• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

aramıza yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz
sözler nişanlar nikahlar allah tamamına erdirsin inşallah
eşlerizimiz zor şartlarda çalışıyorlar evet ama bizimde işimiz en az onlar kadar zor
benim eşimde şirketle görüşmeye gitti yani her an gidebilir 2,5 aydır bir aradayız alışıncada çok daha zor ayrı kalmak prensesim baba diye henüz tutturmadı ama anne diye değil baba diye ağlamaya başladı en son yatarken baba baba dedi bende uyanıınca gelecek dedim sabah evde inşallah eşim
bazen kızıma haksızlık yaptığımı düşünüyorum bu düşüncede beni çok üzüyor şimdi dili dönüp konuşamıyor ama biraz daha büyüyünce ne yapacağım bilemiyorum sıkıntım büyük benim durumumda olan arkadaşlar sizler nasıl davranıyorsunuz çocuklarınıza benim kuzum daha 18 aylık

arkadaşlar hala cevap alamadım ben :( unutayım diyorum ama olmuyor, merak ediyorum. hala küs, yazmıyor bişey. yerimde olsanız ne yapardınız?

Abereyyy :53: Biz kuru yükteyiz ondan sevinmeliyim o zaman, bizimkiler geç inse inse maksimum 1 ay bekletilirler onda da gemi Türkiye ye döncekse bekletilirler. Allah size çok çok sabır versin :14:

abareyy ya :) teşekkürler canım ya sabrını da veriyor diyelim :) bizim de başımıza ilk defa geldi zaten binde bir olabilecek bir şey sanırım o da bizi buldu çok şanslıyızdır aşkitomla :) değerini bilin beterin beteri var

Son düzenleme:
aramıza yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz
sözler nişanlar nikahlar allah tamamına erdirsin inşallah
eşlerizimiz zor şartlarda çalışıyorlar evet ama bizimde işimiz en az onlar kadar zor
benim eşimde şirketle görüşmeye gitti yani her an gidebilir 2,5 aydır bir aradayız alışıncada çok daha zor ayrı kalmak prensesim baba diye henüz tutturmadı ama anne diye değil baba diye ağlamaya başladı en son yatarken baba baba dedi bende uyanıınca gelecek dedim sabah evde inşallah eşim
bazen kızıma haksızlık yaptığımı düşünüyorum bu düşüncede beni çok üzüyor şimdi dili dönüp konuşamıyor ama biraz daha büyüyünce ne yapacağım bilemiyorum sıkıntım büyük benim durumumda olan arkadaşlar sizler nasıl davranıyorsunuz çocuklarınıza benim kuzum daha 18 aylık

off of , her bana dediklerinde aklıma sen geliosun, "cocugun olunca asıl zorlancaksın.." biliyorum zorlanıcam da ümit ediyorum o zamana kadar karaya gecer diye..
cok zor canım cok haklısın hem cocuguna hem babasına yazık sonucta o da evladını ve esini özlüyor, karaya gecme sansı yok mu bi ara adaya gidip geliyor yanına gidicem diyordun?
benim nişanlım da arjantine gidio öğlen gelmiş arkadasımın biri dioki ooo ordaki kızlar cok rahatmış, napim yani şimdi dedim bunu sölüosun da napim kalkıp gideyim mi adamın basında mı durayım kızlar etrafını sarmasın diye:22:

Son düzenleme:
canım kaç senelik ilişki bu kadar küslük mü olur bence yazamıyor falan olabilir:20:
konu ne tazrdaydı agrına giden bişey mi oldu

küslük değil canım, ayrıldı, kendi aramızda yüzük takıyorduk, onu çıkarıp gitti :( 2 yıldır görüşüyoruz, evlenecektik ama ailem yüzünden ertelendi, karaya geçsin istediler. karada da iyi bir iş bulamadı. ya gitmeden 3 gün önce bile bana beni bırakma diyordu, 1 gün sonra küçücük bir sebepten kavga çıkardı, ayrıldı gitti. ailesi doldurdu biliyorum, yok ben onla evlenmezmişim, oyalıyomuşum. sinirleri bozuktu, iyi değildi, bunalmıştı. 2 haftadır hiç sesi çıkmıyor. unutayım mı, yazmaya devam mı edeyim bilmiyorum. benim onu sevmediğimi söyledi ayrılırken. ama işte ben ağladım, o ağladı. yani sevmese ağlar mıydı? kafam çok karışık artık :((

