Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

Tatlım üzülme bak ne güzel çalışmaya geleceginiz icin para kazanmaya gidiyo :-) hakkinda hayirlisi olsun sag saglim gitsin gelsin insallah. Agla bosver dök icini tutma. Ben gönderdim geldim evde söylene söylene agladim :-) ilk olmasi tabi zor herseyi ilk yasicksiniz ayrilik, haber alamama, merak, özlem, heyecan hepsine alisirsin zamanla. Stajyer olarak ve ilk defa gidck oda biraz zorlanir ama insallah kptanlr düzgündür insaflıdır yardımcı olurlar. Geminin gidecegi yerler nereler ? Sabırlı ol burda oldugu gibi istedigi zamn arayamaz mesaj atamaz. İlk zamnlr surekli arasin mesaj atsin istiyosun ama onada alisiyosun. Bizimde oyle hatta bi gemide kaptan tel. İstemiyodu kamarada birakiyodu ben mesaj atiyodum o musait oldugu zaman kamaraya gidince ariyodu mesaj atiyodu türkiyede olsa bile zor görüşüyoduk sende sevgilinin gemide laf yemesini istemezsin o yuzden böyle şeyleri görmezden gel. Göze batmasın hemen zaten alisip ortami ögrenince o işini halleder.

İnşallah çok sağol... sağsalim gelsinde Rabbim sabrını verir inşallah. ama bazen işte çok ağır basıyo onsuz kalma duygusu... benim tek korkum haber alamak ve onun oralarda yalnız olması zorluk çekmesi.. inşallah herşey düşündüğümüzende kolay olur.. sizlerin yardımıyla altı ayı atlatıcam... ne kadar sürede haberleşebiliyorsunuz?

aa gerçekten mi? benim erkek arkadaşımında o kadar oldu ve o da haziran sonu gelecek:)) neredeler şuan biliyor musun?

Ewet suan yunanistandalar istanbula gelceklek :-) bizim hattimiz cok iyi istanbul izmit gemlik izmir italya(cagliari) ispanya(valencia , castellon , barcelona) fransa( fos sur mer) yunanistan( pire ve selanik)......... ben yalovadayim gemlik 20dakika ayin 20sinde gemlikteler buyuk ihtimalle askimi gidip alcaz :-) azda olsa görüşcez insallah :-) :-) :-)

İnşallah çok sağol... sağsalim gelsinde Rabbim sabrını verir inşallah. ama bazen işte çok ağır basıyo onsuz kalma duygusu... benim tek korkum haber alamak ve onun oralarda yalnız olması zorluk çekmesi.. inşallah herşey düşündüğümüzende kolay olur.. sizlerin yardımıyla altı ayı atlatıcam... ne kadar sürede haberleşebiliyorsunuz?

Gittigi yere gore degisir o biz en fazla 4 gun haberlesemiyoruz. Ama ben marine trafikten bakiyorum nerde oldugunu goruyorum azda olsa ici rahatliyo insanin. Sende oyle yaparsin merak etmeeee bak biz bebisimle babamizi bekliyoruz :-) seninki daha kolay :-)

Ewet suan yunanistandalar istanbula gelceklek :-) bizim hattimiz cok iyi istanbul izmit gemlik izmir italya(cagliari) ispanya(valencia , castellon , barcelona) fransa( fos sur mer) yunanistan( pire ve selanik)......... ben yalovadayim gemlik 20dakika ayin 20sinde gemlikteler buyuk ihtimalle askimi gidip alcaz :-) azda olsa görüşcez insallah :-) :-) :-)

ay süpper:) çok sevindim senin adına gerçekten:) inşallah görüşürsünüz..bebişde babasını görsün ama dimi:)))

Gittigi yere gore degisir o biz en fazla 4 gun haberlesemiyoruz. Ama ben marine trafikten bakiyorum nerde oldugunu goruyorum azda olsa ici rahatliyo insanin. Sende oyle yaparsin merak etmeeee bak biz bebisimle babamizi bekliyoruz :-) seninki daha kolay :-)

