Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

canım selam, cok erken gitmiş niye öyle oldu allah kavustursun sıkma canını giden dönüyor öyle düşün:26:
aynen denize asıktım eskiden denizden sogudum ben de

hoşgeldin shebalady öncelikle allah kavuştursun.. gemide yaşam nasıl olur bir fikrim yok ama bir işin olduğu halde sürekli ya da bir kaç yıl çalışmayıp gemide yaşamak mantıklı değil bence..
çünkü sevgilin (kocan) dünyanın en zengini bile olsa senin alın teriyle kazandığının paranın değeri hiç bir şeyle ölçülemez..
bir kaç sene yaşarım döner çalışırım dersen de işe girmek günümüzde ne kadar zor bunu hiç düşündün mü derim :)
üniversiteden yeni mezun olmuşsun o yüzden çevrende henüz iş bulma sıkıntısı çekenleri görmüyorsundur, ben 3 sene önce mezun oldum hala işe giremeyen arkadaşlarım var, aşk meşk hiçbir şey görmüyor gözleri bunalımdan..
benim naçizane tavsiyem şudur önce bir devlet işine yerleşmeye çalış sonra yine arada aylıksız izine ayrılır gidersin sevdiceğinin yanına gemiye...
çalışmanı tavsiye etmemin bir diğer sebebi de şu: bir işle meşgul olmadığın zaman daha çok özlüyorsun, kendini oyalayamıyorsun.. sen şuana kadar ünideydin, şimdi de düğün hazırlıklarından yoğunsun o yüzden hissetmiyosun.. mesela benim nişanlım gittiğinde okulların açılmasına daha bir ay vardı, resmen çıldırmak üzereydim sıkıntıdan.. okul açıldı açılalı geçen zamanı hiç hissetmedim. hem işinle meşgul oluyorsun hem de iş çevrendeki arkadaşlarınla..
ben de düğün yaptıktan sonra 6 ay gitmek istiyorum gemiye (ciddi ciddi planlıyorum bunu yapıcam :) ) hem evlendikten sonra kesintisiz 1 sene yan yana olabilelim birbirimize birazcık doyalım diye hem macera olsun diye hem de çocuk olduktan sonra bir daha gidemem diye..
allah kolaylık versin sana, umarım seni en çok mutlu edecek kararı verirsin

kesinlikle haklısın insan boşken daha çok özlüyo

Burada yazılanları okuyordum hep, ilk kez yazıyorum. Sözlüm gemi mühendisi, 2 yıldır görüşüyoruz, gemiye gitmeden 3 gün önce çok küçük bir sebepten tartıştık, şimdi düşününce kabahatte biraz bendeydi, ama işte küçük şeyler birikince kırıldı, gemiye küs gitti ( 1 hafta oldu, hiçbir haber alamıyorum. ne yapacağımı bilmiyorum, karada olsa, illaki haber alırsın, gider bulursun. ben ne yapcam kızlar, beni kimse anlamıyor, en iyi siz anlarsınız. yani karada olsa bırakayım kendi haline düzelir derdim. ama denizde, her gün daha çok merak ediyorum, arayamıyorum ( msjlarıma cvp alamıyorum zaten. sizce gemideki bir adam kendi haline bırakılsa mı barışır, yoksa sürekli msj mı göndereyim? sıkmak da istemiyorum. lütfen bir fikir verin....

selam canım, aramıza hoşgeldin
ilk aklıma gelen cebi cekmio olabilir aradıgında calıyorsa mjlar iletiliosa cevap da yazmıosa trip atıo demektir
mjlar iletilmıosa zaten görmüyordur nerden nereye gidio?
ne yapman konusunda da bence gemide olması degil de kişiliğiyle alakalı olarak düşün sen tanıosun sonucta mesela ben sürekli ararım duygu sömürüsü yaparım hatalıysam, hiçbirsey kesmıosa aglamaya baslarım zaten hemen yufka türegi bana kıyamaz:26::26: sen de nasıl affettireceğini bilirsin canım

kızlar düğün yerimizi tuttuuummm sevgilim olmadan hallediyorum ama duygusal davranmamaya calışıyorum napalım o da para kazanıo sonucta parasız da hiçbirsey olmuo ne ev kuruluo ne düğün yapılıo, işte kendimi böyle avutuyorum bir ayımız gecti geri kaldı 6 ay