off of , her bana dediklerinde aklıma sen geliosun, "cocugun olunca asıl zorlancaksın.." biliyorum zorlanıcam da ümit ediyorum o zamana kadar karaya gecer diye..
cok zor canım cok haklısın hem cocuguna hem babasına yazık sonucta o da evladını ve esini özlüyor, karaya gecme sansı yok mu bi ara adaya gidip geliyor yanına gidicem diyordun?
benim nişanlım da arjantine gidio öğlen gelmiş arkadasımın biri dioki ooo ordaki kızlar cok rahatmış, napim yani şimdi dedim bunu sölüosun da napim kalkıp gideyim mi adamın basında mı durayım kızlar etrafını sarmasın diye:22:

sanki yanında dursan ne olur yapacak olan burnunun dibindeyken de yapar :19: lütfen bu tür konuşmalara takılma :19:
karaya geçmek bu dönme çok zor ama planlarımız var elbette hayırlısıyla kısmet olurda yapabilirsek giden açısından tabiki çok daha zor ama bu mesleği kendileri seçti biz geride kalanlar ailemizle arkadaş dostlarımızla bir aradayız kuzumla beraberim :49: bazen anneme bırakıp çarşıya falan çıkmam gerekiyorda 2 saat içinde burnumda tütüyo ne yaptı nasıldır yedimi uyudumu aklımın yarısı onda kalıyor annemle beraber büyüttük bide düşün artık babası neler düşünüyordur :5: aman neyse işte sonuç olarak sanırım ben zor dönemdeyim ve geçecek biliyorum eşim geldiği gibi gidecek ve sağlıkla 4 ay daha çalışıp gelecek sonra biz tekrar aynı güzel hislerle tatilimizi yapacağız takrar gidecek derken zaman geçecek...
tekrar aynı gemiye gidecek büyük ihtimallede bayramdan hemen sonra internet ve telefon sürekli var şimdilik geminin durumu belli değil ama adalar arası çalıştığı için bizde gidebiliriz belkide orda otel yada pansiyon kiralayıp bakalım hakkımızda hayırlısı olur inşallah

sanki yanında dursan ne olur yapacak olan burnunun dibindeyken de yapar :19: lütfen bu tür konuşmalara takılma :19:
karaya geçmek bu dönme çok zor ama planlarımız var elbette hayırlısıyla kısmet olurda yapabilirsek giden açısından tabiki çok daha zor ama bu mesleği kendileri seçti biz geride kalanlar ailemizle arkadaş dostlarımızla bir aradayız kuzumla beraberim :49: bazen anneme bırakıp çarşıya falan çıkmam gerekiyorda 2 saat içinde burnumda tütüyo ne yaptı nasıldır yedimi uyudumu aklımın yarısı onda kalıyor annemle beraber büyüttük bide düşün artık babası neler düşünüyordur :5: aman neyse işte sonuç olarak sanırım ben zor dönemdeyim ve geçecek biliyorum eşim geldiği gibi gidecek ve sağlıkla 4 ay daha çalışıp gelecek sonra biz tekrar aynı güzel hislerle tatilimizi yapacağız takrar gidecek derken zaman geçecek...
tekrar aynı gemiye gidecek büyük ihtimallede bayramdan hemen sonra internet ve telefon sürekli var şimdilik geminin durumu belli değil ama adalar arası çalıştığı için bizde gidebiliriz belkide orda otel yada pansiyon kiralayıp bakalım hakkımızda hayırlısı olur inşallah

telefonun olması cok iyi canım biz 5 gundur konusamıoruz cıldırmak üzereyim artık her dakika düşünüyorum cok bunaldım cunku karada cok kaldı bu sefer ve gittiğinden beri cebi acıktı birden kesilince alışamıo be insan:ssz:
yine 4 ay iyiymiş benimki hep 7-8 ay gidio yaa ben söylenince de paraya ihtiyacımız var dio insallah burda bi iş bulur :50:

