• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

Valla zaten seferden geldiginden beri devamlo bi hazirlik icindeyiz bizde gecen sefer donusu soz nisan yapacaktik ama erken cektikleri icin maddi imkan yeterli degildi ve cok kisa sure kaldi karada ondan simdi hepsi ardarda oluyo :) tarihimiz 4kasim sadece nikah yapiyoruz zaten 23eylulde nisan yaptik baya oynnamali falan :) ee kinada olucak ondan acikcasi dugunu ozellikle maddi yonden de yapmak istemyoruz :) esyalari hallettik parca parca en hizli cozum ikea simdilik ordan gunu kurtaricak seyleri aldik evimiz vardi zaten beyazesyalR fLan da geldi derken en son onumuzdeki hafta son gelen esyalarin kurulumuna gelecekler falan yerlesicez artik tamamen gelinligi falan almistim ben o seferdeyken onun derdide yok su kisacik vakitte :) bende kosturmaktan pek girmiyorum nete foruma falan esya secmecesi flan bitince biraz rahatladik arada bakiniyorum 11ay evet coktu ama inan gecen 4ay cok daha zor gecmisti ki 2ay tersanedelerdi zaten hergun nette gorusuyorduk bi de yani hayatin akisi cok etkiliyo malesef simdi bi sorunumuz yok insallah hep boyle devam eder . Seninde beklentilerin gonlune gore olur insallah ben aceleden pek bisi anlayamiyorum valla :) cok ilginc geciyo

ayyy çok sevindim darısı başıma inşallah :1: bizimki de diyor bu geldiğimde işte hepsini halledelim nişan ardından düğün yapalım.. ama ben o konuda kararsızım daha hiçbirşey yok ki ne ev ne eşya nasıl olacak ki bir de kışın ortasında :26:kışın düğün nasıl olur diyorum.. bilemiyorum.. ben de diyorum bu indiğinde nişan yapalım sonra bir kontrat daha at yaza doğru düğün yaparız.. zaten öyle konuşmuştuk gitmeden önce de ama şimdi fikrini değiştirmiş hepsini yapalım artık yeter diyor :18: nasıl olacak bakalım göreceğiz.. hayırlısıyla sağsalim insin de herşey yoluna girer.. girer dimi :30:
ooo 4 kasıma ne kalmış kii valla bravo bu kadar kısa sürede başarmışsın herşeyi belki bizim de öyle olur.. ama biz ayrı şehirlerdeyiz.. aileler de apayrı şehirlerde.. 4 farklı şehir var nasıl olacak bakalım ortak nokta olarak neresi olacak göreceğiz.. 2 düğün olacak gibi ama karmakarışık işte işin içinden çıkamıyorum.. bir de zaman da kısıtlı olunca iyice karışacak ortalık.. offf ben çok stresliyim galiba ya bir yandan diyorum bir an önce olsun bitsin bir yandan da diyorum eksik kalmasın içimde birşey kalmasın aheste aheste olsun.. daha ben karar verememişken insanları nasıl ikna edeceğim ki... :18: çok zormuş bu işler anladım...

canım benim unutma konusunda hiç şüphen olmasın kesin garanti veriyorum u-nu-ta-maz! bu imkansız işte.. seni unutabileceği bir ortamda değil çünkü.. aksine her zamankinden daha çok aklına geliyorsundur.. bir de aranız bozuksa seninle yatıp seninle kalkıyordur.. unutma konusunu o sebeple aklından çıkar.. her zamankinden daha çok düşünüyordur seni.. ama onların düşüncesi aynen şu bak: ben gemideyim yalnızım çevremde 15-20 erkek var sadece tek başımayıım ne durumdayım ben ona rağmen bana sorun yaratıyor oysa ki ben ikimiz için çabalıyorum.. gemideyken daha kırılgan oluyorlar çünkü herşeyi çok fazla düşünüp abartıyorlar.. normalde dalga geçip güleceği birşey söylesen bile "benden uzakta şimdi acaba ciddi mi söylüyor" diye düşünüp kafaya takıyorlar.. fazla üstüne gitme çok mesaj atma bana kalırsa madem cevap vermiyor.. ama boş da bırakma benim düşüncem.. günde 1 tane mesaj at ve bu durumun seni çok kırdığını onu çok sevdiğini onu anlamaya çalıştığını falan yaz.. tabi bu benim düşüncem.. seni çok özlüyordur, kimsesi de yok.. eğer kırgınsa sana alttan alacağın mesajlarla yumuşayacaktır.. ha bir de ona ihtiyacın olduğunu belirt çok işe yarıyor :9:

