Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

Benim erkek arkadaşımda İzmir'li veeeee kaptan :111: Ailem hangi birine itiraz edecek bilmiyorum :KK37:
Ben zaten karada kalmak değil, onunla gitmek istiyorum :KK16:

.

o zaman senin işin biraz daha zormuş :) onunla gitmek güzzel tabiki ama şartlar ne gösterir bilemezsin ki:KK43: ama inşallah istediğin gibi olur herşey :)

uzak degıl evet hem orda yaşayan akrabalarımızda var ama annem yıne de ıstemıyor işte işi bırakıp gıtmemı de pek ıstemıyo ama aynen en sonunda kabullenecektir el mahkumm :) aminn canım hepimize... evet bende çalışıyorum .. bende öyle dusunuyorum ama yaşıtlarımızın çeyizde bir eksiği bile olmadıgını gorunce geç mi kalmışım acaba dıyorsun :) burayı bulduguma o kadar sevındım kı valla her fırsatta gırıp bakıyorum :)

işten çıkarsın bişey olmaz.oturur evinde gezer tozarsın :) evet sonunda kabullenecek başka çaresi yok ki:) onlar içinde zor tabiki ama sevince insanın gözü hiçbirşeyi görmüyor:KK43: bende çok sevindim valla..okudukçarahatlıyorum:)

o zaman senin işin biraz daha zormuş :) onunla gitmek güzzel tabiki ama şartlar ne gösterir bilemezsin ki:KK43: ama inşallah istediğin gibi olur herşey :)

Tabi ki şartlar uygun olursa, çocuğumuz olmadan mümkün olduğunca beraber vakit geçirmek istiyorum:KK16:
Çünkü çocuk olunca istesekte bereber gidemeyiz :KK50:
Belki o zaman da o bizimle kalır :KK73: Kısmet...

düğün,kına yerini ayarladım kasımda,o kısım bitti,çeyizler,fotoğrafçı flnıda ayarladım.bu aralar kına kıyafetidir,gelinliktir fln bakıorum...onlarda yavastan olur dıe dusundum.cnmı sıkan kısım dıger buyuklerın kalması yani ev esyalar vs.bunları onsuz yapmak ıstemedıgım ıcın bıraz cnm sıkılıor acıkcası.
bursadayım,bu arada özelden msj atamıorum...

mobilya işini netten beğenip sevdiğine gösterebilirisn fikir alış verişi için biz evlenirken ayrı değildik herşeyi birlikte yaptık ama 2. evimizin mobilyalarını alırken eşim yoktu ve bende çok zorlanmıştım en güzeli yine birlikte karar verdik beğendiklerimin resimlerini çektim oda netten birkaç model bulmuş ortak noktada buluştuk ben o yokken hepsini hallettim çok şükür sizde yapabilirsiniz

8 senedir bu işi yapıyor ve artık sabrımın sonundayım. hep 30 a kadar çalışır sonra bırakır diyorduk bu yıl 30 oluyoruz ikimizde ve sabrımın sonuna geldim
haftada bir limanda ama bugün 8 saat limanda kaldılar ve 10 dk görüşebildik aptal geminin arızası yüzünden
yani daha yolun başındakilere sabır diliyorum ve diyorum ki biran önce karanın yolları aranmalı kaç lira olursa olsun maaş çektiğimizin karşılığını ödeyemiyor

8 senedir bu işi yapıyor ve artık sabrımın sonundayım. hep 30 a kadar çalışır sonra bırakır diyorduk bu yıl 30 oluyoruz ikimizde ve sabrımın sonuna geldim
haftada bir limanda ama bugün 8 saat limanda kaldılar ve 10 dk görüşebildik aptal geminin arızası yüzünden
yani daha yolun başındakilere sabır diliyorum ve diyorum ki biran önce karanın yolları aranmalı kaç lira olursa olsun maaş çektiğimizin karşılığını ödeyemiyor

canım cok sabretmişsin tebrik ederim sabrını cok haklısın artık insana geliyor, birikiyor bu sıkıntılar kocaman olmaya baslıyor :s
en iyisi evlenip cocuk yapmak eger biraz birikiminiz varsa bırakıyorlar o zaman bence..

8 yıldır evlimisiniz?

çok üzüldüm şuan... evet bide bu var işte.. denize alışınca büyük paralar kazanınca karaya soğuk bakıyorlar sanırım yada iş bulunamıyor karada:KK43: ben daha yolun başındayım ve çok düşünüyorum bu durumu karada iş bulmadan evlenmem dedim erkek arkadaşıma 3 yıldır birlikteyiz aramızda resmi bir şey yok ama napıyım yani tabiki bende istiyorum söz nişan olsun 23 yaşındayım bi seneye mezun olup işime başlıycam ama sevgilimin askerliği var karada iş bulması gerekiyor var da var sevdiğim için bekliyorum...mayısta bitecek kaptanlık stajı daha çok yolun başındayız... para çok önemli ama kadına yüklenen yükte çok fazla bu ilişkide inşalaah karaya geçer en kısa zamanda isteyen herkesin kocası ve sevgilisi... Allah yardımcımız olsun utandırmasın inşallah...

