Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

Güzel dileklerin için saol canım, ama gerçektende çok zor denizci eşi olmak her an nefesi ensemde ama onsuzum işte...
Ama imkansız bulması saçma geldi bana sonuçta eninde sonunda evlenmiycekmi ve seviyorsa güveniyorsa senden iyisinimi bulcak? Zor ama onsuz olmaktansa onu beklerim ömrümün yettiği kadar... Sende onsuzluktansa beklemeyi göze alıyorsan bunu söyle ona konuşun herşeyi... Evet hayatım zor ama onu tanıdıktan sonra zor diye vazgeçemezdim sende bunu iyi düşün... Ve onunda seni çok düşünmesi lazım yokluğunda hayatını kolaylaştırması lazım...
Size katılıyorum, bende onsuzluktansa onu beklemeyi göze alabilirim... Korkmuyorum yani ama imkansız görüyor bişeyler hissettiğini inkar etmiyor ama içine atmayı hiç başlamamayı tercih ediyor. Ben burlarda değilim olmayacağımda diyor. Ama tabi biraz bekleyeceğim belki fikri değişir.

Yazdıklarımızı okumuşundur sanırım zorluklar güzellikler ortada... Ama bu onun mesleği kabullen ve öyle karar ver karaya geçerse şansına olur :KK66: ama okul bitcek evlenceniz 1-2yılda sanmam istediği parayı kazansın stajdı falan derken sonuçta hemen süvari olamıycakki... Şirkette yerini yaparsa karaya geçebilir ama uzun sürer bu veya başka iş... Keşke hep dizimizin dibinde olsalar ama malesef... Bide şöyle düşün benim eşim 6aydır yanımdaydı 7/24 çok güzel bir şey şimdide bu 6 ayın karşılığı 4-5 ay sabretcem hiç bi arkadaşım eşini benim kadar görmüyor aslında :KK66: hatta 6ayda kıskananımız çok oldu :KK66: güzel yanları çok ama tabi zorlukları daha çok seviyorsanız sabredersiniz... Mesela evlilik yıldönümünde ne hediye aldığını nerde kutladığını değil arayabilecekmi diye düşünceksin... Hastalığında yanında olamayacak... Her telefonda hayır ağlamıyorum çok iyiyim diye yalan söyliyceksin :KK43:
Maddi olarak savruk olmazsanda çok gitmez gemiye... Ama yinede iyi düşün o çekceğin zorluklara değermi? Ve evlenince çalışmak zor aylarca eşin evde sen işte ben onu bırakıp işe gidemezdim bu kadar süre...
Ama bakarsan çoğumuz pişman değiliz :KK66: sende mükemmel demişsin sevgiline ne güzel :KK66: kimsenin dediğiyle olmaz iyi düşün senin kararın zor bi hayat... Ben kimsenin fikrini almadan evlendim unutma hayatını sen yaşayacaksın...
Bu arada evlenirsen ailene yakın yaşamanı öneririm :KK66:

Siz çalışmıyorsaniz neden eşinizle gitmiyorsunuz:)

Benim de erkek arkadaşım 4yillik kaptanlik okuyor. Birbirmizi çok seviyoruz ve ciddi düşünüyoruz ben daha aileme acamadim erken diye ama onun ailesi ile tanıştım. Mezun olmak üzereyiz 1 2 yıla isi ciddilestirmeye baslayacagiz. Sorun şu ki ben de çalışmak istiyorum. Tek istediğim şey işten gelip eşimle yemek yiyip tv çay gibi sıradan bi hayatken tek başıma onu beklemek ya da onunla gitmek istemiyorum. O ise bi kaç yıl gideyim en azından ev araba alalım sonra karaya bi şekilde geçerim diyor ama umudum yok hiçbir şeye. Karada iş imkanı var mıdır bilmiyorum. Ki istemiyorum da gitmesini gözümün önünde olsun dizinin dibinde olsun istiyorum. Arkadaşlarım da sürekli sürekli yol mu gözleyeceksin falan diyo. Ama ondan vazgecemem vazgecmek te istemiyorum çünkü onu çok seviyorum. Ve onun gerçekten mükemmel bir es ve baba olacağını düşünüyorum. Nolur akıl verin:KK43:(((
Eğer sevgiline güveniyorsan bence mesleğini sorun etme sevgi herşeyin üstünden gelir diye düşünüyorum. Bak benim durumum tam tersi, bizde kavuşamıyoruz, ve eğer ki bir ilişkiye başlasak o başka yerde okuyor, tatillerde yine ailesinin yanında başka bir şehirde. Yılda belki 2,3 yıl göreceğim ama ona o kadar güveniyorum ki, onunla mutlu olacağımı biliyorum. Mesleğinide sıkıntı yapmıyorum, o istesin yeter ki birlikte olmasını diyorum. Bence sende bu güzel ilişkini meslekten dolayı bitirme derim ama senin kararın, eve gelip yemek yiyip tv izleyeceğin biri olsa ama mutlu olmasan daha kötü diye düşünüyorum. Allah hakkında hayırlısını versin canım :)