komşucan ben kimya mühendisliği çıkışlıyım devlet sağolsun bizi iki yılda toplasan 100 kişi atıyorlar bundan devlet işi biraz zor benim açımdan. Ondan babamın izinden gitmeye karar verdim c# programlamacılığı yapıcam gibi, ama onunda oturmasına 1-2 yıl var (düğün artırıyor tabi 2 yıl olmasına). Programlamacılığın en güzel yanı homeoffice çalışabilmen, gemiye gittiğimde arada internete girersem gemide kaldığım zamanlarda da ordan devam ettirebilirim diye düşünmüştüm, çünkü programlamanın bazı kısımları sql server üzerinden gerçekleşiyor. Yani arada internet lazım olucak bundan 2 yıllık gelişimim gemi ortamında 4 yıla bile çıkabilir. Buda beni düşündüren şeyler arasında. Yani ilk yıllarda 1-1.5 milyar kazanıyosam sonra 5 milyara çıkarıyorlar maaşımı. Eğer gemiye gidersem maaşımın 5 e çıkması zaman alır kendimi geliştirmem yavaşlar diye düşünüyorum. Ondan dedim hani gemiye giden var mı ortamı nasıl olur çalışabilmem açısından, yani sallanır mı çok hava olur mu, internete ne kadar zamanda girebilirim, benim aklıma takılan bunlar. Çünkü bana verilen iş 3-4 aylık bir proje olursa arada belli aralıklarla projeyi sql üzerinden paslamam gerekicek geliştiği noktaya göre. Gemi ortamını bilmediğimden herşeyi aklıma takıyorum galiba, bilemedim ki :26:

Cebi çekiyo, cvp vermiyo. Ya normalde ısrarla yumuşar ama işte gemiye bu ilk gidişi değil, biz görüşmeye başlayalı üçüncü gidişi, biliyorum gemideki psikoloji karadakinden farklı oluyor, daha duygusal oluyolar, işleri gereği de dikkatli olabilmek için kafalarını dağıtmamaları gerekiyor. Bu yüzden kafam karışık, mesajlarımla sıkmak istemiyorum ( karada olsa ısrarla ararsın, gider görürsün. denizdeyken böyle bişey yapamamak çok kötü denizdeyken eşiyle, sevgilisiyle küsüp barışan yok mu? bir süre kendi haline mi bıraksam. daha önce hiç böyle küsmedi ki, ne yapcam bilmiyorum ((

Kızlar yuppiiiiiiiiiii bayram sonunda sevdiceğim geliyor... Daha 2 ay vardı inmesine ama gemi bayrak değiştiriyor o yüzden erken inmesi gerekti.. Maddi açıdan zorlanacağız ama ben yine de çok mutluyum.. Nişan daha erken bile olabilir Yaşasınnnnnnn!

Guzel bi durum keske inisler gecikmeden boyle olsa ama iste maddi durum yok mu her seyi kitliyo gecen sefer donusu bizde de 2 ay once cekmislerdi gemiden cok guzel olmustu iyiki de cektiler ben cok kotuydum nisanlimada cok koyu davraniyordum aile okul sorunlari derken depresyonun dibine vurmustum bi yandan calismaya baslamistim sehirler ayriydi geldiginde gorusmemiz zorolacak diyordum neyseki kopmadan toparladik gerci erken cekildigi icin bu sureyi bi seferde kapatmaak zorunda kaldi 11 ay ayrii kaldik ama cok sukur zaman uzun olsada nerdeyse hic sorun yasamadik ozlem hastet duygulari haric iyiki hayatimda yakin zamanda da hayirlisiyla artik hayatlarimiz es dost huzurunda da birlesiyor size de kismet olur insallah

benim eşte kaptan 3 günde evde oluyor sükür ya öyle uzun yola gitmiyor zor olur allah sabır versin denizci eşlere.

çoook sevindim canım.. bitti mi hazırlıklar? düğün tarihiniz de belli mi? uzun zamandır yazamıyordum işlerin yoğunluğundan ondan kaçırmış da olabilirim yazdıysan, kusura bakma bu arada 11 ay çok yaa bizim 3 ay oldu daha ama bu defa ben çok özledim.. geldiğinde beklentim var belki de ondandı.. ama bitiyor çok şükür

biz küsünce ben genelde kendi haline bırakırım aramam.. çünkü nedense haklı ben olduğumu düşünürüm de biraz ama son gidişinde dedim ki bu defa sen karaya ayak basmadan senden ayrılmayacağım söz dedim.. o yüzden mesela kavga ediyorsak genelde ikimiz de trip atıyoruz ama konuşup görüşmeye devam ediyoruz.. soğuk biraz ama en azından haber alıyorum.. öncesinde ise 2 3 hafta konuşmadığımız küstüğümüz olurdu ben de çok merak ederdim ulaşamayınca.. o kadar zaman geçtikten sonra arayınca ise zaten neden tartıştığımızı bile hatırlamadığım için bişey yokmuş gibi konuşurdum.. o da öyle.. canım seni seviyorum derdi ben de öyle karşılık verirdim barışmış olurduk.. üstüne gitme diyemem çünkü eminim ki şu anda orada boş kaldığında senden başka bişey düşünmüyordur.. yapacak birşeyleri yok çünkü çok fazla düşünüyorlar, çok fazla kafaya takıyorlar belki de o yüzden bu kadar büyüyor kavgalar ufacık bir sebepten.. ben de artık duymamazlıktan gelmeye başladım.. kırılsam bile sanki bişey dememiş gibi davranmaya çalışıyorum.. her zaman olmuyor tabi ama genelde alttan alan ben oluyorum dayanabildiğim kadar.. bence o dayanamaz en kısa sürede sana ulaşacaktır..

Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun cevabınız için. O kadar üzülüyorum ki, hiçbir arkadaşım anlamıyor beni, çünkü denizci nişanlısı, sevgilisi olan yok çevremde. Beni anlayan birilerinin olması yüreğime su serpti. Herkes boşver, ayrılırsa ayrılsın, hayatına bak, yaşa diyor. Biz tam sefere gitmeden 3 gün önce ayrıldık, oysa daha 1 hafta önce sakın ben gemideyken beni bırakma kavga etsek bile diyordu. Bunları hatırladıkça o benden ayrılmış olsa bile ben unutmak istemiyorum ki. sefere gitmeden önce evlenemediğimiz için yorulmuş, bunalmıştı. Aileler yüzünden evlenemedik hemen Gemiye bu psikoloji ile gitti. O yüzden şimdi hiç mesaj göndermiyim, unutayım diyemiyorum. Çünkü onu çok seviyorum. Gemi şu an Avrupa'da. Aramıyorum, açmaz biliyorum. Mesajlarıma cevap verse ararım ( Aslında benim de haklı yanlarım var ama hep sen haklısın diyorum. Gemiyle gideli 1 hafta oldu. Çok korkuyorum ya beni orda unutursa (

mesaj sayım 100 olmadığından özel mesaj yazamıyorum bayanlar, acaba napabilirim özelden mesajlaşamıyo muyuz 100 olana kadar mesaj sayısı yoksa ?

Valla zaten seferden geldiginden beri devamlo bi hazirlik icindeyiz bizde gecen sefer donusu soz nisan yapacaktik ama erken cektikleri icin maddi imkan yeterli degildi ve cok kisa sure kaldi karada ondan simdi hepsi ardarda oluyo :) tarihimiz 4kasim sadece nikah yapiyoruz zaten 23eylulde nisan yaptik baya oynnamali falan :) ee kinada olucak ondan acikcasi dugunu ozellikle maddi yonden de yapmak istemyoruz :) esyalari hallettik parca parca en hizli cozum ikea simdilik ordan gunu kurtaricak seyleri aldik evimiz vardi zaten beyazesyalR fLan da geldi derken en son onumuzdeki hafta son gelen esyalarin kurulumuna gelecekler falan yerlesicez artik tamamen gelinligi falan almistim ben o seferdeyken onun derdide yok su kisacik vakitte :) bende kosturmaktan pek girmiyorum nete foruma falan esya secmecesi flan bitince biraz rahatladik arada bakiniyorum 11ay evet coktu ama inan gecen 4ay cok daha zor gecmisti ki 2ay tersanedelerdi zaten hergun nette gorusuyorduk bi de yani hayatin akisi cok etkiliyo malesef simdi bi sorunumuz yok insallah hep boyle devam eder . Seninde beklentilerin gonlune gore olur insallah ben aceleden pek bisi anlayamiyorum valla :) cok ilginc geciyo

canım benim unutma konusunda hiç şüphen olmasın kesin garanti veriyorum u-nu-ta-maz! bu imkansız işte.. seni unutabileceği bir ortamda değil çünkü.. aksine her zamankinden daha çok aklına geliyorsundur.. bir de aranız bozuksa seninle yatıp seninle kalkıyordur.. unutma konusunu o sebeple aklından çıkar.. her zamankinden daha çok düşünüyordur seni.. ama onların düşüncesi aynen şu bak: ben gemideyim yalnızım çevremde 15-20 erkek var sadece tek başımayıım ne durumdayım ben ona rağmen bana sorun yaratıyor oysa ki ben ikimiz için çabalıyorum.. gemideyken daha kırılgan oluyorlar çünkü herşeyi çok fazla düşünüp abartıyorlar.. normalde dalga geçip güleceği birşey söylesen bile "benden uzakta şimdi acaba ciddi mi söylüyor" diye düşünüp kafaya takıyorlar.. fazla üstüne gitme çok mesaj atma bana kalırsa madem cevap vermiyor.. ama boş da bırakma benim düşüncem.. günde 1 tane mesaj at ve bu durumun seni çok kırdığını onu çok sevdiğini onu anlamaya çalıştığını falan yaz.. tabi bu benim düşüncem.. seni çok özlüyordur, kimsesi de yok.. eğer kırgınsa sana alttan alacağın mesajlarla yumuşayacaktır.. ha bir de ona ihtiyacın olduğunu belirt çok işe yarıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…