Merhaba! Yaklaşık 5 senedir bir kaptan adayı ile sevgiliyim ve haftaya ilk defa uzun sefere çıkıcak. Ailemde çok fazla denizci olduğu için aslında nasıl şeyler yaşayacağımı biliyorum, fakat eğer ikimiz de sabırlı ve birbirimize sadık kalabilirsek bu ilişkinin yürüyeceğine inanıyorum! Benim kendime de sizlere de tavsiyem şu olabilir ki; iş veya eğitimin yanı sıra daha fazla aktivite yapmak ve kendini hep meşgul tutmak en iyisi. Ne kadar çok düşüncelerle baş başa kalırsan o kadar çok özlemin çoğalır çünkü. Kendini keşfetmek ve istediklerine daha çok zaman ayırmak için en uygun vakitler bence. Örneğin; en basitinden kitap okumak ve arkadaşlarla/aileyle vakit geçirmek; veya ilgi duyduğun hobilere adım atmak!
Ben geçen sefer gittiği zaman gemi adamı kursuna gitmiştim ve böylelikle onun da yaşadığı zorlukları anlamış oldum, daha fazla empati kurabileceğime inanıyorum. Aynı zaman da kendi isteğim olan ve ailemden de gelen denizciliğe bir adım daha yaklaşmış oldum. Tabii ki herkes birbirinden çok farklı, bu yüzden deneyimleyecek ve bilgi edinecek çok fazla şey var. Bizler güçlü kadınlarız, sevgili/eş olmadan da varız; bu yüzden dayanabiliriz. :)
Allah denizde çalışan herkesin yardımcısı olsun, inşallah sağ salim gidip dönerler.