Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

Merhaba arkadaslar. Ben yeni uye oldum. Hep takip ettigim bir forumdu ama uye olmak nasip olmadi. özellikle bu konuda bilgisi olan hanimlardan yardim istiyorum. Erkek arkadasim benim 2. Kaptan. Ve uzak yol kaptani. SuaN Seferde gene. Biz baya uzun suredir beraberiz. Meslege basladigindan ve hatta okulundan beri hayatindayom. Bu konilari konustuk denebilir. Ama yavastan ciddiyet yaklastikca degisim olmasindan korkuyorumn. Suan her girtiginde beni burda birakmasi gercekten skinti oluyor onun icin. Gidisleri cok zor oluyor yolcularken ozellikle. Evlilikte yaninda olmak istedigimi biliyor o da istiyor ama nede olsa erkek ortamdan dolayi ilerde fikrinin degismesinden dolayi tedirginim bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim. Ve diger bir yardim konum, gemiye es olarak katilmak iatedigimde napmam nelere sahip olmam gerekiyor, miço gemici gibi. Bunlari nasil yerine getirebilirim ?

Aramiza hoşgeldin. Ben 4 yillik iliskiden sonra evlendim 2 yillik evliyim. Sevgiliyken ayrilmasi zor, nisanliken zor, evliyken çok zor, simdi 3 aylik hamileyim bu durumda tarifi yok bunu yazrken bile zorlaniyorum göz yslarim durmuyo. Daha bugun yolcu ettim. Belki hayatinim en zor gecesi diye bilirim. Her gidis bi öncekinden daha zor oluyo. Gitmek zorunda oldugu icin bisey diyemiyosun. Giderken arkasinda bakabiliyosun sadece adimlarini sayiyosun bikere daha dönüp el sallasin diye heyecanla bekliyosun güçlü durmaya çaliyosun akli burda kalmasin diye. Sorularina cevap veremedim kusura bkma suan psikolojim bu....bunlri yazmak geldi icimden. Ama ne olursa olsun denizci esi olmak ayricaliktir.....

Aramiza hoşgeldin. Ben 4 yillik iliskiden sonra evlendim 2 yillik evliyim. Sevgiliyken ayrilmasi zor, nisanliken zor, evliyken çok zor, simdi 3 aylik hamileyim bu durumda tarifi yok bunu yazrken bile zorlaniyorum göz yslarim durmuyo. Daha bugun yolcu ettim. Belki hayatinim en zor gecesi diye bilirim. Her gidis bi öncekinden daha zor oluyo. Gitmek zorunda oldugu icin bisey diyemiyosun. Giderken arkasinda bakabiliyosun sadece adimlarini sayiyosun bikere daha dönüp el sallasin diye heyecanla bekliyosun güçlü durmaya çaliyosun akli burda kalmasin diye. Sorularina cevap veremedim kusura bkma suan psikolojim bu....bunlri yazmak geldi icimden. Ama ne olursa olsun denizci esi olmak ayricaliktir.....

Hosbulduk :) Inanin duygularinizi es olarak olmasada sevdigim olarak anlayabiliyorum. adi sevgili olsada 7 yillik bir berabrrligimiz var. artik vakti geldi yaslar oturdu. ama her yollayis bir ayrilis bir kopus. AMA her donuste iste sevgiye bir okadar katilmis sevgi ozlem anlamina geliyor. Ben de gondereli uc ay olucak. ama inanin o konuda anlayabiliyorum. yanimizda olduklari vakitte evlilik sevgililik fark eden kavramlar. ama gittiklerinde hicbir fark kalmiyor. 7 gundur arayamadi yogunluktan ki uc gunde bir uydudan arar. ama arayayinca okadar kotu oldum ki, ona hep guclu gorunen ben hep dikkat eden uzulmesin diye ses etmeyeb skintimi yillardir anlatmayan ben bugun arayinca dayanamayip agladim. Ben bir denizci esi veya gercek anlamda sevdigi olabilmeyi sadece sevmeyi, sabri ve fedakarligi cok iyi bilen guclu kadinlarin yapabildigibe inaniyorum. Burda bekeleyen bu kadinlara paha bicilemeuecek kadar harikalar. sizde uzulmeyin lutfen. Insallah harika bir cocugunuz olur. anasi babasi yaninda buyur. sizin icin isteyebileceyim edebilecegim en guzel dua bu sanirim.

