- Konu Sahibi DERXIXNDENXIXZ
-
- #3.801
iyiyim çok saol umut tam gaz yaramazlıklar peşinde emeklemeyede başladı heryere saldırıyo ne yapacağımı şaşırdım çok zor çok
bu arada herkese hayırlı bayramlar diliyorum biz evdeyiz bu bayram bekleriz öpüyorum hepinizi sevgiyle
Merhaba Bayanlar,
bende aranızda yenıyım dun umutsuz ve mutsuz bıranımda benım gıbı kımseler var mı diye ararken buldum sızleri gost nergisin yazdığı bir yazı beni çok etkiledi.ve kayıt olup sizlerle yazışmak bana iyi geleceğini düşündüm.
sizler gibi bende kaptan eşiyim 2,5 aylık evliyim ve 1,5 aydır eşim denizde dün 1günlüğüne izmire yanına gittim ve dönmek bana işkence geldi istanbul kadar kalabalık buyuk bir şehirde yanlız ve boğulacak gibi hissettim.nişanlıyken bu kdr zor olmuyordu ama şuanda yanlız olmak beklemek çok zor zaman geçmiyor 2 dk bile çekilmez oluyor ne olur banada anlatın bu bekleyişinizi sabriniziii evet sevgi aşk belki ayakta tutabılır ama çok zor ağlamak uzulmek vee bunu ona belli etmeden yapabılmek herşey çok zor .
temızlık hastası oldum oyalanmak ıçın ızınlı oldugum evde durmak işkence gibi dısarda olunca çiftleri görünce ağlamamak için kendimi zor tutuyorum herkesten herşeyden kaçkyorum ailem gel kızım bizde kal diyor kimseyi görmek istemiyorum işe gitmek hem iyi geliyor hem kötü .yeni tanıştığım birine eşim kaptan demek zorunda olmak istemiyorum evet gurur verici bir işi var ama insanlar bana acıyacak gözlerle bakmaları hatta bazen tutamayıp ay yazık sana demeleri sinirlerimi bozmama herşeyden kendimi soyutlamama yetiyor.
sevgisi aşkı ilgisi düşündükçe onun yaşadığı zor çalışma koşullarını duşundukce benımde bu fedakarlığı kendim için kolay hale getirmeye çalışmam gerektiğini düşünüyorum.bu yazdıklarımı ne aileme ne en yakın arkdaşıma bile anlatamıyorum .inşallah sizlerle konuşmak beni mutlu eder.hepimize sabir diliyorum.
Canımsın ya, inan yazdıklarını okurken çok üzüldüm, çünkü senin yaşadıklarını ben de yaşıyorum, gerçi daha evli değilim ama aynı şeylerle karşılaşıyorum hep. Nereye gitsem bir sürü açıklama yapmak zorunda kalıyorum, hele yeni ortamlara girdiğimde. Şimdi hep soracaklar, ben de bir sürü şey söylemek zorunda kalacam, bir sürü saçmalıycam diyorum, kendi kendime. Sonradan kendimi anlatmaya çalışırken salak salak konuştuğumu düşünüyorum ve bu sefer kendime de kızıyorum. Herkes acıyarak bakar, o zaman düşünürsün, lan herkes doğru bir sen mi yanlışsın diye. Emin ol bunları bir tek sen yaşamıyorsun, buradaki herkes bunları yaşamıştır. Ben artık diyorum ki, bu insan uzaylı mı, uzaydan gelmedi ya, o da bu dünyada yaşayan bir insan. Birileri onların sevgilisi, eşi, nışanlısı, ablası, abisi, annesi, kardeşi olacak. Bu dünya üzerinde birileri bunları yaşamak zorunda, bu özlemleri yaşamak zorunda, birileri gelsin de boynuna atlıyım diye sabırsızlıkla beklemek zorunda. İşte o nadir insanlar biziz. denizk'nın söylediği birşey vardı: Eşimi seviyorum işini değil. Ben de onun gibi düşünüyorum.