Marine trafikde olmasa nasıl yapardım bilmiyorum zaten =) ayy Allah kolaylık versin size bebekle çok zor yaa.. daha ne kadar denizde çalışacak karaya çıkmayı düşünüyomu?

merhaba.. sizin erkek arkadaşınız ilk defa mı çıktı sefere? benim ki bu hafta sonu ilk stajına çıkacak 6 aylık.. ilk defa bu kadar ayrı kalıcaz =( nasıl sabrediyosun? nasıl haberleşiyosunuz? bana biraz bilgi verirmisin.. ÇOook kötü durumdayım yardımızı istiyorum =,(

merhabalar.. benim erkek arkadaşımda kaptan stajyeri ve geçen temmuzda katıldı gemiye ve biz hazirandan beri birbirimizi yüzyüze göremedik 8 aydır gemide bu şirketten önce başka bi şirkette daha çalışmıştı 2 ay sonra ordan ayrılmıştı ... mayısta stajını bitirip yanıma gelecek inşallah... ben staja gitmeden önce nasıl olacak nasıl görüşeceğiz nasıl biticez bu kadar zaman diye çok düşündüm ama inanın bi şekilde geçip gitti zaman.. benim de okulum uzadı bu sene daha çok desteğe ihtiyacım vardı ama idare ettim bir şekilde ... çok zorlandığım artık yapamıyorum dediğim zamanlarda oldu ama onsuz hiç yapamadığımı farkettim sıkıyorum dişimi iki ay kaldı diye :) biz birbirimizi inşallah sağ salim bir daha gördüğümüzde nerdeyse 1 yıl görüşmemiş olacağız düşünasene ne kadar zor... sen en azından 6 ay sonra göreceğim sevgilimi diye mutlu olabilirsin mesela :)
ve bizi bizden daha çok düşünüyorlar aşkınız için iyi bi sınav oluyor bu ayrılık ... limanlara yaklaşınca ve limanlarda çekmeye başlar cep telefonu sizde konuşabilirsiniz mesajlaşabilirsiniz internette oluyor bazı limanlarda yada gemiden inince internet olan bir ortama giriyor konuşuyoruz kontör çok çabuk bittiği için bi kaç ülkede o ülkenin telefon hattını aldı erkek arkadaşım o sayede daha rahat konuştuk... sabır ve selamet diliyorum yalnız hissetme kendini değerse beklenen için beklemek güzeldir...

AAA NE GÜZEL AŞAGI YUKARI BNM GİBİ BİZİMDE 3,5 SENE OLDU WE 2 AYDIR YOK :KK70: KARADA İŞ BULMAYA KARAR WERDİ Mİ NASIL OLDU :d

evet benziyormuş durumumuz biraz :) karada iş bulmasını çok istiyoruz ama bulabilir mi ne iş yapar onu bilmiyorum=(
keşke iş olsa da karada çalışabilse henüz bi adım atamadık o denizdeyken benim de yapabileceğim bir şey yok biraz kendi çabasına kaldı sanırım hayırlısı olsun haklarımızdan

ay kıyamam ben ona ya:) çocuk olunca daha zor tabiki ama insan bir yerden sonra alışıyodur sonuçta..marinne trafic zaten bizim kurtarıcımız gibi:) iyi ki var öyle bir site:))
Aynen öyle o olmasa ne yapardık acaba ekrada açık duruyo valla gelip gidip bakiyorum ici rahatiyo insanin.... cocuk olunca valla ne olcak bilemem asiri cocuk seviyo ve kız yegenide hic yok 5tane yegeni var hepsi erkek :-) bizimki kız diye kafayı yicek heyecandan :-) simdiden evden çıkmam hiç yanimdan ayırmam diyo. :-) gemiye giderken ne olur düşünmek istemiyorum. Kızımızında babasina düşkün olmasini istiyorum....Ben öyleyim bizimkide öyle olur kesin.

