Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

derindenizcim ben varımm burlardaa :))) ama evlılık takvımı yapmakla mesgulum onuda yine becerememısım yawss :KK43:( çıkmıyor yazdıklarım delii olcammm.. sen turladur siteyi ben anca yapcak gibiyim :))

evlilik takımı derken...? canım ben daha yeni o işlerin içinden çıktım sen bana anlat yardımcı olurum elimden geldiğince...herşeyi alma sakın...asıl masraflar eve çıkınca çünkü:KK43:((

canımcım.. kadınlar kulubundekı evlılık hazırlıgı böolumden sabıtlerden benım yaptıgım gibi imzanı yapabılıyorsun :) sabıtlerden de evlılık takvımını nasıl yapılır vsvs anlatımı burda bolumune tıklarsan ordan goreblırsın hem sende yaparsınnn...
off sormaa yaa eksık bitmiorkıı.. :KK43:( listelerim var ona gore alıyorum ama benımkısı dio fazla bişe alma ev yerlessın bakalım ozaman ne eksıkse beraber alalım dıor.. eskısehrıde olanlar golcukte yok sankı dior haklıda ama napimm yaa dayanamayıp alıyorum iştee... :)))

**yatak odamda tek eksıgım yolluklarım... sen hangi markadan aldın canım..?
**oturma odasını golcukten bakacaz ama rapsodinin rapbid oturma grubu modelini alacaz kesın... birde halısı filan (pek fazla esya almayalım dıorum,hem 2oda 1salon yeter dedım bana buyuk ev temızlemek zor hadi bunu gectım , buyuk ev için çok esya alırım yarın tayın cıkar kucuk eve tasınmak zorunda kalırsam aldıklarıma yazık olcak)
**hmm bide holl için yolluk lazım yine ama ne kadar uzunluk onu bılemedime sanırım onuda en son alıcam
**mutfakta eksıgım çok maalesef
mikrodalga fırın-gundelık catak kasık setim-tavalar-fritoz-setustu ocak-sarjlı el supugem-masa & sandalye-mutfak halısı veya yollugu-tul&perde... aklıma gelenler bunlar
** ütü ve ütü masası-camasırlık vb..-banyo için kova vs.. - hm birde mutfak için makarna suzgeci vs kucuk esyalarım yok daha :KK43:(( liste bölee kabarık anlıcan canımmm

**

canım benim ben el dokuma yün halıları/kilimleri çok seviyordum.bu yüzden benimkiler bergama halısı hem yatak odama hem de salonumun oturma grubuna öyle fazla büyük ebatlı olmaya halılar attım.(zaten lojmanda olursanız;malum yer döşemeleri taş oluyor;pvc kaplatırsınız)bir de salona yağcı bedir halı aldım o kadar...antre ve holüme evi görünce bambu kilimler aldım(koçtaş) hem ucuz hem de çok yakıştı.
fazla eşya alma hele evinizi görmeden hiç alma derim, o bakımdan nişanlın daha mantıklı...seni de anlıyorum ben de senin gibi hemen alınsın hemen göreyim içim rahat etsin istiyordum ama asker eşi olunca daha mantıklı hareket etmek zorundasın:)))evini görünce alış-veriş yap büyük mobilyalarda ve eşya alırkende göreceğiniz muhtemel tayinleri hep aklının bir köşesinde tut ve ıvır zıvır eşya ya fazla dalma....AZ-ÖZ: sloganın daima bu olsun:)
bence illa şimdiden bitireceğim diyorsan mutfağı bitir; çünkü mutfak bir dağ ve eve yerleşince en ufak eksik seni sakatlayacak...
oturma grubu,yolluk,halı, perde gibi konularda acele etme yani,paranızı biriktirin koyun kenara inan asıl masraf eve girince çıkıyor:KK43:(((tecrübelerimle sabittir.)
şimdi mutfak, banyo, ufak tefek süs eşyası faalan hallet...
ayrıca bak gölcük istanbula 1 saatlik mesafe ve istanbul pazarlarını sen bilmiyorsun, istanbulda bütün büyük mağazaların fabika satış mağazaları var sonra...buralardan istediğin gibi herşeyi üstelik o kadar ucuza bulabilirsin ki karın %100'den bile fazla olacaktır.
ben senin bahsettiğin o topiğe bir bakayım...benim de çok eksiğim var,konuşuruz daha:))hadi kolay gelsin:)))

site biraz yavas gibi yaa uyuss oldum...ilerlemio sayfalar bi turlu...

