- 13 Ağustos 2014
- 51
- 23
-
- Konu Sahibi DERXIXNDENXIXZ
- #7.281
Merhaba öncelikle bu yaziyi bir denizci olan esimden aldigim bilgilerle yaziyorum. En agir mesleklerden gosterildigi halde yipranma payi haklarinin ellerinden alinmasiyla emeklilik haklari uzatılmıştır. Yabanci bayrakli gemilerde sigoranin olmamasi . Kadro olayi yoktur bir şirkette kadrolu çalışsan tazminatin olabilir en azindan. Devlet güvencesi olan bir meslek değildir. Gerci erkek arkadaşınız denizciymis bunlari sizde biliyorsunuzdur. Eger daha aciklayici kapsamlı birseyler isterseniz soru olarak yazabilirsiniz. Cavaplamaya calisiriz.Herkese merhaba,
Benim de erkek arkadaşım denizci...
Benim bu konuya yazma amacım aslında bir araştırma yapmak. Ben öğrenciyim ve bir çalışmam için seçtiğim konu; " denizde çalışanların haklarının yenilmesi " ile ilgili. Bu konuda bana verebileceğiniz örnekler nelerdir acaba anlatabileceğiniz şeyler vardır mutlaka diye düşünüyorum. Bu konuya dikkat çekmeyi, bu konu hakkında farkındalık yaratma isteğini duyan birisiyim. Yardımcı olursanız bana çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Bİlginiz için teşekkür ederek başlamak istiyorum... Devamındaysa bunları detaylıca araştırdıktan sonra kafamda oluşan sorular ile geri dönüş yapmak istiyorum. Tüm bunların yanı sıra peki psikolojik açıdan nasıl etkilenme oluyor? (Çalışan için de sizin için de ) Size ne hissettiriyor bu durum biraz bahsedebilir misiniz? Çalışan kişi ne hissediyor?Evinden, ailesinden, sevdiklerinden uzakta... Sürekli aynı mekan içinde aynı kişiler ile birlikte... Bana bir çeşit hapishaneyi çağrıştırıyor bu durum. Oldukça rahatsızlık duyuyorum. Çevresinden gördüğü tepkiler nelerdir? Benim izlenimlerime göre ne yazık ki gemide çalışan insanlara hiç kimse ağır şartlarda çalıştıkları gözüyle bakmıyorlar. Hatta tam aksine onların yerinde olmayı hayal edenler var. Üstelik ne yazıktır ki bir insan olarak değil bir para makinası olarak görüldüklerini düşünüyorum. Evinde fazla oturmadan, mümkün olduğunca çalışmaları için teşvik ediliyorlar. Ne yazık ki bu aile içinde bile böyle gibi geliyor bana. Etkilenen bir tek eşler oluyor, kimisi bir süre sonra alışıp bu durumdan memnun bile kalıyor olabilir gibi geliyor hatta çalışanlar bile. Biliyorsunuz maden ocaklarında çalışan işçiler için bir çok insan ses çıkarmaya başladı elbette ki hakları yenilenler için her zaman sesimizi çıkartmalıyız fakat ben gitgide bu durumdan rahatsızlık duymaya başladım ve bu sebeple buna dikkat çekmek istiyorum.
İlginiz için teşekkür ederek başlamak istiyorum... Devamındaysa bunları detaylıca araştırdıktan sonra kafamda oluşan sorular ile geri dönüş yapmak istiyorum. Tüm bunların yanı sıra peki psikolojik açıdan nasıl etkilenme oluyor? (Çalışan için de sizin için de ) Size ne hissettiriyor bu durum biraz bahsedebilir misiniz? Çalışan kişi ne hissediyor?Evinden, ailesinden, sevdiklerinden uzakta... Sürekli aynı mekan içinde aynı kişiler ile birlikte... Bana bir çeşit hapishaneyi çağrıştırıyor bu durum. Oldukça rahatsızlık duyuyorum. Çevresinden gördüğü tepkiler nelerdir? Benim izlenimlerime göre ne yazık ki gemide çalışan insanlara hiç kimse ağır şartlarda çalıştıkları gözüyle bakmıyorlar. Hatta tam aksine onların yerinde olmayı hayal edenler var. Üstelik ne yazıktır ki bir insan olarak değil bir para makinası olarak görüldüklerini düşünüyorum. Evinde fazla oturmadan, mümkün olduğunca çalışmaları için teşvik ediliyorlar. Ne yazık ki bu aile içinde bile böyle gibi geliyor bana. Etkilenen bir tek eşler oluyor, kimisi bir süre sonra alışıp bu durumdan memnun bile kalıyor olabilir gibi geliyor hatta çalışanlar bile. Biliyorsunuz maden ocaklarında çalışan işçiler için bir çok insan ses çıkarmaya başladı elbette ki hakları yenilenler için her zaman sesimizi çıkartmalıyız fakat ben gitgide bu durumdan rahatsızlık duymaya başladım ve bu sebeple buna dikkat çekmek istiyorum.
