Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

kızlar peki nasıl dayanıyorsunuz?benım de erkek arkadası adayım oyle bir gidiyor 4 ay 3 ay yok.acaba dıyorum dayanabilir miyim...

Sevgili selin_as,

Kendi adıma cevaplayayım:

Eşim yıllarca deniz aşırı gidermiş ancak biz tanıştığımızda karada denizcilik firmasında Gemi.Mak.Enspektörü olarak çalışıyordu. Bu sene bir defa olmak üzere sefere çıktı ve inşallah döndüğünde tekrar karada devam edecek. Gideli 4.5 ay oldu. Bu süreci değerlendirdiğimde hem kendi adıma hem onun adına ne kadar zor olduğunu hem kalbim hem de mantığım çok iyi algıladı. Nasıl dayanıyorum? Bu süreçte sürekli kendimi oyalayacak ve geliştirecek şeylere yöneldim. Öğrenmek istediğim, eksiklik hissettiğim bir iki konuda ders aldım, kursa gittim. Artı zaten iş yaşantımı freelancer olarak sürdürdüğüm için makale/proje hazırlayarak günler bir şekilde ilerliyor. Ancak her ne olursa olsun gerçekten "ZOR"! Hatta her gün daha da zor gelmeye başladı...

Eşi sürekli sefere çıkan tüm arkadaşlarım açısından ne kadar dirayetli ve güçlü olmayı gerektirdiğini çok iyi anlayabiliyorum şimdi..Hoş, sefere çıkmasa bile eşim her yaz sürekli tershanede oluyor, gün/ay/saat farketmeksizin çok sık ve ansızın yurtdışına çıkıyor...

Eşim hep "Bir denizciyle evlendiysen onun her an ve çoğu zaman denizde olabileceğini bilmelisin" der.

Bizler de bu bilinci sevgiyle bütünleyip sabırla bekliyoruz sanırım...

Sevgili LİBERTY75,

Zaman alışmayı mı sağlıyor yoksa kabullenmeyi mi öğreniyoruz bilemiyorum arkadaşım ama inan ben de çok ağlardım. Özellikle üstüste yalnız kaldığım gün ve gecelerde. İşin kötüsü hem eşimin ailesi hem de benim ailem uzakta. Bilmediğim koca şehirde gerçekten yalnız olduğumdan kendimi kötü hissederdim. Şimdi sanki biraz daha alıştım...

Seferdeki eşlerinize Allah Selamet Versin,
Bekleyenleri için de zaman çabucak geçiversin...

NOT: Bu platformda, aynı meslek grubunda yer alan eşlere sahip bayanlar olarak sanalda da olsa benzer hislerde ve yaşamlarda olduğumuzu bilmek beni mutlu hissettirdi...Görünmez bir "his birliği" olsa gerek...

a.sselam vestıa
haklısın zaman duyguları törpülüyor...bizleri daha güçlü kılıyor aslında...ayakta durmayı öğretiyor...
bir çoğunuza ve sana nazaran ben daha şanslıyım bizim ayrılığımız onbeş gün...
ama 3 günüde 3 ayıda aynı değilmi...adı gurbet işte,özlem aynı özlem
eşimin birtek babası var hayatta,benim ailemde uzak sayılır şöyleki ha deyince yanlarına gitmem için iki saate yakın yol gitmem gerekiyor...hayatta hiç yalnızda kalmadım kalabalık bir aileydik biz.evlenipte eşim gitmeye başladığı zamanlar sudan çıkmış balık gibi olurdum.zamanla zamanla alışıyor insan dediğin gibi kabulleniyor...durum böyle alternatifte yoksa şayet sende evin hem erkeği hem kadını olmayı öğreniyorsun...
allahtan ki işim var bazen yoğun olduğumda ki-olmayı daha çok seviyorum oyalandığım için zaman çabuk geçiyor ve daha az anlıyorum yalnızlığı...en zoruma giden şeyse bazı doğum günlerimizi,bazı bayramları,bazı evlilik yıldönümlerimizi ayrı geçiriyo olmamız ancak yapacak bişey yok işte şartlar böyle...
dediğin gibi arkadasım Bekleyenleri için de çabucak geçiversin zaman...:1hug:

Son düzenleme:
ya düşünsenize 4 ay yok adam yani yılda 3 kere ve 3 ay göreceksın zor anlarında yanında olmaaycak çocuğun tüm zor dertlerını sen çekeceksın ben dayanamicam galıba...
allah sabır vers,in sizlerede

Teşekkürler DenizcininPrensesi...