canım çok sağol cevapların için. keşke gemideyken ayrılsaydı, gemiye gitmeden 3 gün önce oldu herşey. o yüzden kafam karışık. yani gemide değildi ama yine de evlenemedik vs. kafası karışıktı, bunalmıştı, sinirlerim çok bozuk üstüme gelme diyordu, bunun üstüne bir de kendi ailesiyle tartıştı evlenemiyoruz diye. ben de gayet iyi niyetle konuşmaya çalıştım ama yanlış anladı, kavga çıkardı, ayrıldı gitti. ya gitmeden beni görmek bile istemedi :(( çok ciddi galiba ayrılma konusunda. ortada bir sebep yok, en çok buna üzülüyorum. gerçekten üzecek birşey yapsaydım gitmeden haklı diycektım. İşte bunaldı galiba. gamide ilk haftası bitti, belki ondan cevap vermiyor, şimdi işte çalışırken kafasını dağıtıyordur belki de. ama dediğin gibi gemide sonuçta, kafasını ne kadar dağıtabilir, dün ne kadar çok ağladım, yazdım, hiç cevap yok :((( ailem denizci diye razı olmadılar evlenmemize, denizi bıraktı bir süre, ama yine razı olmayınca bizimkiler o da denize geri döndü. daha 1 hafta önce beni denizdeyken bırakma diyen adam aile baskısıyla bu hale geldi. 2 yıldır bekledik, az değil ki. gemide düzelecek, barışacak bilsem hiç bıkmam beklerim. ama işte çevremdeki herkes artık boşver, unut diyor. sevse böyle yapmazdı diyorlar, sevmese neden işini bırakıp ailemi iknaya çalıştı onca zaman. hiç mesaj yazmayıp ben de unutmaya mı çalışsam artık. sevse o kadar ağlamama, üzülmeme kayıtsız kalır mıydı. ailesi bu kız seni oyalıyo, sevmiyo demiş. sevmesem gemideki bir adama, aylarca görmeyeceğim bir adama bu kadar ısrarla barışalım der miydim. ya 1 haftadır sadece iyi misin, nasılsın, merak ediyorum seni dedim defalarca. bir iyiyim diyemedi. kafam artık çok karışık. ne yapsam dönmeyecek galiba.

Kızlar bizim gemi hala limana giremedi yük boşaltmaya 1 ay oldu artık Demirde bekliyorlar hala sabah şirketten mesaj gelmiş yanaşma yok finansal out devam ediyor gibi bisey yükü alacak kisi parayı yatırmamış hala en uzun ne kadar süre kalabilirler ki böyle cok stres olduk artık ha bitti ha bitecek derken biz bayrama biter dıyorduk ama yine olmadı yine belirsizlik :/

Kızlar bizim gemi hala limana giremedi yük boşaltmaya 1 ay oldu artık Demirde bekliyorlar hala sabah şirketten mesaj gelmiş yanaşma yok finansal out devam ediyor gibi bisey yükü alacak kisi parayı yatırmamış hala en uzun ne kadar süre kalabilirler ki böyle cok stres olduk artık ha bitti ha bitecek derken biz bayrama biter dıyorduk ama yine olmadı yine belirsizlik :/

çürümücek birşey taşıyolarsa demir çelik çimento gibi para yatana kadar beklerler. Ama buğday gibi böceklencek, çürücek şeyler taşıyorlarsa satan firma biraz daha bekliyor sonra o taraflarda müşteri bulmaya çalışıyor. Bizimde başımıza geldi öyle yaptılar, satan firmaya bağlı galiba.

