Deprem 10 ili vurdu

Bulunan çocuklar sevk edilen hastalar

Eklentiler

• D7C98931-674D-43ED-BD26-6D5D794B2BD7.png
    D7C98931-674D-43ED-BD26-6D5D794B2BD7.png
    561,4 KB · Görüntüleme: 65
  • B0C9D48B-43D0-49D5-8AA2-0D77EBECC484.png
    B0C9D48B-43D0-49D5-8AA2-0D77EBECC484.png
    513,6 KB · Görüntüleme: 53
  • 6183E135-94A5-442D-A183-A648A7FE44C1.png
    6183E135-94A5-442D-A183-A648A7FE44C1.png
    561,4 KB · Görüntüleme: 55
  • 406B49E5-CC04-4711-946E-FAF4003DA86B.png
    406B49E5-CC04-4711-946E-FAF4003DA86B.png
    513,6 KB · Görüntüleme: 52
İstanbul depremi fena gelecek, ülkece canımıza okunacak, bu bişey değildi. O zaman da sırası mı derler artık. Ne zaman gelecek bu sıra acaba?
Evet İstanbul da olursa hersey çok kötü olacak
32 katlı her kattı 13 daire olan bir sitede oturuyorum
Dün ki ikinci depremi yemin ederim hissettim
Nasıl sallandı ve inanın olası bir istanbul depreminde taş taş üstünde kalmaz
Zemin sütlaç gibi
İstedikleri kadar kazık çakılsın
Zeminden su çıkıyor
Ve öyle yüksek kiralar ve satış fiyatları var ki akıl alır gıbi değil

Biz bu kadar trajedi ile nasıl hayatlarımıza devam edeceğiz. Aklımı yitirmek üzereyim. Nefes alamıyorum. Takip etsem bir türlü, etmesem bir türlü. 2 günde 20 sene yaşlandığımı hissediyorum. Allah’ım bir an önce bitsin. Ölen sayısı dursun 🙁 3 bin 549’da kalsın. Verilenin 20 katını düşünün demiş twitter’da birisi. Bu sefer gerçekten duyuyorum. “Şu yakının öldü, bu akrabam öldü” diyen.

Izmirde ev sahipleri evlerinin önüne gidip yikilmasin diye protesto etti, aciklama yaptilar. Sanirim basina yansimadi biz sosyal medyadan gördük. Sehrin uzak tarafina yeni evler yapilmaya baslandi depremzedeler icin, o evlerin konumu kötüymüş, yikilacak evlerin degeri yüksekmiş, yeni evler kucukmus hasarli binadaki daireleri cok buyukmus. Arka sokaktaki evler tahliye edilmemis, neden onlarin binasi yikiliyormus. Hatta ev sahipleri vefat ettigi icin mirascilar gidip deger kaybini talep ettiklerini acikladilar. 2 sene gecmesine ragmen bu yaz hala hasarli bina yikiyorlardi. Bizim millettede çok hata var.
Ha bir de böyle kentsel dönüşüme direnenler var. Mezarları olacak m2’si daha büyük diye yapıştıkları verane evleri.

Evet İstanbul da olursa hersey çok kötü olacak
32 katlı her kattı 13 daire olan bir sitede oturuyorum
Dün ki ikinci depremi yemin ederim hissettim
Nasıl sallandı ve inanın olası bir istanbul depreminde taş taş üstünde kalmaz
Zemin sütlaç gibi
İstedikleri kadar kazık çakılsın
Zeminden su çıkıyor
Ve öyle yüksek kiralar ve satış fiyatları var ki akıl alır gıbi değil
Esenyurt’ta zemin hep kayıyor. Resmen toprak kayıyor. Yollar asfaltlar apartman önleri sürekli çöküyor. Zemin sütlaç gerçekten.