Aman neyse ya, işte böyle. Yapacak birşey yok. Allah'tan sabır dilemekten başka yapacak birşey yok. Allah bütün bekleyenlere sabır versin ve uzakta olan bütün eşleri, sevgilileri, nılanlıları(bu kendim içindi) sağ salim, sağlıkla sevdiklerine kavuştursun. Amin.
ooo topikimiz canlanmış ne güzel yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz biraz geç oldu ama
Canımsın ya, inan yazdıklarını okurken çok üzüldüm, çünkü senin yaşadıklarını ben de yaşıyorum, gerçi daha evli değilim ama aynı şeylerle karşılaşıyorum hep. Nereye gitsem bir sürü açıklama yapmak zorunda kalıyorum, hele yeni ortamlara girdiğimde. Şimdi hep soracaklar, ben de bir sürü şey söylemek zorunda kalacam, bir sürü saçmalıycam diyorum, kendi kendime. Sonradan kendimi anlatmaya çalışırken salak salak konuştuğumu düşünüyorum ve bu sefer kendime de kızıyorum. Herkes acıyarak bakar, o zaman düşünürsün, lan herkes doğru bir sen mi yanlışsın diye. Emin ol bunları bir tek sen yaşamıyorsun, buradaki herkes bunları yaşamıştır. Ben artık diyorum ki, bu insan uzaylı mı, uzaydan gelmedi ya, o da bu dünyada yaşayan bir insan. Birileri onların sevgilisi, eşi, nışanlısı, ablası, abisi, annesi, kardeşi olacak. Bu dünya üzerinde birileri bunları yaşamak zorunda, bu özlemleri yaşamak zorunda, birileri gelsin de boynuna atlıyım diye sabırsızlıkla beklemek zorunda. İşte o nadir insanlar biziz. denizk'nın söylediği birşey vardı: Eşimi seviyorum işini değil. Ben de onun gibi düşünüyorum.
Aman neyse ya, işte böyle. Yapacak birşey yok. Allah'tan sabır dilemekten başka yapacak birşey yok. Allah bütün bekleyenlere sabır versin ve uzakta olan bütün eşleri, sevgilileri, nılanlıları(bu kendim içindi) sağ salim, sağlıkla sevdiklerine kavuştursun. Amin.
Merhaba Bayanlar,
bende aranızda yenıyım dun umutsuz ve mutsuz bıranımda benım gıbı kımseler var mı diye ararken buldum sızleri gost nergisin yazdığı bir yazı beni çok etkiledi.ve kayıt olup sizlerle yazışmak bana iyi geleceğini düşündüm.
sizler gibi bende kaptan eşiyim 2,5 aylık evliyim ve 1,5 aydır eşim denizde dün 1günlüğüne izmire yanına gittim ve dönmek bana işkence geldi istanbul kadar kalabalık buyuk bir şehirde yanlız ve boğulacak gibi hissettim.nişanlıyken bu kdr zor olmuyordu ama şuanda yanlız olmak beklemek çok zor zaman geçmiyor 2 dk bile çekilmez oluyor ne olur banada anlatın bu bekleyişinizi sabriniziii evet sevgi aşk belki ayakta tutabılır ama çok zor ağlamak uzulmek vee bunu ona belli etmeden yapabılmek herşey çok zor .
temızlık hastası oldum oyalanmak ıçın ızınlı oldugum evde durmak işkence gibi dısarda olunca çiftleri görünce ağlamamak için kendimi zor tutuyorum herkesten herşeyden kaçkyorum ailem gel kızım bizde kal diyor kimseyi görmek istemiyorum işe gitmek hem iyi geliyor hem kötü .yeni tanıştığım birine eşim kaptan demek zorunda olmak istemiyorum evet gurur verici bir işi var ama insanlar bana acıyacak gözlerle bakmaları hatta bazen tutamayıp ay yazık sana demeleri sinirlerimi bozmama herşeyden kendimi soyutlamama yetiyor.
sevgisi aşkı ilgisi düşündükçe onun yaşadığı zor çalışma koşullarını duşundukce benımde bu fedakarlığı kendim için kolay hale getirmeye çalışmam gerektiğini düşünüyorum.bu yazdıklarımı ne aileme ne en yakın arkdaşıma bile anlatamıyorum .inşallah sizlerle konuşmak beni mutlu eder.hepimize sabir diliyorum.
