Deprem 10 ili vurdu

Depremzedeler enkaz altında yardım beklerken Bakan Kurum’dan tepki çeken sözler: “AFAD koordinasyonu dışında herhangi bir koordinasyona müsaade etmeyeceğiz."

Kahreden haber: Beşiz çocuklardan 4’ü hayatını kaybetti​

Kahramanmaraş merkezli 2 depremde yıkıma uğrayan 10 ilden acı haberler gelmeye devam ediyor. Hatay'daki bir apartmanın enkazından Hüseyin Huyluoğlu, eşi Merve Huyluoğlu ve beşiz bebeklerinden 4'ünün cansız bedeni çıkarıldı.​

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki ayrı deprem 10 ilde yıkıma yol açtı. Depremin etkili olduğu illerden olan Hatay'da birçok bina yıkılırken çok sayıda vatandaş da göçük atında kaldı. Göçük altında kalan vatandaşlar için arama kurtarma çalışmaları devam ederken kahreden bir haber geldi.

BEŞİZLERDEN 4'Ü HAYATINI KAYBETTİ

2020 yılında corona virüs salgını nedeniyle 3’ü erkek 2’si kız beşiz çocuklarıyla Suudi Arabistan’da mahsur kalan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yurda getirilen Huyluğlu ailesinden Hüseyin Huyluoğlu, eşi Merve Huyluoğlu ve beşiz bebeklerinden 4'ünün cansız bedeni enkazdan çıkartıldı.

ACI HABERİ TURİZM ŞİRKETİ DUYURDU

Vefat haberini Hüseyin Huyluoğlu'nun çalıştığı Veda Turizm şirketi duyurdu. Veda Turizm'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Mekke Rehberimiz Hüseyin Huyluoğlu, Hatay depreminde ailesi ile birlikte vefat etmiştir. Sadece oğlu Muhammed kurtulmuştur. Rabbim mekanlarını cennet eylesin, Rabbim ailesine sabır versin”

2020 YILINDA HATAY'A YERLEŞMİŞLERDİ

Suudi Arabistan'a 17 yıl önce çalışmak için giden ve bir turizm acentesinde görevli olan Hataylı Hüseyin Huyluoğlu, 2013 yılında, Suudi Arabistan'da doğup büyüyen Trabzonlu Merve Özer ile evlendi. 2016 yılında ilk kızlarını kucaklarına alan Huyluoğlu çiftinin, 2020 yılının mart ayında da 3’ü erkek 2’si kız beşiz çocukları dünyaya geldi.

29 Temmuz 2020 yılında corona virüs salgını nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan ve beşiz bebeklerinin kimliklerini çıkartamadıkları için ülkede mahsur kalan Huyluoğlu ailesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yurda getirilmişti. Huyluoğlu ailesi Türkiye'ye geldikten sonra Hatay'a yerleşmişti.

kaynak sözcü

Zor kurtulduk heryer yıkıldı ama biz son anda kurtulduk Allah yıkık altında kalanların yardıcısı olsun hava soğuk yağmurlu ne yapacağız bilemiyorum
Siz Osmaniyede yaşıyorsunuz diye hatırlıyorum. Çok geçmiş olsun.

Hatay’da 2 aylık bebek 29 saat sonra kurtarıldı​

Ülkeyi büyük üzüntüye boğan depremde Hatay’da enkaz altında kalan 2 aylık bebek 29 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.​

Ülkeyi büyük üzüntüye boğan depremde enkaz altından sağ kurtarılanlar gözyaşları içerisinde bağırlara basılıyor. İzmir'den gelen kurtarma ekipleri Hatay'da ailesiyle birlikte enkaz altında kalan 2 aylık Mehmet Çınar sağ olarak kurtarmayı başardı.

Dedesinin kucağında ambulansa götürülen bebek Çınar'ın hiçbir yerinden yaralanmadığı gözlendi. Çıplak bebek bezlere sarılıp battaniye içerisinde dedesinin kucağında hastaneye götürüldü.

kaynak sözcü

O kadar üzgünüm ki aklım deprem bölgesinde
Yeni ohal ilan edilmis askerlerimizde yardima gidiyor ama keske ilk saatlerde olsaydi kimbilir kaç kişi sağ kurtarilirdi

Allah razı olsun

Depremzedeler enkaz altında yardım beklerken Bakan Kurum’dan tepki çeken sözler: “AFAD koordinasyonu dışında herhangi bir koordinasyona müsaade etmeyeceğiz."

Hangi hakla etmeyeceklermiş boş boş konuşuyorlar
Kurdukları koca kurum AKUT'un tırnağı etmez utanmadan birde yapamadıkları koordinasyondan bahsediyorlar sabır Ya Rabbiiii sabır

99 depreminden sonra hiç ders almadigimizi ,yetkililerin de hiçbir önlem almamıs olduğunu anladık. Sonuç yitip giden canlar. Yazık değil mi ne zaman akillanacagiz hiç bilmiyorum gerçekten.
99dan sonra Kizilaydan maden suyu bile almadım bilerek. Toplanan onca yardım parasi nereye gitti,yine kendi imkanlarımızla bugün yaraları sarmaya çalışıyoruz. Bugün eşim bir tır dolusu yardım malzemesiyle afet bölgesine doğru yola çıktı. Kime ulassak kardır,kimi kurtarsak kardır,evdeki kullanmadığımız her montu,botu,çizmeyi de koyduk. Allah herkesin yardımcısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…