Deprem 10 ili vurdu

Doğru diyor doğru diyor da, insanlar iş alanı daha geniş diye Büyükşehirlere göçtü, memleketin her şehrinde bacası tüten fabrika olsa, şirketler olsa herkes İstanbul’a göç etmezdi, insanların gelir düzeyi de ortada, bugün bir şehirden diğerine ev taşımak dahi maliyet, ki emin olun emekli olunca bir kıyı kasabasına yerleşeyim domates biber ekeyim dahi hayal oldu, Ege’de olduğum için örnek vereyim, burada sahili de olsun kendime kadar ekim dikim yapacak bir de bahçem olsun şöyle kutu gibi müstakil bir ev alayım dediğinizde ev fiyatları 3 milyondan başlıyor, kiralıklar deseniz valla geçen gün orta karar bir müstakil apartman dairesi 8 bin liraya kiralandı, kiralar daha da artacak gibi görünüyor.
Gençlere iş imkanı dil biliyorsa emlakçılarda satış yapar, inşaattan anlıyorsa demirci kalıpçı olur, bir de Bodrum Marmaris gibi yerlerde otellerde sezonluk çalışabilir.
Memursanız ülkenin her yerine atamanız çıkabilir bir şekilde hayatınızı idame ettirirsiniz lakin kamuda değilseniz her yerde her iş yok.

İnsanlar gerçekten zorundalar o yüzden bir şey diyemiyorum.

Doğru diyor doğru diyor da, insanlar iş alanı daha geniş diye Büyükşehirlere göçtü, memleketin her şehrinde bacası tüten fabrika olsa, şirketler olsa herkes İstanbul’a göç etmezdi, insanların gelir düzeyi de ortada, bugün bir şehirden diğerine ev taşımak dahi maliyet, ki emin olun emekli olunca bir kıyı kasabasına yerleşeyim domates biber ekeyim dahi hayal oldu, Ege’de olduğum için örnek vereyim, burada sahili de olsun kendime kadar ekim dikim yapacak bir de bahçem olsun şöyle kutu gibi müstakil bir ev alayım dediğinizde ev fiyatları 3 milyondan başlıyor, kiralıklar deseniz valla geçen gün orta karar bir müstakil apartman dairesi 8 bin liraya kiralandı, kiralar daha da artacak gibi görünüyor.
Gençlere iş imkanı dil biliyorsa emlakçılarda satış yapar, inşaattan anlıyorsa demirci kalıpçı olur, bir de Bodrum Marmaris gibi yerlerde otellerde sezonluk çalışabilir.
Memursanız ülkenin her yerine atamanız çıkabilir bir şekilde hayatınızı idame ettirirsiniz lakin kamuda değilseniz her yerde her iş yok.

İnsanlar gerçekten zorundalar o yüzden bir şey diyemiyorum.
Oyle mune abla çok zor durumdayız. Biz de hayal falan kalmadı artık.
Eşimin iş arkadaşının evi riskliymis. Demiş ki borcu yeni bitti. Satsam riskli satılmaz, alsam yeniden alamam. Mecbur oturuyorum.
Çevremde bu şekilde başka insanlar da var.
Diyecek bir şey bulamiyorum

Malatya Doğanşehir'de bina hasar tesbiti binalara girilmeden yapilmakta ve ekseni kaymış binaya içeri girmeden sağlam raporu verilmektedir. Bu bir suç duyurusudur, Cimer üzerinden de yazdıracağım. Malatya Doğanşehir'de tesbit yapan tüm memurlar ve amirleri bunun vebalini ödeyemez.
Abi dün arkadaşim attı, binanın duvarları çökmüş dışarı görünüyor, kolon ve kirişlere bir şey olmadığı için az hasarlı raporu vermisler. Geçen gün eşimin ailesine bitisik binaya az hasarlı demişlerdi, kolonlarin zor ayakta durduğu ortaya çıktı, müstakil evdeydik insanlar anlamasa o 8 9 katlı bina hem o insanlara hem bize mezar olurdu. Bizim mahallede ev kalmadı, bize az hasarlı dediler. İtiraz ettik, korkuyoruz.