Canlarım nice musmutlu bayramlara sevdiklerimizle ulaşmamız dileğiyle:))
Geçen yıl ne ramazan ne kurban ne yılbaşı ne 14 şubat ne yıldönümü ne doğum günü hiç bir günde yoktu sevdiceğim... Meğer ne kadar güzelmiş hep birlikte olmak bunu anladım. bu bayram yanımda çok şükür ama kurbanda yine yok ve kurbanı takip eden diğer özel günlerde yine yok:)) aslında benden çok ona koyuyor bayramda burda olamamak o benden daha çok öenm veriyor özel günlere biraz tersiz işte:) Ah birde ileriyi ayrı kalacağımız günleri düşünmeyip anın tadını çıkarmayı öğrenebilsem... Ne büyük bir kayıp anı yaşayamamak! benim gibi anı yaşayamayan arkadaşlarım varsa bu bayram hepimize bunu kazanabilmeyi diliyorum şahsen ben çok deniyorum:)
Sizlerde ayrıysanız sevdiğinizden dilerim seneye birlikte geçirirsiniz... Ama unutmayın biz burada büyük bir aileyiz hep birlikte yaşıyoruz bayramları mutlu ve hüüznlü günleri... Zaten onların döndükleri gün bizim bayramımız değil mi:)) HEPİNİZİ ÇOK AMA ÇOK SEVİYORUM Allah eşlerinizin yollarını açık etsin tez zamanda size kavuştursun inş... Gönlünüz huzur dolu olsun dostlarım
selincim bende bazen diyorum gitsem mı ama gemi yaşamı zor .eşimin gemisi yuk gemisi ve taşıdıkları hurda benım alerjım var toza gemı tutabılır orda yaşam zor .ama belki ileride giderim.
üzülmemek elde değil ama burda yazdıklarınızı okudum ve yazılanlar yaşadıklarım ve hissettiklerimle aynı her okuduğuma evet bende evet aynen öyle demek yanlız olmadığımı sizler buna dayanmaya çalışırken benımde dayanmam gerektiğini düşündurdu ve şuan daha iyiyim.
ilk kez bu kadar ayrı kaldık ondan belkide.8 ay görmeyenler varmış helal olsun diyorum :)) ve sabır diliyorum allahtan hepimize.
işte buna katılıyorum.aşklarımız hep ilk günkü gibi oluyor,heyecanımız hep dorukta kalıyor.zorluğuna çok zor oluyor evet ama yapabileceğimiz bişey yok.şükür allaha .
