- 30 Nisan 2014
- 5.475
- 17.106
Bulunan çocuklar sevk edilen hastalar
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet İstanbul da olursa hersey çok kötü olacakİstanbul depremi fena gelecek, ülkece canımıza okunacak, bu bişey değildi. O zaman da sırası mı derler artık. Ne zaman gelecek bu sıra acaba?
Ha bir de böyle kentsel dönüşüme direnenler var. Mezarları olacak m2’si daha büyük diye yapıştıkları verane evleri.Izmirde ev sahipleri evlerinin önüne gidip yikilmasin diye protesto etti, aciklama yaptilar. Sanirim basina yansimadi biz sosyal medyadan gördük. Sehrin uzak tarafina yeni evler yapilmaya baslandi depremzedeler icin, o evlerin konumu kötüymüş, yikilacak evlerin degeri yüksekmiş, yeni evler kucukmus hasarli binadaki daireleri cok buyukmus. Arka sokaktaki evler tahliye edilmemis, neden onlarin binasi yikiliyormus. Hatta ev sahipleri vefat ettigi icin mirascilar gidip deger kaybini talep ettiklerini acikladilar. 2 sene gecmesine ragmen bu yaz hala hasarli bina yikiyorlardi. Bizim millettede çok hata var.
Esenyurt’ta zemin hep kayıyor. Resmen toprak kayıyor. Yollar asfaltlar apartman önleri sürekli çöküyor. Zemin sütlaç gerçekten.Evet İstanbul da olursa hersey çok kötü olacak
32 katlı her kattı 13 daire olan bir sitede oturuyorum
Dün ki ikinci depremi yemin ederim hissettim
Nasıl sallandı ve inanın olası bir istanbul depreminde taş taş üstünde kalmaz
Zemin sütlaç gibi
İstedikleri kadar kazık çakılsın
Zeminden su çıkıyor
Ve öyle yüksek kiralar ve satış fiyatları var ki akıl alır gıbi değil
İşin uzmanı en basit haliyle hesabını yapmış....6 bin yapı yıkılmış. 4 kat 8 daireden 48 bin dire eder. 4 kişiden 192 bin kişi göçük altında kalmış. 8 bin kişi kurtarılmış. 184 bin kişi göçük altında. Kurtarma oranı 25 kişide 1 kişi. Kalanlardan yaşadığını tut ettiğimiz yalnızca %5 var, o da 92 kişi yapar. KorkarımBiz bu kadar trajedi ile nasıl hayatlarımıza devam edeceğiz. Aklımı yitirmek üzereyim. Nefes alamıyorum. Takip etsem bir türlü, etmesem bir türlü. 2 günde 20 sene yaşlandığımı hissediyorum. Allah’ım bir an önce bitsin. Ölen sayısı dursun 3 bin 549’da kalsın. Verilenin 20 katını düşünün demiş twitter’da birisi. Bu sefer gerçekten duyuyorum. “Şu yakının öldü, bu akrabam öldü” diyen.
Biz bu kadar trajedi ile nasıl hayatlarımıza devam edeceğiz. Aklımı yitirmek üzereyim. Nefes alamıyorum. Takip etsem bir türlü, etmesem bir türlü. 2 günde 20 sene yaşlandığımı hissediyorum. Allah’ım bir an önce bitsin. Ölen sayısı dursun 3 bin 549’da kalsın. Verilenin 20 katını düşünün demiş twitter’da birisi. Bu sefer gerçekten duyuyorum. “Şu yakının öldü, bu akrabam öldü” diyen.
Saka gibi ama evet oyle. Okudugum yorumlar hala aklimda yikilacak evleri bilmem kaç milyonmus, yeni evler 95mt 2 odaliymis, yillarca calisip o evi almislar, magdur olmuslar. 40 yılda bir dogru birsey yapacak yetkililer, onada engel oluyorlar. Günlerce enkaz calismalarini izledik, insanlarin kurtulusuna sahit olduk, bu acilar unutuldu baska seylerin pesine dusulduHa bir de böyle kentsel dönüşüme direnenler var. Mezarları olacak m2’si daha büyük diye yapıştıkları verane evleri.
Hatayda yıllardır yaşayan kuzenim tweet atmış. Kimse yok yakınlarımız enkaz altında neden gelmiyorsunuz diyeHatay o kadar kotu durumda ki...facianin boyutu cok daha sonra ortaya cikacak.
bi an once sag salim ulaşın inşallahHerkese geçmiş olsun biz iyiyiz kuzenlerim göçük altında. Allah herkesin yardımcısı olsun.
Aynen oyle, hicbir yardim yok. Bircok tanidigim enkaz altinda. Ogretmen arkadasim cocuklara yiyecek ekmek bulamadigini soyluyor. Ogrencilerimin cogu o bolgeden, ailelerini, akrabalarini kaybettiler. Biz Adana'dan kendi imkanlarimizla biraz erzak gonderdik ama neye yetecek ki. Cok caresizler. Hic ama hic yardim yok, akil alir gibi degil. Herkes kendi imkanlariyla bir seyler yapiyor. Enkaz basinda insanlar ailelerini cikarmaya calisiyorlar.Hatayda yıllardır yaşayan kuzenim tweet atmış. Kimse yok yakınlarımız enkaz altında neden gelmiyorsunuz diye
İskenderunda yakinlarim var, ilk gün yetkililer yok dediler. Şimdi nasıl bilmiyorum.Hatayda yıllardır yaşayan kuzenim tweet atmış. Kimse yok yakınlarımız enkaz altında neden gelmiyorsunuz diye
Trendyol da başlatmış. Alis veris direkt deprem bölgesine gidecekmiş.Arkadaşlar Yemek Sepeti de organize seferberlik başlatmış. Yeni bildirim geldi. Bu şekilde de temel gıda yardımı yapılabilir. Eki Görüntüle 3203920
Biz bu kadar trajedi ile nasıl hayatlarımıza devam edeceğiz. Aklımı yitirmek üzereyim. Nefes alamıyorum. Takip etsem bir türlü, etmesem bir türlü. 2 günde 20 sene yaşlandığımı hissediyorum. Allah’ım bir an önce bitsin. Ölen sayısı dursun 3 bin 549’da kalsın. Verilenin 20 katını düşünün demiş twitter’da birisi. Bu sefer gerçekten duyuyorum. “Şu yakının öldü, bu akrabam öldü” diyen.