-
- Konu Sahibi DERXIXNDENXIXZ
- #6.041
ben uydu telının dakıkası 57tl bılıodum bızımde maıllesdıgımız gemıler oldu ama bu tamamen suvarının ınsıyatıfınde bırde ortak posta kutusu olunca baskalarıda okuyabılıo msjını bız problem yasadık bu yuzden ole ımkanı olsa bıle yazmaz eşim
bızımkı gemıye cıkıo nereye gıtcegı belı deıl dıo sızınkılerın rota bellı oluomu ...bu adam benı kandırıo mu ne bak sınır oldum...:18::18::18::18:
İçimi kararttın yakamaz içimiiiiiiii.... kiz öyle diyosa öyledir. Sen takmasana bu kadar olabilir gittigi yerde cekmiyodur. Ona bakarsan benim eşim süvari degil ama telefon cekerken keremine nin dedigi gibi iki üç defa aradigi oluyo. Bazende hiç aramiyo. Kasma kendini bu kadar rahat olmaya çalış. Sizinkiler baya uzaklara gidiyo hemen kıyaslama yapma benimki en fazla ispayna fransa ordan geri dönüyolar..
ben uydu telının dakıkası 57tl bılıodum bızımde maıllesdıgımız gemıler oldu ama bu tamamen suvarının ınsıyatıfınde bırde ortak posta kutusu olunca baskalarıda okuyabılıo msjını bız problem yasadık bu yuzden ole ımkanı olsa bıle yazmaz eşim
bızımkı gemıye cıkıo nereye gıtcegı belı deıl dıo sızınkılerın rota bellı oluomu ...bu adam benı kandırıo mu ne bak sınır oldum...:18::18::18::18:
sorcam bende bakalım ne kdr uydu telefonu ama o insan içinde konuşmaz bedava olsa bile:)))
rotayı gemideyken bilir ne tarafa gideceğini benimki söylüyo şuaraya gidicez ordan şuraya diye ben ordan nereye dersem o kadarını bilmiyor :))) ama sen marine trafficten bak nereye gittiğine...
ya ben her şeyi sorarım korsan bölgeye gircekse ne kadr haber alamıycam limansaysa ne zaman kalkcaznız fln die:)))
Bende gemi tel. Aramak daha fazla biliyorum 2tl olsa bizimki her gun arar. Mesaj olayina hic girmedik biz ve oyle bütün mesajlar ayni yere gidiyosa bende yazmak istemem bide baskasi okur fln. Nasil rotasi belli olmuyoki belki gemiye verilen yük nereye gidicekse oraya her defasinda farkli limanlara gönderiosalar.. kocisler kandirmazzzzzz onlar bitaneeeeeee...... herseyim o benimmmmmm çok çok çooookkk özledimmmm
işte nereye gıdecegını bılmıosanız nasıl satın alıosunuz o vodofone tarıfelerını aldınız dıelım oda tarıfenın kapsadıgı ulkeye gıtmedı tarıfe yanıomu esım ben anlamam ole vodofon fln dıo arıorum ıste uydudan onlamı ugrascam dıo..
msj olayına gırmedıgınız ıı olmus pek mantıklı deıl o iş bende senın dedıgın gıbı bılıorum mesela gıttı 5ay dıye bırden suprız tr gelıo gemı dedı pıyangodan cıktı tr yanı gıdeceklerı lıman bellı ama ondan snrakı bellı olmuo bu ınsanlar nasıl o redlerı medlerı alıolar ben çözemedım bı arkadasda ıpkart dıe bıseyden arıomus esını ayda 100dolaramı ne ben tam anlamadım bu ıletısım ısını gemıcıyle ıletısım kurma rehberı cıkartmalı bırı:))
işte nereye gıdecegını bılmıosanız nasıl satın alıosunuz o vodofone tarıfelerını aldınız dıelım oda tarıfenın kapsadıgı ulkeye gıtmedı tarıfe yanıomu esım ben anlamam ole vodofon fln dıo arıorum ıste uydudan onlamı ugrascam dıo..