Aynen öyle o olmasa ne yapardık acaba ekrada açık duruyo valla gelip gidip bakiyorum ici rahatiyo insanin.... cocuk olunca valla ne olcak bilemem asiri cocuk seviyo ve kız yegenide hic yok 5tane yegeni var hepsi erkek :-) bizimki kız diye kafayı yicek heyecandan :-) simdiden evden çıkmam hiç yanimdan ayırmam diyo. :-) gemiye giderken ne olur düşünmek istemiyorum. Kızımızında babasina düşkün olmasini istiyorum....Ben öyleyim bizimkide öyle olur kesin.

off en zoru o gerçekten:KK43: kaç aylık hamilesin? baba için çok zor olacak ama mecbur ayrılmak zorunda kalacak..off keşke şöyle 1 aylığına falan gidip gelebilselerdi:KK43:

off en zoru o gerçekten:KK43: kaç aylık hamilesin? baba için çok zor olacak ama mecbur ayrılmak zorunda kalacak..off keşke şöyle 1 aylığına falan gidip gelebilselerdi:KK43:

Biz 4. Ayimiza gircez artik.... degistirmeci olarak gitseler cok iyi olur ama ondada surekli hazir olcan ne zaman gel derseler hazir olcan gidicen....... ya gorusme olayini nasil yapiyosunuz. Benden sorun yokta yurt disindan buldugunuz bi yöntemm varmi ucuz yollu :-) biktik faturalardan

karada maaş az demişsiniz de bizde kara düşnüyoruz yani ben çok istiyorum çok üzülüyorum ayrı gayrı
karada maaşları ne kadar acaba?

Valla tatlim simdi stajyerler fazla maas almaz bildigim kadarayla gittigi sirkete gorede degisir belki ama yükseldikce kara maasi az gelir. Tabi karada is bulursa denizcilere karada is zor. Tersaneler limanlarda anca orayada girebilirsen. Kara maaslarida belli zaten 1.500 filan bu zamandada 1.500le gecinmek baya zor yani evin olcak kira vermicen anca gecincen ekstra bisey yapmican.

Biz 4. Ayimiza gircez artik.... degistirmeci olarak gitseler cok iyi olur ama ondada surekli hazir olcan ne zaman gel derseler hazir olcan gidicen....... ya gorusme olayini nasil yapiyosunuz. Benden sorun yokta yurt disindan buldugunuz bi yöntemm varmi ucuz yollu :-) biktik faturalardan

Skype yada Tango gibi programlar ile internet üzerinden görüşmek en ekonomik yol. Ama bunun için gittiği ülkeden hat alması lazım. Türkiye hattı ile yurt dışında internet kullanımı çok pahalı. Benim erkek arkadaşım mecburen her yerden hat alıyor
:KK48:

Skype yada Tango gibi programlar ile internet üzerinden görüşmek en ekonomik yol. Ama bunun için gittiği ülkeden hat alması lazım. Türkiye hattı ile yurt dışında internet kullanımı çok pahalı. Benim erkek arkadaşım mecburen her yerden hat alıyor
:KK48:

Bizimki ugrasmaz hat almakla :-) :-) :-) ne yapayim tek kullandigimiz telefon onuda kısïtlayamam diyo fatura geliyoda geliyo bu 300ü gördük bakalim tarife degistrcez bu ay ne olcak

Valla tatlim simdi stajyerler fazla maas almaz bildigim kadarayla gittigi sirkete gorede degisir belki ama yükseldikce kara maasi az gelir. Tabi karada is bulursa denizcilere karada is zor. Tersaneler limanlarda anca orayada girebilirsen. Kara maaslarida belli zaten 1.500 filan bu zamandada 1.500le gecinmek baya zor yani evin olcak kira vermicen anca gecincen ekstra bisey yapmican.