Abi dün arkadaşim attı, binanın duvarları çökmüş dışarı görünüyor, kolon ve kirişlere bir şey olmadığı için az hasarlı raporu vermisler. Geçen gün eşimin ailesine bitisik binaya az hasarlı demişlerdi, kolonlarin zor ayakta durduğu ortaya çıktı, müstakil evdeydik insanlar anlamasa o 8 9 katlı bina hem o insanlara hem bize mezar olurdu. Bizim mahallede ev kalmadı, bize az hasarlı dediler. İtiraz ettik, korkuyoruz.
Bağımsız ayrı expert getirip rapor almak lazım ama insanların evi gitmiş bütün varı yoğu gitmiş nasıl yapsınlar herkese kolaylık diliyorum 😓

Bağımsız ayrı expert getirip rapor almak lazım ama insanların evi gitmiş bütün varı yoğu gitmiş nasıl yapsınlar herkese kolaylık diliyorum 😓
Kimsenin bunu yapabilecek durumu olduğunu sanmıyorum, çevremdeki çoğu arkadaşım akrabam evsiz kaldı. Maddi gücü yok çoğunun.

Bu dilekçeyi hem kaymakamlığa hem de Çevre ve şehircilik Bakanlığı il müdürlüğüne verip tarih ve sayı alın.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI

******* İL MÜDÜRLÜĞÜNE

İTİRAZDA BULUNAN :

İsim Soyisim
TC no
Adres
Telefon

KONU : Hasar tespitine itirazlarımın sunulmasıdır.

AÇIKLAMALAR:

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 06.02.2023 tarihli ve devam eden depremlerde, maliki olduğum "****** ili, ***** İlçesi, ** Mahallesi, Ada * parselde "Açık Adres " adresinde bulunan taşınmazın (Bina no : ****) hasar durumunun “az hasarlı” olarak tespit edildiğini e-devlet üzerinden öğrenmiş bulunmaktayım.

Taşınmazım depremde ağır hasar almıştır. Statik hesaplamanın doğru olup olmadığı dahi bilinmeksizin ve beton kalitesi labratuvar ortamında analiz edilmeden "az hasarlı" raporu düzenlenmesi mümkün değildir. Kaldı ki çıplak göz ile dahi yapının yaşam sürmeye ve barınmaya elverişli olmadığı aşikarken ve yine çıplak gözle bina içine dahi girilmeden "az hasarlı" raporu düzenlenmiştir.

Aynı zamanda depremden etkilenen bölgede binlerce yapı yıkılmışken hiçbir bilimsel veri olmaksızın taşınmazımın “az hasarlı” olduğuna ilişkin yapılan bu tespite süresi içinde itiraz ediyorum.

Ekte taşınmazda meydana gelen hasara ilişkin fotoğraflar da bulunmaktadır.

Saygılarımla.

Tarih

İsim Soyisim​

Körlük kardeşim körlük çok yazık cidden 👍🏻
200 küsür saatte çıkarılan baba demiş ki: oğlum 6 aylık, tükürükle beslemeye çalıştım ama 5.gün dayanamadı vefat etti.
O adam bebeğinin cenazesiyle günlerce enkazda bekledi. Düşündükçe yüreğim sıkışıyor. Bebek açlıktan ağladıkça nasıl daraldı o adam.
Bu acılara rağmen bu körlüğü aklım almıyor benim.
Evliliklerinin 1.günü düğünden sonra Hatay'daki evlerine gidip ölen bir çift var. Ne heyecanla dizdiler o evi.
İnsan bunları görür de utanır. Utanmak vs insani duygular değil mi? Neden bu kadR kötü bu insanlar? Ruh halim iyi değil.