Bu sene ben de doğum gününü, doğum günümü, evlilik yıldönümüzü, Ramazan bayramını ayrı geçirdim. Gemiden ayrılışı Ocak ortası olacağı için Kurban Bayramı ve Yılbaşı da listede yer alıyor.Napalım allah sağlık versin. 2009'da acısını çıkarırım diye umuyorum

iyi aksamlar kızlar.. nasılsınız bakalım bu arada yenı gelen hanımlar hosgeldınız .a.s. aramıza.. aynı kaderi paylasmak en azından yalnız olmadımızı bılmek bir paracada bizi mutlu ediyor..
ben sizi belki suan anlayamam dugunumuz yaza gibiydi ama temmuzda lübnana gidecekler 45gun kadar sonrada ramazan oluyor zaten anlıcanız eylule kaydı benım dügün :))) güç olmasında geç olsun diyorum artık baskada bişey demıyorummmm...
seyırler ,gorevler kurslar tatbikatlar ... biz arka plandayız onlar için gerci bunu eslerımız istemesede mecburen oluyor böyle ayrılıklar..
erteledigimiz hayatlar... olsun her güzelligin bir fedakarlgı vardır dıyorum a.s
selincim , kızlarında dediği gibi hayatını bırlestırecegın aday eger gercekten bunların hepsıne degiyorsa yanı beklerım özlerim yaparım diyorsan Zorda olsa, aşkımı çok sevıyorum katlanırım diyorsan,ve bu aday senın için herseyı yapacak biriyse yanı senın kıymetını bılıyorsa bence devam et derim ilişkine haddim olmayarak.. ama yinede sen bilirsin tabıkı neyın dogru neyın yanlıs oldunu benden daha iyi bilirsin..
ecemcim bitanemmm senide çok ihmal ediyorum kusura bakma olur mu?? bebegini kaybedeli çok uzun zaman olmadı tabıkı acısı daha taze (( :çok üzgünüm: senağlama ama sen bunları dusunmemeye calıs , kendını evde oyalayacak birseyler bulmaya bak.. bende gelemiyorum yanına bu gidişle baksana dugun tarıhı durmadan değişiyor benım seyirlerden dolayı tam kesın bi tarıhte koyamıyoruz.. öncelıkle su takvimi sil bence tatlım , takvimi her gordukce aklına gelecek ve moralın bozulacak dahasıda oluyordur bılırım.. Allah sabır versın tatlım.. :Saruboceq: hayırlısı buymus demek gerekır canım benımmmm
bu arada kızlar sagolun.. eslerimiz sanırım hepsıde uzaklarda ... benımkısı gelecek yolda suan gunubırlık goruscez oda.. pazar seyırlerı var 1hafta yok sonrada kurban bayramı zaten nöbetci gemi yine gorusemıyces (( senağlama senağlama aralıgın ortasında göruscez bidaha sanırım .. Allahım hepimize sabır versın.
:Saruboceq: :Saruboceq:

Son düzenleme:
merhaba kızlar.... Kurban Bayramınız Kutlu Olsun...
Sevdiklerinizle Birlikte Güzel Ve Mutlu Bir Bayram Geçirmeniz Dileğiyle... a.s. :lepi:

bu arada düğün günüm agustosun ilk haftasına kesildi.. hayırlısı artık.. ramazan ayı gelmeden ,eşimde seyırden gelınce hemen yapıcaz :teytey: :içelim: :asigim:

Gözlerim dola dola okudum yazdıklarınızı bende bir denizci eşi olucam Allah nasip ederse. Evlenmek için seferinin bitmesini bekliyoruz. Bir terslik olmazsa nisan gibi evlenicez. Biliyorum çok zor ama güzel yanları da var sonuçta bizlerin evliliği kolay kolay eskimeyecek hep özlem hep hasret olacak. Yalnız olmadığımı bilmek çok güzel iyiki bulmuşum bu forumu. Burdan da olsa birbirimize destek olabilmemiz çok güzel. Beni de aranıza alırsanız çok sevinirim. Allah hepimizi beklediklerimize çabucak kavuştursun...

