- 18 Ocak 2011
- 305
- 6
-
- Konu Sahibi DERXIXNDENXIXZ
- #5.641
Başvurmadığımız firma kalmadı ya =( Arkas da tecrübesiz diye istemedi... 40 küsur firmaya başvurduk şu an bekliyoruz=(
benim sevgilim bu şirketlerden birinde staj yapıcak ama tam olarak nasıl bi şirket olduklarını bilmiyoruz. esi yada erkek arkadaşı bu firmalarda çalışmış ya da bunlar hakkında iyi yada kötü bi fikri olan var mı? yada eşlerinize sorabilirmisiniz? şirketlerin ismi YILMAR ve SEA PİONEER..
onu hic sorma millet hafta sonu tatil onun tatili bunun tatili ama yatiyo sigortalari... ona gore günü tamamlamdan emekli olmak yok diye biliyorum ve yıpranmada yok denizcilerde hani emekli olunca toplu parayla herkes ev vs aliyo ya bizimkiler tatile gittikleri icin yipranmiyolar gerek duyulmuyo herhalde. Yıpranmayı gec baksan maas alamiyolar böyle güzel bi meslek... insanlari islerinden sogutuyolar resmen.
Hadi yaaa. Esimin arkadasida alamadi mahkemelik oldu sonuc yok. Nasil bisey bu ya emeginin hakkini vermiyolar. Çok şükür biz öyle bi sorun yasamadik hiç.
mrb cnm esın yoksa yenal denızcılıktemı calısıyor bnm esımde gecen sene 1aylık maasını aldı sadece 6aylık maasını alamadı sonuc mahkemelıgız suan dava actık aylarca aıleden uzak kal bı suru sıkıntı cek emegının karsılıgını alama bu cok kotu allah onları ıslah etsın kosede bırıkmıs paran olmasa mılletten dıleneceksın yada evıne ıcralar gelecek borc harc yapacaksın ınsanın parasını cıngene gıbı ıstetıyorlar ya allah belalarını versın
amann allahta yaşatmasın inşallah.3 tane yeni gemi alırken paraları var çalışanların maaşını ödemeye gelince yokneyseki sesimizi duydular sanki bugün yattı 2 aylık maaşı kaldı 1 aylık maaaş ve 1 aylıkta izin parası hayırlısı inşallah
gerçekten çok ilginçbunu bilmiyordum..ne alakası var nasıl iş bunlar anlamadım..
yok yenal değil
daha önce hiç bu şekilde olmamıştı ilk defa oluyor inşallah bir daha olmazda adları lekelenmez
şimdilik sorun çözüldü gibi 2 aylık maaşı yattı artık kalanlarda yatar inşallahta eşimde gelir
hemde öyle kötü zamanlama ki 2. evimizi almıştık 3 yıl kadar önce artık kızımız doğduktan sonra oraya taşınmaya karar verdik ee evi istediğimiz gibi yaptırdık derken eşyaların hepsi yenilendi derken para kalmadığı gibi borcada girmiştik valla hepsi beklemede artık plan program yapıp yatıracağım işte hayırlısıyla
Valla kimse ne yaptıklarını çözemiyo hergün degisiklik hergün kurallar. Gecinmek para kazanmak icin mecbur katlanmak zorundalar iste...
elbette herkes korkar... benim erkek arkadaşımda stajının başlarında ukraynaya gitti ve daha da gidecekler sanırım sürekli bu konuyu konuşup gündeme getirmemeni tavsiye ederim rahat ol değilsen bile rahatmışsın gibi davran onu tamamen serbestte bırakma çok sıkmada sürekli bu konuları konuşmak iyi olmuyor onları bunaltıyoruz ve aklında yoksa da aklına gelir belki diğer arkadaşlarımızın da söylediği gibi.. ve emin ol ki çok çalışıyorlar çarşıya çok çıkamıyorlar bile ... o dünyayı dolaşırken seni sevgilisi olarak seçmiş bu işlerde gözü olsaydı seni bırakırdı böyle düşün tamam mı :)
mrbbb ben yeni gördüm yorumunu malesef siteyi tam çözemedigimden göremiyorum
cok tşk ederim güzel yorumun için gerçekten rahatlattı we dedigin gibi düşünmeye başladım kafamı yormamaya calısyorum merak ettim siz ewli misiniz we ne kadar oldu
haklısın gerçekten öyle
peki senin günlerin nasıl geçiyor? yalnız mı kalıyorsun evde?
Çok şükür ben iyiyim bi kac gün tansiyonum com düşüktü 6ya3 kendime gelemiyodum. Ama iyiyim simdi. Evet yalnız kalıyorum annemler yakın aynı mahalledeyiz kayinvalide altta elti üstte. Zor ama artik kendi evimiz olana kadar burdayiz
merhabalar tekrardan :) ben evli değilim erkek arkadaşımla 3 senelik bi ilişkimiz var 10 aydır stajda mayısta dönecek inşallah.. karada iş bulmasını bekliyoruz kısmetse o zaman evlenicez..
aa çok geçmiş olsunoh oh sana herkes yakınmış ne güzel:) zamanın öyle geçiyordur işte seninde:) eşin ne zaman gelecek ne kadar kaldı?
Cok saol..... bizim daha coooook var daha 18gun olduhaziranin sonunda gelcek.
Sevgilimi bu cumartesi gemiye katılıyor =( Aylardır staj yapacak gemi arıyorduk sonunda YILMAR dan haber geldi sevinçten mi üzüntüden mi ağlıyorum bilmiyorumm =,( apar topar gidecek. İLK DEFA SEFERE ÇIKIYOR... NE YAPICAM BEN ONSUZ ? NASIL DAYANICAM ''6 KOCA AY'' ? Bana destek olmanızı istiyorum. çok korkuyorum ne yapacak oralarda nasıl dayanıcaz ayrılığa. ne kadar habersiz kalıcam? ben nasıl davranmalıyım ona karşı? nasıl destek olabilirim kendim bu durumdayken =,,(
merhabalar tekrardan :) ben evli değilim erkek arkadaşımla 3 senelik bi ilişkimiz var 10 aydır stajda mayısta dönecek inşallah.. karada iş bulmasını bekliyoruz kısmetse o zaman evlenicez..
aa çok geçmiş olsunoh oh sana herkes yakınmış ne güzel:) zamanın öyle geçiyordur işte seninde:) eşin ne zaman gelecek ne kadar kaldı?
Cok saol..... bizim daha coooook var daha 18gun olduhaziranin sonunda gelcek.
aa gerçekten mi? benim erkek arkadaşımında o kadar oldu ve o da haziran sonu gelecek:)) neredeler şuan biliyor musun?