Kizlar bayadir yoktum topicte isyanlar var :KK43: 2ay olcak bizimde sefere cikali esim evlendik kisa sure sonra gitti ve cok zor geliyo ozellikle ona cunku calisma ortaminda huzur yok suvarileri devamli azar bagirma baska bisi bilmiyomus morali cok bozuk olur olmadik her seyde sucluyomus ve tempolari cok yogun gunde 1-2saaf uyuyabilirse uyuyo devamli kisa mesafe gidiyorlar devamli teftis bu nasil bi sinavdir anlamadim ben bu kdr yogunluk yorgunluk ustune devamli azar baski bagirma napcani sasirdi benimkide :KK43:

hayır 3,5 yıldır evliyiz. ama uzun süredir birlikteyiz.
önce staj,2.lik,askerlik,1.lik derken hepsi bitti zaten 30 da biter die tahmin etmiştik yıllar önce de. ama sabrım da bitti işte durum bu...

ben çalışmasam belki,ama o da o kadar basit değil. bir defa her şirket buna izin vermiyor. ikincisi 1.olmadan yanında gitmek çok zor çünkü o sürekli çalışırken sen odada sıkıntıdan patlıyorsun(1 haftalık gittim birkere).1 haftadan fazlasına dayanamazdım ben.hele okyanus geçtiğimi düşünemiyorum bile

kızlar bugun çok moralım bozuk gucum kalmadı ne olur yardım edin bişeyler söyleyin
çok özledim kocamı 78 gun oldu ılk kez bu kadar uzun görmuyorum güçlü duramıyorum kendıme .cevreme karşıda artık gucum tukenıyor gözlerim hep dolu dolu .
offf suanda o kadar çok şey var kı aklımda ama ağlamaktan yazamıyorum bile .nasıl geçicek zaman...uyusam 3 ay sonra uyansam keşke.
onsuz ne suyun,ne yemeğin,ne uyumanıni,ne televızyon izlemenin nede nefes almanın tadı yok sankı yarım kalmışım.
en son gecen sene bu kdr kötü olmuştum ve sizlere açılmıştım beni sakinleştirmiştiniz.
allahım kocalarımıza bizlere sağlık versiin onlara çalışma azmı ,hepimize SABIR versin.Sağsağlım evlerine dönsünler.

kızlar bugun çok moralım bozuk gucum kalmadı ne olur yardım edin bişeyler söyleyin
çok özledim kocamı 78 gun oldu ılk kez bu kadar uzun görmuyorum güçlü duramıyorum kendıme .cevreme karşıda artık gucum tukenıyor gözlerim hep dolu dolu .
offf suanda o kadar çok şey var kı aklımda ama ağlamaktan yazamıyorum bile .nasıl geçicek zaman...uyusam 3 ay sonra uyansam keşke.
onsuz ne suyun,ne yemeğin,ne uyumanıni,ne televızyon izlemenin nede nefes almanın tadı yok sankı yarım kalmışım.
en son gecen sene bu kdr kötü olmuştum ve sizlere açılmıştım beni sakinleştirmiştiniz.
allahım kocalarımıza bizlere sağlık versiin onlara çalışma azmı ,hepimize SABIR versin.Sağsağlım evlerine dönsünler.

inan şu yorumunu okuyunca çok üzüldüm..ben kaptan eşi değilim fakat sevgilisiyim..bir kaç gündür düşünüyorum giderse nasıl dayanırım diye senin şu yorumunu görünce iyice bozuldu moralim..bence kendine gel silkelen..onun geleceği günü düşün..kendine oyalanacak birşeyler bulmaya çalış..git gez dolaş..evet çok zordur eminim bunu anlayabiliyorum ama sonunu onun geleceği günü düşünerek mutlu et kendini:) emin ol eşinde aynı durumdadır..birde o herkesten uzak..güçlü ve sabırlı ol olur mu? bitecek bu zor günler:)

amiin:)

Kizlar bayadir yoktum topicte isyanlar var :KK43: 2ay olcak bizimde sefere cikali esim evlendik kisa sure sonra gitti ve cok zor geliyo ozellikle ona cunku calisma ortaminda huzur yok suvarileri devamli azar bagirma baska bisi bilmiyomus morali cok bozuk olur olmadik her seyde sucluyomus ve tempolari cok yogun gunde 1-2saaf uyuyabilirse uyuyo devamli kisa mesafe gidiyorlar devamli teftis bu nasil bi sinavdir anlamadim ben bu kdr yogunluk yorgunluk ustune devamli azar baski bagirma napcani sasirdi benimkide :KK43:

allah sabır versin canım hem sana hem de eşine, o orda daha cok zorlanıyordur hem hasret cekiyor hem işinin zorluğu hem de gecim derdini saglamanın verdiği yük.. destek ol napıcan bi süre katlanın. benim eşim süvari hiç öyle bagırdıgını kızdıgını sanmıyorum herkes cok seviyor onu ne kötü insanlar var ahını alıyorlar agır sartlarda calışan insanların. şu an kacıncı? ama 1. olunca da riski sorumluluğu cok fazla o da ondan sikayetci gemide çöp kaybolsa ona soruyorlar cok zor insan yönetmek de..

canım daha 2 ay olmuş aaa salma böyle yelkenleri :) bak burda 5 ay görmeyenler var ben dahil,
ama haklısın bazen insana geldiler mi geliyorlar saniyeler bin saat gibi geliyor o zamanlar düşünmemeye calış, ağla rahatla, gez dolaş, spor yap, alışverişe cık..düşünüp konustukca kendini doldurursun eşini de üzersin canım. bu ayrılığın size sagladıgı menfaatleri düşün, gelince gecireceğin güzellikleri düşün, dua et hersey güzel olsun canım. sevgiler.:nazar:

X