anlıyorum düşükmüş gerçekten :KK43: pek bilgim olmadığı için siz sormak istedim teşekkür ederim
ona kalmış artık benim çok ta karışmam doğru olmaz heralde

anlıyorum düşükmüş gerçekten :KK43: pek bilgim olmadığı için siz sormak istedim teşekkür ederim
ona kalmış artık benim çok ta karışmam doğru olmaz heralde

Yani şöyle bişey var eger gelecegimiz duzgun olsun diyosan bırak çalışşın evlenene kadar rahatlasın yükselsin.... sonrası artık sizin kararınız ben eşimi tanidıgim ilk gunden beri meslegi birakicak ve bırakıck diye yükselmemis bile yoksa simdi süvari olcakti çok pisman :-) ama şöyle etrafıma baktıgımda geçim sıkıntısının ne zor oldugunu gördügümde çok şükür iyi para kazanıyo diyorum..onların sayesinde çoğu insana göre iyi şartlar altında yaşıyoruz. Zorlukları tabiki var görüyosun ama..... herşey para degil diye bi söz var ya aslında herşey paraya bakıyo bence kira doktor üst baş ev alısverisi bunların hepsi para... böyle söyledim diye aç gözlü gibi göründüm bi an ama hepimiz biliyoruz ki cebinimizde para yoksa evden dışarı bile çıkamayız...Ailen akrabaların arkadaşların herkes sizi belirli bi yere kadar idare eder.... o yuzden ben esime asla meslegini bırak demedim dememde..... Biliyorum ki onlar karada yapamazlar :-) düzgün is olur maasi vs o zaman katlanırsın ama birakip tekrar meslege geri dönende çok......Allah başka sıkıntı vermesin 4 ay 6ay gecer hepsi.. bizimde kaderimiz böyleymis kabullenmek gerek sadece :-)

Yani şöyle bişey var eger gelecegimiz duzgun olsun diyosan bırak çalışşın evlenene kadar rahatlasın yükselsin.... sonrası artık sizin kararınız ben eşimi tanidıgim ilk gunden beri meslegi birakicak ve bırakıck diye yükselmemis bile yoksa simdi süvari olcakti çok pisman :-) ama şöyle etrafıma baktıgımda geçim sıkıntısının ne zor oldugunu gördügümde çok şükür iyi para kazanıyo diyorum..onların sayesinde çoğu insana göre iyi şartlar altında yaşıyoruz. Zorlukları tabiki var görüyosun ama..... herşey para degil diye bi söz var ya aslında herşey paraya bakıyo bence kira doktor üst baş ev alısverisi bunların hepsi para... böyle söyledim diye aç gözlü gibi göründüm bi an ama hepimiz biliyoruz ki cebinimizde para yoksa evden dışarı bile çıkamayız...Ailen akrabaların arkadaşların herkes sizi belirli bi yere kadar idare eder.... o yuzden ben esime asla meslegini bırak demedim dememde..... Biliyorum ki onlar karada yapamazlar :-) düzgün is olur maasi vs o zaman katlanırsın ama birakip tekrar meslege geri dönende çok......Allah başka sıkıntı vermesin 4 ay 6ay gecer hepsi.. bizimde kaderimiz böyleymis kabullenmek gerek sadece :-)

haklısın .... ama karada şirkette iş bulursa ne ala bulamazsa da yapsın benim diyebileceğim müdahale edebileceğim bir durum değil biliyirum... daha çok gencim 23 yaşındayım ve şimdiden çok zor geliyor ayrılık o yüzden istiyorum ki denizde kazanacağı parayı kazanamasa bile ona birazcık olsa yakın bi maaşla çalışabilrse benim de mesleğim var bende çalışıcam geçiniriz gibi geliyor...bi kaç sene daha sabredicem sonra onun izlediği yollara yaptığı seçimlere göre yolumuzu çizicez Allah hepimiz için hayırlısını nasip etsin dilerim ki

X