Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

Seni çok iyi anlıyorum,insanın kendine hakim olamadığı sinirlerinin bozulduğu zamanlar oluyor.rahatlamak için herkesin kendine göre yöntemleri vardır,seninkiler nelerse onlara odaklanmaya çalış.ve unutma zaman çok hızlı geçiyor bir bakacaksın gelmesine birkaç gün kalmış.
birde birşey daha ben ne zaman böyle olsam onu arar ağlar rahatlardım.bigün o beni aradı çok mutsuzum burda olmak istemiyorum vs. falan die yakındı.okadar kötü hissettim ki çünkü elimden hiçbişi gelmedi.bu olaydan sonra ona ağlamakla ne kadar hatalı olduğumu ve onu çok üzdüğümü anladım

birşey daha aklıma geldi ne zaman çok sıkılsam geleceği zaman için hayalimdeki tatili planlamaya başlarım,geldiğinde yapacaklarımızı planlamak beklerken beni çok motive ediyor

cok teşekkur ederim kızlar daha iyiyim arasıra kötü oluyorum sanırım alışkın değildim bu kadar uzun ayrılıga ondan etkilendim bunada alışmaya calışıcam artık.benimde kötü oldugum zamanlarda baş etme taktiklerim vardı ama bu öyle kötü oldugum biran değildi daha kötüydu nasıl anlatılır bilmiyorum ama hani oruc tutuldugunda sigarasızlık başına vurur hersey değerini kaybeder su yemek değil sadece sigara içsem dersin ya işte para pul hiçbişey istemiyorum sadece kocamı istedim o an çok yoğun.sankı bir 5 dk sarılsam geçicek gibiydi.ya su ışınlanmayı artık biri bulsun :)))
tabiki ona hiçbir zaman hissettirmem kendi içimde yaşarım.çünkü ben 5 üzülüyorsam o 10 üzülüyor biliyorum.

buarada sevgilisi yada nişanlı olanlar şimdi benim bu yazdıgımdan sonra bir kere daha düşünecekler ama moraliniz bozulmasın bu durum çok sık olmuyor arada geliyor işte özlemin kabarinca :)))) vazgeçmeyin seviyorsanız mesleği sizi ayıramaz aranıza deniz ve özlem girecek belki ama onuda aşmasını öğrencez ben daha yeni yeni alışmaya cabalıyorum ondan böyleyim bakmayın bana :)))
destekleriniz için hepinize teşekkur ederim.

Kendini iyi hissetmene çok sevindim :79:
Ben burda mutlu moralli eşleri görmeyi seviyorum, insan daha bi motive oluyor

.

off çok zor dimi benimde sevgilim gidecek 1 ay sonra ve 4 ay yok düşünmekten kafayı yemek üzereyim..nasıl yaparım diye çünkü ilk ayrılığımız olacak bu
4 koca ay geçer mi ama onu beklemek bile güzel olur eminim..

sende canını sıkma..burda böyle üzgün insanlar görünce bizde üzülüyoruz..moralimizi yüksek tutmalıyız sanırım:) beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır:) cuk oturdu bu söz:))) haydi gül bakalım sende..üzülmek yook:)

emın ol hepsı gecıyor,her sefere cıkcagı zaman nsl gecer dıe baslıosun sonra bakmıssın ortası bakmıssın sonu gelıyor surenın,arada arkadasımız gıbı patlamalar yasıorz hepımızın kendıne gore atlatma yontemlerı oluor ve bır turlu gecıor.
demıssın ya ''onu beklemek bıle guzel'' aynen ole kavusmak ise hayatının hıcbır anında yasamadıgın sekılde butun duyguları bır anda yasamak gıbı...özlem,sevinç,hüzün,heyecan,öfke,aşk,sevgi,kıskançlık vs...
parolamız olsun senın sozun ''BEKLENEN GÜN GELECEKSE ÇEKİLEN ÇİLE KUTSALDIR '' :)

zaten burdaki yorumları okuyunca insan gerçekten rahatlıor:) mutlaka geçiyordur ve geldiği gün eminim yeniden doğmuş gibi oluyosundur:) bende martta ilk ayrılığımı yaşayacağım ve onun üzüntüsü bir türlü geçmiyor.umarım 4 ay biran önce geçer ve gider
Allah bekleyenlerin yardımcısı olsun..