Rica ederim. Umarım bir yerlere varırım bu çalışmalarım sonucunda...Pazartesi gününe metin halinde sunacağım hocaya bakalım tepkisi ne olacak bunun için. Bir de düşünürken aklıma şöyle bir soru geldi hani dediniz ya sizde bu işin sürekliliği için ya parayı çok sevecek ya da işine aşık olacak diye. Çoğu çalışanın işine aşık olduğunu düşünmüyorum ben. Para kısmına gelirsek de alt kadro için bu da geçerli değildir herhalde.... O halde neden bu mesleği seçiyor olabilirler? Dahası bir çok zorluğuna rağmen kimsenin bunun için bir araya gelmiyor olmasının sebebi nedir? Düşündüm ki acaba bu denizcilikte (özellikle okulunu okuyanlar için ) öğretilmiş bir davranış mıdır? Kabullendirilmişler midir yani bir şekilde? Ne düşünüyorsunuz? Eşinize de iletebilirseniz çok sevinirim hatta bu sorumu.B
Bütün izlenimleriniz yazdiklariniz cok dogru. Denizde çalışan insannin karada kendine yer bulmasi arkadas edilmesi cok kolay olmuyor. Denizcinin denizciden baska dostu yok diyoruz biz. Ailesi arkadaslari çevresi cogu zaman parasal bakıyor onlara. Hep cok para kazanirlar denizciler ama nasıl kazanirlar . Bir çeşit yürüyen hapishane tabiki güzel yonleride var . Fakat bu işi sonuna kadar yapmak icin ya isine asik olacaksin yada parayi çok seveceksin. Sanirim neye deger verdiğinde bir noktadan sonra bu meslekte belli bir yerde ayriliyor aslında anlatacak cok şey var iyisiyle kötüsüyle . Tesekkur ederiz böyle bir konuyla ilgilenip dikkat çekmek istediginiz icin.
Rica ederim. Umarım bir yerlere varırım bu çalışmalarım sonucunda...Pazartesi gününe metin halinde sunacağım hocaya bakalım tepkisi ne olacak bunun için. Bir de düşünürken aklıma şöyle bir soru geldi hani dediniz ya sizde bu işin sürekliliği için ya parayı çok sevecek ya da işine aşık olacak diye. Çoğu çalışanın işine aşık olduğunu düşünmüyorum ben. Para kısmına gelirsek de alt kadro için bu da geçerli değildir herhalde.... O halde neden bu mesleği seçiyor olabilirler? Dahası bir çok zorluğuna rağmen kimsenin bunun için bir araya gelmiyor olmasının sebebi nedir? Düşündüm ki acaba bu denizcilikte (özellikle okulunu okuyanlar için ) öğretilmiş bir davranış mıdır? Kabullendirilmişler midir yani bir şekilde? Ne düşünüyorsunuz? Eşinize de iletebilirseniz çok sevinirim hatta bu sorumu.
Üzerinde düşündükçe o kadar çok şey çıkıyor ki aslında... Keşke daha fazla vaktim olsaydı diyeceğim ama ders dışında da ne de olsa yürütebilirim bunu istediğim sürece... Ama pazartesi gününe bana yetecek kadar bir şeyler elde ettim diyeyim. Ben bir de özellikle kadın kaptanların yaşadığı zorlukları merak ediyorum.O konuda da bir şeyler söyleyebilirseniz sevinirim.
Merhaba Tugbaloji, ben burada sana kimsenin " bence ayrılmalısın " diyeceğini sanmıyorum. Nitekim kendi kanaatime göre de sevdiğin sürece bu konuda üzüleceksen üzüleceksin acı çekeceksen de sonuna kadar acı çekeceksin. Başka türlüsünün bencillik olduğunu düşünüyorum zira. Elbetteki burada hiç birimiz ayrı kalmak istemiyoruz sevdiğimiz adamlardan ancak onlarında halini anlamak gerek diye düşündüğüm için bu çalışmayı kendime seçtim. Ben de elimden ne geliyorsa onu yapmaya karar verdim anlayacağın.
Merhabalar, siteye yeni üye oldum. Sırf bu konuda duygularımı sizinle paylaşmak için. Tahmin ettiğiniz üzere benimde hayatımda bir Uzakyol kaptanı var. Daha çok yeni ama evlilik düşüncesi var ve ben onun gidiş gelişlerine katlanamam hem onu hem kendimi üzerim diyorum, bir yanımda buna değer diyor. Ne yapmalıyım
Burada yazılanları bolbol oku ve karar verama gerçektende seviyorsan bize sormana gerek yok onsuz olmaktansa hasretine katlanarak onunla olmayı seçersin bizler öyle yaptık istersen daha çok alışmadan sevmeden kararını verebilirsin ama aşık olduktan sonra seçim hakkın kalmayabilir. Ben 2yıllık evliyim eşimle gemiye gidemiyorum ama evlendiğime asla pişman değilim. Evlendikten sonra çoğu insanın kıskandığı bir evliliğin olabilir bitmeyen bir aşk gelince hep yanyana olduğun bir eş zorlukları çok emin ol ama katlanıyor insan başa gelen çekiliyor güçlü olacaksın veya güçlüymüş gibi yapacaksın. İşinden çok kişiliğine bakmalısın bence. Kendini üzsen bile onu üzmemek için uğraşman gerekecek mesela ilk zamanlar telefonda hep 'yoooo ağlamıyorum iyiyim ben' derdim inanmasada
Sormak istediğin şeyler varsa cevaplarım
hayırlı olsun. sağ sağlim inşallah.hamile olanları görünce cok mutlu oluyorumEvet kuzummmm amin insallah cok sagoll
Daha cok minikiz yaa
Merhaba aranıza yeni katildim. Ben basmuhendis esiyim ve 7 yildir esimle birlikte denizlerdeyim. Artik bende bir denizciyim diyebilirim. Allah hepimize kolaylik versin.
Ne güzel ya.hep berabersiniz :) Eee biraz ordaki hayatı kadın gözünden dinleyelim ozaman