canım benım tavsiyelerin için tşk ederim a.s. bende ya para bırıktırcem yada mutfakta baslıcam ... yaa el dokuma halılar çok agır oluyor birde yıkaması vs kimisine kok boya kullanmıyorlar sonra yıkayıncada renkler birbirne karısıyor iyi biliorum bizim evdede var annem pek sever.. gerci halılar kok boya kullanmıslar akmadıda hani seccadeler (annem paspas niyetine kullanıyor tabii) olurya onlar daha yıkamadan evın parkesine gectı boyaları çok garip..
biz salon halısı olarak hani su yenıler çıktıya shagy onlardan aldık ama dier odaları nasıl alırız bilmiorum bide bambu yolluk benımde aklıma yattı belki holl kısmına onlardan alıp doserım ..
biz evi spor doseyecezde :)) salonum kıpkırmızı mesela oturma grubum halım masam :)) gerisi krem ama yoksa kırmızı kırmızı çok bogacaktı :))) neyse mobilyaları acık renk aldık ..
dedin gibi istanbula gideriz belkide ... almıyım fazla bişi:p bide bize lojman çıkıyormus ama yer yokmus oyuzden dısarda oturcakmısız kalıcı konutlar yapmıslar golcugun biraz dısıymıs ama saglam die ordan tutucaz 90m2 miş tek bildim bu ama netten arastırdım fotolarını gordum aynı lojmanlar gibi site site guzel yapmıslar . bu ocakta dogazlgaz gelcekmıs ben gelene kadar o işler bitsinde:)))
hmm bide lcd tvyide philipsten almayı dusunuyoz siz ne marka aldınız memnunmsunuz canım birde kaç inç ? bayramda millet para takar onu beklıom sonra alısverıs yapacam mutfak esyaları alıcam ufak tefek gibi gozuksede çok lazım olcaklar bana die dusunuyorum..
tmm cnm kolay gelsın sanada :KK66: optumm
kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile5

canım iyiyim ben funda84 arkadaşla da tanıştım bugün sizlerde iyisinizdir umarım...işte evle uğraşıyorum ben de...12'sinde üds'ye girceğim ama baktığım yok bişeye-ev hanımlığına alışmasam bari:)
abba'cim bak eviniz küçükmüş metrekare olarak temizlemesi kolay olur ama sığması sana bağlı...bunu düşünde alışveriş yap...mesela hem kettle hem de çay kahve makinası alma(misal veriyorum)
bir de eskişehirde yok ama istanbula gittiğinde ilk işin ikea ya uğramak olsun.ben ayakkabılık ve mutfak için oradan çok ekonomik, çok şık ve az yer kaplayan pratik şeyler aldım.

ecemimm kuzucum benım sitede sorun var galibaa daha yenı yenı duzeliyor.. msj attım ama gitmedi mi hala acaba merak ettım bak ? bizler hep yanındayız kendını yalnız hissetme olurmu tatlısımm..
denizcim evet kucuk evım onun için pek bişey almak taraftarı deilim dun konusurken tlfdada dedım olur dedi ikea ya bakarız dedım :KK66: aslında kettlem var ama kahve makınamda var ama cayda lacaktım aslında:KK70:DD neyse cay kalsın bareee :) ayakkabılıkta marangoz vs için gidip bakarıs diodu eve gore ama ikea yada koctas bakarız artık.. optum iyigecelerr
hee bu arada fundacımlada tanısman iyi olmus oda ne zamndan beri yoktu arada takılsın bakem topige :KK66: :KK70:

arkadaslar hepnızın seker bayramını kutluyorum sevdıklerımzle birlikte geçireceğimiz güsel bayramlar dilyorum hepmıze.... :) eslerınız,sevdıklerınız yanıznzda olmaya bılır cok baramlar bekledım bende ama unutmayın kalpleri hep bizimle...

hepinizin bayramı bayramı mubarek olsun..
bıraz seyrek gırıyorum bu aralar cunku esım seyırde ve ben memleketteyım..
guzel çanakkalem özlemısım ..
duyduguma gore bırılerıde golcuge gelıyormus.
. ve de ecemcım cok sevındım sanada bır yenı dunya gelecekmıs ...
aynı benım gıbı cok mutlu olucaksın ..
cok sevındım bu habere..
bırgın golcukte yuzyuze goruselım hepınızı opuyorum ..

hepinizin gecmiş bayramı kutlu olsun arkdaslar :) ben ancak girebildim il dısındaydım yenı geldım evime ve birde uzucu bir haber aldım kiii bir şehidinimizde benim hemserim bugun ögle namazıyla defnedilecek .. eniştem üst düzey bir hava subayıdır akşam sehıt ailesinin evindeydi (teselli için) gelince anlattı bize içimiz tuhaf oldu ,tabıkı ates dustugu yeri yakar.. Allah ailesine sabır versin .. gercekten çok zorrr ..