küslük değil canım, ayrıldı, kendi aramızda yüzük takıyorduk, onu çıkarıp gitti :( 2 yıldır görüşüyoruz, evlenecektik ama ailem yüzünden ertelendi, karaya geçsin istediler. karada da iyi bir iş bulamadı. ya gitmeden 3 gün önce bile bana beni bırakma diyordu, 1 gün sonra küçücük bir sebepten kavga çıkardı, ayrıldı gitti. ailesi doldurdu biliyorum, yok ben onla evlenmezmişim, oyalıyomuşum. sinirleri bozuktu, iyi değildi, bunalmıştı. 2 haftadır hiç sesi çıkmıyor. unutayım mı, yazmaya devam mı edeyim bilmiyorum. benim onu sevmediğimi söyledi ayrılırken. ama işte ben ağladım, o ağladı. yani sevmese ağlar mıydı? kafam çok karışık artık :((

yani canım benim aileme de mesela 1-2 defa gidecek dedik daha sonra giderse napcaz bilmıorum, şimdş insanı böyle karaya gec yoksa olmaz diye zorlamak da yanlış, ailesi de doldurduysa gidip görmeyince alışırım diye kafasında kurmuş olabilir. benim sana tavsiyem uzun bir mail at, ne olursa olsun vazgecmeyeceğini her türlü yanında olacagını ailenın de doğal olarak cocugu için endişe ettiği için böyle emrivaki yaptıgını anlat, bunlar gecerli ise tabi. bence cevapsız kalmayacaktır.

kızlar eşim hafta bir türkiyeye gelen bir gemiye geçti ve bugün limana geliyorlar. Bende öğretmen olduğum için fırsat bu fırsat dedim ve eşimle 1 haftalık sefere gidiyorum.
sizlerle konuşuyorduk nasıl olur diye, merak ediyordum bende. dönünce izlenimlerimi burada ve blogumda yazıcam bakalım hayırlısı...
herkese iyi bayramlar şimdiden

kızlar eşim hafta bir türkiyeye gelen bir gemiye geçti ve bugün limana geliyorlar. Bende öğretmen olduğum için fırsat bu fırsat dedim ve eşimle 1 haftalık sefere gidiyorum.
sizlerle konuşuyorduk nasıl olur diye, merak ediyordum bende. dönünce izlenimlerimi burada ve blogumda yazıcam bakalım hayırlısı...

Guzel bir firsat donuste yorumlarinizi bekliyorum heyecanla =)

Çok sevindim senin adına, çok güzel, tam da tatil şu anda. Artık dönüşte izlenimlerini ve bunun için prosedürleri anlatırsın. Şimdiden iyi eğlenceler sana:)))

rica edicem prosedürü neler yaz ve özeldende o yazıyıgorebılecegım bı lınk at..iyi seyirlerrr

eşinle gemiye gitmek için gerekli prosedürü merak ediyorum ben...gemi adamı ehlıyetı dıolar bıdı bıdı dıolar neyı nerden alıcam nerden baslıyacagımı bılmıorum kurs varmıs dıolar bırısı dıo 3aylık bırı dıo 6aylık bırı dıo 1aylık tam net kesın bılgı yok google dan aradıgımdada ehlıyet kursları gıbı fırma reklamları cıkıo gemı adamları kursu reklamları delırıcem ıslem sırası nedır nerden nasıl baslanır dıelım gemıye gıttın gemı amerıkada durdusen lımandan cıkmak ıcın vızeyı nerden nasıl alıosun...seyır bellı deıl afrıkaya gıttı ama senın vızen amerıka lımanda gemıden cıkamıomusun...

eşinle gemiye gitmek için gerekli prosedürü merak ediyorum ben...gemi adamı ehlıyetı dıolar bıdı bıdı dıolar neyı nerden alıcam nerden baslıyacagımı bılmıorum kurs varmıs dıolar bırısı dıo 3aylık bırı dıo 6aylık bırı dıo 1aylık tam net kesın bılgı yok google dan aradıgımdada ehlıyet kursları gıbı fırma reklamları cıkıo gemı adamları kursu reklamları delırıcem ıslem sırası nedır

