Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

Tersini düşünelim diyelim arkadaşa ben " sen ne anlarsin beklemekten" yazsam ve deniz islerini bilmedigini farz edip başka göndermeler yazsam ?!
Oda bana boyle yazdiniz ama isin asli bu değil bizim geçmişimiz bu diye kendini bana tanıtsa.
Ben geri donup ona saygisiz terbiyesiz mi demeliyim???
Yoksa " sizde bizdenmissiniz ama bisibisi mi demeli ????
Ben tartisirim sorarım yanlış anladığım birşey varsa ozur dilerim.üslubum çok yumuşak değildir ama kotu niyetli biri de degilimdir.

sevgiliniz, eşiniz vs. denizdeyken onu beklediğiniz sürede kendinize bir uğraş bulduğunuzda -vaktiniz varsa- emin olun o süre dolu dolu geçiyor ve hiçbir şey anlamıyorsunuz. ben kendi adıma konuşursam 5 aydır işaret dili eğitimi alıyorum, sizlerede tavsiye ederim

cok meraklıyım işaret diline... nasıl kolay mı ?

Selam
Farkında olmanız ne kadar güzel zaten sizde denizci eşisiniz ama böyle tartışmalar saçma bence herkes kendi yaşadığını bilir. Ama ben yalnızım çaresizim ay çok kötü durumdayım diyen yok ki? Aksine güclüyüz demek bu insanın kendi kendini teselli etmesi avutması emin olun büyüklüktür ne güzel kimseye ihtiyacımız yok onlar yokken kendimize yetiyoruz hatta ben eşime başımı kendi omuzuma yaslıyorum yokluğunda bile derim bu acılı olmak değil ki tabiki eşimin yokluğunda yanımda bi ton insanda olsa yalnızım bu değişmeyecek!
Başınıza gelen dul benzetmesini yapan insanada yazıklar olsun! Dul eşi ölen yada ayrılmışa denir bizim kapı gibi kocalarımız var çok şükür!!! Bunu diyene verin cevabını gitsin şimdiye kadar kimse bana acımadı aksine çevremdeki insanların özendiği bir evliliğe sahibim sizde bunu çevrenize gösterin! Evet kocamı çok özlüyorum o yokken eksiğim ama kimseyede ihtiyacım yok kendime yeterim demelisiniz! Arkamızdada kapı gibi ailemiz var çok şükür...
Dediğim gibi ben kendi adıma konuşayım dimdiğim güçlüyüm gerektiğinde kendi kendimi ovutur kendime sarılır kocamı beklerim... Anlatabildimmi?

Vuslaattt selam olsun Sana ve bizim gibi aynı hissiyatı yaşayan yürekli,güçlü,hanımefendi gemiadamı eşlerine...

Selam olsun... Ben eşim yokken başımıda kendi omuzuma yaslıyorum bu arada bebişiniz hayırlı olsun bakalım bebişler olunca nasıl olcak uzaklık en büyük uğraş geliyor

Bu bende geçerli değil malesef ne yaparsam yapayım aklım hep onunla çalışırkende böyleydi hatta işlerim en yoğunken gittiğinden beri 1,5aydır ev tatilatı var taşındım bi ton işle uğraştım kafayı yedim ama hep akılım onda işi yoğun olupta aramazsa kafayı yiyorum meraktan birşeymi oldu diye
Ama işe yarayan arkadaşlarda vardır tabi ne güzel ayrıca işaret dili için tebrik ederim sizi çok güzel bir şey yapmışınız bende temel bazı şeylerle alfebeyi biliyorum

cok meraklıyım işaret diline... nasıl kolay mı ?
şöyle söyleyim tamamiyle yeni bir dil ve ingilizce,almanca vs. öğrenmek çok basit kalır yanında. çünkü işitme engelliler gibi düşünmek ve cümle kurmak zorunda kalıyorsunuz. işitme engelli arkadaşlarım olduğu için pratik yapma fırsatım oluyor. ama ne kadar zor olursa olsun gerçekten çok eğlenceli ve mutluluk verici mutlaka bikaç kelimede olsa öğren derim :)

Anlatabildin :)) dul es muhabbeti yıllar önceydi. Misli ile cevabını da aldı :)

merhaba herkese :) ben bugün gemici kursuna kayıt oldum sağlık testlerimi yaptırıp gemi adamları sağlık yoklama belgemi aldım. muhtemelen bu yazın sonunda cüzdanım elimde olur. böyle düşününce mutlu oluyorum. diğer bir yanda sevdiğim insan uzaklarda ve haber alamamak var.