son olarak bizim çok duyarlı vatandaslarımızında bugun çalgılı dugun yapıp sonra kornaya basarak gelin konvoyu yapmalarınıda KINIYORUM.. yanii bu kadar duyarsızlıgada PESSS dogrusu..
:eek:klava: :eek:klava:

yine ölü topik haline geldi burası... :KK43: canım ben çok fazla giremiorum malum yaza evlenecem stressss stresss pofff yani.. yani evleneyim bi ohh cekecem :KK66: dier kızları bilmiorum ... ama ecemcimde giremez rahatsız , onun için zor bidonemde .. Allah sabır versın tatlısıma :KK43:(
neyse cnm goruszz sonra ben arada girorum ugrarım burlara optummm

slm arkadaşlar ben hala çok üzgünüm o yüzden pek giremiyorum.kndme gelmem zaman alıyor.zor günler geçiryorum.eşimde yok.görevde gene gene gene.ne zaman gelceğide belli değil.3 haftadır yok.:KK43:allah sabır versin ne diyeyim

Merhaba,

Platformdaki ilk mesajımı bu başlığa atarak bir başlangıç yapmış oluyorum.
Ben de bir denizci eşiyim. 3 sene flört + 3 sene evlilik süreci içerisinde eşim karada bir firmada çalıştığı için zaman zaman kısa süreler için gemilere çıkıyordu. (En fazla 1 ay).
Bu sene teklifini değerlendirdiği yeni şirket bünyesinde yer alan filoyu tanıma vb. sebepler yüzünden sefere çıktı. Bugün 4 ay artı bir hafta oldu.(Çift kontrat atacak gibi...)Yılbaşında gelmesini umuyorum. Açıkçası bu zaman diliminde bir denizci ile evlenmenin ne demek olduğunu daha iyi anlamış oldum. Özellikle Vakıflarının ve Mezunlar Derneğinin toplantılarında/yemeklerinde çok değişik duygulara bürünüyorum. Kendi içlerinde var olan bağlılık, üst-alt (mezuniyet yılı anlamında) sevgisi/saygısı ve denize olan tutkuları beni de heyecanlandırıyor böyle zamanlarda...Ne yazık ki, mezunu olduğum üniversitede ve bölümde biz bu bağlılığı diploma sonrası yakalayamadık.

Uzun bir başlangıç oldu...Editör olmamdan olsa gerek...(Bakalım ilk mesajımı sorunsuz yollayabilecek miyim...:1rolleyes:)

Seferdeki eşlerinize Allah Selamet Versin,
Bekleyenleri için de zaman çabucak geçiversin...

Son düzenleme:
hosgeldın vestia aramıza a.s.
Allah sanada sabır versın , ecemcımm sanada tabıkı bekleyen daha iyi bilir.. :KK43:
bende eşimi bu hafta sonu gorebılecegım insallah :))
vestia bende kılpayı atlatanlardanım eşim abd ye goreve gidecekti 2yıl kadardı once sonra 9aya dustu ona bile nasıll sevındım anlatamamm.. suan gitmeyecek gibi şimdilik iptal oldu bakalım . yanımda olmasada diyorum en azından turkiye sınırları içerinde :) sevdıgımız için eşlerimizi herseye katlanıyoruz ''özlem''e en çokta.. olsun özlemek bile çok guzel vee final anıı kavuscagımıza yakın o özlemii-heyecanı-tutkuyu anlatamam sizlere zaten sizlerde benım hıssetiklerimi yasıyorsunuzdur..
herseye ragmen hayat güzel :KK66::KK70::KK70:
Allah kavustursun vestia & ecemcim..

Sevgili abba,

Sıcak karşılaman ve dileklerin için çok teşekkür ederim a.s. Evet optimist yaklaşmadığımız sürece zaman pek de hızlı geçemiyor. Senin adına da sevindim. Dilerim kararda bir değişiklik olmaz.

Ve kendi derdimi anlatırken bir üst mesajımda yer alan arkadaşımın üzüntüsünü farkedememişim. Allah kavuştursun Sevgili ecem_1912

Son düzenleme:
vestıa hoşgeldin aramıza.umarım iyisindir.abbacım msjını okudum cnm dediğim gibi eşim yarın geliyor inşallah.6 hafta oldu abba bebeğimi aldıralı hala dün gibi allahım kimseye yaşatmasın.

benide aranıza alırmısınız yerimseniben
bende geceleri yalnız olan tek basına yemek yiyemeğen hastalanınca nazımı çekecek birini bulamayan çocuk sahibi olmaya çalısırken eşimin vardiyasında çatlayan yumurtalarımla tüh bu ayda geçti diyen denizci eşiyim kaydirigubbakcemile3...benim eşim kaptan ve özel bi firmada çalışıyo ayda on beş gün görüşmüyoruz...
burayı görünce a-a dedim benim gibi hatunlar burda...
ctesi nasipse kavuşuyorum aşkıma aslında bu ayrılıklar heyecanı taze tutuyor diye düsünüyorum.örneğin beş senelik evliyim ama duygusal anlamda iki buçuk...tek sorunum hala daha buna alışamamış olmam.gerçi zırlamalarım bitti artık senağlama
işte ben kızlar kaderdaşınız....şutarafagitti

X