Eğer sevgiline güveniyorsan bence mesleğini sorun etme sevgi herşeyin üstünden gelir diye düşünüyorum. Bak benim durumum tam tersi, bizde kavuşamıyoruz, ve eğer ki bir ilişkiye başlasak o başka yerde okuyor, tatillerde yine ailesinin yanında başka bir şehirde. Yılda belki 2,3 yıl göreceğim ama ona o kadar güveniyorum ki, onunla mutlu olacağımı biliyorum. Mesleğinide sıkıntı yapmıyorum, o istesin yeter ki birlikte olmasını diyorum. Bence sende bu güzel ilişkini meslekten dolayı bitirme derim ama senin kararın, eve gelip yemek yiyip tv izleyeceğin biri olsa ama mutlu olmasan daha kötü diye düşünüyorum. Allah hakkında hayırlısını versin canım :)

Sağol canım sana da Allah kolaylık versin. Ben ona çok güveniyorum sorun güven olayı değil. Bu tarz bir evlilik istemiyorum ama ondan da vazgecemem

Size katılıyorum, bende onsuzluktansa onu beklemeyi göze alabilirim... Korkmuyorum yani ama imkansız görüyor bişeyler hissettiğini inkar etmiyor ama içine atmayı hiç başlamamayı tercih ediyor. Ben burlarda değilim olmayacağımda diyor. Ama tabi biraz bekleyeceğim belki fikri değişir.

Güzelce konuşursanız bence güzel şeyler olur :KK66: hayırlısı hakkınızda...

Sağol canım sana da Allah kolaylık versin. Ben ona çok güveniyorum sorun güven olayı değil. Bu tarz bir evlilik istemiyorum ama ondan da vazgecemem

Bende tam tersi düşünüyorum, bana şimdi evlenelim dese benimle birlikte olmak istese asla 1 dakika düşünmem tabi herkesin düşüncesi farklı seni yargılamıyorum burda yanlış anlama, benimde uzun bir ilişkim bitti hep yanyanydık, ama diğeriyle hep uzakta olduğumuz halde görüştğüm kişi beni onun kadar mutlu edemiyordu bilmem anlatabildim. Bnde öyle mesela bak aramızda hiç bişey olmadı ama dünyanın öbür ucuna gitse onu beklerim, ve güvenirim. Yeter ki içine atmadan beni sevdiğini belli etsin istiyorum.

Bu sözün biraz o kadar sevion çalışmıyosunda ne gitmiyosun gibi oldu sanırım :KK66: bu kadar yazdığım şeyden bunumu çıkardın:KK66:

Alakası yok alingansiniz galiba:) siz anlatmissiniz ben bana verdiginiz ögütleri aldım bir şey merak ettim ve sordum neden alindiginizi da anlamadım. Ben esim geldiğinde onu bırakıp calisamazdim demissiniz. Eşinizi çok özlüyorsunuz fedakarlik ta yapiyorsunuz ama onunla neden gitmediginizi anlamadım

Teşekkür ederimm, ama bendeki cesaret onda yok :) sizide çok cesaretli gördüm ayrıca çok imrendi maşallahhh :)

Belkide korkuları arkasında gözü yaşlı birini bırakma korkusu çok büyüktür eşimin gemisinde birinin eşinin bebeği alınacakmış adam gemiden ayrılamadı zor işler yani... Ama zamanla bu korkuları yenersiniz evlenince gemiye gitmeleri çok zor oluyor...
Çok saol canım bende bazen kendime inanamıyorum bavulum bile hazırken hiç ayrılmıycaz zannederken nasıl yolladım nasıl dayanıyorum bilemiyorum....

Bende tam tersi düşünüyorum, bana şimdi evlenelim dese benimle birlikte olmak istese asla 1 dakika düşünmem tabi herkesin düşüncesi farklı seni yargılamıyorum burda yanlış anlama, benimde uzun bir ilişkim bitti hep yanyanydık, ama diğeriyle hep uzakta olduğumuz halde görüştğüm kişi beni onun kadar mutlu edemiyordu bilmem anlatabildim. Bnde öyle mesela bak aramızda hiç bişey olmadı ama dünyanın öbür ucuna gitse onu beklerim, ve güvenirim. Yeter ki içine atmadan beni sevdiğini belli etsin istiyorum.