Uzuun zamandır takip ettiğim bu forum başlığında, neredeyse hepinizi tanır oldum 740 sayfada.. Kısmette her bir sayfasını okuduğum bu başlık altına yorum yapmak da varmış demek ki.

Tahmin edeceğiniz üzere benim sevdiğim de çiçeği burnunda bir denizci. :) İlk seferimiz önümüzdeki birkaç ay içerisinde başlayacak işler yolunda giderse.. Müthiş bir heyecan, aynı zamanda yüreğimi hoplatan bir korku, sevinç ve üzüntü.. Değişik bir şeymiş yahu!

Bir yoldaşınız daha oldu, eğer aranıza kabul ederseniz. :)

Bu arada, acaba "Ecoships" denizciliği duyan, bilen var mı? Sanırım ilk seferimiz bu firma ile olacak..

Herkese Merhaba,
Uzun zamandır yazılanları okuyorum hatta üye bile olmadan. Ama artık bir şeyler yazmak geldi içimden.
3 yıldır denizci biriyle birlikteyim, çocukluk arkadaşım kendisi, internet vasıtasıyla tekrar konusmaya basladık ve bir süre sonra sevgili olduk. tarif edemeyeceğim şekilde seviyorum kendisini. Sevgili oldugumuz yılda uzakyol vardiya zabitiydi, ilk zamanlar hiç tereddüt yaşar mıyım bu ilişkinin devamında diye düşüncem olmadı başka bir sevgi başka bir aşk yaşamaya başlamıştım. Bir şekilde onunla birlikte karar aldık askere gitti geldi bir süre karadaydı ama ayrı şehirlerde olduğumuz için çok sık görüşemedik.
Sonra tekrar denize tekrar denize...
Şuan nişanlıyız uzakyol 1. zabiti ve kendisi gemide.
3 yıllık birlikteliğimizde toplasam 6 ay görüşmüşlüğümüz olmuştur belki. Bazen düşünmüyor değilim ne kadar tanıyorum ,tanıyabildim de evlenmeye karar verdim diye! Ama öyle bir sevgi var ki içimde mantık olan her şey çürüyüp gidiyor.
Onu gemiye gönderdiğimde ruhumu da ona teslim etmiş gibi hissediyorum, yazılanlar gibi gideceği limanlara acıp bakıyorum nasıl yerler diye, her an marinetraffic, passagweather, takipteyim. Gece uyumadan nerede olduguna sabah uyandığımda nerede olduğuna hatta gece aralarda uyandığımda bile bakıyorum bazen , abarttıgım zamanlar.
Şimdi yine gemide ve uzun süre kalacak, düğünümüz için birikim. Aslında katlanmak istemiyorum bu yalnızlığa , onun yokluğuna, genclik yıllarımızda yanımda olmayışı sinirlerimi bozuyor ama mecbur oldugumuzu da biliyorum. Katlanmak zorunda kalıyorum.
Yazılanlar arasında limana geldiğinde sevgilileri ile görüşemeyenler olduğundan bahsedilmiş , bence gerçekten istemediler görüşmeyi. Bende bir limana gitmiştim nişanlısı bile değilken gümrük sorun çıkardı almadılar beni gemiye gemi demir deydi, kabul edemezdim görüşmemeyi oda çıkamıyordu tek çare benim gemiye gitmemdi, deniz bakanlığını aradım, bakan sekreteri ile görüştüm rica minnet o onu o onu derken beni gemiye botla bıraktılar. Bakan sekreteri ile görüşmek sanıldığı kadar da zor değil tam tersi bir telefon uzakta. Gerçekten istenilen şeyin hiçbir zaman olmamasına ihtimal vermeyenler denim.

Aslında kısa bir şeyler yazmayı planlamıştım ama çokta olmadı.
Her şeye rağmen ben sevgimi kabullendim eşimin mesleğini de kabullendim ve hayatta istediğimizi yapabilmemiz için, 50 yaşında değil 30 yaşında dilediğimiz gibi yaşayabilmek için evlendiğimizde bende onunla denize çıkmayı düşünüyorum. Bazı şeyleri kabullenmeden hiç birşey olamayacağını düşünüyorum.

Benden tüm denizci kalbi sevenlere selam olsun..