slm herkese nasılsınız kızlar benim eşim gene yok (
yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz aramıza.bende denizci eşiyim.ailemden eşimin ailesinden uzaktayım.hep tekbaşımayım.kimsecikler yok burda.yalnızım,onun sağlığı varlığı ayakta tutuyor beni.napalım onlar bu mesleği seçti bizde kabullendik,evlendik.benim babam askerdi ama denizci değildi.denizcilerim daha farklıymış benim eşimden evlenirken "denizcinin karısı duldur" derdi de inanmazdım.biz evleneli 2 sene olcak eşim birde deniz altıcı.sürekli seyir nöbet görev derken artık inanını eve geldiğinde o uyumamak için direniyor ben uyutuyorum zorla.uyurken başucunda oturup izliyorum öyle çok özlüyorumki.kocacım geçen uykusunda ağladı,inanın bana ağladı ben senle ilgilenemiyorum,benim mesleğim bu diye.bende ağladım kıyamam bitanem geçcek diye.napalım bizim 6-7 senemiz var kara için,bakalım artık hayırlısı.sabretcez,eşlerimize de destek olcaz,onların işi daha zor,tlfn yok,ses yok eş yok ev yok.yollarda içiçe hbrsiz yaşıyorlar.zaman geçsin diye gün sayıyorlar.allahım eşilerimizi başımızdan eksik etmesin...

merhaba hanımlar... kimse uğramaz olmuş buralara yawss .. topiğimize yenı gelen arkadasım hosgeldin a.s.
benımde canım sıkkn bugun zaten havada kasvetli böleee.. soğuk.. karlı birgun işte... sevdiğim yanımda yok seyırde ((( gerci bugun gelceklerdi ama hala bi haber alamadım ((
ecemcim Allah kavustursun..
görüşürüzzz kızlarr...

mutlu yılarrrr kızlarr.. nice mutlu senelere.. :dance:
2009 hepimiz için çoookkk güzell geçer umarım.. a.s.

2009 yılı az seyirli az nöbetli mutlu sağlıklı günler dilerim kızlar

kızlar ben aşkımı çok özlediimmm senağlamasenağlamasenağlama

Allah kavustursun canımm :Saruboceq:
ne zaman gelcek sevdigin ?
bende çokkk özlüyorummmm senağlama senağlama
türkiye sınırları içinde ama memleketler uzak bırbırıne anlıcan yine gorusemıoss.. :1no2:

merhaba kızlaarrrr walla abbacım msj attıda kendıme geldım... benım sevgılımde seferde 1.5 aydır gormuyordum 3 saat gordum sadece bu arada ankaradkı olen tüm gençlerimize allahdan rahmet diliyorum..nasıl bı acıdır bu haberleı ızlıyorumda ınsanın yüreği dayanmıyo allah geride kalnalara sabır versın rabbım en doğrusunu bılır ısyan etmek oolmazz canınızı sıktım ama cok uzucu bı durum

Allah kavustursun canımm :Saruboceq:
ne zaman gelcek sevdigin ?
bende çokkk özlüyorummmm senağlama senağlama
türkiye sınırları içinde ama memleketler uzak bırbırıne anlıcan yine gorusemıoss.. :1no2:

sağol canım cümlemizi kavuştursun :Saruboceq:
mart başında gelicek kısmetse.telefonda çekmiyo deli oluyorum şimdi mısırdan portekize doğru yoldalar. sadece o aradığında sesini duyabiliyorum o da bi kaç dakikayla sınırlı işte. Zaman çabucak geçse hepimiz kavuşsak ...

evet bakem boş bırakmayalım topicimiziii :1hug: kaydirigubbakcemile2
hasretlık ne kadar zor gelsede kavusmak herseye bedel oluyor dimi kızlar.. sengözlerimebaksanab
haklısın canım yaa gengecik yasta toprak oldular :1no2: Allah kımsenın basına vermesın heleki ailelerine daha zor .. :çok üzgünüm:
canımızı sıkmadın fıstıgım yaa o nası soz !! sıkıntılarımız,dertleimiz,ozlemlerimiz ve sevınclerımızı paylasmak için buradayız :teselli: :1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…