yanlış anlamayın, korkutmak için söylemiyorum ama o verilen hasarsız raporları bildiğim kadarıyla gözle yapılan hızlı tarama sonuçlarıydı. deprem çok şiddetli olduğu için sizin can güvenliğiniz adına söylüyorum. binanızdan gerçekten emin misiniz? sokağınızda, komşu binalarınızda hasar durumu nedir? yıkılan var mı? bilmiyorum belki de yıkım olmayan bölgedesinizdir sadece hasar alan tarafta olabilirsiniz ama felaketin boyutunu düşününce sonuçta oradaki binalar yorgun olmuş oluyor. ha tekrar büyük deprem uzun süre beklenmiyor ama artçılarda ağır hasarlıya dönüşen hatta yıkılan yapılar da var. binanız kaç senesinde yapılmış biliyor musunuz?
binanın hasar alması anormal bir durum değil zaten hasar almasın diye değil çökmesin diye yapılır. çökmediği sürece o bina görevini yapmış demektir. en kısa zamanda daha detaylı bir dayanıklılık testi yaptırmanız gerek diye düşünüyorum.
yanlış anlamayın çok geçmiş olsun, çok ağır bişey yaşadınız sadece sizi düşündüğüm için sorma gereği hissettim, güvenilirliğinden %100 emin olmak çok önemli madem içine geçip oturdunuz...
taşıyıcı elemanlardan gerçekten eminsek sorun yok, duvar çatlar, kırılır yeniden örülür dert değil onlar o kadar. taramalar hızlı yapıldığı için gözden kaçmış bişey olup olmadığına emin olmak lazım.