Bu arada binlerce insan kalacak yer arıyor. Öyle bedava filan da değil parasıyla haaa. Yok mu yazlığını açmak isteyen? Hani şu 2 evi olanlar evin biri boştaysa diyorum ki bir elinizi taşın altına soksanız.
KVK asla çözüm değil. İçinizde yurtta kalan var mı? bilmem ama ana, baba, çocuk, konu komşu KVK'larda nasıl sıçar da nasıl banyo yapar?

Sert mi oldu hiç sanmam...

Kocaeli'de bir üst geçitte gördüm ; sizi en iyi biz anlarız

Kesinlikle öyle

200 küsür saatte çıkarılan baba demiş ki: oğlum 6 aylık, tükürükle beslemeye çalıştım ama 5.gün dayanamadı vefat etti.
O adam bebeğinin cenazesiyle günlerce enkazda bekledi. Düşündükçe yüreğim sıkışıyor. Bebek açlıktan ağladıkça nasıl daraldı o adam.
Bu acılara rağmen bu körlüğü aklım almıyor benim.
Evliliklerinin 1.günü düğünden sonra Hatay'daki evlerine gidip ölen bir çift var. Ne heyecanla dizdiler o evi.
İnsan bunları görür de utanır. Utanmak vs insani duygular değil mi? Neden bu kadR kötü bu insanlar? Ruh halim iyi değil.
Diyecek söz kalmadı gerçekten..

Maras afsindemisiniz benimde psikolojim alt ust dun esim deprem olunca suraya saklan deyip yatittirdi o ani hayal ettim kafama cati duserse napacam dedim dusmesin diye burda olacaksin hayat ucgeni dedi hungur hungur agladim cok korkuyorum diye sol kolum agriyor kac gundur depremden degil kalpten gidecem yakinda hic iyi degilim

Insallah olmaz evet can guvenligimizi bile saglayamiyorlar once denetlensin alinacak onlem varsa alsinlar sonra ölüm olursa ecel deriz ama bunlar deprem olack deprem olacak cok buyuk bekliyorz marasta diyorlar hic bise yapmiyorlar insanlari korkutmaktan baska

Ayni seylwri yasiyorum bende de deprem fobisi basladi dun agladim esime ilkkez gosterdim bu halimi beni dovecek gibi bakti resmen sonrada sana hic agladigim halimi gostermem dedim bu kezde gonlumu almaya calisti bana tatbikat yaptirdi butaya yat deprem olunca dedi yatittirdi ya cati duserse dedim bu seni koruyacak dedi bu kez hungur hungur aglamaya basladim ben cok korkuyorum icim daraliyor diye beni rahatlatacagi yerde icine etti.benm iyi oldugumu dusunmek istiyor biliyorum beni oyle girunce mahvoluyor ama benm gercegim bu bunun caresine bakmamiz lazim birlikte ama ben gizli gizli doktor ilac kullanacam adam anlamiyor

Bursaya demediler korkmayin ama adamlar maras binbesyuz yildir olmadi orda olacak merkezussu turkoglu deyip duruyor turkogluna iki saat uzakliktayim marasin ilcesimdeyim ama odum kopuyor

Ya belediye biraz ilgilense hasar tespiti falan yapsa belki boyle tedirgin olmayiz ama adamlar ölumunuzu bekleyin diyorlar resmen bu naci gorur turkoglu muhtarini aramis napiyorsunuz diye onlem olarak adamlar hic bisey demis profosor korkuyor onlarin adina dusunun halimi

Tam 3 yıl önce @Edam12 isimli üyemizin mesajlarıdır. Sadece bir kaç mesajını ekledim buraya. 2020 ocak ile 2020 şubat arasında bu tür mesajlar yazmış.

telefonunu aradım uzun süre hat bekledi sonra ulaşılamıyor dedi. Bana eski bir üyemiz ekran görüntülerini yolladı o kim onu da bilmiyorum.

