Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

Ben biraz burdaki konulara fransız kaldım, ama gerçekten sizlere çok imrendim :) Belki bir gün bende gerçekten denizci eşi yada sevgilisi olarak aranızda bulunabilirim :)

Canım hakkındahayırlısı olsun.. bu forumun başlarını da okursan denizci eşleri ve sevgililerinin dramını görebilirsin.. sevmenin yanında bu tip şdyleri de kaldırıp kaldıramayacağına karar vermelisin..

Kızlar maalesef ki 1 senedir birlikte olduğum sevgilimden ayrıldım..o kadar kızgınım ki..ben onu bekliyordum burada..ama o ne yaptı..neymiş efendim annesi ilişkimizi onaylamıyormuş..annesi beni tanımıyor bile..36 yaşına gelmiş adam anne sözüyle hareket ediyor..belki de bir bahane bilemiyorum ama inanın çok yıkıldım..beni çok sevdiğine inanmıştım..Denizdeyken bari bunu yapma dimi ama..üzülmüyorum ama şimdi..eğer evlenseydik ilerde çok üzülürdüm biliyorum..o cadı annesi her şeyi yapardı bize..kıskanıyor çok oğlunu buna tanık oldum..anlamıyorum erkek annelerini bazen gerçekten..

Kızlar siz siz olun iyi düşünüp taşının..Allahım inşallah hayırlısını nasip eder buradaki herkes için..

Kızlar maalesef ki 1 senedir birlikte olduğum sevgilimden ayrıldım..o kadar kızgınım ki..ben onu bekliyordum burada..ama o ne yaptı..neymiş efendim annesi ilişkimizi onaylamıyormuş..annesi beni tanımıyor bile..36 yaşına gelmiş adam anne sözüyle hareket ediyor..belki de bir bahane bilemiyorum ama inanın çok yıkıldım..beni çok sevdiğine inanmıştım..Denizdeyken bari bunu yapma dimi ama..üzülmüyorum ama şimdi..eğer evlenseydik ilerde çok üzülürdüm biliyorum..o cadı annesi her şeyi yapardı bize..kıskanıyor çok oğlunu buna tanık oldum..anlamıyorum erkek annelerini bazen gerçekten..

Kızlar siz siz olun iyi düşünüp taşının..Allahım inşallah hayırlısını nasip eder buradaki herkes için..

Amin canım senin de hakkında hayırlısı olsun.. ve çok doğru dedin 36 yaşına gelip böyle anne sözüne bakıyorsa maalesef isabet olmuş.. geç olmadan görmüşsün ama neyse ki..

Kizlar merhaba aramiza yeni katilanlarada merhaba banada merhaba yaklasik 6 aydir uzakdim netten malum kocisle hasret gidermece simdi o gitti ben kendime dondum bundan snr gorusmek dilegiyle

merhabalar kızlar
ben uzun zamandır giremiyorum ama şöyle bi baktımda dertler yine hep aynı sanırım kocaman bir hasret çaresizlik güçlü olma çabası ve kaynanalar...
ALLLAH bize kolaylık versin çok zorlu bi yol seçtik ama seviyoruz yapcak bişi yok :)
bide bir soru sormak istiyorum eşleriyle gemiye gidenler bana özelden şirket adı verebilirlermi? eşimle bütün işlermlerimizi hallettik çok uğraştık denizci oldum ama malesef son olan değişiklikler yüzünden eşimle çıkacak tanker bulamadık ve o kadar hevesle gidemedim :KK43: yani büyük bir hayal kırıklığıyla beklemekteyim hiç ayrılmıycağımıza o kadar kabullenmiştim ki....

Canım üzülme, söylediklerinde çok haklısın. Kaç yaşına gelmiş insanın annesinin lafına bakmaması lazım. Ama bu erkekler gerçekten çok aptallar. Kusura bakmayın lütfen. Ama ben de yazdıklarını okuyunca çok sinirlendim. Çünkü bu yaşadıklarını ben de yaşadım ve zaman zaman hala yaşıyorum. Valla annesi oğluna senin gibisini bulsun, oğlunu geride kalıp aylarca bekleyecek bir eş bulsun. Herkes beklemez çünkü. Bu durum hem fedakarlık, hem sevgi ve daha birçok şeyi gerektiriyor. Bazıları daha yolun başındayken dönüyor bu hayatı ben çekemem diye.