ayyy çok sevindim darısı başıma inşallah :1: bizimki de diyor bu geldiğimde işte hepsini halledelim nişan ardından düğün yapalım.. ama ben o konuda kararsızım daha hiçbirşey yok ki ne ev ne eşya nasıl olacak ki bir de kışın ortasında :26:kışın düğün nasıl olur diyorum.. bilemiyorum.. ben de diyorum bu indiğinde nişan yapalım sonra bir kontrat daha at yaza doğru düğün yaparız.. zaten öyle konuşmuştuk gitmeden önce de ama şimdi fikrini değiştirmiş hepsini yapalım artık yeter diyor :18: nasıl olacak bakalım göreceğiz.. hayırlısıyla sağsalim insin de herşey yoluna girer.. girer dimi :30:
ooo 4 kasıma ne kalmış kii valla bravo bu kadar kısa sürede başarmışsın herşeyi belki bizim de öyle olur.. ama biz ayrı şehirlerdeyiz.. aileler de apayrı şehirlerde.. 4 farklı şehir var nasıl olacak bakalım ortak nokta olarak neresi olacak göreceğiz.. 2 düğün olacak gibi ama karmakarışık işte işin içinden çıkamıyorum.. bir de zaman da kısıtlı olunca iyice karışacak ortalık.. offf ben çok stresliyim galiba ya bir yandan diyorum bir an önce olsun bitsin bir yandan da diyorum eksik kalmasın içimde birşey kalmasın aheste aheste olsun.. daha ben karar verememişken insanları nasıl ikna edeceğim ki... :18: çok zormuş bu işler anladım...

Valla hayirlisi olsun canim ikiniz icinde bizde de evliligi ben daha cok istiyordum benimki seneye dusunuyodu ama hayatimi ona gire planliyorum meslegi geregi ve ona gore de artik duzene girsin istiyordum cunku evimiz uzakt istanbulda ama baya istanbul disi is guc olaylarini ona gore Ayarlicam bi yere girip hadi ben cikiyorum demek istemiyorum iyi bi etki olmuyo cvde bizimde zordu evlilik olayi ama bi sekilde oluyo artik kuruyoruz yuvamizi islerimiz rast gitti cok sukur sorunlar elbette olucak bu telasede en basta herkesten ayri bi ses cikiyo herkes kendi dedigi gibi olsun istiyo malesef herkesi memnun etmek zor ki biz baskalari memnun olsun diye ugrasirken birbirimizi yemege basladik :( insallah her zaman gulecegimiz mutlu sicak bir yuvamiz evliligimiz olur cunku zaten ozlem hasret yeterince zor:16:

Bizim petrol gemisiydi limanda yer olmadigi icin 20 gun kdr demirde kalmislardi sirket parayi tikir tikir aliyordu umurlarinda degildi inecek personel vardi benim sevdicegimde onlar arasindaydi:16: gemi bos olsa dk bekletmezler tabi o ayri mesele oluyor boyle kotu surprizler malesef

eşlerini, sevgililerini denizden bekleyen herkese Allah yardım etsin. ben artık bir denizci eşi değilim. anladım, barışmıycak, kafasını iyice karıştırmışlar ve artık çok kırılıyorum. barışması için uğraşmıycam artık. ailesinden biriyle görüştüm bugün, bana söylediği bütün kötü düşünceleri kelimesi kelimesine söyledi. demek ki ailesi doldurmuş. kocaman adam, kendi düşünüp haksızlık ettiğini anlayamıyorsa elimden birşey gelmez. onu aylarca bekleyecektim oysa, evlendiğimizde sırf yanımda kalsın, gitmesin diye çalışıp gemiye gitme diyecektim. ne parada vardı gözüm, ne de başkasında. ama işte herzaman hakettiğimiz değeri görmüyoruz. bunda da vardır bir hayır. tek bildiğim dünyanın en sabırlı eşleri denizci eşleri. kabul, denizcilerin işleri zor, zor şartlarda çalışıyorlar ama bir denizci eşi de en az onun kadar zorluk çekiyor, üstüne bir de neredeler, nasıllar endişesi ekleniyor. belki bir gün anlayacak onu ne çok sevdiğimi ama çok geç olacak. kalbim paramparça artık. 2 yıldır hiç sevmemiş demek ki, 2dakikada nişanlısından ayrıldığına göre.

