• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deprem ve mutsuzluk

Yazacak pek bi sözüm yok. Allah yardımcınız olsun.. acınızı hafifletmek isterdim ama yapamıyoruz. anlamamız da çok zor.. yazdığımız hiç birşey içinize su serpemeyecek... zamana ihtiyacınız var. çokk büyük zamana...

dua edebiliyoruz sadece.

yanlış anlamayın, korkutmak için söylemiyorum ama o verilen hasarsız raporları bildiğim kadarıyla gözle yapılan hızlı tarama sonuçlarıydı. deprem çok şiddetli olduğu için sizin can güvenliğiniz adına söylüyorum. binanızdan gerçekten emin misiniz? sokağınızda, komşu binalarınızda hasar durumu nedir? yıkılan var mı? bilmiyorum belki de yıkım olmayan bölgedesinizdir sadece hasar alan tarafta olabilirsiniz ama felaketin boyutunu düşününce sonuçta oradaki binalar yorgun olmuş oluyor. ha tekrar büyük deprem uzun süre beklenmiyor ama artçılarda ağır hasarlıya dönüşen hatta yıkılan yapılar da var. binanız kaç senesinde yapılmış biliyor musunuz?

binanın hasar alması anormal bir durum değil zaten hasar almasın diye değil çökmesin diye yapılır. çökmediği sürece o bina görevini yapmış demektir. en kısa zamanda daha detaylı bir dayanıklılık testi yaptırmanız gerek diye düşünüyorum.

yanlış anlamayın çok geçmiş olsun, çok ağır bişey yaşadınız sadece sizi düşündüğüm için sorma gereği hissettim, güvenilirliğinden %100 emin olmak çok önemli madem içine geçip oturdunuz...

taşıyıcı elemanlardan gerçekten eminsek sorun yok, duvar çatlar, kırılır yeniden örülür dert değil onlar o kadar. taramalar hızlı yapıldığı için gözden kaçmış bişey olup olmadığına emin olmak lazım.
Cok haklısınız aslinda ayni düşünüyoruz ama su an yaşadığım şehirden ayrılmam mümkün degil ,memuruz ve son 6 ayımız, evi taşımayı düşündüm ancak bütün evler hasarlı ve istesekte bir tane bile ev yok.Evi yıkılacak olanlar ve yikilanlar ev bulamıyor. Hatay ,Maras gibi birinci derece kötü yerde değilim ama su an çaresizim maalesef, teşekkür ederim bu arada

Cok haklısınız aslinda ayni düşünüyoruz ama su an yaşadığım şehirden ayrılmam mümkün degil ,memuruz ve son 6 ayımız, evi taşımayı düşündüm ancak bütün evler hasarlı ve istesekte bir tane bile ev yok.Evi yıkılacak olanlar ve yikilanlar ev bulamıyor. Hatay ,Maras gibi birinci derece kötü yerde değilim ama su an çaresizim maalesef, teşekkür ederim bu arada
geçmiş olsun tekrar, en azından bu evin güvenliği adına daha detaylı bir test yaptırın, sonuç kötü bile olsa çaremiz yok demeyin bazı insanlar sonuç kötü çıkarsa sokakta kalırız diye düşünüp yaptırmaktan çekiniyor. hiçbir şey candan daha önemli değil.

geçmiş olsun tekrar, en azından bu evin güvenliği adına daha detaylı bir test yaptırın, sonuç kötü bile olsa çaremiz yok demeyin bazı insanlar sonuç kötü çıkarsa sokakta kalırız diye düşünüp yaptırmaktan çekiniyor. hiçbir şey candan daha önemli değil.
Haklısınız bunu değerlendireceğim