Ben erkek annelerinde şunu görüyorum. Hem kendileri bu mesleği seçtiriyorlar. Ben seçtirmedim zaten bu mesleği. Bana kalsa seçme derdim. Hem onlar evlenmeden önce bütün etinden sütünden yararlanıyorlar. Ondan sonra oğulları evleniyor. Bu sefer de biz göremiyoruz diye habire yanına çağırıyorlar. Ya şunu diyorum. Hangi anne baba evladıyla yaşıyor devamlı. Bunu kabulenmeleri lazım. Onun da ayrı bir evi var, ailesi var. Sonuçta anne baba devamlı evladıyla yaşamıyor, ama kadınlar devamlı eşleriyle yaşıyor. Sen eş olarak bu durumla yaşıyorsun, ama anne oğlunu yanında istiyor, hep gelsin istiyor. Sonra senin evdeki huzurun kaçıyor. Ben anne değilim, onları anlayamam tabi ki de. Ama onların bu yaptıkları oğullarının yaşantısına olumsuz yansıyor. Şahsen ben çok sinirliyim. Benim yapmadığım bencilliği başkasının yapmasına tahammülüm yok.

Sonra sadece kendi oğulları para kazanıyormuş gibi davranıyorlar. Bu nedir ya? Valla ben kendi adıma öyle anneleri Allah'a havale ediyorum.

Böyle ya. Sizlerin de sinirlerini bozmak istemem normalde, ama dayanamadım yazdım. Kusura bakmayın.

selaaaaaaammmmmm uzun zaman oldu buraya girmeyeli baktım ozo msj görünce üzüldüm canım böyle bir sebepten ayrılmanız kötü olmuş gerçekten....

merhabalar kızlar
ben uzun zamandır giremiyorum ama şöyle bi baktımda dertler yine hep aynı sanırım kocaman bir hasret çaresizlik güçlü olma çabası ve kaynanalar...
ALLLAH bize kolaylık versin çok zorlu bi yol seçtik ama seviyoruz yapcak bişi yok :)
bide bir soru sormak istiyorum eşleriyle gemiye gidenler bana özelden şirket adı verebilirlermi? eşimle bütün işlermlerimizi hallettik çok uğraştık denizci oldum ama malesef son olan değişiklikler yüzünden eşimle çıkacak tanker bulamadık ve o kadar hevesle gidemedim :KK43: yani büyük bir hayal kırıklığıyla beklemekteyim hiç ayrılmıycağımıza o kadar kabullenmiştim ki....

selam vuslatt nasılsın uzun zaman oldu burda tekrar senide görmek ne güzel...demek beraber çıkıcaktınız denize olmamasına üzüldüm canım..ilerde olur inşallah...

Slm cnm neler yaptın? Bakalım cnm birdahakine nolcak. Sen naptın gelmiştir sanrm görüştünüzmü?

evet geldi bir ay oldu görüşeli 3 gün burda kaldı 3 günü beraber geçirdik....ama doyamadık tabi .çok güzeldi herşey.. ben çok kötü oldum o gittikten sonra birden alıştın yanımda olmasına ayrılınca çok üzüldüm.şimdi gitti gene 6 ay sonra gelicek ama denize gitmedi artık karada çalişicak kıyı kaptanı olarak ..bu daha iyi onun için hemde bizim için..inşallah denize bir daha çıkmıycak hep karada çalışır artık..bir haftadır konuşamıyoruz ama çok işi var ...denizde olmasından iyi ama her an ulaşa bilmek çok güzel......

Son düzenleme:
$image.jpg Huhu bakin bizi anlayan birileride varmis:KK14::KK14:

evet geldi bir ay oldu görüşeli 3 gün burda kaldı 3 günü beraber geçirdik....ama doyamadık tabi .çok güzeldi herşey.. ben çok kötü oldum o gittikten sonra birden alıştın yanımda olmasına ayrılınca çok üzüldüm.şimdi gitti gene 6 ay sonra gelicek ama denize gitmedi artık karada çalişicak kıyı kaptanı olarak ..bu daha iyi onun için hemde bizim için..inşallah denize bir daha çıkmıycak hep karada çalışır artık..bir haftadır konuşamıyoruz ama çok işi var ...denizde olmasından iyi ama her an ulaşa bilmek çok güzel......

ALLAH kavuştursun... 3gün az ya aylarca göremeyince :KK43: kıyıdaysa sen git görmeye :)

Selam kızlar,

Ben geldim bayadır yazamamıştım. Eşim geçtiğimiz perşembe günü bir arkadaşının yerine değiştirmeci olarak gemiye gitti. şuan italyadalar, sonra ispanya ordan cezayir ve sonrasında istanbulda 3-4 şubat gibi gemiden inecek...
Bizimde doğum yavaş yavaş yaklaştıkça eşimden hiç ayrılmak istemiyorum :KK50:
Neyse geldiği zaman doğuma kadar mart sonuna kadar falan şirketin tersanade olan gemisinde 2. kaptan olarak çalışacak.
Bunada şükür uzunyol olmasından binkat daha iyidir. Umarım bi aksilik çıkmaz eşim buralarda olur ve bizim bebişde bir sürpriz yapıp zamanından önce gelmez :KK52:

Merhabalar sohbeti yeni gördüm denizci esi deglm Allah olmayi nasip eder insallah 2 bucuk yildir suren bi iliskim var sevgilim son 1 yildir denizde stajer 20 yasindayim ve iliski ciddiye gidiyor aileler biliyo fakat tanismadi sevgilim bu yaz soz nisan istiyo fakat korkuyorm daha cok yeni alisamadim ve evlendgmzde karada is bulmasni istyorum siz denizci esleri cok zor oldgnu fakat sevginin galip geldgni yazmssnz ben cok seviyorum ve cok guveniyorum onunda beni sevdgnden eminim ama cok korkuyorum daha cok gencim ve bekliyorum 6 buck ay oldu denize cikali bide ayni sehirde yasamiyoruz :) geldgnde gormesi gerekn bi ailesi var bu yuzden cok tartisiyoruz bencillik yapiorum belki ama elimde degil omrumun sonuna kadar beklerim ama boyle olsun istemiyorum her animda yanimda olsun istyorum su an misirdalar marineden bakiyorum iletisimimz sifir cok ozledim dayanamiyorum artik teselliye ihtycm var kime soylesem her limanda bi tane diye basliyolar cok bunaldm onlardanda burayi gordum okunmasa bile anlatip rahatldm azda olsa Allahm evliligi nasip etsin hayirlisiysa ama bide askerlik var :) Allah banada yardm etsin sabir versin her ne olursa olsun ne kadar gerekiyosa beklerim

Merhabalar sohbeti yeni gördüm denizci esi deglm Allah olmayi nasip eder insallah 2 bucuk yildir suren bi iliskim var sevgilim son 1 yildir denizde stajer 20 yasindayim ve iliski ciddiye gidiyor aileler biliyo fakat tanismadi sevgilim bu yaz soz nisan istiyo fakat korkuyorm daha cok yeni alisamadim ve evlendgmzde karada is bulmasni istyorum siz denizci esleri cok zor oldgnu fakat sevginin galip geldgni yazmssnz ben cok seviyorum ve cok guveniyorum onunda beni sevdgnden eminim ama cok korkuyorum daha cok gencim ve bekliyorum 6 buck ay oldu denize cikali bide ayni sehirde yasamiyoruz :) geldgnde gormesi gerekn bi ailesi var bu yuzden cok tartisiyoruz bencillik yapiorum belki ama elimde degil omrumun sonuna kadar beklerim ama boyle olsun istemiyorum her animda yanimda olsun istyorum su an misirdalar marineden bakiyorum iletisimimz sifir cok ozledim dayanamiyorum artik teselliye ihtycm var kime soylesem her limanda bi tane diye basliyolar cok bunaldm onlardanda burayi gordum okunmasa bile anlatip rahatldm azda olsa Allahm evliligi nasip etsin hayirlisiysa ama bide askerlik var :) Allah banada yardm etsin sabir versin her ne olursa olsun ne kadar gerekiyosa beklerim

Bence seviyorsan herşeyin üstesinden gelirsin çok zor burda yaşanılanları bende okudum ama işte bu yürek işi ama bence sende yapabilirsin çok sevdiğine göre :) Ben denizci eşi yada sevgiliside değilim. Benim çok farklı bir bağım var bu konuyla canım sıkıldıkça girip bu konuyu okuyorum. Gerçek sevgiyi yaşıyor çoğu, çok zor ama olsun bence çokda saygı duyulacak bişey :)

