ben politikadan anlamam kimine göre açık sözlüyüm kimine göre çok gerçekçi kimine göre kırıcı geliyorum ama ben buyum ogulları beni böyle aldı ve sanırım onlarda alıştı artık :)
eşim huyumu bilir saygı ayrı şeydir karşımdaki saygısını aşıyorsa o topun altına girmem onu beklerim ama o gelene kadar kendimi yerim :)
rahmetli kayınvalidem hoş hiç onu bile demedim kendine annemden farksızdı yeri gelir çeker kenarı konuşurdu yeri gelir dizine yatırır severdi tüm bunlara rağmen ilk evlendiğimiz yıl eşim annesinden geldi bişiy var söylemiyor daha denizci değildi aynı köyde oturuyorduk derdini söyle sende kurtul bende dedim geçmiş gün konuyu hatırlamıyorum ama eşim hala benim söylediklerimi söylediği için kendi söylediklerimi biliyorum :)
anan baban orda sen onların ogullarısın ben seni zorla onların yanına getirdim seni onlarla bırakıp anamın evinede kendim giderim benim eşim olacaksan bunu bana söylemeden orda cevabını vermiş olmalıydın demişim sonradan öğrendimki zaten vermiş
çünkü öyle biri değil biliyorum biri bişiy söylediği zaman eşin söylemişse vardır bildiği emin olmadığı bişiy için konuşmaz deyip konuyu kapatan bir adam çok şaşırmıştım :)
ertesi gün annesinin yanına gittim garibime konuşalım anne azcık kız kıza dedim bak ben sana hiç kaynana demedim çünkü hiç olmadın benle bir problemin varsa biz halledelim anne kız kalalım başkası girmesin aramıza bu oğlun değil kocan kızın diğer oglun ilerde bir gelinin daha olacak o aklına gelen hiç kimse olmasın aramızda biz biz kalalım görenler yine kıskansın konuşsun ben onlara gerekeni söylerim dedim anam önce ağladı sonra beraber ağladık ama bi daha öyle bi olay yaşamadık.
iç anadolu gelini zamanında çok çekmiş koruyanı kollayanıda olmamış düşünün ben gelin olduktan sonra korudum kayınpederimin başının etini yedi 6 aylık gelinim senin kırk yıldır yapamadığını yaptı diye :)
biz artık iki geliniz kayınpederimin meşhur bir lafı vardır ALLAH SİZE SİZİN GİBİ GELİN VERSİN diye...
ben her seferinde amin diyorum ama eltim baba niye öyle beddua ediyorsun diyor..
ALLAH BANA BENİM GİBİ GELİN VERİR İNŞALLAH...
sanırım asıl önemli nokta bende annem gibi kaynana olabilirim inşallah...
benim tavsiyem size anneniz gibi karşınıza alıp konuşun bence daha kolay iletişim kurabilirsiniz...