Canım Önce Kursa yazıldım. Karaköy Fındıklıda BİLDENİZ (Bilimsel Denizcilik Gemi Adami Yetiştirme Merkezi) BİLDENİZ
Eşimin şirketi orayla calışıyor Sertifikası bitenler orda yeniliyor Ben İlk Defa cıkacağım icin 15 iş günü gemide yaşayabilmek için temel eğitim aldım. Benim Gemi Adamı Cüzdanım KAMAROT olarak alındı cünkü en az kurs süresi buydu. Beni Gemide calışıyor gösterdiler sadece personel listelerinde görünüyorum. Sigortam yok ama benden şirket özel sigorta yapmamı istedi yine bunuda eşimin şirketi yaptı sadece ben ödemeyi yaptım.Can kurtarma aletlerini, Yangın eğitimi filan. Hepsini kursta öğretiyorlar, Denizcilik Müsteşarlığından da denetlemeye geliyorlar, Sonra sınava giriyorsun geçemeyen olmuyor zaten cok basit sorular. Sonra Liman Cüzdanına başvuruyorsun. O cüzdan olmadan gemiye katılamazsın. Her limanda bakıyorlar çünkü. Sonra Gemi adamı sağlık cüzdanı (Tam teşekküllü bir hastaneden zaten kurs sana hangi hastanelerin raporunu onayladıklarını söylüyolar. Eşimin şirketinin personelini gönderdiği hastanede yaptırdım Karaköydeki Alman hastanesinde), Aşı kağıdı filan cıkartıyosun. Sarı humma diye bir aşı var onu yapıyolar şartmış bu aşıda. Bunları zaten sevgilinde biliyordur. En sonunda da pasaport cıkarıyorsun Ben gemi Amerikaya gider diye American vizeside cıkardım. Zaten beni eşimin şirketindeki personel müdürü yönlendirdi hep.

yani canım benim aileme de mesela 1-2 defa gidecek dedik daha sonra giderse napcaz bilmıorum, şimdş insanı böyle karaya gec yoksa olmaz diye zorlamak da yanlış, ailesi de doldurduysa gidip görmeyince alışırım diye kafasında kurmuş olabilir. benim sana tavsiyem uzun bir mail at, ne olursa olsun vazgecmeyeceğini her türlü yanında olacagını ailenın de doğal olarak cocugu için endişe ettiği için böyle emrivaki yaptıgını anlat, bunlar gecerli ise tabi. bence cevapsız kalmayacaktır.

cevap vermese bile hiç vazgeçmeyeceğimi, onu bekleyeceğimi yazdım. sonuç şu, 1 gün sonra arife günü telefonunu kapattı ve hiç açmadı şimdiye kadar. bayramını kutlamak istemiştim sadece ama telefonu bayram olmasına rağmen hep kapalı, çok üzülüyorum :(( ya gemide birinden fazla bir hat buldu, aldı ya da artık hiç açmıyor telefonunu. önce gemi kapsama alanında değildir diye düşündüm ama baktım internetten karaya çok uzakta değil, kapsama alanında :(( 3 günlük bişey değil ki ve benim büyük bir hatam yok ki böyle kestirip atıyor. aklım almıyor artık, üzülmekten yoruldum. 3 hafta oldu gideli, beni gemiye gidince bırakma diyen adama ne oldu anlamıyorum :((( işleri çok yoğun kesin, kafasını dağıtıyor, aklına gelmiyorum belki de. ama ben bunca işimin arasında hep onu merak ediyorum, endişeleniyorum, korkuyorum birşey mi oldu diye. hiç böyle biri değildi.ne zor şey, karada olsa hatta başka bir kıtada çalışsa gidebilir yanına insan, gider konuşurdum. ama işte elim kolum bağlı. nereye gitcem, nerede bulup da konuşcam :(( gemiyi arasam diye düşündüm ama kesin çıkmaz telefona, belki de daha çok kızar gemiden aradım diye.

şafak 96 :)) sonunda iki basamaklı sayılara indik!! aşkım şuan endonezya'dan çine gidiyor ve 46 gündür toprağa basmadı :( umarım çin'deki limanda dışarı çıkabilir.. çin'den amerikaya gideceklermiş, okyanus geçecekleri için korkuyorum ben.. allah onu ve diğer tüm denizci kardeşleri korusun

Back