Deprem 10 ili vurdu

3 gün önce yazılmış..
prof dr Naci görür, yazık adamcağız o kadar söyledi, 3 gün önce de değil daha da önceden beri söyledi. Twitter hesabına bakabilirsiniz.

Hala da tehlike geçmiş değil, Edremit sallandıkça İstanbul dikkat diyor… 7.5 geliyor diyor, ama kime diyor.
Biz göremeyiz, ama inşallah bu sefer ders alırlarsa bir ihtimal torunlarımız depreme uygun şehirlerde yaşarlar.

Deprem çantalarını önemsemiyoruz, ama önemli. Hala hazırlamayan varsa hazırlasın, hazır olanlar elden geçirsin, kuru gıdaların skt leri, piller vs kontrol etmekte fayda var.

Herkese çok geçmiş olsun.
Allah tan ölenlere rahmet, kalanlara sabır, enkaz altındakilere, dışarıdakilere dayanma gücü, kurtarma ekiplerine güç kuvvet diliyorum.
İnşallah yardımların koordinasyonu sağlanır bir an önce ulaşır.

Aynıni düşünüyoruz hep hiç bir yere güvenimiz kalmadı o yüzden insan eliyle vermek istiyor herşeyi
.Birgun aynı şeyler benim başıma gelse düşüncesinden yola çıkarak elimden geldigince yardim yapıyorum .yoksa deprem vergisi de dahil bir çok vergiyi ödemekteyiz.Yine ahbap i tercih edeceğim.
simdi bulunduğum ilçenin belediyesinden anonslar yapılıyor yorgan, yastık,battaniye her türlu ihtiyaç için belirli yerlerden yardım araçları çıkacak.Anonsla hüngür hüngür ağlamaya başladım. Coğrafya kader de hiç mi degistirilmez.

.Birgun aynı şeyler benim başıma gelse düşüncesinden yola çıkarak elimden geldigince yardim yapıyorum .yoksa deprem vergisi de dahil bir çok vergiyi ödemekteyiz.Yine ahbap i tercih edeceğim.
simdi bulunduğum ilçenin belediyesinden anonslar yapılıyor yorgan, yastık,battaniye her türlu ihtiyaç için belirli yerlerden yardım araçları çıkacak.Anonsla hüngür hüngür ağlamaya başladım. Coğrafya kader de hiç mi degistirilmez.
Ben de ahbabı tercih ettim paylaştılar hesap bilgisi .

Bogazim düğüm düğüm, Rabbim herkesin yardımcısı olsun. Uzmanlar artçı depremlerin yıkıcı olacağını, hasarli yapilarin yikilabilecegini söylüyor. Evinizde bir hasar varsa lütfen binayı terk edin hanımlar. Özellikle zemin katlarda yaşayanlar nolur evde durmayın. Allahim hepinizi korusun, ailelerinize evlatlariniza bağışlasın. Dua edelim, toplanan yardımlara maddi ya da eşya olarak destek olalım arkadaşlar. Hava çok soğuk, para yollayamiyorsaniz bile 2 battaniyemiz varsa birini yollayalım, 2 paket bebek bezimiz varsa birini gönderelim. Depremzedeler uzun bir sure toplanma alanlarinda yasayacak, elimizden geldigince destek olalim

Başın sağ olsun, canım Türkiyəm
Canınız yanan qədər canımız yanır Görüntüləri göz yaşları ilə içində izləyərək yazıram.Binaların 7.4 ballıq zəlzələdən bu denli etkilenmesi çok acıklıyız. Neden ama? Azərbaycan olaraq yanınızdayıq.
Allahdan helak olanlara rahmet, yaralılara şifa diləyirik. 😔

7.4 şiddeti deprem de bu kadar şehir ve hasarlar oluştu İstanbul'da beklenen 8 üstü deprem ı düşünmek bile istemiyorum 😔 deprem değil beton öldürür yeni yapılan binalar bile kağıt gibi yıkılmış hani deprem e denetim dayanıklılık 😔

Biz buyuk kicuk demeden bir seyler yolladik 😞 keske elimizden daha fazlasi gelse, cok cok uzgunum 😞🙏🏻

70100BAE-8A29-44EE-BB39-35E56BFE767F.jpeg

Nevreste Nevreste abla çok geçmiş olsun.Olduğundan beri uyuyamadık biz hiç görümcem evde yalnızdı kaynanam bizde olunca.İyimisin köyde evi olan köylerine gitmiş haberlerden daha kötü diyor eşim.
İyiyiz canım sağ ol🥺Hayattayız ama evlere girilecek gibi değil ne yaparız bilmiyorum.
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun 🤲

Eşimin çocukluğu, anıları, Hatay’daki evleri enkaz oldu. Annemin yanına geldim, karşı apartmanda ağlama sesleri var, Malatyalı bir gelinleri var, kızcağızın ailesi enkaz altında kalmış.

Eşim hasar tespiti için görevlendirilen ekiplerle yolda, deprem bölgesinde yıkılan binlerce bina var, hasar alan belki de on binlerce bina var. Ne olacak bilmiyorum, artçılar bile şiddetli. Çok korkuyorum ve endişeliyim. Etkilenen herkese geçmiş olsun, kayıpları olanlara baş sağlığı dilerim ve herkese büyük sabır dilerim. Ülkemiz zor zamanlardan geçiyor. Üstelik kış da bastırıyor. Can sağlığı olsun da, geri kalan her şeyin çözümü var. Dilerim en az hasarla atlatırız.

X