Yasanmisliklar farkindan kaynaklanıyor. Ben hep sevdiklerimdrn(aile) uzak oldum hep düzensiz sorunlu bir hayatım oldu. Gelecekte mutlu olacağım bi hayat istedim hrp ama gittim uzaklara gidecek olana aşık oldum

Alakası yok alingansiniz galiba:) siz anlatmissiniz ben bana verdiginiz ögütleri aldım bir şey merak ettim ve sordum neden alindiginizi da anlamadım. Ben esim geldiğinde onu bırakıp calisamazdim demissiniz. Eşinizi çok özlüyorsunuz fedakarlik ta yapiyorsunuz ama onunla neden gitmediginizi anlamadım

Gitmek için elimden geleni yaptım ama nasip dedim :KK43: alınganlık deilde birden o kadar yazıya o yorum farklı geldi :KK66:
4kursa gittim 4sınava girdim aylarca koşuşturduk 3bin kadar masraf yaptık kamarot oldum her şeyim hazırdı aşılarımı bile oldum bavulum hazırdı :KK66: anlaştığımız şirket biz bunları hallederken sanırım bekleyememekten gıcıklık yaptı bi kaç şirketle daha görüştük tamam diyecek diğer şirkette yakın zamanda bir kaptanın eşiyle ilgili gemide çıkan sorun yüzünden artık eş kabul etmediklerini diğer eşli alınan şirketleride tavsiye etmediklerini söylediler. Eşimde çok seçiçi her firmaya seni götüremem dedi ki her şirkete güven olmuyor zaten alanlarda kuru yük pek güvenilir deil maaşta yarı yarıya fark ediyor böyle işte mecbur yalnız gitti... Yoksa 6ay bile gemiden inmeden yaşamaya hazırlamştım kendimi :KK66: bakalım bi dahakine nolcak gerçi bebişte istiyoruz bakalım nasip :KK66:

Yasanmisliklar farkindan kaynaklanıyor. Ben hep sevdiklerimdrn(aile) uzak oldum hep düzensiz sorunlu bir hayatım oldu. Gelecekte mutlu olacağım bi hayat istedim hrp ama gittim uzaklara gidecek olana aşık oldum
Bende hep ailemle aynı şehirde aynı evde yaşadım, ama ailem dışında hayatımda çok sevdiğim iki insana hep uzak oldum. Senin kaderinde demekki hep özlemek üzerine olacak.Sen karar vereceksin canım ama bana sorarsan sende onla git derim, burada gidenler olmuş mesela.

Belkide korkuları arkasında gözü yaşlı birini bırakma korkusu çok büyüktür eşimin gemisinde birinin eşinin bebeği alınacakmış adam gemiden ayrılamadı zor işler yani... Ama zamanla bu korkuları yenersiniz evlenince gemiye gitmeleri çok zor oluyor...
Çok saol canım bende bazen kendime inanamıyorum bavulum bile hazırken hiç ayrılmıycaz zannederken nasıl yolladım nasıl dayanıyorum bilemiyorum....
O kadar duyarlı düşünceli biriki ona çok güveniyorum, onun tek bir mesajı bile nasıl mutlu ediyor. Ama benim üzülmemi hiç istemiyor, o yüzden ona umut bağlamamamı istiyor. Ona sarıldığımda huzur buluyorum. Onu beklerim yeter ki benimle olsun. Ben gitme şansım olursa onunlada giderim. Yani sadece o olsun hayırlısı ile diğer konular bana hiç zor gelmiyor. Elbet zordur ama bizim kavuşmamız hepsinden zor olduğu için, diğer ayrıntılar bana açıkcası şimdilik zor gelmiyor :)

Gitmek için elimden geleni yaptım ama nasip dedim :KK43: alınganlık deilde birden o kadar yazıya o yorum farklı geldi :KK66:
4kursa gittim 4sınava girdim aylarca koşuşturduk 3bin kadar masraf yaptık kamarot oldum her şeyim hazırdı aşılarımı bile oldum bavulum hazırdı :KK66: anlaştığımız şirket biz bunları hallederken sanırım bekleyememekten gıcıklık yaptı bi kaç şirketle daha görüştük tamam diyecek diğer şirkette yakın zamanda bir kaptanın eşiyle ilgili gemide çıkan sorun yüzünden artık eş kabul etmediklerini diğer eşli alınan şirketleride tavsiye etmediklerini söylediler. Eşimde çok seçiçi her firmaya seni götüremem dedi ki her şirkete güven olmuyor zaten alanlarda kuru yük pek güvenilir deil maaşta yarı yarıya fark ediyor böyle işte mecbur yalnız gitti... Yoksa 6ay bile gemiden inmeden yaşamaya hazırlamştım kendimi :KK66: bakalım bi dahakine nolcak gerçi bebişte istiyoruz bakalım nasip :KK66:

Hadi yaa bunlar gözümü daha da korkuttu:/ benim arkadaşımın kuzeni kaptan ve çocukları da gemide büyüdü denilebilir inşallah sizin de hallolur. Eşiniz karaya geçmeyi düşünmüyor mu? Bir de bence çocuk işini ertelemeyin ne kadar erken anne baba olursaniz çocuğunuz için o kadar iyi olur:)

Bende hep ailemle aynı şehirde aynı evde yaşadım, ama ailem dışında hayatımda çok sevdiğim iki insana hep uzak oldum. Senin kaderinde demekki hep özlemek üzerine olacak.Sen karar vereceksin canım ama bana sorarsan sende onla git derim, burada gidenler olmuş mesela.

İşte aile bireylerinin yokluğu çok acı oluyor. Allah ne kısmet etmisse onu yaşayacağız artık umarım hepimiz için hayırlısı olur:/

Hadi yaa bunlar gözümü daha da korkuttu:/ benim arkadaşımın kuzeni kaptan ve çocukları da gemide büyüdü denilebilir inşallah sizin de hallolur. Eşiniz karaya geçmeyi düşünmüyor mu? Bir de bence çocuk işini ertelemeyin ne kadar erken anne baba olursaniz çocuğunuz için o kadar iyi olur:)

Korkulmıycak gibide deil...
Pek düşünmüyor ama iş açmayı düşünüyoruz ii olursa yollaman zaten oda gitmez ama zmn var. yaşlanınca çıkmaz inşallah. Açıkcası gelecek ve gitmycek gibi bi daha gidişini düşünemiyorum bile... Çoçuklar küçükken imkansız zaten eşim uzakyol çalışıyor.

Korkulmıycak gibide deil...
Pek düşünmüyor ama iş açmayı düşünüyoruz ii olursa yollaman zaten oda gitmez ama zmn var. yaşlanınca çıkmaz inşallah. Açıkcası gelecek ve gitmycek gibi bi daha gidişini düşünemiyorum bile... Çoçuklar küçükken imkansız zaten eşim uzakyol çalışıyor.

Yaşınız çok genç heralde. Ben de Üniv.deyim çalışmak istiyorum. Kendi maasim garantim bi kenarsa olsun istiyorum hayatın neler getirecegini bilemeyiz. Eşiniz mesela allah korusun bir şey olsa bi güvence yok. Erkek arkadaşım da Karayı istiyor fakat ikimiz de bu konu da o kadar bilgisiziz ki ne yapacağımızı bilmiyoruz

Yaşınız çok genç heralde. Ben de Üniv.deyim çalışmak istiyorum. Kendi maasim garantim bi kenarsa olsun istiyorum hayatın neler getirecegini bilemeyiz. Eşiniz mesela allah korusun bir şey olsa bi güvence yok. Erkek arkadaşım da Karayı istiyor fakat ikimiz de bu konu da o kadar bilgisiziz ki ne yapacağımızı bilmiyoruz

Yok ya yaş 28 :KK66: ne okuyorsun sen kaç yaşındasın? O konuda haklısın çalış tabi senin seçimin hayatta hiç bir şey garanti değil. Araştırın ama şirkette karada çalışmak için süvari olması gerek sanırım çünkü kontrolleri yapacak deneyimli ve şirkette yer yapması şart oda uzun zaman istiyor. Ama kaptan karada mesleği olarak başka napar bilemiyorum başka işler yapabilir tabi ama kendi mesleğini yapamayınca koyuyor insana... Her şeyi iyi düşünmek gerek ama çoğu zamanda planlar tutmuyor...