Hosbulduk :) Inanin duygularinizi es olarak olmasada sevdigim olarak anlayabiliyorum. adi sevgili olsada 7 yillik bir berabrrligimiz var. artik vakti geldi yaslar oturdu. ama her yollayis bir ayrilis bir kopus. AMA her donuste iste sevgiye bir okadar katilmis sevgi ozlem anlamina geliyor. Ben de gondereli uc ay olucak. ama inanin o konuda anlayabiliyorum. yanimizda olduklari vakitte evlilik sevgililik fark eden kavramlar. ama gittiklerinde hicbir fark kalmiyor. 7 gundur arayamadi yogunluktan ki uc gunde bir uydudan arar. ama arayayinca okadar kotu oldum ki, ona hep guclu gorunen ben hep dikkat eden uzulmesin diye ses etmeyeb skintimi yillardir anlatmayan ben bugun arayinca dayanamayip agladim. Ben bir denizci esi veya gercek anlamda sevdigi olabilmeyi sadece sevmeyi, sabri ve fedakarligi cok iyi bilen guclu kadinlarin yapabildigibe inaniyorum. Burda bekeleyen bu kadinlara paha bicilemeuecek kadar harikalar. sizde uzulmeyin lutfen. Insallah harika bir cocugunuz olur. anasi babasi yaninda buyur. sizin icin isteyebileceyim edebilecegim en guzel dua bu sanirim.

Saol tatlim... insallah hersey istediginiz gibi olur. Keske bende 3 ay olck diye bilsem daha1 gün oldu.. surekli arasin istiyorum ama o kadar yogun ki uyumaya vakit zor buluyo. Biraz bencillik yapiyorum heralde boyle dusunerek.

Canım yaa zor bi durum biliyorum Allah yardımcın olsun inşallah istediğin gibi olur herşey =( biliyosun bende henüz gelin gitmedim ama evlendikten sonra eskişehirden taa alanyaya gidicem. annemleri ikna etmek inanılmaz zor oldu. günlerce ağladım yemeden içmeden kesildim o dönem çok zor oldu bizim için =( Ama anne yüreği işte dayanamadı gönülsüzde olsa kabullendi senin ki de kabul edecek inşallah..=) hala da gitme der ama benim ne kadar istediğimi ve burada kalsam mutlu olamayacağımı biliyor... Herşey yoluna girer sen çok da umutsuz olma hiç oladı sevgilinin ailesi girer araya..

Amin canımm rabbim hepimizin istediği gibi olur inşallah herşey :KK43: Senin de baya zormuş canım ve daha uzak senin ama ne kadar yakın da olsa istemiyorlar işte iki sokak ötesi de olsa anne sonuçta istemiyor ama ... ne güzel zorda olsa aileni ikna etmişsin zamanla alışıcaktır onlar da . Evet bir şekilde hallolur tabii ama bende sorunsuz problemsiz hallolsun istiyorum zaten benim derdim bana yeter diye :KK43: İnşallah canım benım annem de bir evet dese konusu açıldığında laf arasında şakayla karışık falan dıyorum ama hiç oralı bile olmuyor :)bizde herşeyimizi halletsekte özlem hasret çekmek kalsa geriye sadece...
Çok dua ediyorum inşallah yoluna girecek herşey canım senin sevdiğin ne zaman gidiyor baya az kalmıştı sanırım değil mi ??

Annen de haksız sayılmaz, kadının endişeleri var. Bence çok fazla dert etme su akar yolunu bulur. Ortak bir paydada buluşursunuz.
Tam olarak devlet kurumunda çalışmıyorsun anladığım kadarı ile devlet kurumuna bağlı bir firmada çalışıyorsun. Aksi halde diğer arkadaşımız söylediği gibi atama isteyebilirsin.

