Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

Muhakkak tatlım... Zaten insanın zoruna giden onlar için katlandıklarımizi görmemeleri... Yada görüyorlarsa tepkisiz kalmaları... Onlar çok zor şartlarda çalışıyor bu çok doğru.. Ama biz burada insanların olduğu yerdeyiz diye hiçbirşey yaşamıyoruz sanki.. Öyle düşünüyorlar sanırım...
Ben eşime söylüyorum bazen. Sensiz şu yatağa girmek belki de hepsinden zor diyorum ama ona göre benim yaşadığım zor sanki, böyle algılıyor...
O yüzden valla garip bu adamlar..

aynen canım eşin haklı tabikide hem aynı iş hemde çok az para tatmin etmez işleri gerçekten çok zor Allah yardımcıları olsun...
Eşimde türkiye içi çok yorucu olacak sık sık liman yükleme tahliye falan diyor ama işte bebek olunca işler değişiyor :emir_bebek:
Bakalım bir gelsin gemidende ne yapacağına karar verecek artık hakkımızda hepimiz için hayırlısı inşallah canım:KK16:

eğer 2. kaptansa evet ona limanda çok iş düşer dışarı çıkması imkansız gibi bişey inşallah herşey yolunda gider canım

valla kuzum harika bir fikir... şahsen ben sonuna kadar varım :KK70: ama eşim olmaz yani biliyorum... o pek kopamıyor anadan maalesef :KK50: anada bu oğlun ayrı peşinden gidiyor... mesela öyle ki, biz evleneli 4 yıldan fazla oldu ve ben eşimi uğurlamaya da karşılamaya da giderim.. uğurlarken de gayet güler yüzlü olurum, evime girene kadar tabi... ama bunca zaman bir kez bile kayınvalidem olmadan karşılama ve uğurlamaya gidemedik.. öyle söyleyeyim yani.. eşim de çok istemiyor ama laf da geçirilmiyor.. e hassas konu ben de çok üsteleme diyorum ana yüreği diye kıyamıyorum.. ama yani o da gayet, ne demek ben olmayacağım modunda... bazen buna sinir de oluyorum ama bana düşmez bu konuda tavrı koymak tabi.. ben mesela aileme öncesinden söylemem söylesem de ailem arar vedalaşır son günleriniz rahatsız etmeyelim der.. ama karşı taraf öyle değil ne yazıkki.. bu yüzden bazen fazla hayatımda olduklarını seziyorum..
ayrıca tatlım ağlıyoruz işte elimizden başka birşey gelmiyor ki :KK43: ama dışa güçlü görünerek işte... prensler/prensesler sağolsun :)

hahahaaaa nerden tanıdın kuzum :KK70:

bebiş haberleri gelir inşallaaaaahhhhh :KK16::KK16:

ana yüreği diye bişey yok artık o oğlunu sana teslim etti işi bitti :KK19: zaten diğerlerinden çok daha farklı bir yaşantımız var bıraksında birbirinize doyun yani ben gerçi bu duruma gelinceye kadar çok şeyler atlattımda neyse artık çok şükür karıştırmam evime özelime kocama oğluysa oğlu yapacak bişey yok oğlu burdayken hergün rahatsız eder oğlu gider 4 ay kapımı çalmaz haftada 1 ben ararım oda aklına ne zaman gelirse o zaman arar sanki bu yanımdakini karnımdakini sokaktan buldum oğlu onunsa oğlundan olanlarda onun gelsin bi sahip çıksın tabi gelinden zırnık yok ona oğlu iyi besliyo ya ondan menfaat anneliği bizimkisinin yaptığı kusura bakmasın kimse öyle anne babada olmaz olsun lazım değil yani

benimkide calışmıştı bir ara öleee sefer atan firmada..tabii aynı firmamı bilmem ama coookk benziyor :)
bebek işimiz de yattı. benim öküz aşılma işlemine bir gun kala ben vazgectim dedi ve benim ilaçla büyümüş olgun 3 yumurtam ile ortada bıraktı :KK43::KK43::KK43::KK43: sebebi de şifozren paranoyak edepsiz ahlaksız ve terbiyesiz annesi ile anlaşamam mış. sanki yeni bişey ...:KK68::KK59::113:

vardır her iştede bir hayır son anda böyle bir sebepten istemiyorum demesi çok acı ama yapacakta bişey yok
anasına kına gönderseydin canım anlardı belki :KK20:

ya işte buna kızıyorum... çok kızıyorum kuzum yaa... bu adamlar niye böyle analarının ağzına bakıyor? o analar yüzünden.. çünkü çocuklarını hayata değil kendilerine yetiştiriyorlar... bizler böyle olmayız inşallah... yeni birşey değildir elbette ve anasız olmaz diye birşey de yok.. onlar yokken nelere göğüs geriyoruz sanki hep analarla mı oluyor bu??? hepsi bi yana onlar bizim ailelerimizle anlaşamasalar biz bu tavrı mı yapıyoruz?? bu erkekleri bu kadar odun yapan ne yahu? şeytan diyor işte al o 3 yumurtayı kafasında kır :KK70: biz de yapıcı olmazsak hangi ilişki yürür acaba? :KK50:

ağzına sağlık canım benim
eğer annesi senden önce geliyorsa o zaman evlenmeyecekti önceliğini değiştirmeye karar verdiki evlendi ailesinden çıktı kendisi aile olmaya karar verdi o zaman daha ne annesi onuda anlamış değilim kırmasın üzmesin yerini bilsin annesidir sonuçta bir tane daha yok
bence en büyük hata eşlerde onlara düşüyor ortayı bulma görevi
hem yanlız kal hem tüm hayatım evliliğin yükünü çek tek başına üstüne birde anneleriyle uğraş eee daha ne diyim rabbim bize güç versin bizde her işin altından kalkalım artık

Merhaba denizlerden gelip eşlerine koşan deniz adamlarının sevgilileri,
Eşleri denizlerde çalışan, yılın büyük bölümünü eşlerinden uzakta ve hayatın yükünü de yanlız çeken kader arkadaşlarım var mı merak ettim...
Burada hem dertleşir hem de eşimizi/sevgilimizi kıskandığımız denizleri konuşurduk diye düşündüm.
umarım benim gibi denizden yar edinen başka "Barboros gelinleri" de vardır...Sevgilerimle...

Şiir gibi yazmışsın cnm üzüldüm:KK17:

eğer 2. kaptansa evet ona limanda çok iş düşer dışarı çıkması imkansız gibi bişey inşallah herşey yolunda gider canım

evet canım 2. kaptan benimkisi, süvari olana kadar çekeceği var vallahi :44:
Amin canım inşallah hakkımızda hayırlısı :KK34:

Son düzenleme:
vardır her iştede bir hayır son anda böyle bir sebepten istemiyorum demesi çok acı ama yapacakta bişey yok
anasına kına gönderseydin canım anlardı belki :KK20:

benim kayın kaktüs zebani gibi yanımızda kalıyor. gitmiyor bir yere. oğlumu adam ettim, keyfini süreceem ve parasını yiceeem diyo bizimle birlikte kalıyor. bizimkide anasını görünce eteklerinin altına giriyor cıkamıyor. sefere giderken dedim ya evde anan kalır yada ben. ( kendi dahalı döşeli evi yazlıgı maaşı parası vs.. herşeyi var kadının ) neyse ki anasını göndermişti. eşim geldi 3.gün gitti anasını getirdi eve. ulan 1 ay koklaşalım insan gibi degil mi? yoookk anası gelecek illlaaa...
kınayı ben o dünya değiştirdiğinde yakacagım...

eğer annesi senden önce geliyorsa o zaman evlenmeyecekti önceliğini değiştirmeye karar verdiki evlendi ailesinden çıktı kendisi aile olmaya karar verdi o zaman daha ne annesi onuda anlamış değilim kırmasın üzmesin yerini bilsin annesidir sonuçta bir tane daha yok
hem yanlız kal hem tüm hayatım evliliğin yükünü çek tek başına üstüne birde anneleriyle uğraş eee daha ne diyim rabbim bize güç versin bizde her işin altından kalkalım artık

evlenme öncesi anaları hiiiiççç kıymetli olmuyor. vaadetler başka. ama evlendikten sonra ne oluyorsa analar-babalar bi ön plana atılıyorlar.

bizimkilerin beynine deniz suyu kacıyor, beyinleri salamura kıvamına geliyor tabii. yazııııkk...