Bizim petrol gemisiydi limanda yer olmadigi icin 20 gun kdr demirde kalmislardi sirket parayi tikir tikir aliyordu umurlarinda degildi inecek personel vardi benim sevdicegimde onlar arasindaydi:16: gemi bos olsa dk bekletmezler tabi o ayri mesele oluyor boyle kotu surprizler malesef

aynen bizimki de öyle petrol bırakıcaklar ama alacak kişi parayı yatrmıyo bekletiyo 1 aydır nerdeyse fiyatların yükselmesini bekliyomuş sanırım daha fazla kazanç elde edicek e şirkette parasını alıyo dediğin gibi olan bize oldu onlarda da inmesi gereken 4-5 kişi var hepsi bekleşiyo öyle :/

canım benim unutma konusunda hiç şüphen olmasın kesin garanti veriyorum u-nu-ta-maz! bu imkansız işte.. seni unutabileceği bir ortamda değil çünkü.. aksine her zamankinden daha çok aklına geliyorsundur.. bir de aranız bozuksa seninle yatıp seninle kalkıyordur.. unutma konusunu o sebeple aklından çıkar.. her zamankinden daha çok düşünüyordur seni.. ama onların düşüncesi aynen şu bak: ben gemideyim yalnızım çevremde 15-20 erkek var sadece tek başımayıım ne durumdayım ben ona rağmen bana sorun yaratıyor oysa ki ben ikimiz için çabalıyorum.. gemideyken daha kırılgan oluyorlar çünkü herşeyi çok fazla düşünüp abartıyorlar.. normalde dalga geçip güleceği birşey söylesen bile "benden uzakta şimdi acaba ciddi mi söylüyor" diye düşünüp kafaya takıyorlar.. fazla üstüne gitme çok mesaj atma bana kalırsa madem cevap vermiyor.. ama boş da bırakma benim düşüncem.. günde 1 tane mesaj at ve bu durumun seni çok kırdığını onu çok sevdiğini onu anlamaya çalıştığını falan yaz.. tabi bu benim düşüncem.. seni çok özlüyordur, kimsesi de yok.. eğer kırgınsa sana alttan alacağın mesajlarla yumuşayacaktır.. ha bir de ona ihtiyacın olduğunu belirt çok işe yarıyor :9:

Valla aynen dediğin gibi oluyor, aynen senin dediklerini söylüyorlar. Dedim bu kadar olur.

hoşgeldin shebalady ;) öncelikle allah kavuştursun.. gemide yaşam nasıl olur bir fikrim yok ama bir işin olduğu halde sürekli ya da bir kaç yıl çalışmayıp gemide yaşamak mantıklı değil bence..
çünkü sevgilin (kocan) dünyanın en zengini bile olsa senin alın teriyle kazandığının paranın değeri hiç bir şeyle ölçülemez..
bir kaç sene yaşarım döner çalışırım dersen de işe girmek günümüzde ne kadar zor bunu hiç düşündün mü derim :)
üniversiteden yeni mezun olmuşsun o yüzden çevrende henüz iş bulma sıkıntısı çekenleri görmüyorsundur, ben 3 sene önce mezun oldum hala işe giremeyen arkadaşlarım var, aşk meşk hiçbir şey görmüyor gözleri bunalımdan..
benim naçizane tavsiyem şudur önce bir devlet işine yerleşmeye çalış sonra yine arada aylıksız izine ayrılır gidersin sevdiceğinin yanına gemiye...
çalışmanı tavsiye etmemin bir diğer sebebi de şu: bir işle meşgul olmadığın zaman daha çok özlüyorsun, kendini oyalayamıyorsun.. sen şuana kadar ünideydin, şimdi de düğün hazırlıklarından yoğunsun o yüzden hissetmiyosun.. mesela benim nişanlım gittiğinde okulların açılmasına daha bir ay vardı, resmen çıldırmak üzereydim sıkıntıdan.. okul açıldı açılalı geçen zamanı hiç hissetmedim. hem işinle meşgul oluyorsun hem de iş çevrendeki arkadaşlarınla..
ben de düğün yaptıktan sonra 6 ay gitmek istiyorum gemiye (ciddi ciddi planlıyorum bunu yapıcam :) ) hem evlendikten sonra kesintisiz 1 sene yan yana olabilelim birbirimize birazcık doyalım diye hem macera olsun diye hem de çocuk olduktan sonra bir daha gidemem diye..
allah kolaylık versin sana, umarım seni en çok mutlu edecek kararı verirsin ;)

