eşinle gemiye gitmek için gerekli prosedürü merak ediyorum ben...gemi adamı ehlıyetı dıolar bıdı bıdı dıolar neyı nerden alıcam nerden baslıyacagımı bılmıorum kurs varmıs dıolar bırısı dıo 3aylık bırı dıo 6aylık bırı dıo 1aylık tam net kesın bılgı yok google dan aradıgımdada ehlıyet kursları gıbı fırma reklamları cıkıo gemı adamları kursu reklamları delırıcem ıslem sırası nedır
Canım Önce Kursa yazıldım. Karaköy Fındıklıda BİLDENİZ (Bilimsel Denizcilik Gemi Adami Yetiştirme Merkezi)
BİLDENİZ Eşimin şirketi orayla calışıyor Sertifikası bitenler orda yeniliyor Ben İlk Defa cıkacağım icin 15 iş günü gemide yaşayabilmek için temel eğitim aldım. Benim Gemi Adamı Cüzdanım KAMAROT olarak alındı cünkü en az kurs süresi buydu. Beni Gemide calışıyor gösterdiler sadece personel listelerinde görünüyorum. Sigortam yok ama benden şirket özel sigorta yapmamı istedi yine bunuda eşimin şirketi yaptı sadece ben ödemeyi yaptım.Can kurtarma aletlerini, Yangın eğitimi filan. Hepsini kursta öğretiyorlar, Denizcilik Müsteşarlığından da denetlemeye geliyorlar, Sonra sınava giriyorsun geçemeyen olmuyor zaten cok basit sorular. Sonra Liman Cüzdanına başvuruyorsun. O cüzdan olmadan gemiye katılamazsın. Her limanda bakıyorlar çünkü. Sonra Gemi adamı sağlık cüzdanı (Tam teşekküllü bir hastaneden zaten kurs sana hangi hastanelerin raporunu onayladıklarını söylüyolar. Eşimin şirketinin personelini gönderdiği hastanede yaptırdım Karaköydeki Alman hastanesinde), Aşı kağıdı filan cıkartıyosun. Sarı humma diye bir aşı var onu yapıyolar şartmış bu aşıda. Bunları zaten sevgilinde biliyordur. En sonunda da pasaport cıkarıyorsun Ben gemi Amerikaya gider diye American vizeside cıkardım. Zaten beni eşimin şirketindeki personel müdürü yönlendirdi hep.