- 18 Ocak 2011
- 305
- 6
-
- Konu Sahibi DERXIXNDENXIXZ
- #5.621
Çok tesekkur ederim arkadaslar sizlerle konustukca rahatliyorum... kızımız iyi cok şüküresimde anladi heralde tedirgin oldugumu tekrar aradi bugun iyiyiz hava guzel diyo ama insallah öyledir
amin cümlemizin inşallah:) benimde öyle olabilir.çünkü Amerikaya gidecekler bugün ve 15 gün sürüyormuş belki bende haber alamam bu 15 gün boyuncaama insan zamanla alışıyor bence..sabretmek lazım sadece..korkma sakın..onun seni düşündüğünü,sevdiğini düşün hiç bişeyin kalmaz:)
şuan sicilyadalar işte ama bugün hiç haber alamadım daha..Amerikaya gidecekler işte..Tanker ..seninki nedir? nerde şuan?
öyledir merak etme:) bende burda konuşunca rahatlıyorum..insanların kaptanla bir hayat geçmez laflarından bunalıyorum sonra buraya kaçıyorum:) neden geçmesin ki evet zordur mutlaka sen daha iyi bilirsin sonuçta ama güzel yanları da vardır dimi:) acaba dayanabilir miyim diye düşünmekten de kafayı yiyebilirim:))
Evet madem bu adamlarla beraberiz sabretmeyi öğrenmek ve güçlü olmak zorundayız =) sağ sağlim gitsin gelsinlerde Rabbim bizede onlarada sabrını verir inşallah.. hem biz en az etkilenenleriz çünkü henüz evli değiliz başka şeylerle meşgul olup zamanımızı geçirebiliriz ama evli hatta çocuğu ile bekleyenler var onlar için çok daha zordur eminim... Benim sevdiceğim bir ay içinde sefere çıkacak ilk defa stajyer olarak =)
Kimseye kulak asma tıka kulaklarını. Kim ne derse desin boşver zor evet sizde biliyosunuz ben 2 aylık evliyken gitti simdi 2 yıllık evliyiz bebegimizle bekliyoruz digerlerinden farkimiz yok. İşsiz olmasi daha mi iyi olurdu acabagüzel yanları var tabiki hangi evlilikte bizimki gibi heyecan yasanabilir ki. dayanırsın tabiki herkesin yapabilecegi bisey degil belki ama Allah sabrını dayanma gücünü veriyo. Yeterki sag salim dönsün....
aynen öyle yapıyorum bende:) ama insanın yine de canı sıkılmıyor değil..Allah sabrını verir ben buna gerçekten inanıyorum..
senin eşin kaç ay gidiyor?
Benim esim biz tanistigimizdan beri hep 4 5 ay gitti. Ama daha öncelerde 8 ay gittigide olmus. Evlendikten sonra baya zor oldu ilk kontratini tamamlamadi 2. Ayinda indi dayanamadisonra hep 4 ay gitti. Bu kontratida 4 aylik bu defa yarida birakip inme sansi yok bebek masraflari var
yahu bu marinetrafficte neden geminin şuanda nerde olduğunu göremiyoruzben mi bakamıyorum acaba?
hmm anladım..8 ay çookama 4 ay iyi:)
kaçıncı kaptan eşin? sen hiç gitmedin değil mi onunla? birde sadece denizde oldukları zaman mı maaş alıyorlar? yani kontratları bittikten sonra maaş almıyorlar mı? sigortaları var mı?:))
çok soru sordum dimi:))
yahu bu marinetrafficte neden geminin şuanda nerde olduğunu göremiyoruzben mi bakamıyorum acaba?
Kızlarrrrr nerelerdesiniz yahuu sesiniz hiç çıkmıyo...
depresyondayımmldı
4 ay bitti kontrat tamamlandı ama eşim gelemiyor
şirketimiz yamuk yaptı gitti gideli 1 aylık maaş aldı bekliyoruz hayırlısıyla yatıracaklar diye
maaşlar yatacak eşim ondan sonra gelecekmiş şimdi ben kime kızayım şirketi arayıp 2 çift laf etsem ahh ne rahatlarım ya
3.kaptan benim kocisim..... yok gitmedim 1 ve 2 ler rahatmis ama 3ve 4 sorun yasiyomus.... artik bebek buyuyene kadar yukselirse gideriz belki kısa süre. Sadece gemide oldukları zaman maas aliyolar ama bazı sirketlerde oluyo sürekli aygaz da oluyo galiba calisma seklide degisik. Gemiden inince 3 ay gecerli sigorta o sorun tabi....
evet onu duymuştum.1.kaptan eşleri rahatmış..inşallah yükselir de sizde gidersiniz:)) e o zaman nasıl emekli olacaklar anlamadım:S
Ooooo stajyer daha yolun başıAllah yolunu açık etsin insallah. Dikkat etsin cogu sirket çalıstırıp parayı vermiyo. İyi araştırsın alırmı almaz mı bilmiyorum ama arkasada basvursun. Biz cok memnunuz 5yıldır hic bi aksilik yasamadik hem piyasaya göre maaslar biraz daha iyi.