iyiyim çok saol umut tam gaz yaramazlıklar peşinde emeklemeyede başladı heryere saldırıyo ne yapacağımı şaşırdım çok zor çok
bu arada herkese hayırlı bayramlar diliyorum biz evdeyiz bu bayram bekleriz öpüyorum hepinizi sevgiyle
evett canım ben 7 yıllık evliyim bu ve bunun gibi bir sürü olayı yaşamak zorundayız istesekte istemesekte
emin ol bütün bu hissettiklerinde yanlız değilsin çok güzel kelimelere dökmüşsün bende senin gibi çok sıkıntılı bir günümde buldum burayı ve artık biraz daha rahatım yanlız değilim benim gibi hisseden benim hissettiklerimi yaşayan bir sürü insan var deyip biraz olsun iyi hissediyorum
daha bu bayramda densizin birine denk geldim hemde abisi gemide çalışan biri nasıl bu şekilde konuşur hiç anlamadım ve o gün bu gündür kafamda tek cümle sizinkide hayatmı ne kadar üzüldüğümün tarifi yok bebeğimle ilk bayramımız ve babası yok çalışmak zorunda neyse anlatmak istiyorum eşimin ananesindeydim gelen misafirlerden kadının biri nerdeyse 40 yaşından fazladır abisi gemide çalışıyormuş neymişte 10 ayda gelmiyormuş para için yapılacak işmiymiş derken bende doğal olarak eşimi savunmak için 4 ay kalıyor eşim dedim olsun dedi sizinkide hayatmı???? işte bittiğim andı yanımda kayınvalidem ve eşimin yakınları ne cevap verilebilirki elim ayağıma dolandı bebeğime sarıldım ve kalktım ordan ama içimin acısı hala geçmedi bizi asla anlayamayacak biri
evett canım ben 7 yıllık evliyim bu ve bunun gibi bir sürü olayı yaşamak zorundayız istesekte istemesekte
emin ol bütün bu hissettiklerinde yanlız değilsin çok güzel kelimelere dökmüşsün bende senin gibi çok sıkıntılı bir günümde buldum burayı ve artık biraz daha rahatım yanlız değilim benim gibi hisseden benim hissettiklerimi yaşayan bir sürü insan var deyip biraz olsun iyi hissediyorum
daha bu bayramda densizin birine denk geldim hemde abisi gemide çalışan biri nasıl bu şekilde konuşur hiç anlamadım ve o gün bu gündür kafamda tek cümle sizinkide hayatmı ne kadar üzüldüğümün tarifi yok bebeğimle ilk bayramımız ve babası yok çalışmak zorunda neyse anlatmak istiyorum eşimin ananesindeydim gelen misafirlerden kadının biri nerdeyse 40 yaşından fazladır abisi gemide çalışıyormuş neymişte 10 ayda gelmiyormuş para için yapılacak işmiymiş derken bende doğal olarak eşimi savunmak için 4 ay kalıyor eşim dedim olsun dedi sizinkide hayatmı???? işte bittiğim andı yanımda kayınvalidem ve eşimin yakınları ne cevap verilebilirki elim ayağıma dolandı bebeğime sarıldım ve kalktım ordan ama içimin acısı hala geçmedi bizi asla anlayamayacak biri
Valla kusura bakmayın kızlar ama söyleyeceğim, ne kadar ... neyse. Çok sinirlendim. İnsanlar ne kadar düşüncesizler.evett canım ben 7 yıllık evliyim bu ve bunun gibi bir sürü olayı yaşamak zorundayız istesekte istemesekte
Sana katılıyorum canım, çünkü ben bu durumda olmasaydım yine de diyemezdim bunu karşımdakine. En azından ona iyi yönlerini göstermeye çalışırdım, ki buna benzer durumlarda hep iyi yönlerini göstermeye çalışırım insanlara. Bu durumda nasıl bir iyi yön var diye düşünürüm hemen. Bu şuna benziyor: Kötü bir hastalığa yakalanmış birine doktorun senin .... demek gibi birşey.bebeğinle ilk bayramın ve eşin yanında değil ve bunu bilen kişilerin aslında daha hassas olmaları gerekmez mi
eğer eşim bu işi yapmıyor bile olsam karşımdakı kişinin bu durumunda kesinlikle sizinkide hayat mı diyemem nasıl bir insandır anlayamadım.
ama ne yazıkkı dedğin gibi bu durumla çok karşılasıcaz.ve ben artık cevap vermekten yoruldum artk sadece gülüyorum ve susuyorum.
aslında karşındakı insana şunu sorsaydın peki senin kocan yanında mutlu musun hala seviyor ve aşıkmısın hala heyecanlanıyormusunuz sana hala hediyeler çiçekler gönderiyor mu sana .eminimki çoktan tükenmiş bitmiştir.
nişanlıyken bir arkadaşım evliliğin hep taze kalacak çok şanslısın dedi evliliği sıkıntılıydı yanımda ama sankı çok uzaklarda gibi, uzakta olup bana hala sevgiyle bakabılmesini isterdim dedi.
eminimki şuanda benim yaşadığımdan daha zor bir durumun var bebişin ve sen .en azından benım şuanda tek kendimden sorumluyum ama sen birde bebek sorumluluğu ama eminimki biz çocuklarımızı birçok kişiden daha iyi yetiştireceğiz.