Screenshot_20230217_212424_Twitter.jpg

Evet bu mesajları yazan üye(Edam12) bendim. Çok büyük korku yaşamıştım ve o iğrenç gün geldi çattı. Kaç arkadaşım öldü? Kaç can gitti? Acım çok büyük, ben ve ailem yaşıyor ama nasıl yaşıyorum gelin bana sorun. Boğazımdan su bile geçmiyor, kızıma baktıkça ağlıyorum, o bebekler aklıma geliyor.
Bangır bangır anlattım çevremde herkese; Çok büyük deprem olacak, neden önlem alınmıyor? diye benimle dalga geçmişlerdi şuan çok üzgünüm ve kızgınım...

Son düzenleyen: Moderatör:
Hatay Kırıkhan
Oturduğum siteden 2 farklı binadan resim.
Kolonlar da hiçbir sıkıntı yok, ilk 4 katta bazı duvarlar dışarı atmış, son 4 kartta hiçbir şey yok.
Ağır hasarlı demişler.
Açık konuşmak gerekirse biz orta hasarlı diye bekliyorduk raporu.
Bu arada bu site buranın işinin hakkını veren en iyi müteahhiti yaptı, tüm site sakinleri olarak "Allah razı olsun, helal hoş olsun" dedik. Çünkü burada hemen hemen tüm binalar yıkıldi
IMG_20230208_122157.jpg
IMG_20230206_100359.jpg

Depremzede misafirlerimden birinin kardeşi Edremit'te rahatsizlanip hastaneye kaldırılmış. Haliyle kardeşini görmek için Edremit gitmesi gerekiyordu ve Efe Tur depremzedelerin seyahatini ücretsiz olarak sağlayacağını ifade etti.

Demiştim ama bileti almaya geldiğimde para aldılar. Söylediklerini inkar da ettiler oysa elimde ses kaydı var.

Helal olsun size 2 telefon görüşmesinde de ücretsiz diyip para alan Efe Tur size yazıklar olsun.

Son düzenleme:
Yeni yeni kendime geliyorum. Nasıl uyandığımi hatırlamıyorum. Tek hatırladığım derinden gelen şiddetli bir ses. Kızımın odasına koşup kucağıma aldım yere kapandım. Eskiden hep eşime derdim hayat üçgeni vs diye. O kadar kuvvetli bir sarsıntı vardı ki kızımı alıp yatağının yanında çöktüm. Bagirdigimi hatırlıyorum. Eşim gelip o da bizim üzerimize kapandı. Hatırladıkça titriyorum. Saniyeler geçti geçti, ama bitmedi. En son kelime-i şahadet getirmeye başladım. Biz buradan kurtulamayiz mümkün değil diye düşünüyordum. O ses kulaklarımdan asla gitmiyor. 2 hafta oldu ama unutamıyorum 😔 en son bitti hemen bizim odamıza geçtik. Öyle donmustuk ki yerimizde oturduk. Kaçmayı nasıl akıl edemedik bilmiyorum. 10 dk geçti geçmedi tekrar sallanmaya başladık yine aynı yer gümbür gümbür. Burada artık biraz daha aklım başıma geldi, yatağın yanına hayat üçgeni oluşturacak şekilde coktuk. O kısa sürdü. Biter bitmez kaçmayı akıl ettik ama 6.kattayiz biz inene kadar 5.8 şiddetinde tekrar oldu. Merdivenden inip binadan çıktığımda yere düştüğümü hatırlıyorum ağlamaya başladım ama normal ağlamak değil. Biz depreme Antep'te yakalandık. Çok yakınız pazarciga. Çok şiddetli hissettik. Çok şükür evde hasarsız. Zaten dışarı çıktığımda Allah müteahhitten razı olsun, bizim tekrar ışığa cikmamiza sebep oldu diye dua ettiğimi hatırlıyorum.

