Deprem bölgesinden taşınma

Shawtyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2017
85
38
25
Deprem bölgesinde yaşıyorum ve taşınmayı düşünüyoruz çok şükür evde sorun yok ama sürekli sallandığımız ve burada evler yıkıldığı için normal olarak içimizde büyük bir korku var artçılar devam ediyor. Psikolojimiz çok fazla bozuldu yüksek katta da oturduğumuz için fazlaca hissediyoruz depremin en az olduğu en az hissedildiği şehirler ilçeler neresi acaba.. yaşadığınız yerlerden de değerlendirir misiniz büyük depremler oldu mu başka yerde olunca çok hissediliyor mu, Karadeniz taraflarını düşündük Giresun,Gümüşhane ama oralarda da oluyor sanırım bilemiyorum yardımcı olur musunuz

Deprem bölgesinde yaşıyorum ve taşınmayı düşünüyoruz çok şükür evde sorun yok ama sürekli sallandığımız ve burada evler yıkıldığı için normal olarak içimizde büyük bir korku var artçılar devam ediyor. Psikolojimiz çok fazla bozuldu yüksek katta da oturduğumuz için fazlaca hissediyoruz depremin en az olduğu en az hissedildiği şehirler ilçeler neresi acaba.. yaşadığınız yerlerden de değerlendirir misiniz büyük depremler oldu mu başka yerde olunca çok hissediliyor mu, Karadeniz taraflarını düşündük Giresun,Gümüşhane ama oralarda da oluyor sanırım bilemiyorum yardımcı olur musunuz

Biz de taşınacağız Trabzon'a
Karadeniz'de büyük bir deprem tehlikesi yok ama toprağı gevşek olduğu için civar illerden etkileniyor, depremler hissediliyor yani
İlaveten bu bölgede ciddi seller ve heyelan sorunları var, Karadeniz'e gideceksiniz oturacağınız evi çok iyi seçmeniz gerekli

Ben Eskişehir’de yaşıyorum. İstanbuldan gelen arkadaşlarım olacak. Ev bakıyorlar. Onlara da söyledim. Ankara daha doğru bir tercih bana göre. Benim seçeneğim olsa Ankara’yı tercih ederdim. Zemini kayalıktır Ankara’nın. Eskişehir mesela bataklık gibi zemin kötü. Kendi fayı var. 6,5 a kadar oluyor. İstanbul Düzce gibi depremleri de hissediyoruz.
Ankara’ya bakabilirsiniz

Yozgat tayım yani diger şehirlere göre kiralar da uygun ayrıca deprem vs riski en az olan il zaten tarihe en güvenli şehir olarak geçmiş mogol bile ugramamış buraya kendim Sivas lıyım bizim oralarda da deprem hissediliyormuş ama risk durumu nasıl bilmiyorum

Ben Eskişehir’de yaşıyorum. İstanbuldan gelen arkadaşlarım olacak. Ev bakıyorlar. Onlara da söyledim. Ankara daha doğru bir tercih bana göre. Benim seçeneğim olsa Ankara’yı tercih ederdim. Zemini kayalıktır Ankara’nın. Eskişehir mesela bataklık gibi zemin kötü. Kendi fayı var. 6,5 a kadar oluyor. İstanbul Düzce gibi depremleri de hissediyoruz.
Ankara’ya bakabilirsiniz

Aynısını yazacaktım, duzce depreminde bile eskisehirde evler yıkıldı, max 6.5 diyorlar eskisehir için ama çevre illerden çok etkileniyor burasi da

Aynısını yazacaktım, duzce depreminde bile eskisehirde evler yıkıldı, max 6.5 diyorlar eskisehir için ama çevre illerden çok etkileniyor burasi da
İşin kötü tarafı 55te yaşanan kendi depremi var 6,5 şiddetinde. Onunda periyodu 70_90 yılmış. O da eli kulağında diyorlar. Ankara en zemini fln bana güven veren şehirlerden

Biz iç Anadolu da yaşıyoruz konya Ankara Kırıkkale hiçbir büyük deprem olmadı bu zamana kadar en fazla hissediliyor.cok.az

Su an değil evet ama bir kaç ay içinde en güvenli bölge o 10 il. Özellikle tamamı etkilenmemis olanlar Sağlam zeminde alçak evler en fazla 3 kata kadar tercih edilmeli
Diğer tüm iller ama zemin ama fay hattına yakınlığı nedeniyle hemen hemen aynı bence
Ztn ortada gezen haritalarda eski uyuyan faylarin hepsi yokki
6 ay 1 sene kadar uzaklaşıp geçici bir düzen düşünebilirsiniz
Su an tabiki orada yüksek katlı bir evde kalmayın

Kardeşim arkadaşını eşini ve bebeğini kaybetti. Son videolarında bir evin önünden geçiyorlar ve Kolonları patlak demirler gözüküyor öyle kötü ki beton erimiş resmen
Nasıl oturmuşlar o evlerde inanamadim
Tüm ülkede ciddi bir eski bina problemi var nereye giderseniz gidin eski binalarda oturmayın ne olur

Kendi kendine yıkılan evler bile oluyor. Konya'da zümrüt apartmanında 92 kişi hayatını kaybetmişti. Hatta birisi Gölcük'te depremde enkaz altında kalan biriydi. O haber hala hatırımdadir. Karadeniz'de de heyelan riski var. Ankara iyi olabilir. Ama Ankara'da olsa mümkünse az katlı ve yeni bina tercih edin.
Psikolojik açıdan uzaklaşmak iyi olur ama. Ben de eğer burda deprem olursa en az bir yıl başka yerde yaşamayı düşünürüm. Hem artcilarin korkusundan uzaklaşmak, hem olası hastalıklardan korunmak vs için. Mersin için yıkıcı etki olmaz diyorlar ama sanırım çok pahalı. Trabzon'da herkes yapamayabilir. Biz Karadenizliyiz. Eşim de Karadenizli. Ama orda zar zor bitirdi üniversitesini. Hala gitmek istemez. Trabzon'lu arkadaşlar alınmasın ama kendi akrabalarimdan da KTÜ ye gidip bırakan olmuştu. O yüzden vardır çevresel bir sıkıntı diye düşünüp o seçeneği eledim kendim açısından. Benim şu an taşınma düşüncem yok ama. Samsun da güzel görünüyor. Karadeniz'in en gelişmiş yeri sanırım orası.
Biraz karışık yazdım ama ben İstanbul dışında bir yerde çok uzun süre yasamadigim için çok alternatif uretemiyorum. Ankara'da bulundum 3-4 ay. Orada yaşayamam gibi geldi hiç alışamadım. Ama bugün deprem olsa ve bir yere gidecek olsam, iş durumundan dolayı Ankara tercihim olurdu. Hazırda ev olmasından dolayı da Mersin olurdu tercihim.

Güvenli bölge denilen yerlerde de evlerin çok sağlam olduğunu söyleyemeyeceğim maalesef. Özellikle yüksek katlı pek çok ev var ama yukarıdaki çocuk koşsa sallanan evler var.

Açıkçası bir arsa alıp müstakil bir ev yaptırma şansınız varsa en sağlıklısı şu anda o geliyor.

Şehir değiştirmektense sağlam bir eve geçmenizi öneririm.

X