Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

Zaten bende buyuttugum için yazmamistim ama neyse...yıllar aylar günler neyi getirir neyi gösterir bilinmez belki ayrilirsiniz? Belli mi olur....zaten çalistikca hangi firma esli kabul eder anlarsınız. Bildiğim en kolay arkas kabul ediyor. Diğerleri hakkında pek bilgim yok. Kimyasal tankerler zaten almıyor. Esli gitmek istiyorsan gemici kursuna başla gemiciligini al STCW ve VHF lerini al. Gemi adamı cüzdanı cikartican zaten. Sonra kamarot olarak veya gemici olarak bile gemiye cioman belllllki daha kolay olabilir. Ama sunu bil: gemici bilmemneci bile olsan esinle ayni gemiye gidermeye bilirsin.

Sevgilisi bile değilken sana yazacağım şeyleri yapman çok zor. Biz resmi kari koca olmamiza ragmen bir şeyleri yaparken zorlanıyoruz.
Ben zamanin da TC limanına geldiklerinde firma acentesinin bulur acente ofisine su geminin suvarisine verilmek uzere diye not yazıp ciçek pasta siparişi müzik albümü gibi şeyleri gönderiyorum :)
Ama es nişanlı vs. Olmayınca bu tur eylemler hos karşılanmıyor belirteyim. Arkadasin yurtdışına adres verirse liman acente vs. Bilgisi sende netten satın alıp yurtdisi gonderesi olan bir yer bulursan neden olmasın...
Birde ne olduğunuz bile belli olmayan biri için uğraşma derim. Sakin es gibi davranıp sağı solu arama yada kafana gore bulup hediye gondereyim deme çocuğu küçük dusurursun. Önce ona sor. İsterse sana neyi nasılyapmam ggerektiğini söyler sende uygularsin.

Hollanda,danimarka,norveç taraflarındalar hep

Son düzenleme:
uzakyol denizci eşlerine selam olsunbiz öyle moralimiz bozulduğunda üzüldüğümüzde sağ elimizi sol elimizle avutanlardanız...ne mutlu bizlere ne mutlu ayakta dimdik güçlü duran denizci eşlerine...sevgiler‍‍‍

Selam olsun daa bence sağ el sol el örneği kadar umutsuz ve mutsuz değiliz :)

'Moralimiz bozulduğunda'diye açıkça belirttim...algıda seçicilik yapmışsınız siz herkes için tabiki de geçerli değil...
algıda secilik yapmadım :) sag ve sol el örnegi bana fazla acılı geldi.
moral bozuluyor özlem tavan yapıyor içimiz sızlıyor acıyor ama durumu fazla acılı hale getirmemeliyiz gibi hissediyorum :S

birde ben gurubun şanslılarındanım. kışı full karada yazları da istege baglı sefere giden bir eşe sahibim. bunu da kolay elde etmedik. ama şunu yazmadan edemeyecegim ( reklam kokan hareketler diyebilirsiniz ama öyle degil )
hemen degil ama emek verdikten sonra olmayacak hiç bir şey yok. Eşimin eğitim verdigi kurumun amacı gercekten bilgili ve yetenekli kişilerin mega yat piyasında da yer almaları.
uluslararası mega yat kaptanı - tüm dunyada ticari veya özel yatlarda geçerliliği olan ehliyetler veriliyor. ( IYT - MSI onaylı ehliyetler)
camiiadan gelip karada ve tekne üzerinde eğitim alarak ve sonrasında da iletişimi kesmeden pratik yapmak için gelen öğrenciler mevcut.
Yatlarda deniz maaşıı vermiyorlar dendigini biliyorum ama yanılıyorsunuz. Hemen bulunmuyor evet ama imkanssız degil.
eşlerinize söyleyin www.yenivira.com bir göz atsınlar....bizimkiler ile iletişime gecsinler bilgi alsınlar. hatta gelip bizzat tanışsınlar.

ve şunu da belirteyim Türkiyede bu işin dolandırıcıları da cok fazla. Türkiyede %100 hakkıyla eğitimi veren ve 4 yılda bir çok teşekkür alarak bu işi yürüten bir tek bizimkilerin okulu var.

ve kendi derdimi yazayım alışverişe cıktım şort alayiye her magazada minicikl popo altı şortlar... tüm üreticileri knıyorum. 15-18 olsam korkmadan giyeyim diyecegim ama gene de cok kısa zortlar. yaş gecik cok kilolu degilim ama artık yaşımın getirdigi istemesemde selilit sorunum var dizimin üzerinde ketenimsi cok çepli bir şort bulamadım aglıyoruım

gecen sene tüp bebek denedik. 48 kilo ile başladım ( deneme tutmadı ) - 56 kilo ile bitirdim. ve hala bu kilo-ödem neyse artık üzerimde. diet yürüyüş vs. işe yaramıyor. açlık diyetine girecegim sanırım öhüböhübööüüü

a
eşiniz kışın full karada yazınsa isteğe bağlı sefere gittiniğini yazmışsınız.zaten sizin benim yazdığımı anlayamamanız ve bu işin içerisinde yaşamayan biri gibi mesaj atmanızdan anlamalıymışım aslında verdiğiniz cevabın biz uzakyol kaptan eşleri ancak anlar.doğal olarak yaşdıklarımız ve hissettiklerimiz tamamen farklı.benim mesajım kuruyük,tanker,konteyner gibi büyük ticari gemilerde kara görmeden ,iletişimin sıkıntılı olduğu aylarca birbirimizden uzak benim gibi deniz adamı eşlerine,gemicilere...eşinizinki çok farklı bir platform uzakyol gemi kaptanlığından.her anlamda.sevgiler.