Biz bu kadar trajedi ile nasıl hayatlarımıza devam edeceğiz. Aklımı yitirmek üzereyim. Nefes alamıyorum. Takip etsem bir türlü, etmesem bir türlü. 2 günde 20 sene yaşlandığımı hissediyorum. Allah’ım bir an önce bitsin. Ölen sayısı dursun 🙁 3 bin 549’da kalsın. Verilenin 20 katını düşünün demiş twitter’da birisi. Bu sefer gerçekten duyuyorum. “Şu yakının öldü, bu akrabam öldü” diyen.
İşin uzmanı en basit haliyle hesabını yapmış....6 bin yapı yıkılmış. 4 kat 8 daireden 48 bin dire eder. 4 kişiden 192 bin kişi göçük altında kalmış. 8 bin kişi kurtarılmış. 184 bin kişi göçük altında. Kurtarma oranı 25 kişide 1 kişi. Kalanlardan yaşadığını tut ettiğimiz yalnızca %5 var, o da 92 kişi yapar. Korkarım

Böyle zamanlarda bile siyaseti bırakıp insanları düşünmeleri lazım ki siyaset yapacak ne yol kaldı ne organizasyon. Cumhur millet ittifakı olayını bırakıp her koldan kurtarmak varken gazetecileri çağırıp kamera önünde afatı bekletmek. Madencileri uçak yerine 15 saat kara yolundan göndermek çok ilginç 10.000 yıkılan ev var. Sadece Antep ilçesinde Fatma Şahin 60.000 nüfusun yarısı yok dedi.

Reklam yerine seferber edilmesi şart. Soğuktan donanlar var dün canlıyken ve ben orada olmadığım için üzülüyorum

Ha bir de böyle kentsel dönüşüme direnenler var. Mezarları olacak m2’si daha büyük diye yapıştıkları verane evleri.
Saka gibi ama evet oyle. Okudugum yorumlar hala aklimda yikilacak evleri bilmem kaç milyonmus, yeni evler 95mt 2 odaliymis, yillarca calisip o evi almislar, magdur olmuslar. 40 yılda bir dogru birsey yapacak yetkililer, onada engel oluyorlar. Günlerce enkaz calismalarini izledik, insanlarin kurtulusuna sahit olduk, bu acilar unutuldu baska seylerin pesine dusuldu

Hatayda yıllardır yaşayan kuzenim tweet atmış. Kimse yok yakınlarımız enkaz altında neden gelmiyorsunuz diye
Aynen oyle, hicbir yardim yok. Bircok tanidigim enkaz altinda. Ogretmen arkadasim cocuklara yiyecek ekmek bulamadigini soyluyor. Ogrencilerimin cogu o bolgeden, ailelerini, akrabalarini kaybettiler. Biz Adana'dan kendi imkanlarimizla biraz erzak gonderdik ama neye yetecek ki. Cok caresizler. Hic ama hic yardim yok, akil alir gibi degil. Herkes kendi imkanlariyla bir seyler yapiyor. Enkaz basinda insanlar ailelerini cikarmaya calisiyorlar.

Arkadaşlar Yemek Sepeti de organize seferberlik başlatmış. Yeni bildirim geldi. Bu şekilde de temel gıda yardımı yapılabilir.
BEBDD9E5-4EA3-41F9-AB47-AC7CCA334357.png

Hatayda yıllardır yaşayan kuzenim tweet atmış. Kimse yok yakınlarımız enkaz altında neden gelmiyorsunuz diye
İskenderunda yakinlarim var, ilk gün yetkililer yok dediler. Şimdi nasıl bilmiyorum.
Cabaladim, birilerine ulaşmaya çalıştım, siyasiler, bürokratlar, stk'lar, hepsine mesaj attım. İkinci gün biraz gündeme geldi Hatay.
Ağlıyorum her gün üzüntüden.
Allahım yardım et.

Arkadaş mesaj atmış, uygulamayi kullanmiyorum da teyit edemedim.

"Trendyol uygulamasında deprem bölgesi için yardım alışverişleriniz direk deprem bölgesine gönderiliyor, çöp torbasından çoraba, ısıtıcı dan , yiyecek maddesine kadar ihtiyaçlari imkanlarınız ölçüsünde alınız lutfen." diye mesaj atti arkadas.

👏🏻

Deprem yaşamış insanlar sayıyı tahmin edebiliyor köyler, Antep Kilis Hataydaki kaçak mülteci oranı, hiç cikarilamayanlar derken aklimizdaki rakam buradan çok farklı..

Birde bilinçli kurtarma çok önemli en son Elazığ'a dönelim daha enkaz altında damar yolu sıvı takviyesi başlardı kendi başına çıkan çoğu yaralı bilmeden zarar görüyor
Kaç kişi izledim daha ambulansa gitmeden su icirdiler hayır hayır diye bağırdım ekranda :KK43: bazı görüntülerde sakin su vermeyin diyorlardı :KK43:

X