Evet atama gibi bir şansım yok malesef. çalıştığım firma istanbulda var bir tek .. zaten bende istmiyorum sevdiğimin yanında olmak istiyorum sonuçta elimizde mesleğimiz var ve ihtiyaç olursa tabikide çalışırız ama iş yüzünden bunca emeğimi sevdiğimi bırakacak değilim anneme de bunu anlatmaya çalışıoyorum hak verse de kabullenmek istemiyor bir türlü . hakkımızda hayırlısı olsun :)

Amin canımm rabbim hepimizin istediği gibi olur inşallah herşey :KK43: Senin de baya zormuş canım ve daha uzak senin ama ne kadar yakın da olsa istemiyorlar işte iki sokak ötesi de olsa anne sonuçta istemiyor ama ... ne güzel zorda olsa aileni ikna etmişsin zamanla alışıcaktır onlar da . Evet bir şekilde hallolur tabii ama bende sorunsuz problemsiz hallolsun istiyorum zaten benim derdim bana yeter diye :KK43: İnşallah canım benım annem de bir evet dese konusu açıldığında laf arasında şakayla karışık falan dıyorum ama hiç oralı bile olmuyor :)bizde herşeyimizi halletsekte özlem hasret çekmek kalsa geriye sadece...
Çok dua ediyorum inşallah yoluna girecek herşey canım senin sevdiğin ne zaman gidiyor baya az kalmıştı sanırım değil mi ??

Keşke istediğimiz gibi sorunsuz olsa herşey ama mümkün olmuyo maalesef canım =( ama Allah büyük bizlere yardım edecek inşallah ve bi bakmışız düğün hazırlığı yapıyoruz =) staj bulmak o kadar zor ki hala arıyoruz =( =(

Saol tatlim... insallah hersey istediginiz gibi olur. Keske bende 3 ay olck diye bilsem daha1 gün oldu.. surekli arasin istiyorum ama o kadar yogun ki uyumaya vakit zor buluyo. Biraz bencillik yapiyorum heralde boyle dusunerek.

Öyle düşünmeyin. Bu bencillikten ziyade merak etmek, onun sesinizi duyması ve sizinde duyarak birbirinizi mutlu etmeyi istemek. Seslerimizi bile duymak onlara okadar iyi geliryor ki sizin istediğinizde aslında bu. Kendinize özel bir şey istemiyorsunuz. Biran önce kavuşmak dileğiyle. Bütün sevdikleri seferde, uzakta olanlar için. Nasıl bilmem ama dayanmak zorunda olduğumuzu biliyorum :/

kızlar ne yapıosunuzzzzzzz..bnm kocişim geldiiiii 3aydır yokum aranızda bı bakım dedım ne yapıosunuz???

gözün aydın canım
ohh hasret giderin ne güzel :nazar:
darısı başımıza inşallah benim eşim gideli 3 ay aolacak neredeyse
kontratın bitimine 1 ay var ama gelip gelmeyeceği belli değil :KK19:
herşeyi zaman gösterecek bakalım hayırlısı olur hakkımızda inşallah
öyle çok özledikki kızımla evimizin erkeğini :KK17:

geçmişi okumak için çok fazla vaktim yok ama yeni gelen arkadaşlar var sanıyorum hoş gelmişsiniz :KK16:
eğer hayatınızda denizci bir erkek varsa işiniz çok zor demektir kesinlikle çoookk zor rabbim yardımcımız olsun sabır ve güç versin diyorum :18:

İyi akşamlar.. Benimde sevgilim dün İspanya'ya sefere gitti.. Daha yeniyiz.Nasıl olcak nasıl dayancaz bakalım.

Allahtan bu en kısa seferleriymiş 4buçuk gün gidiş 4buçuk gün dönüşmüş. Ben daha tam terimleri bilemiyorum:2:.

Ama herşeyi zaman öğreticek sanırım..

ewet hep güçlü olmak zorundayız ama bir zaman gelecek güçlü olmaktan yorulucaz mı acaba yoksa güçlü olmak alışkanlık mı yapacak :))))

selammmmmm ben çok kötüyüm perşembe günü gidiyo yine denize sevgilim canım her şeyim biliyorum gidicekti bir gün ogün geldi işte.oysa daha geleli 2 ay bile olmadı yine aylarca yok şuan hissettiğim duyguyu hiç hissetmemiştim çaresizlik ne zor.gitmesin istiyorum ama işi bu gidicek ben biz evlendikten sonra nasıl dayanıcam bu hasrete bilmiyorum şimdi böyle yanarken içim asıl ozaman nasıl olurum acaba.çok zor beni ancak sizler denizde beklediği olan arkadaşlar anlayabilir kaderimiz aynı....

selammmmmm ben çok kötüyüm perşembe günü gidiyo yine denize sevgilim canım her şeyim biliyorum gidicekti bir gün ogün geldi işte.oysa daha geleli 2 ay bile olmadı yine aylarca yok şuan hissettiğim duyguyu hiç hissetmemiştim çaresizlik ne zor.gitmesin istiyorum ama işi bu gidicek ben biz evlendikten sonra nasıl dayanıcam bu hasrete bilmiyorum şimdi böyle yanarken içim asıl ozaman nasıl olurum acaba.çok zor beni ancak sizler denizde beklediği olan arkadaşlar anlayabilir kaderimiz aynı....