İlk 2 gün çok kötüydü. Ne ekmek ne su var. Sürekli deprem oluyor, kar yağmur yağıyor. Çocuklar açlıktan ağlıyor. Allah'ım sen böyle günü bir daha kimseye gösterme. 😔🤲🏻

Bizler çok şükür maddi manevi kayıpsız atlattık, ama o korku bile bizi mahvetti. 3.gun babam gelip aldı beni memleketimdeyim bir daha evime nasıl gireceğim bilmiyorum. Her akşam olduğunda kalbim sıkışıyor sanki aynı gece tekrarlanacak. Allah kaybı olan kişilere sabır versin, metanet versin. Sebep olanlara da 2 dünyada da nefes alacak yer kalmasın. Dilerim dünyanın en büyük acılarını çekerler. Deprem değil bina öldürüyor gerçekten. Biz o şiddetli depremden, hasarsız kurtulduysak demek ki bu gerçekten kader değil.

Of of. O kadar doluyum ki. Yazsam yazsam yine yetmez. Geçmiş olsun yaşayanlara. Çok kötü ve büyük bir afetti. Allah dünyanın hiçbir yerinde hiçbir insana böyle afet yasatmasin 😔

Yeni yeni kendime geliyorum. Nasıl uyandığımi hatırlamıyorum. Tek hatırladığım derinden gelen şiddetli bir ses. Kızımın odasına koşup kucağıma aldım yere kapandım. Eskiden hep eşime derdim hayat üçgeni vs diye. O kadar kuvvetli bir sarsıntı vardı ki kızımı alıp yatağının yanında çöktüm. Bagirdigimi hatırlıyorum. Eşim gelip o da bizim üzerimize kapandı. Hatırladıkça titriyorum. Saniyeler geçti geçti, ama bitmedi. En son kelime-i şahadet getirmeye başladım. Biz buradan kurtulamayiz mümkün değil diye düşünüyordum. O ses kulaklarımdan asla gitmiyor. 2 hafta oldu ama unutamıyorum 😔 en son bitti hemen bizim odamıza geçtik. Öyle donmustuk ki yerimizde oturduk. Kaçmayı nasıl akıl edemedik bilmiyorum. 10 dk geçti geçmedi tekrar sallanmaya başladık yine aynı yer gümbür gümbür. Burada artık biraz daha aklım başıma geldi, yatağın yanına hayat üçgeni oluşturacak şekilde coktuk. O kısa sürdü. Biter bitmez kaçmayı akıl ettik ama 6.kattayiz biz inene kadar 5.8 şiddetinde tekrar oldu. Merdivenden inip binadan çıktığımda yere düştüğümü hatırlıyorum ağlamaya başladım ama normal ağlamak değil. Biz depreme Antep'te yakalandık. Çok yakınız pazarciga. Çok şiddetli hissettik. Çok şükür evde hasarsız. Zaten dışarı çıktığımda Allah müteahhitten razı olsun, bizim tekrar ışığa cikmamiza sebep oldu diye dua ettiğimi hatırlıyorum.

İlk 2 gün çok kötüydü. Ne ekmek ne su var. Sürekli deprem oluyor, kar yağmur yağıyor. Çocuklar açlıktan ağlıyor. Allah'ım sen böyle günü bir daha kimseye gösterme. 😔🤲🏻

Bizler çok şükür maddi manevi kayıpsız atlattık, ama o korku bile bizi mahvetti. 3.gun babam gelip aldı beni memleketimdeyim bir daha evime nasıl gireceğim bilmiyorum. Her akşam olduğunda kalbim sıkışıyor sanki aynı gece tekrarlanacak. Allah kaybı olan kişilere sabır versin, metanet versin. Sebep olanlara da 2 dünyada da nefes alacak yer kalmasın. Dilerim dünyanın en büyük acılarını çekerler. Deprem değil bina öldürüyor gerçekten. Biz o şiddetli depremden, hasarsız kurtulduysak demek ki bu gerçekten kader değil.

Of of. O kadar doluyum ki. Yazsam yazsam yine yetmez. Geçmiş olsun yaşayanlara. Çok kötü ve büyük bir afetti. Allah dünyanın hiçbir yerinde hiçbir insana böyle afet yasatmasin 😔
Bende döndüğümde nasil yaşarım hiç bilmiyorum

X