Aynen.ayyy çok sinirlendim ne kadar densiz biriymiş yaa şu an onu pataklayasım geldi
Kader Arkadaslarım Merhaba;
Nasılsınız bakalım gorusmeyelı. Az once tek tek yorumlarınızı okudum. Aramıza yenı kader arkadaslarımız gelmıs, hos gelmısler. burada mutlu olacaklarına emınım. Cunku bızlerı bızden baska anlayacak hıc kımse yok. Ne arkadas, ne dost, ne kardes, ne ana baba ne de akraba. sadece içinde olanlar bılır bızım ruh halımızı. Ben seferden donduym. 2 gun oldu. Dedemı kaybettık. 70 yasındaydı ve uzun suredır yogun bakım bakımda yatıyordu. Rabbım rahmet eylesın, topragı bol olsun ıns. bu yorumumu okuyanlardan 3 ıhlas bır fatıha okumalarını ve canım dedemın ruhuna hedıye etmelerını rıca edıyorum
Ben seferden dondum. esımde bugun kalktı ısraıle dogru gıdıyorlar. Malum ısraılle olan ılıskılerımız. ıcım bıraz huzursuz ama ıns. bı sıkıntı olmadan gelırler. 2 ay boyunca esımle bırlıkteydık. cok guzel gunler gecırdık beraber. Kırlangıcta kalvaltı veya yakamozda turk kahvesı ıcmek en buyuk zevkımızdı. ayrıca son zamanlar hergun mutfaga gırıyordum. hepsının ayrı bır ıstegı vardı. herkes evını ev yemeklerını ozluyor. asure ısteyen de oldu cıg koftede. pogacalar da yaptım 4er tane pastalarda. zaten serı uretım gıbı hersey. malum 20 kısı:) ayrıca bayramda da bırlıkteydık. Herkesın ek tek gozlerının ıcıne baktım duygularını anlayabılmek ıcın, hepsı mutlu olmaya calıssa da ıclerınden evde olmak vardı dıye gecırdıklerınden emınım. hepısının gozunde aynı huzun vardı. sevdıklerınden kmlerce uzakta. ayrıca telefon bıle cekmıyordu. en azından bu mutlu gunde seslerını duymak bıle yeterdı. Ama esımle bırbırımızle sozlesmıs gıbı snkı hıssettırmedık onlara evlerınden uzakta olmalarını. bır suru hazırlık yapıp zabıtan salonunda topladık. sohbetler, sakalar, oyunlar derken gectı bayram. ee bıde bol bol ızın verdık dınlensınler, moral toplasınlar dıye. akdenızde koca bır orkınos yakaldık arefe gunu. bayram aksamı guzel bır sofra hazırladık. Herkese gıtmesını onerırım. guzel deneyımler. en ıyısı de onların bırebır yasamlarının ıcınde oluyorsun. uykusuz yorgun ama mutlu olmaya calısıyorlar.
Bayagı karamsar gordum sızlerı. Ne oluyor kendınıze gelın. Bizler gucluyuz. Guclu olmasak bu hayatın ıcınde yer almazdık. Bunlar guzel huzunler. En azından sevıyoruz ve sevılıyoruz. Karada yan yana olup bırbırlerının suratına bakmayan, bırbırlerıne tahammulu olmayan esler var. Bence cok daha zor bı durum.ç En azından mutluyuz.Ayrıca esımın meslegını gurur duyarak soyluyorum ben. Oyle bır soylıyorum kı kımse tek kelıme edemıyorBu onların meslegı ve bence en dogrusu meslegı ıle bırlıkte onları sevmek. Ben denızı de sevıyorum, esımı de. cunku esım denızde
eeeeeeeeeeeee sızler nasılsınız? anlatrın bakalım. ne Zaman gelıyor eslerınız?Şafak kaç?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?