tamam parolamız olsun..BEKLENEN GÜN GELECEKSE ÇEKİLEN ÇİLE KUTSALDIR:)

annem işten çıkmayı kabul etmiyor sorun uzaklık değil işi bırakmanı istemiyorum yoksa olmaz diyor ve bu konuda çok kesin sevdiğimde bende ailesinin olduğu şehirde aynı apartmanda oturmayı istiyoruz işten çıkmayı istiyorum yani . çevvredekilerin de baskısı ayrı bir dert zaten yok yapamazsın yok çok zor bir işi var falan arkadaşlarımla da çok fazla görüşemiyorum içimde kalıyor paylaşamıyorum kimseyle bu konuda tecrübeli yorumlarınıza ihtiyacım var hiç eşi denizci olupta başka bir şehire gelin giden yok mu? ailelerinizi nasıl ikna ettiniz??

Bu işi bu kadar bulunmaz kılan ne? :44:Şartlar ne ki annen bu kadar karşı çıkıyor ayrılmana?

yesss kızlarrrr ben geldim
1,5 haftadır gemideydim orda kaldık, gemiye gitmek isteyenler için -kendi gözümden tabi- deneyimlerimi yazayım size;
öncelikle eşime bastan aşık oldum, bu kadar sabırlı bu kadar akıllı ve güçlü oldugunu biliyordum ama daha da pekişti diyeyeim. benim gözümde artık bi kahraman, o kadar zor bir iş yapıyorlar ki anlatamam. Ayrıca da korkunc, kocaman bir gemi ve denizin ortasında, sürekli tehlikedeler. limada da evet işleri bitmiyor ilk günden sonra kalırlarsa o zaman rahatlar, ama limandan cıkıp gezmek geri dönmek bile zor..
o kadar adamın içinde nasıl yapılır olayına gelirsem, ben süvarinin eşi olarak gittim valla kraliçe gibiydim. Yan bakmak falan kimsenin haddine bile degil, aksine herkes saygılıydı, tabi giydiklerine oturup kalkmana dikkat etmen gerekir o zaten bircok ortamda gerekiyor..
Ama 2. kaptan ve sonrasının eşi için sıkıntı olabilir onlar kaptana baglı sonucta her an istediklerini yapamıyorlar.
Gemide yasamanın asıl zorluklarını sayayım; hijyenik degil, sürekli motor sesi var, asırı sallanıyor, ev gibi bi düzen yok, istediğini yiyip içemiyorsun, istediğin seyi gidip marketten alma gibi bi lüksün yok, tv cekmiyor, tlf cekmiyor.. gibi

Bu işi bu kadar bulunmaz kılan ne? :44:Şartlar ne ki annen bu kadar karşı çıkıyor ayrılmana?

Yaa ben devlete bağlı bir yerde çalıştığım için annem de oradan emekli olursun kimsenin eline bakmazsın ayaklarının üstünde durursun bize birşey olsa da diye düşünüyor bu yüzden çok katı bu konuda her ailenin klasik düşünceleri aslında tabiki de hani bu yaşa kadar okuttuk benim gibi olma falan lafları işte . bir de sevgilimin işinden dolayı yanlız kalacaksın bari işe gidersin diyor ama mümkün değil şu anda bu şekilde olması biz tüm hayallerimizi çok farklı şekilde kurduk

canım selam, tayin olma olasılığın yok mu?
nerdesın su an, hangi ile gideceksin? eger güzel bi mesleğin varsa her yerde iş bulursun iş amaç değil aractır, işin için hayallerinden vazgecme. daha az maaşla bulursun daha mesaili bi iş bulursun ama aksam evine gidersin eşinin yanında olursun.
annene su konuda katılıorum eşin gidince bilmediğin bir yerde yasamak zor. zor ama insan herseye alışıo alışırsın.
sana tavsiyem de aynı apartmanda falan oturma ben cok iyi bi aile olmasına karsın aynı semtte bile oturmaya korkuorum 2 kere gidersin 3 kere niye gelmedin derler anladın mı, gec gelirsin nerdeydin olur, ne kadar uzak o kadar iyi olursun.