Son düzenleme:
:)
benim eşim İst.ün. yüksek denizclik '90 mezunu ve uzakyol kaptanıdır. Süvari'dir. ve karaya geçmeden önce de kimyasal tankerde süvarilik yapıyordu. sonra yarı karada yarı denizde bir çalışma sürecine girdi. bu süreçte 4 yıl önce başladı. 2007 den 2011 e kadar yol gözledim. sonra ara ara yol bekledim.
yani seni anlayabilcek biriyim.
tabii ben tüm seceremizi yazmaya gerek duymamıştım ama yazmam gerekiyormuş.
eşim ben tanımadan önce 2 yıl karada mega yat ve yelken hakkında bilgi edinip, bir mega yatta kaptanlık yapmış.sonra yeniden gemilere dönmüş.
şimdi eşim üst ve alt devreleri arasında piyasada tanınan sevilen ve tercih edilen biridir. öğrenmeye acık ve becerikli ve yetenekli ve nitelikli bir insan olduğu için IYT eğitimlerini Türkiyede verebilecek 3 kişiden biri olarak seçildi. Eğitim verme sürecimizde böyle başladı.

Şimdi

acaba sen beni anlayabiliyor musun?

şanslıyım çünkü artık benimki kışı karada yazı da isterse sefere gidiyor. bu sene de gitmeyecek...:)
hayat, şartlar neyi gösterir bilemeyiz belki burada işleri iyi gitmeyecek ve gene gemilere dönecek...bilmiyoruz...

bu noktada gene üzerine basa basa yazıyorum : sag sol el avutması örnegi ultra acıtasyondur.
bizim hayatımız acılı ama bu kadar değil. bu yazdığınız kabul edemeyecegim kadar cok agır acıtasyon geldi. bu yazdığınıza evet doğrusun diyemem, demem.

Saygısızca ve terbiyesizce bulduğum cevaplarınızdan dolayı sizinle daha fazla muhattap olmak istemediğimden dolayı burda bırakıyorum.arka arkaya yazdığınız uzun uzun cevaplarla kendinizi kanıtlama ispatlama yöntemlerinizi çevrenizdekiler kabullenebilir ama ben asla.saygılar.

ilk saygısız yazıyı siz yazdıgınız için bende gerekli olanı yazdım.
kendimi size tanıttım. dolayısı ile durumuzu anladıgımı -anlayabilecegimi kanıtlmış oldum.
kendini ispatlama olarak görmeseydiniz bu yazdıklarımı iyi olurdu ama neyse bakış görüş farklıdır. cevremizdekilere de asla böyle bir şey yapmayız :)
:) benim durumla veya sizinle ilgili bir zorum - sıkıntım yok... size de saygılar :)

Selamlar...
Sağ eli sol elle avutmak biraz yanlış anlaşılmış sanırım ama arkadaşın yazdığını şöyle düşünün gece yatağa yattığımda hıçkıra hıçkıra ağlarken beni kendimden başka avutacak kimse yokki kendi kendimi avutuyorum eşim gelecek herşey çok güzel olcak diye buda sağ eli sol elle avutmak olmuyormu acıtasyon deil bu aksine güçlüyüz kendi kendimizi avutuyoruz eşimizden başka kimseye ihtiyaç duymadan demek oluyor onlar yokken kimseyede ihtiyacımız yok kendi kendimize yeteriz sağ elimizi sol elimizle tutarız....

Vuslaattt selam olsun Sana ve bizim gibi aynı hissiyatı yaşayan yürekli,güçlü,hanımefendi gemiadamı eşlerine...

Selam..ben olayin farkindayim. Guc ic burkulmasi yalnizlik vb. Tüm hisleri bende yaşadım. Ama bu benzetme bana çok acili geldi. Biz boyle aşırı acili olmamaliyizi savunmaya çalışıyorum. Biri benim icin "vahh canım dul kadın gibisin" dediğinde ayni şeyi hissetmiştim. Ben ezik dusuk veya dul bir kadın değilim.
Herkes duygusunu farklı yasar. kabul. Bana bu cümle agir geldi.kendime veya arkadaş iiçin bile( ki tanımam kendini) yakistiramadim.

Bu da geçecek demek ile el orneği ayni gibi gözükse de hissiyat olarak farklı yogunluk içerir.
Üzerine ssaygısız-terbiyesiz -hanımefendi olmayan- sefere gideni bekleyen insanin ruhundan anlamayan ilan edildim. Acaba ben sizleri bu kadar anlarken cabalarken siz neden benim yazmak istediğini anlamamak için ısrar ediyorsunuz?
Ayrıca ilk saygısız hareketi kendi yapmisken???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…