Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

Kızlar bakın bir
emekli deniz astsubayı abimizden alıntı...

Kaportadan günde mutlaka ve mutlaka en az bir kişi, elindeki yaprak anahtarı, üstüpüyü, tornavidayı veya kalemi sinirli bir şekilde yere çarparak salona girer, pazarda köşe başında limon maydanoz satsam, bu parayı yine kazanırım, diye söylenirdi. Bu olay nerde mi olurdu? Evet iyi tahmin ettiniz. Gemi adı önemli değil, herhangi bir gemi olabilir. Olayın geçtiği yer söz konusu edeceğim herhangi bir geminin kıdemli assubay salonudur.Yeri gelmişken mesleğimizin hangi bölümü olursa olsun sıkıntılı olduğunu, stresli meslek olduğunu gemicilik denen zanaatında da diğerlerinden bir farkı olmadığını, öyle püfür püfür esen meltemle birlikte mavi yolculuğa çıkmak olmadığını belirtip, bu sıkıntıları en az çeken bir kişi olmama rağmen, bu işin kahrını 17 -18 yıl çeken meslektaşlarımın ve ailelerinin yaşadıkları sıkıntılara onların hoşgörülerine sığınarak, dilimin döndüğünce, gözlemlediğim kadarıyla yeridir deyip kısaca değinmeye çalışacağım. Yaşanan sıkıntılar aynı benzer sıkıntılar. Çektiğimiz işkenceler aynı işkence. Sadece yaşanan mekan değişik o kadar. Daha can sıkıcı olanı ise, gemide yaşanan sıkıntıların 10m x 100m bir konserve kutusunun içinde yaşanıyor olması. Üstelik seyirde olsun, limanda olsun biriyle sürtüştün diyelim, gemide bulunduğun sürece, o kişiyle görüşmeme, bulunduğu yerden uzak durma, yolunu değiştirme gibi şansın da yok.
Aynı benzer sıkıntıların karada, havada her yerde üç aşağı beş yukarı benzer şekilde yaşandığını tahmin edebiliyorum, ama tekrar etmekten kendimi alamıyorum. Gemici assubayın çocuğunun okuldaki evrakındaki veli hanesinde hiçbir zaman babasının adı yazmaz. Gemici assubayın eşi sobada yakmak için baltayla çok güzel odun parçalamayı mecburen bilmek zorundadır. Karda kışta odun temin etme görevi onun olduğu için oduncu kömürcülerin yerini o bilir, onlarla o muhatap olur. Gemici asssubayın eşi yeni doğan bebeğine adını hep tek başına koymuştur. Ateşlenen bebeyi doktora yetiştirmek onların görevi olduğundan en yakın çocuk doktorunun yerini en iyi onlar bilir. Hiçbir gemici assubayın ana babasının cenazesine yetişmesi mümkün olmadığından, ana babasının cenazesini hep komşuları defnetmiştir. Çocukları yetişme çağındayken hiçbir gemici astsubay çocuklarıyla oturup onların dersine yardımcı olamamıştır. “Gemimizin hareket saati: 04:00 buraktır ve alargadaki gemiye sahilden son vasıta saati45 burakta yapılacaktır” emrini aldıktan sonra gemci assubay artık gemi denen dev makinenin, işleyen mekanik bir parçası haline gelmiştir. Haftalarca, bazen aylarca, ne evinin odun kömür sorununu, ne çocuğunun okul sorununu, ne de hasta ana babasının durumunu düşünmeye hakkı yoktur.

ONLAR DEVLETİ BİZDE ONLARI BEKLİYORUZZZ.. VATAN SAGOLSUN...

cnm slmm doğru sölüosun biz onları beklioruz onlarda devleti .ama inan aslında bu kadar sıkı değiller yani sıkılar ama eşi hamile olanlar seyre gtmez mesela denizaltıcılıkta.yani bunun gibi örnekler.ama işlerinin sıkı olduğu,yorucu olduğu,biz eşlerin her zaman ikinci planda kaldığı,hayatımızı hep yalnız başımıza sürdürğümüzü biliyoruz hepimiz.e buna alışmak zor belki ama bizim de payımıza düşen bu dimi.ben eşimi çok özlüyorummm yanımdayken bile.gene gtck seyre ama napayım yapcak bişeyimiz keşke olsa

önce sevdigimiz insan için gurur duymalıyız.. sonra ;
sevdigimiz insana kendımızı bir ömür adadığımız için gurur duymalıyız..

abbacım senin de hbrin yok ama ben bizzat kendim hamileyimmmmmmmmmmmmmm kıslarrrrrr.çok mutluyummmmmmmmmmmm

ecem ne guzel bır haber bu kutlarım canım senı ınsallah kucagına aldıgın zamanda tebrık ederız senı esın ne dedı tepkısı ne oldu cok merak ettım?

slm cnm eşim zaten bi aydır diyordu ama ben inanmıyordum çok istiyorduk ama doğum kontrol hapı kullanıyordum bırakalı henüz 3 ay olduğu için ben ihtimal vermedim pek.çok mutluyuz allah nazardan saklasın allah tüm isteyenlere nasip etsin inşallah

kuzuummm inan çok sevindimmmm... Allah hayırlısıyla kucagına almayı nasip etsin.. :ecrin_bebek: . eşini ve seni tebrik ederimm optummm.. bende ceyız alısverısı vs kosturuorum işte ancak girdim bugun,ogleden sonra yine alısverıs var çıkıcaz annnemle ölee iştee :) hee bu arada aby ye gidilmior iptal olmus :))))) benım içinde en mujdeli bu oldu valla şimdilik tayın yaptılar baska gemılere ,, ustleri belki nisanda ,belki 3yıl sonra gideriz demıs filan oyuzden bizde hızlandık ev esyaları almakta yaza dugun olcak işte hayırlısı artık..