Ben de komsucan arkadaşıma katılıyorum, artık devlet işine girmek gün geçtikçe zorlaşıyor. Hayat koşulları düzeleceğine maalesef daha da zorlaşıyor. İş konusunda benim de düşüncelerim böyle...

merhaba kızlar.benim sözlümde GEMİ ADAMI CÜZDANI ALMAK İSTİYOR.UYGUN VE GÜVENİLİR BİR KURS
ARIYORUZ.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.İSTANBULDA YAŞIYOR

aynen bizimki de öyle petrol bırakıcaklar ama alacak kişi parayı yatrmıyo bekletiyo 1 aydır nerdeyse fiyatların yükselmesini bekliyomuş sanırım daha fazla kazanç elde edicek e şirkette parasını alıyo dediğin gibi olan bize oldu onlarda da inmesi gereken 4-5 kişi var hepsi bekleşiyo öyle :/

Abereyyy :53: Biz kuru yükteyiz ondan sevinmeliyim o zaman, bizimkiler geç inse inse maksimum 1 ay bekletilirler onda da gemi Türkiye ye döncekse bekletilirler. Allah size çok çok sabır versin :14:

Bayanlar ben zaten çalışıcam :34: Yazılım yapıcam, c# sql programlama .net filan yapmayı planlıyorum. İstediğim eyrden çalışabiliyorum bu yüzden, projeler yıllıkda oluyor günlükde aldığın projeye bağlı. İnternet üzerinden kullanılmasına gerek de yok, arada netten server üzerinden güncellense yeter. Yani zaten ben karada da kalsam evden çalışçam, ama gemiye gidip sevdiğimle de olabilirim böyle bi avantajım var. Benim demek istediğim gemide evdeki gibi rahat çalışaiblir miyim? Hani eşleriyle daha önce sefere çıkmış bayanlar odalarda ki masalar genelde nasıl, gemilerin sallanması güney amerika tarafında nasıl (genelde o tarafa çalışıyorlar da),gemide kamaralara ne kadar ses gider.. Bu tarz şeyler benim aklıma takılan, bide acep ordaki psikoloji eşle çıkılınca nasıl oluyor? Yani çıkan birileri varsa bu noktaları aydınlatırsa acayip mutlu olcam :5: Bunları bilirsem çıkmadan ona göre oturturum düşüncelerimi demiştim ben :27:

arkadaşlarr burdahiç eşiyle gemiye giden birileri yok muuuuuuuu????

Bayanlar ben zaten çalışıcam :34: Yazılım yapıcam, c# sql programlama .net filan yapmayı planlıyorum. İstediğim eyrden çalışabiliyorum bu yüzden, projeler yıllıkda oluyor günlükde aldığın projeye bağlı. İnternet üzerinden kullanılmasına gerek de yok, arada netten server üzerinden güncellense yeter. Yani zaten ben karada da kalsam evden çalışçam, ama gemiye gidip sevdiğimle de olabilirim böyle bi avantajım var. Benim demek istediğim gemide evdeki gibi rahat çalışaiblir miyim? Hani eşleriyle daha önce sefere çıkmış bayanlar odalarda ki masalar genelde nasıl, gemilerin sallanması güney amerika tarafında nasıl (genelde o tarafa çalışıyorlar da),gemide kamaralara ne kadar ses gider.. Bu tarz şeyler benim aklıma takılan, bide acep ordaki psikoloji eşle çıkılınca nasıl oluyor? Yani çıkan birileri varsa bu noktaları aydınlatırsa acayip mutlu olcam :5: Bunları bilirsem çıkmadan ona göre oturturum düşüncelerimi demiştim ben :27:

ben gemiye gittim eşimin yanına arkadaşlar
ama gemi türkiyedeydi ve türk limanlarında seyir yapıyordu yurt dışı olduğunda evrak gerekli gemici cüzdanı sanırım artık kursa gitme zorunluluğu varmış evraklar için
shebalady sen çalışmak istediğini söylüyorsun ama geminin nereye çalıştığı çok önemli çünkü limandan limana net bulabilirsin oda yeterli olurmu bilemiyorum
ama imkanı olan eşler mutlaka gidip görmeliler ortamı sevsede sevmesede 15 erkekle birarada olmak yaşamaya çalışmak çok zor olsa gerek zaman zaman bayanlarda oluyor onlarıda unutmayalım

Back