En kötüsüde o. Tam alışmışken kalmasına hoop gidiyor. İsterse bi yıl kalsın sanki yanında hiç kalmamış da sadece gelmiş gidiyormuş gibi gözünün önünden geçiyor. Dayanıcaz hep beraber. Allah yardımcımız olsun kolaylık versin hepimize :/

arkadaşlarrr, uzun bir aradan sonra yazıyorum yaklaşık bir aydır girmedim foruma çünkü bitanem aşkım herşeyim geldi :))) 3 hafta oldu geleli, deliler gibi geziyoruz eğleniyoruz birbirimize doyamıyoruz.. yok böyle bir duygu, böyle bir sevinç.. allah tez vakitte hepinizi eşine kavuştursun :) amin :) sanırım iki ay daha pek uğrayacak vaktim olmayabilir buraya, sonra hasretler denize dalar paylaşırız anılarımızı ve dertlerimizi.. hepinize kucak dolusu sevgiler ve sabırlar diliyorum :)

arkadaşlarrr, uzun bir aradan sonra yazıyorum yaklaşık bir aydır girmedim foruma çünkü bitanem aşkım herşeyim geldi :))) 3 hafta oldu geleli, deliler gibi geziyoruz eğleniyoruz birbirimize doyamıyoruz.. yok böyle bir duygu, böyle bir sevinç.. allah tez vakitte hepinizi eşine kavuştursun :) amin :) sanırım iki ay daha pek uğrayacak vaktim olmayabilir buraya, sonra hasretler denize dalar paylaşırız anılarımızı ve dertlerimizi.. hepinize kucak dolusu sevgiler ve sabırlar diliyorum :)

darısı başımıza inşallah cnm :KK66:

o kadar üzgünüm ki şuan:KK43: sevgilimi ani bir şekilde gemiye çağırdılar ve gidiyor..ilk ayrılığımız olacak bu ve çok üzgünüm:KK43: nasıl dayanacağım 4 ay bilmiyorum gerçekten..ona çok alışmıştım ben..telefonda bana gideceğini söylerken ki sesi hala kulağımda..resmen ağlıyordu:KK43: onu gitmeden son bir kez görebilmek için neler vermezdim ki:KK43:
Allahım hepimize sabır versin..onu çok ama çok özleyeceğim..

o kadar üzgünüm ki şuan:KK43: sevgilimi ani bir şekilde gemiye çağırdılar ve gidiyor..ilk ayrılığımız olacak bu ve çok üzgünüm:KK43: nasıl dayanacağım 4 ay bilmiyorum gerçekten..ona çok alışmıştım ben..telefonda bana gideceğini söylerken ki sesi hala kulağımda..resmen ağlıyordu:KK43: onu gitmeden son bir kez görebilmek için neler vermezdim ki:KK43:

Çok üzüldüm..Allah kolaylık versin inşallah... =( neden görüşemediniz? siz de bizim gibi ayrı şehirlerdemisiniz yoksa? =( ilk defa mı sefere çıkıyor sevgilin?

ahh canım çok üzüldüm rabbim sabır versin inşallah :KK43:
hiç görüşemeden gitmek zorunda mı kaldı canım gitti mi ...
sıkma canını aranız iyi olsun bir sorun olmasın da zaman bir şekilde geçiyor kalpleriniz bir olsun yeter ki o da çok üzülmüş belli ki ...

İyi akşamlar.. Benimde sevgilim dün İspanya'ya sefere gitti.. Daha yeniyiz.Nasıl olcak nasıl dayancaz bakalım.

Allahtan bu en kısa seferleriymiş 4buçuk gün gidiş 4buçuk gün dönüşmüş. Ben daha tam terimleri bilemiyorum:2:.

Ama herşeyi zaman öğreticek sanırım..
Aramiza hoşgeldin :-) benimde esim gitti 5 gun oldu simdi ispanyaya gidiyo

Hoşbuldum Özge sanırım :) Allah kavuştursun bir an önce.

Ahh bu yol ömrümü yedi kaç gündür konuşamıyoruz. İspanyadan nefret ettim.

X