Selamlar canım yorumun için teşekkürler. Benım bu konular karışık ki benim zaten işi falan düşündüğüm yok ben istanbuldayım tayin gibi bir durum söz konusu değil devlete bağlı bir şirkette çalışıyorum.O kadar karışık bir durum ki sevgilim denizde olacağı için ayrıı bir yerde oturmamızı istemiyor benim aklım kalır kesinl,kle olmaz seni tek bırakamam diyor o yuzden aynı apartmanda oturmak istiyoruz aileler çok yakınen olmaasa da tanıyo birbilerini zaten bu sayede tanıştık .. bzi hayallerimizi hep onların oturdugu apartmandaki evimiz üzerine kurduk ve gideceğim şehirde 1 saatlik yol ve de orada akrabalarımızda var hiç bilmediğim bir yer zaten değil dediğim gibi annem işin uzaklığında değil işten çıkmamı istemiyor . sevgilimde benim böyle bir işim olmasaydı zaten istanbulda bir ev tutar otururduk ikimizde işe giderdik ama mesleğim gereği olmaz diyor açıkçası benn sevdiğimi anlıyorum hak veriyorum . şimdilik ailesiyle oturma fikrine olumlu bakıyorum sevdiğimin babası da denizciydi o yuzden annesi beni çok iyi anlıyor ben çok yanlız kaldım seni yanlız bırakmam diyor ve onun ailesi herşeyi kabullenmiş durumda dediğim gibi bizim evimizi yapcağımız geleceğimiz günü bekliyorlar .. sanırım beni biraz zor zamanlar bekliyor çünkü ne zaman bu konu açılsa annem çok kesin hatta işi anneni unut o zaman demeye bıle getırdı benim ne istediğimi düsünmüyor

sen kararını vermişsin canım, annendir iyiliğini düşünür tabi, ama al karsına konus benim mutlu olmamı istiosan kararlarıma saygı göster de, orda da iş bulabilirim de canım.

Annen de haksız sayılmaz, kadının endişeleri var. Bence çok fazla dert etme su akar yolunu bulur. Ortak bir paydada buluşursunuz.
Tam olarak devlet kurumunda çalışmıyorsun anladığım kadarı ile devlet kurumuna bağlı bir firmada çalışıyorsun. Aksi halde diğer arkadaşımız söylediği gibi atama isteyebilirsin.

Canım yaa zor bi durum biliyorum Allah yardımcın olsun inşallah istediğin gibi olur herşey =( biliyosun bende henüz gelin gitmedim ama evlendikten sonra eskişehirden taa alanyaya gidicem. annemleri ikna etmek inanılmaz zor oldu. günlerce ağladım yemeden içmeden kesildim o dönem çok zor oldu bizim için =( Ama anne yüreği işte dayanamadı gönülsüzde olsa kabullendi senin ki de kabul edecek inşallah..=) hala da gitme der ama benim ne kadar istediğimi ve burada kalsam mutlu olamayacağımı biliyor... Herşey yoluna girer sen çok da umutsuz olma hiç oladı sevgilinin ailesi girer araya..

Merhaba arkadaslar. Ben yeni uye oldum. Hep takip ettigim bir forumdu ama uye olmak nasip olmadi. özellikle bu konuda bilgisi olan hanimlardan yardim istiyorum. Erkek arkadasim benim 2. Kaptan. Ve uzak yol kaptani. SuaN Seferde gene. Biz baya uzun suredir beraberiz. Meslege basladigindan ve hatta okulundan beri hayatindayom. Bu konilari konustuk denebilir. Ama yavastan ciddiyet yaklastikca degisim olmasindan korkuyorumn. Suan her girtiginde beni burda birakmasi gercekten skinti oluyor onun icin. Gidisleri cok zor oluyor yolcularken ozellikle. Evlilikte yaninda olmak istedigimi biliyor o da istiyor ama nede olsa erkek ortamdan dolayi ilerde fikrinin degismesinden dolayi tedirginim bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim. Ve diger bir yardim konum, gemiye es olarak katilmak iatedigimde napmam nelere sahip olmam gerekiyor, miço gemici gibi. Bunlari nasil yerine getirebilirim ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…