuk kaçık kiralara rağmen evler peynir ekmek gibi tutuluyor. gerçekten depreme dayanımını ölçebilmek için karot testi falan lazım, ona da hangi mülk sahibi izin verir? elalemin binasının kolonundan örnek alamazsın ki... git bakalım şimdi bir emlakçıya, bu evi beğendim ama bana sağlam olduğunu kanıtla, de. adam bizimle mi uğraşır? bu evi tutmak için sırada bekleyen kişiye direkt verir. zamanında 4 senelik bi daireyi çok beğendim ama internet altyapısı yok diye tutmaktan vazgeçtim, ben daha eve bakarken emlakçıyı 2 farklı kiracı adayı aradı evi görmek için. evin de hiçbir numarası yok temiz ve 4 senelik olması dışında, lokasyon öyle aman aman değil. mahalle arasında bi evdi yani, arakat, aydınlık 2+1. belli başlı şeyler dışında neyi baz alacağız da ona göre evi tutacağız? sulak zeminden tutmam bundan %100 eminim. altında dükkan mükkan olan yeri de tutmam. bodrum katı var mı bi bakarım. ve gözümle bi hasar görürsem o zaman da tutmam (30 ekim 2020 depreminden sonra ev aradığım dönemde duvarında kocaman çatlak olan bir evi o haliyle kiralık olarak göstermişlerdi bana, emlakçıya da söyledim bu ne ya bu varken hangi salak tutar bunu? dedim. haber bekleyen 2 kişi var dedi. ben vazgeçtim, 2 gün sonra o ev ilandan kalktı, tutulmuştu o haline rağmen)

Dünden beri belediye gönderilerini düzenlemek için kapalı spor salonundayım. Kıyafetler, paketli gıdalar ayrı ayrı kolileniyor. Orada hem liseli ve mezun öğrencilerimizi görmek beni ziyadesiyle memnun etti. Yanıma gelen kız öğrencime ben yoruldum sen devam et demek güzeldi. Olacak bir şeyler, umudunuzu kaybetmeyin. Karadenizden sevgiler

Yayalım kızlar. Çok geçmiş olsun herkese. Dualarımdasınız🤲

Eklentiler

• Screenshot_20230210_181636_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_20230210_181636_com.whatsapp.jpg
    64,2 KB · Görüntüleme: 56
X