çok kırgınım ve kızgınım. bu sabah yıllardan beri burnumu silmemi :KK43: eleştirmeyen adam bu sabah eleştirir oldu. len dedim benim bir kusurum varsa ana-oğul sizin 10000 kusurunuzu görün önce. taharet bezini sehpa üstünde kurutmaya calışan kayınpislik, üzerine damlayan yemegi yalamak, recel kavanozunda yana akan recelleri yalamak, birebirlerinin bardaklarından tabaklarından içip-yemek, taharet bezinin kurutttukdan sonra el havlusunun üzerinde bırakmak, 1 hafta aynı bardagı kullanıp o bardakla pilav yapmak, banyo-wc temizlik bezlerini mutfak bezi yapmak, dişlerini mutfak lavabosunda yıkar, dahaaa dahhaa her türlüü pislik bunlarda... eşimde böyle bir pislik içinde büyüdügü için garip gelmiyor.
sanki burnumu masaörtüsüne siliyom. silişim sadece biraz sesli oluyor :KK70:

biz anası olmadıgı vakit eşimle iyiyiz. tartıştıgımız vakitler elbette oluyor ama anası varken herşeyimiz alt üst oluyor ve gercekten derinden sarsılıyoruz.
butun bu yaşadıklarım bir gün olumlu şekilde bana geri dönecegini umut ediyorum. dönmeyecekse her sene dedigim ve düşündügüm gibi boşanmak enn enn enn eeeenn muhteşem yol olacak.

ana yüreği diye bişey yok artık o oğlunu sana teslim etti işi bitti :KK19: zaten diğerlerinden çok daha farklı bir yaşantımız var bıraksında birbirinize doyun yani ben gerçi bu duruma gelinceye kadar çok şeyler atlattımda neyse artık çok şükür karıştırmam evime özelime kocama oğluysa oğlu yapacak bişey yok oğlu burdayken hergün rahatsız eder oğlu gider 4 ay kapımı çalmaz haftada 1 ben ararım oda aklına ne zaman gelirse o zaman arar sanki bu yanımdakini karnımdakini sokaktan buldum oğlu onunsa oğlundan olanlarda onun gelsin bi sahip çıksın tabi gelinden zırnık yok ona oğlu iyi besliyo ya ondan menfaat anneliği bizimkisinin yaptığı kusura bakmasın kimse öyle anne babada olmaz olsun lazım değil yani

ah tatlım daha neler var neler.. bizim anne öyle olmasa da bu para konusunda ilginç laflarını duymadım değil... ki eşim her ay yardım eder ailesine.. bizim onlardan çok borcumuz var üstelik, ama tabi onlar rahat etsin.. insanın zoruna giden zaten, annedir elbette kıymet bilsin.. ama şunca zaman bekleyen herşeye göğüs geren hatta sırf uzak kalıyorlar diye geldiklerinde bile bencilleşmeyip insanların varlığına hoşgörüyle bakan eşlerini el üstünde de tutsunlar... adaletsizlik bu işte...

aaaammmiiinnnnn :KK54: valla bu konuda eminim neler söylenir de.......

biz anası olmadıgı vakit eşimle iyiyiz. tartıştıgımız vakitler elbette oluyor ama anası varken herşeyimiz alt üst oluyor ve gercekten derinden sarsılıyoruz.
butun bu yaşadıklarım bir gün olumlu şekilde bana geri dönecegini umut ediyorum. dönmeyecekse her sene dedigim ve düşündügüm gibi boşanmak enn enn enn eeeenn muhteşem yol olacak.

geri dönecektir elbet tatlım.. dönmeli yani.. ben de ona inanıyorum. biliyorsunuz siz de bir süredir.. olmayacaksa da olmasın ama biz aileysek artık adam gibi aile gibi olalım... buna akılları ermiyor mu? biz de istesek hergün kendi anamızla babamızla ailemizle içli dışlı oluruz bunu bilmiyorlar mı? bazen çok düşünüyorum bu fedakarlığı gerçekten hak ediyor mu diye.. hele ki bizler normal evliliklerden daha başka sorunlarla daha büyük yumaklar oluyoruz..
ama yakın arkadaşım hep söyler ve haklı da bence... kaynanalar iyi yada kötü kişilikli olsun hiiiçç farketmez. hepsi oğullarını kıskanıyor ya... şaka gibi ama kıskanıyor!.. insan düşünmez mi, madem oğlun evladın önemli, yuvası iyi olsun, mutlu olsunlar, aman evleri huzurlu olsun diye? anlamıyorum... anaçlık bunu söyler.. onlarınki ana yüreği gibi görünmüyor bana.. diyorum ya kendilerine büyütüyorlar ondan diye.. harbi ondan..:KK43:

slm kızlarrr
biliyorum bu konular derin mevzular artık bazen kederlenip hırslanıp dertleşeceğiz bazende işte amaaannn diyip gülüp geçeceğiz
rabbim başımızdan eksik etmesin kocalarımızı
ben burda düzenli bir iş kurmasını bile canı gönülden isteyemiyorum çünkü biliyorum çok daha başka sıkıntılarımız olacak her izinde zaten yetiyorlar sürekli burda kalırsa ben ne yaparım diyorum benim kocam çok hassas kendini yiyip bitiriyor ne onlara bişey der nede bana ama ben tabiki hissederim ordan aldığı negatif elektrik bi şekilde bizim sıcak yuvamızı kutuplara çevirir
allaha havale ediyorum benim 10 yıllık kocamsa onların 40 yıllık evladı insan yavrusunu nasılda böyle üzer aklım almıyor bende anneyim yavrum var