msj olayına gırmedıgınız ıı olmus pek mantıklı deıl o iş bende senın dedıgın gıbı bılıorum mesela gıttı 5ay dıye bırden suprız tr gelıo gemı dedı pıyangodan cıktı tr yanı gıdeceklerı lıman bellı ama ondan snrakı bellı olmuo bu ınsanlar nasıl o redlerı medlerı alıolar ben çözemedım bı arkadasda ıpkart dıe bıseyden arıomus esını ayda 100dolaramı ne ben tam anlamadım bu ıletısım ısını gemıcıyle ıletısım kurma rehberı cıkartmalı bırı:))
bnm kastettıgımbu deıldı ama denızcı tarıfesı iimiş)Ahahahah aynen yaa bencede denizci tarifesi diyebizim rotamizin belli olmadigi gemi hic olmadi ama ekstradan limanlrin ciktigi oldu.... bizde gecen aya kadar normal ariyodu telden mesj atiyodu gemi tel. Ariyodu. Biz gecen ay su vodafone 15tl ye 30dk yaptik oda nasil bitti anlamadik . Türkiyeye geldi gitti ayda bir defa yapiliomus o tarifede tekrar yapamadim . Valla bende bilmiyorum ipkart filan esime kontrlu alalim dedim ugrasamam oyle ikitaneyle ne kadar yazarsa yazsin ne yapayim diyo
ya benim eşimin türkiyede sınırsız konuşması mesajı olan paketi var aylık 100tl sevgiliyken türkiyede baya işimize yarıyordu aynı hat kırmızı pasaport yaptı ve vadofon olan ülkelerde internete yazarsan ülkeleri görürsün 2000 dakika konuşması var eğer vadafon olan ülkeye giderse rahat rahat konuşuyoruz eğer vadafon yoksa kontörlü telefondan mesajlaşıyoruz veya gittiği ülkenin hattını ve internetini olıyor kamarada nettendende kendi bilgisarayıyla görüşebiliyoruz...
bence sen araştır paketleri internetten yurtdışı paketleri var al birini ver yanına ki avrupa ülkelerine gidiyorsa çok rahat konuşursunuz... bu arada gemilerin genel bi gidiş hattı oluyor uzakdoğuya hattında çalışan avrupa çalışan diye...
bnm kastettıgımbu deıldı ama denızcı tarıfesı iimiş)
Kızlar nerde vodafon var yok nasil ogrencez bide mesela türkiyedeki dakikalar vodafon olan yerdede türkiyedeki gibi kullaniliyo mu ki. Hic anlamiyorum şu tarifelerden ya.
kırmızı pasoport tarifesiyle türkiyedeki dakikaların yarısı kullanılıyor vadafon olan ülke çok bakın netten başa tarifelerde vardır... ben mecbur aldım kontörlü mesajlaşma yok çünkü binbeşyüz fatura gelince napalım:)))
daha mantıklı olan tarife biliyosanız yazın ya bence bu konu önemli :))))
Uuuuuuuu bizede 670tl. Gelmisti icime oturmustubizde bi tarife yok valla oyle ariyo mesaj atiyo
ya biz daha sevgili değildik mısırdayken bilememiş mesajlarda bedava sanmış msjlaştık durduk halbuki konuşsak sorun yokmuş:)))
ama mısırda 15gün kaldı geldi o kadar mesaj atmasa belki tavlayamazdı beni :))) öncedende internetle yapmış böyle bi hata artık temkinli benimki:))) ama tarifesiz zor ya hatlıyla konuşmak kontörlüye yolluyorum şimdi ne kadar gitsede biliyoruz en azından...
ya aklıma geldide gemide olan bizler olsaydık onlar gemide naparlardı acaba netten grup kurmazlardı kesin anca internette bahsetmeleri oyunlarda olurdu eşim gemide olunca ben bütün gün oynayabiliyorum diye :))) eee gemide sadece bayan içleride rahat olurdu :))) gerçi şimdide rahatlar:)))
Ahahaha ay bunu hiç düşünmemiştimama kizlar bence biz fena olurduk yaa her limanda disari cikip gezerdik herhalde aman bu iş kalsın şurdan gecerken gördüm pazar var oraya gidelim güvertede giycek bişeyim kalmadı fln
alışverişin dibine vururduk her limanda ohhh kahve falları... güneşlenirdik bolbol :))) özleyince toplanır ağlaşırdık :))) hatta iyi bi limanda gemide bi sorun yaratıp çok durmayada kalkardık biz :))) gemide giyilen kıyafetlerin rengarenklerini yaptırırdık :)))
ama kocalarımız kesinlikle buraya yazıyo olmazlardı o kesin benimki paso oyun oynardı nette
Benimkinin net oyunlariyla işi yok ama şu araba yarışı futbol delirtiyo beni. Kiziyorum artik. Bide bi oyun var gemiyi limandan limana götürüyo 4 ay bıkmıyo herhalde bide oyununu oynuyo..
benimkininde maçı yok oyunu var bende oynuyorum beraber oynuyoruz artık yapcak bişi yok ama sorun deil ya bütün gün evde napcak bi oyunu olsun sorun deil :))) ceptenmi oynuyor o gemi oyunu benimkide oynuyo :)))