abbacım hadı hayırlısı olsun, cook sevındım o uzuntulu surec bıttı kosturmacalaı guzel bır surec basladı hakkınzda hayırlısı olsun canım arada gır ya ozletme kendını kolaylıklar gelsın sana

saol canım yaa valla pek mutluyum Allahıma şükür ediorum.. pek giremiorum dugunu erken yapcaz gibi oyzuden hızlandık esyları almakta mayısa kadar hepsini almamız lazım . bide beyenemiyos ole hemen gezgez insan yoruluo valla..
bu arada senınkısının seyri bitmiştir sanırım ?
:teytey:

abbacım ewet geldı ama geldıgı aksam hemen gıttı. ıste kpss sınavı ıcın ızın alacak o zaman bır kac gun gorebılecegım..ınan senın adına cok sevındım ınasllah duğunune de davet ederın de gelırız :) sana kolaylıklar gelsın canımcım opuyorum senı

hayırlı olsun abbacım mutluluklar diliyorum ,herşey gönlünce olsun bu ara kardeşimde nişanlanacak kısmetse ,kolaygelsin sanada hoşçakalkaydirigubbakcemile5:1hug::enbuyukkk:

merhaba arkadaşlar biliyorum bana kızgınsınız ama çok yoğun bir periyoddaydım...evvela okulu bitirdim sonra düğünü yaptık,yüksek lisansa başladım ve evimi yerleştirdim...şimdi kısmen rahatladım ve sizlere yazabiliyorum...neler kaçırdığımı öğrenmek için epey sayfa okumalıyım herhalde...
neyse güzel sohbetler dileğiyle, sevgiler

denizcimm nihayett aramızdasınnnn... Hoşgeldin... a.s. açtın topigi gittin aaaa yok saka biyana da harbiden özlettin kendini yanii... sen gittikten sonra pek ilerlemedi sayfalar yaws genelde millet asker eslerıne yazıor acıkcası , ben ve ecemden baska yazan olmadııı en eskı bizleriz bu topigin sahipleri desem yerdiir yani sen gittikten sonra herkes dagıldı gibi birsey ama yenı gelen arkadaslarımız oldu onlarla yazısıyoruz buradan ..
benımde bu yaza temmuzun sonunda dugunum olacak . şimdi ben senın durumundayım okul bitme telasım var + dugun + kpss :))) hafta sonları nişanlım gelıor ev için esya almaya basladıkta salon tak komple aldık 6-7 eylulde,bu gectımız haftasonuda yatak odası takç aldık gerısı gölcükten alcaz çok parca bölük esya oldu o yuzden benım ceyıslerle birlikte dier aldıklarımızıda getırcez..

***gülcüm saol canım , Allah tamamına erdırsın hyaırlı olsun kardesıne sizede kolay gelsin .. dısardan kolay gibi gorunsede insan içine girince ne kadar zor ve yorucu oldugunu anlıyor (kız tarafı için daha yorucu tabıkı )
***crayzz11 canım benımm.. tabıkı sizleride davet edıyorum burada sevınclerımızı uzuntulerimi paylastıgım arkadaslarım olarak benım en mutlu gunumde sizlerde gormek isterım tatlımm .. opuyorumm

temmuz haa hayırlı olsun tarih belirlenmiş...zaman göz açıp kapayıncaya kadar geçecektir...
eşyalara başlamanız iyi olmuş sonlara doğru çok masrafınız çıkacak şimdiden eşyaları aradan çıkartmanız akıllıca olmuş...artık seneye bu zamanlar gölcükten yazacaksın bizlere...

ya ben inanın daha yeni okuyorum ecemin güzel haberini; halbuki bir geri sayfada beni bekliyormuş bu kutlu haber....ecemcim ne mutlu sana ve babasına...sağlıkla kucaklamanı diliyorum arkadaşım...tekrar tebrikler

evet canım az kaldı bakalım :) suan okadar çok varmıs gibi gelıor ama bi bakmısım kendı evımdeyım demeyi çok isterım :)) haftasonu yanımdaydı valal doyamadan gitti geri desem yeridir keske dıorumm bıraz daha sarılsaydımmm aşkımaa, biraz daha gülen gözlerinin içine baksaydım diorum şimdiden çok özledimm.. senağlama senağlama
esyalarıda birikmiş parası vardı oleleıkle geri kalanıda 2aylık maasını bırıktırcek ölelıkle alcaz bide ev durumu var haziranda tutucaz , benımkısıne kalsa hemen dugun olsun dio ama benım almanyada ablam var hemen öle gelemez anca temmuza yanii obakımdan temmuz olsun dedık :) :Saruboceq: :lepi: seneye gölcükten merhaba derim artık -tatlicadiarzu- -tatlicadiarzu- a.s.

abbacım cnmcım seni gölcükte sabırsızlıkla bekliyorummmmmmmmmm :))))))
derindenizcim msjını aldım cnm saol cnm.allah tüm isteyen anne babalara nasip etsin inşallah bebeğimiz sağ salim doğar ve büyür . çok şey istiyorum galiba hemen doğsun büyüsün :) hayırlısıyla sağlıkla doğsun büyüsün yeter.

kızlar selam nerelerdesiniz-ben deli dana gibi bütün forumu turluyorum,şimdilik buralardayım-bir gelen, uğrayan olursa da sohbete varım...duyurulur...sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…