Hatun_kvn cok tesekkurler, hepimizin imza vermesi gereken bir linkmis. Hele o soldaki yorumlari okuyun kizlar, yorumlarinin en altinda ''diger nedenler'' yazan yere tiklayin daha da fazla yorum cikiyor, tam da bizim hep burada konustuklarimiz, okurken icim parcalandi, of of :KK50:

https://www.change.org/tr/kampanyal...n-denizcilerinyıpranmahakkı-isggmd#supporters
Arkadaslar bu imza kamyasina denizcilerin yipranma haklarinin geri verilmesiyle ilgili. Destek olalim lutfen.

Hatun_kvn cok tesekkurler, hepimizin imza vermesi gereken bir linkmis. Hele o soldaki yorumlari okuyun kizlar, yorumlarinin en altinda ''diger nedenler'' yazan yere tiklayin daha da fazla yorum cikiyor, tam da bizim hep burada konustuklarimiz, okurken icim parcalandi, of of :KK50:

evet teşekkürler hatun_kvn.. ben zaten imzalamıştım bunu.. ve hepimiz, belki de tüm gemicileri düşününce bizler gibi niceleri var... yine şükürler olsun ki, bu topic altında birbirini anlayan derdini anltabilen insanlar var... hala hiç anlatamayanlar da var yani maalesef.. allah onlara da bize de sabırlar, eşlerimize ise sağlık sıhhat afiyet verir inşallah...

attım canım bende imzamı :KK49:
ben artık pc başında oturamıyorum yarı yatar pozisyonla rahatım sık giremiyorum sizde boş bırakmayın buraları bizim kızlar :KK9:

Huhu ben geldim bir selam vereyim dedim sizlere :KK3:

Nasılsınız kızlar, umarım herkes iyidir :)
Eşim haftaya geliyor inşallah. Dün İstanbul boğazından geçtiler. Rusya ve Romanya'ya gideceklermiş. Dönüşte İzmit Derince'de inecek gemiden. 24 Ağustos'ta gitmişti, nerdeyse 4 ay olacak :KK52: Gelsin artık yaww özledik onu kızım ve ben :KK1:

Huhu ben geldim bir selam vereyim dedim sizlere :KK3:

Nasılsınız kızlar, umarım herkes iyidir :)
Eşim haftaya geliyor inşallah. Dün İstanbul boğazından geçtiler. Rusya ve Romanya'ya gideceklermiş. Dönüşte İzmit Derince'de inecek gemiden. 24 Ağustos'ta gitmişti, nerdeyse 4 ay olacak :KK52: Gelsin artık yaww özledik onu kızım ve ben :KK1:

şimdiden gözünüz aydın olsun tatlımmmm... bol bol hasret giderirsiniz inşallahhhh:21::21::21:

Kızlaar selam

uzun zamandır yazmıyordum valla özledim:) sevgilimi gemiye gönderdim yine:/ 4 ay belki de 5 ay yok bühüüü:KK43:

bana geçenlerde oradan fotoğraf yolladı..fotoğrafta parmağında yüzük gördüm.. Nişanlandıkta haberim mi yok acaba oldum:d
şuan içim içimi yiyor..soramıyorum telefonu da çekmiyor..parmağındaki yüzüğün anlamı ne acabaa:KK43:
kızlaar öyle aklıma gelen kötü bir şey yapmaz dimiiii bühüüü

Kızlaar selam

uzun zamandır yazmıyordum valla özledim:) sevgilimi gemiye gönderdim yine:/ 4 ay belki de 5 ay yok bühüüü:KK43:

bana geçenlerde oradan fotoğraf yolladı..fotoğrafta parmağında yüzük gördüm.. Nişanlandıkta haberim mi yok acaba oldum:d
şuan içim içimi yiyor..soramıyorum telefonu da çekmiyor..parmağındaki yüzüğün anlamı ne acabaa:KK43:
kızlaar öyle aklıma gelen kötü bir şey yapmaz dimiiii bühüüü

normal bir yüzüktür. abartma... soracaksan da kesinlikle, resimden eline koluna bakıp dedektifcilik oynayan biri gibi görünmemeye çalış...
başka biri var evet derse sende byyee dersin yoluna devam edersin.

X