hoşgeldin shebalady
öncelikle allah kavuştursun.. gemide yaşam nasıl olur bir fikrim yok ama bir işin olduğu halde sürekli ya da bir kaç yıl çalışmayıp gemide yaşamak mantıklı değil bence..
çünkü sevgilin (kocan) dünyanın en zengini bile olsa senin alın teriyle kazandığının paranın değeri hiç bir şeyle ölçülemez..
bir kaç sene yaşarım döner çalışırım dersen de işe girmek günümüzde ne kadar zor bunu hiç düşündün mü derim :)
üniversiteden yeni mezun olmuşsun o yüzden çevrende henüz iş bulma sıkıntısı çekenleri görmüyorsundur, ben 3 sene önce mezun oldum hala işe giremeyen arkadaşlarım var, aşk meşk hiçbir şey görmüyor gözleri bunalımdan..
benim naçizane tavsiyem şudur önce bir devlet işine yerleşmeye çalış sonra yine arada aylıksız izine ayrılır gidersin sevdiceğinin yanına gemiye...
çalışmanı tavsiye etmemin bir diğer sebebi de şu: bir işle meşgul olmadığın zaman daha çok özlüyorsun, kendini oyalayamıyorsun.. sen şuana kadar ünideydin, şimdi de düğün hazırlıklarından yoğunsun o yüzden hissetmiyosun.. mesela benim nişanlım gittiğinde okulların açılmasına daha bir ay vardı, resmen çıldırmak üzereydim sıkıntıdan.. okul açıldı açılalı geçen zamanı hiç hissetmedim. hem işinle meşgul oluyorsun hem de iş çevrendeki arkadaşlarınla..
ben de düğün yaptıktan sonra 6 ay gitmek istiyorum gemiye (ciddi ciddi planlıyorum bunu yapıcam :) ) hem evlendikten sonra kesintisiz 1 sene yan yana olabilelim birbirimize birazcık doyalım diye hem macera olsun diye hem de çocuk olduktan sonra bir daha gidemem diye..
allah kolaylık versin sana, umarım seni en çok mutlu edecek kararı verirsin