Merhabalar :KK66:
Sana ilk önerim herkese kulaklarını kapa hatta ver cevaplarını mesela her limanda sevgilisi var diyene 4 ayda bir karaya iniyor sizinkiler hep karada de gitsin :KK66:)) ben öyle yapmaya çalışıyorum gerçi çok şükür çevremdeki insanlar yapan gözünün önündede yapar yorumunu yapıyorlar saolsunlar :KK66:
Emin ol evlenince daha rahat olcaksın en azından karada hep yanında olacak ama o yokken herşey çok sıkıcı saçma oluyor. kesinlikle kendi ailenden kopmamalısın çünkü eşin yokken tek sığınağın kendi ailen olacak mümkün olduğu kadar ailenin yakınında ev tut ve eşinin ailesiylede mesafeni hep koru. Bu isteğinide sevgiline yavaş yavaş nedenleriyle anlat bence.
Aşk olarak denizciyle evlilik bambaşka denilmez ama insanın sevdiğiyle evlenmesi bambaşka bişey bide denizci olup bu kadar hasret çekince aşkın hiç bitmez :KK66: en son 6ay karadaydı eşim tüm çevrem soruyodu sıkılmadınmı hep yanyana hep evde olmasından diye ben onu uyurken bile özlerken....
İletişim isteyince oluyor bence en azından haftada bir gemi telefonundan aramasını söyle limanlardada en azından mesajlaşın internet alsın isterseniz olur merak etme.
Denizden kopmalarının pek kolay olduğunu sanmıyorum bu deniz aşkından çok kendi mesleklerini yapma isteği ve maaş. Ama hepimizin umudu işte bir gün bırakmaları :KK66: ben biraz yatrım ve iş yeri açmayı düşünüyorum umarım iyi bir şeyler yapabilirimde eşimde bırakır denizi diye :KK66: ben eşime derim ben seni seçtiğimde sen mesleğini çoktan seçmiştin bile yapcak pek bişey yok ama aklımızı kullanırsak elbet karaya geçerler :KK66:
Evlenmeden iyi düşün çok zor bir yola başlıyorsun acılı sancılı ama bir o kadarda güzel bi yol... Ben çok düşünemedim napsam diye çünkü çok seviyordum ve onsuz yapamazdım evlenmeliydim ama nasıl yapcam nasıl dayancam diye çok düşündüm ve nasıl dayanıyorum onsuzluğa bilmiyorum...
ALLAH yardımcın olsun cnm hepimizin...

Merhabalar :KK66:
Sana ilk önerim herkese kulaklarını kapa hatta ver cevaplarını mesela her limanda sevgilisi var diyene 4 ayda bir karaya iniyor sizinkiler hep karada de gitsin :KK66:)) ben öyle yapmaya çalışıyorum gerçi çok şükür çevremdeki insanlar yapan gözünün önündede yapar yorumunu yapıyorlar saolsunlar :KK66:
Emin ol evlenince daha rahat olcaksın en azından karada hep yanında olacak ama o yokken herşey çok sıkıcı saçma oluyor. kesinlikle kendi ailenden kopmamalısın çünkü eşin yokken tek sığınağın kendi ailen olacak mümkün olduğu kadar ailenin yakınında ev tut ve eşinin ailesiylede mesafeni hep koru. Bu isteğinide sevgiline yavaş yavaş nedenleriyle anlat bence.
Aşk olarak denizciyle evlilik bambaşka denilmez ama insanın sevdiğiyle evlenmesi bambaşka bişey bide denizci olup bu kadar hasret çekince aşkın hiç bitmez :KK66: en son 6ay karadaydı eşim tüm çevrem soruyodu sıkılmadınmı hep yanyana hep evde olmasından diye ben onu uyurken bile özlerken....
İletişim isteyince oluyor bence en azından haftada bir gemi telefonundan aramasını söyle limanlardada en azından mesajlaşın internet alsın isterseniz olur merak etme.
Denizden kopmalarının pek kolay olduğunu sanmıyorum bu deniz aşkından çok kendi mesleklerini yapma isteği ve maaş. Ama hepimizin umudu işte bir gün bırakmaları :KK66: ben biraz yatrım ve iş yeri açmayı düşünüyorum umarım iyi bir şeyler yapabilirimde eşimde bırakır denizi diye :KK66: ben eşime derim ben seni seçtiğimde sen mesleğini çoktan seçmiştin bile yapcak pek bişey yok ama aklımızı kullanırsak elbet karaya geçerler :KK66:
Evlenmeden iyi düşün çok zor bir yola başlıyorsun acılı sancılı ama bir o kadarda güzel bi yol... Ben çok düşünemedim napsam diye çünkü çok seviyordum ve onsuz yapamazdım evlenmeliydim ama nasıl yapcam nasıl dayancam diye çok düşündüm ve nasıl dayanıyorum onsuzluğa bilmiyorum...
ALLAH yardımcın olsun cnm hepimizin...

Tesekkur ederim canim cok guzel yazmssn zorlugunun farkindayim tanistgmzda unideydik oda coktan secmisti ama deniz asigi birisi degil karada yanimda kalmak istedgi surekli soyluyo biraz zaman istedi birikim yapip is kurmayi planliyo aileme yakin oturmak istedgmi soyledm her defasnda soyluyorum onun aileside cok duskun o yuzden biraz sorun olacak gbi gozukuyo bakalm kismet annem babam ayri zaten mumkun degl annemi yalnz birakamam oda cok anlayisli zaten sadece ailesi sorun olcak gbi bide iletisim arada yani telin cektgi yerlede mesaj atiyo ama tarifeler iki katina cikiyo basa cikilmiyo gemi telefonunu ilk defa senden duydum nasil bisey o :) sanada Allah sabir versin is imkanin istedgn gbi hayirlisiyla olur insallah

X