Belki dul es falan yanlis kelimeler ama denizcilik camiasinda bir cumle vardir herkes bilir ve denizcilerde soyler muhakkak sizde duymussunuzdur..Denizcinin parasi pul karisi dul olur... diye .. Alyasea dogru düşünüyorsun. Denize cikmak istemen guzel . O hayatada ancak ask la katlanirsin . Mutluluğun daim olur inşallah.

Selamlar. Bende bu foruma katılma ihtiyacı duydum kendimde çünkü benimde sevgilim kaptan. Seviyorum ve şimdiye kadar hiç yaşamadığım kadar seviliyorum. Sevgilim beni sanki arkadaşı, sanki çocuğu, sanki annesi, sanki ablası yani açıkçası herşeyi gibi seviyor ve bunu da hep vurguluyor. Bende onu seviyorum. Ama şu aralar evlendiğimizde evliliğimizin eksilerini artılarını düşünürken böyle bir forum buldum. Ve okuduğum bazı yazılar içimi karartırken bazıları ferahlattı. Şu sıralar işim gereği Amerikadayım. 6 ay öncesi sevgilim yolcu etti beni. Yakında Türkiyeye döneceğim ama sevgilim yok sefere çıktı çünkü ve eksik fazla 1 senelik bir sefer. 1buçuk yıl birbirimizi göremeyeceğiz yani. 1 yıldır görüştük. Nasıl bir ilişki içine girdiğimi ben düşünmeyeyim de kim düşünsün. Allahtan internet var. O şekilde görüşüyoruz. Ben küçük yaşta babamı kaybettim ve tek çocuğum. Yalnız yaşamaya alışkınım ve de işim de benim zamanımın çoğunu alıyor. Ama onca zaman hayatın yükünü tek başına üstlenmekten yoruldum, evleneyimde herşeyi eşimin üstüne yıkayım diye düşünürken, kaptan bir sevgilim oldu ve evlendiğimde onunla benim hayatım hiç değişmeyecek. Yine herşey bende ve yine yalnız olacağım.3 5 ayı çok önemsemem ama evliykende 6 ayı aştı mı sıkıntılı olur benim için diye düşünüyorum. Bir de ben babasız büyüdüm zorluğunu biliyorum. Olursa benim çocuklarımda babaları varken babasız büyüyecekler. O da üzücü bir durum. Ama bir başka seviyorum kendisini. Yazılanlar gibi 2 dakika araması sesini duymam çok lezzetli. Bir de ben bir ilişki de heyecan, sevgi, aşk hiç bitmesin diyenlerdenim. Bu bakımdan kaptan sevgili benlik. Özgürlüğüme de düşkünüm. Bu bakımdan da tamamdır. O seferdeyken kendime ait zamanlarımda olacak. Annem benim için hayatını harcadı ve iyi bir eğitim aldırıp iyi yerlere gelmeme destek oldu. Kaptan sevgilimle evlendiğimde annemi de ikinci plana atmış olmayacağım. Annemlede ilgilenebilecek bir sürü zamanım olacak. Bu da iyi birşey. Sevgilim beni ne ben Amerikadayken ne de şimdi o seferdeyken ihmal etmedi. Ne yaptı etti benle görüşme imkanları yarattı. Bunu benim içinde değil kendi için yapıyor. Çünkü kendine bunu itiraf edemese de bağlılık güdüsü fazla olan bir insan. Limana vardı mı, sırf beni değil, annesini ablasını tek tek arayan bir insan. O böylesi bir durumun üstesinden nasıl geliyor ve gelecek onuda bilemiyorum. İşte böyle ilişkimin artılarını eksilerini düşünmekten işin içinden çıkamıyorum kimi zaman. Hem kendi hayatım hem sevgilimin hayatı bakımından yanlış birşey yapmak istemiyorum. Bir fikir bir yol gösterir misiniz bana?

selam kızlarr :) 2 yıl olmuş sizinle heyecanımı, kafa karışıklığımı, hislerimi paylaşalı... Güzel güzel cevaplar vermişsiniz hepiniz çok sağolun. 2 yılımız bitti. Bendeki o kafa karışıklığı gitti çok şükür. Sevdiğine, sevdiğime inandım tüm kalbimle. Yine gitti sefere, yine ben size yazmaya koştum.. Bebişleriniz, eşleriniz ile bir ömür yaşayın inşallah.. Seneye bizim nişanımız olacak inşallah, davet etsem de gelebilseniz hepiniz, ilişkimi ilk paylaştığım güzel insanlar...
Kendize iyi bakın aileniz için, Allah selamet versin sevdiklerimize..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…