Rabbim yardimciniz olsun 6 yasındayken 99 depremlerini yasadım 2 kez.Evimiz yıkıldı cadirlarda prefabriklerde durduk yıllarca daha dün oynadığim arkadasım ertesi gün enkaz altinda annesiyle birlikte vefat etmişti en büyük travmalarımdan biri olabilir.Insanda derin yaralar açıyor 3 deprem yasamıs biri olarak o korkuyu cok iyi biliyorum hala daha camasır makinesi sıkmaya gectiginde titremesinden korkarım tahammül edemem.Sizlerin biraz uzaklasıp bu aciyla basetmeye ihtiyaciniz var inşallah söylendigi gibi evleriniz 1 yil icinde teslim edilir bir nebze olsun yaralarinizi sararsınız..Aci gecmiyor ama külleniyor tabii ki unutmayacaksiniz.En sonki Düzce depreminden sonra geceleri uyuyamadim nefesim daraldı aglama krizleri yasadım baktim gecmiyor hemen doktora gittim düsük dozlu antidepresan basladik cok rahatladim tavsiye ederim destek almanızı en azından artci yasadigimda aglamiyorum daha sakin kaliyorum sizler daha büyük bir afet yasadiniz destek sart

bende deprem bölgesindeyim ama çok kötü olmayan şehirlerden birindeyim evimiz hasarsız raporu aldı çatlaklar var duvarlarda ama yüzeysel ona rağmen psikolojimiz çok kötü sürekli ağlıyorum heran sallanıyor gibi hissediyorum yeni yeni toparlıyorum sizin düzeniniz bozulmuş tabi çok zor memurmuşsunuz tek başına yaşıyorsanız benim nacizane tavsiyem bi ev arkadaşı bulup kendi düzeninizi kurmanız düzeniniz olunca biraz rahatlarsınız

bende deprem bölgesindeyim ama çok kötü olmayan şehirlerden birindeyim evimiz hasarsız raporu aldı çatlaklar var duvarlarda ama yüzeysel ona rağmen psikolojimiz çok kötü sürekli ağlıyorum heran sallanıyor gibi hissediyorum yeni yeni toparlıyorum sizin düzeniniz bozulmuş tabi çok zor memurmuşsunuz tek başına yaşıyorsanız benim nacizane tavsiyem bi ev arkadaşı bulup kendi düzeninizi kurmanız düzeniniz olunca biraz rahatlarsınız
Özel bi kurumda çalışıyordum öğretmenim bırakıp kpss çalışmaya başlamıştım depremden önce… teşekkür ederim size de inşallah toparlanırsınız biran önce 🌻

Depremde evimiz yıkıldı akrabalarımdan vefat edenler oldu kuzenlerimi toprağa gömdüm. İlk zamanlar olayları anlayamıyordum veya olayların şoku ve korkusuyla idrak edemedim bilmiyorum ama gün geçtikçe ben de yaşayamıyorum sanki…

Mutsuzluk bi terim olsaydı kendimi gösterirdim uzun bir süredir abimde kalıyordum şimdi başka bir şehirde ev bulduk oraya geçeceğiz çok mutsuzum rüyalarımda evlerin çatırdama seslerini çığlıkları hala duyuyorum. Kendimi hiçbir yere ait hissetmiyorum sanki tüm dünya da bizim başımıza yıkıldı… sadece kendi şehrime dönmek eskisi gibi her şey olsun istiyorum bir saniye gözümden yaş eksik olmuyor. Bazı günler keşke ben de ölseydim yaşamak zor geliyor diyorum…

Bana iyi gelecek tek şey evlerimizin yapılması kendi şehrimize dönmek olacak sanırım çünkü sadece oraya ait hissediyorum kendimi. O zamana kadar ne yapacağız bilmiyorum depremi başka yaşayanlar var mı nasıl baş ediyorsunuz bu durumla? Lütfen psikolojik destek vs demeyin her şeyimizi kaybettik hiçbir şeyimiz kalmadı birilerine bir şey de anlatamıyorum tamamen içime kapandım anlatsam anlaşılmaz diyorum sadece belki de dertleşmek istedim bilmiyorum…
Bende aynı durumdayım yaşama arzum kalmadı..Sanki dünyanın sonuna gelmisz gibi düşünüyorum.Kendimden çok üç aylık bebeğimi duşunuyirm

Bende aynı durumdayım yaşama arzum kalmadı..Sanki dünyanın sonuna gelmisz gibi düşünüyorum.Kendimden çok üç aylık bebeğimi duşunuyirm
Biliyorum kendini bırakmayın diyeceğim ama ne kadar zor olduğunun farkındayım. Bir saniye gülümsesek on ağlıyoruz… Allah yardımcınız olsun tutunacak bir dalınız var bebeğiniz için iyi olmak zorundasınız….

Back