Bizde eşimle gemiye gidecektik ama kısmet olmadı :KK31:
Çok güzel iyi bir maaşı olan işimden istifa ettim, kurs işlerini hallettik, kamarot evrakı çıkardık, sağlık raporundan geçtim falan tam gemiye çıkacağız kaptan eşlerinden bikaç tanesinin sorunlarından dolayı gemiye eş kabul etmediler. Eşim ısrarcı oldu yıllarca aynı firmada çalıştığı için neyse tamam dediler çıkabilirsiniz. Aradan 1 yıl geçti annemin dizinden büyük bir ameliyat olması gerekiyordu ve onunla ilgilenebilecek tek çocuğu bendim o yüzden gidemedim. Bi dahaki sefere kısmet inşallah dedik :KK31: Derken eşim gemide ben evde evleneli 3,5 yıl olacak tanışalı 10 yıl, bende gemiye gidersem biz çocuk işini ne zaman halledeceğiz yaşlar ilerliyor dedik. Eşim bu yaz gemiden gelince çocuk işine karar verdik dedikki gemi veya çocuk hangisi önce olursa hayırlısı :KK1: Biz çocuk olayına başladığımız ilk ay hamile kaldım ki ilk seferde olacağını hiç tahmin etmemiştik :KK52::KK1: Velhasıl kelam bizim gemi işi bu yüzden yattı evraklarım dolap bekliyor artık :KK1:
Şimdi hamileliğimin 7 ayı bitti. Doğuma sayılı günler kaldı. Eşim geçtiğimiz ay 10 günlüğüne arkadaşının yerine gemiye gitmişti 1 ay olacak nerdeyse gideli hala gelemedi. İyiki 10 günlüğüne gönderdiler birde 4 aylık tam kontrat atacak olsa 6 aydan önce gelemeyecekti demekki :KK1: Gemi nasıl olsa Türkiye'ye dönecek orda inersin demişler, neyse bu ay sonuna doğru İstanbul'da inecek artık. Sonra 1 hafta 10 gün kalıp 1 aylığına şirketinin tersanedeki gemisinde çalışacak doğuma kadar Nisan başı gibi eve dönecek. Yani son dakikaya kadar çalışmasının en büyük nedeni doğumdan sonra burada bizimle hep birlikte vakit geçirmek. Zaten yıllardır birbirimize hasret yaşıyoruz buradaki tüm denizci eşleri gibi... Bari kızımız doğunca daha uzun kalayım diyor ki bende öyle olmasını istiyorum. Burada çocuğu olan denizci eşleri var onlar daha iyi bilirler bu durumu. Çocuk olunca daha zor olacak belki ama biz bu yola tüm bu olabilecekleri bilerek çıktık. Hayat insanı öyle şeylere alıştırıyorki bazen yaşadıklarına sabrına kendin bile şaşıyorsun. Ama tüm bunların temelinde güçlü bir sevgi yatıyor. Kimse sevmediği bir adamı senede 6 ay göreyim diye katlanmaz. Bi arkadaş yazmış biz eşim burdayken 7/24 hep bir aradayız diğer arkadaşlarımız kıskanıyor diye. Durum hakkaten böyle bu işin en güzel yanıda bu bence istediğin kadar maddi durumun elverdiği kadar izin yapıyorsun heran her dakika berabersin bu inanılmaz güzel birşey :KK16:
Evliliğimizin ilk yıllarında eşimin izinde oldugu zamanlarda, ben çalışıyordum ki gemiye gidemeyecek olsam bile iştn ayrılmayı hep düşünmüştüm. Eşimle birbirimizi akşamdan akşama ve hafta sonları görmek bize yetmiyordu. :KK50:
Şimdi çocuk olacak biraz büyüdüğü zaman annelerimize bırakır gemiye gideriz diyoruz ama kızımız bırakabilecekmiyim bilmiyorum sanırım bırakamam :KK50: Hayalimiz kızımızıda alıp kuru yük gemilerinde düşük maaşlıda olsa bisüre çalışmak bakalım herşey kısmet.
Tabi bizimde en en büyük isteğimiz karada çalışması yönünde. Benim eşim 2.kaptan. Karaya ancak süvari olduktan geçerim diyor. Bunun için 1 yıl daha hizmet süresi gerekiyor. Ama burada gemideki süvari maaşlarını almak hayal ama en azından gemideki 3. kaptan maaşı kadar olursa ilerleyen zamanlarda eşimde karaya geçmeyi istiyor.

Çok uzun yazdım kusura bakmayın. Ama denizci eşi olacak olan arkadaşlarımıza yaşadıklarımızı anlatmak istedim. Yani seviyorsanız herşeye her zorluğa değer. Seven insan sevdiği uzaklara gdiyor diye ondan nasıl ayrılabilir ki? Ayrıldı diyelim o üzüntüye özleme dayanabilecek mi? Eğer ilişkisini devam ettirise 4-5 ayın sonunda eşi-sevgilisi geri gelecek ve tüm o sıkıntılar unutulup gidecek ve zaman insanı beklemeye alıştırıyor. Allah yeterki ebedi ayrılık vermesin.

X